Autor
|
Wątek: bol w klatce piersiowej (Przeczytany 63096 razy)
|
Adiqq
Gość
|
zawsze czernieja, chyba Ĺźe je tak szybko upieczesz Ĺźe nie zdÄ
ĹźÄ
zczerniec Mi nie czernieja. Ewent. po 3 godzinach jak zostawie ciasto, to zrobi sie szare. Pozdr maf no to wĹaĹnie miaĹem na myĹli....czÄĹÄ ciasta zostawiĹem na jutro, nie chciaĹo mi siÄ piec tyle, wiÄc jutro napisze czy jest czarne
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
elmo
Gość
|
Czy dotarĹo juĹź do Waszych umysĹĂłw ,Ĺźe te nieszczÄsne ziemniaki czerniejÄ
w wyniku utleniania? Czy nadal dziwicie siÄ rzeczom oczywistym? Z resztÄ
,nie wiem czy zaobserwowaliĹcie w ciÄ
gu Waszego Ĺźycia,Ĺźe nie tylko ziemniaki czerniejÄ
.CzerniejÄ
rĂłwnieĹź jabĹka,banany itd .....
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
fewa
Gość
|
DotarĹo, dotarĹo :lol:Tak, tylko jak kupuje siÄ gotowe /juĹź nie pamiÄtam kiedy to byĹo/ to sÄ
jaĹniutkie, chyba coĹ dodajÄ
, coĹ mi Ĺwita, ale nie jestem pewna, Ĺźe to jest soda.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Adiqq
Gość
|
dzisiaj rano piekĹem resztÄ ciasta no i oczywiĹcie byĹo czarne z gĂłry, reszta normalna, ale tego akurat sie spodziewaĹem
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Gość
|
zrob z ugotowanych ziemniakow z dnia wczesniejszego. ugotowane ziemniako nie zabarwiaja. A smakuja tak samo dobrze. I mam maniedzieje, ze nie sa gorsze.....mam na myhsli wartosciowo!!!!!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Hana
Gość
|
Ewa, jest prawie niemozliwoscia sie przejesc. Z tej porcji /JK Kuchnia opty/wychodza dwa placki po 100 gr, ktore jem jeden na sniadanie z jajkami sadzonymi, oraz drugi na lunch z serem albo kielkasa, czy tez pasztetem.
Polecam inaczej :Zeby bylo lzej i bez maki--baza--moze byc "ciasto" pod pizze. Na 100g odcisnietego kartofla 1jajko cale 1zoltko+ smalec do smazenia. Kartofle utrzec /jak na placki, mase wlac na sito / ciecz odcieknie i po odstaniu i zlaniu cieczy "krochmal " polaczyc z masa kartoflana/+ jajko + zoltko + sol + pieprz . Na patelni rozgrzac smalec i piec dowolnej wielkosci placuszki. Pyszne z sosem pieczarkowym, cebulowym, pomidorowym, plastrami kielbasy, zoltym serem. Do masy kartoflanej mozna dodac mielonego miesa , bedzie to co w tytule. Na usmazona mase mozna szynke+ ser, lub salami + ser, lub wg. smaku i fantazji . SMACZNEGO!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
lekarka
Gość
|
Juz po dwuch plackach, pierwszego dnia, ustapil/zniknal ten nieprzyjemny "bol" / uczucie. Nie smarowalem, natomiast jadlem i jem placki ziemniaczane smarzone na sloninie i bez maki. A mowi sie,ze jak nie posmarujesz to nie pojedziesz.
Czyli Lekarko co jest? Nie toleruje nawet tak malych ilosci maki ????? Nie to chyba nie jest mozliwe. Moesz dac mi jakis tip?
By zobaczyÄ jak jest po mÄ
ce - je siÄ mÄ
kÄ raz w tyg w ...iloĹci ...optymalnej . BĂłl przychodzi po 12-16 godz. Zwykle. Ale niekoniecznie. Czasem jak organizm jest silny to trzeba kilku dni na optymalnej iloĹci mÄ
ki by wygenerowaÄ objawy. To jak z kaĹźdÄ
wzglÄdnÄ
truciznÄ
. Wielu optymalnych obserwuje to. Wystarczy niewielka iloĹÄ mÄ
ki codziennie by np.SM czy rzs (i wiele innych) nie ustÄ
piĹo...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Od rozpoczecia tematu na forum minelo pare tygodni. Jem placki ziemniaczane wg Twojego zalecenia, czyli bez maki, kazdego weekendu, natomiast placki ziemniaczano twarogowe, z maka, na co dzien. Od tego momentu nie mam takich objawow bolu w klatce idacego od prawego podrzebrza. Jednoczesnie zmienilem smalec na slonine, ktora tez mogla w jakis sposob wplynac na ten fakt. /?/
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
lekarka
Gość
|
Jak jesteĹ zdrowy - jest ok.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|