Autor
|
Wtek: Ile wody pić podczas DO? (Przeczytany 46373 razy)
|
Edyta
Go
|
...I teraz z wodą;najpierw pijecie" wiadra wody",bo tak słyszeliście" ,a teraz będziecie sie "suszyć" ,bo tak przeczytaliście...
Najprosciej to pic i "siurac" Ale jak to zrobic "dobrze"??? Czy na ten przyklad "furosemid" to dobre rozwiazanie? Czy moze lepiej "mniej pic" aby "siurac" mniej rowniez? A moze przez te "subtelne niedoskonalosci" w swoich zwyczajach odnosnie picia, mozemy znacznie pogorszyc swoj stan zdrowia i "dlugosc pobierania emerytury"? A moze "dlugosc emerytury" nie warta jest takiego precyzyjnego podejscia do kwestii picia i oddawania moczu, moze to po prostu "olac"??? Nie Grizzly! Absolutnie nie możemy tego "olać"!!! Musimy iść do "dobrego lekarza optymalnego" ,bo nie nalezy być dusigroszem,bo nam wieko trumny opadnie przycinając nam palce. "Lekarz optymalny" nam powie,że pono dobrze jest sie "suszyć" i trza bedzie to sprawdzić na pacjencie,czy tak rzeczywiście jest-zalecono "suszenie" -znając zycie nie pomogło,a nawet mogło zaszkodzić,więc wychodzimy z założenia,że za mało chyba zapłacilismy .Idziemy do drugiego "lekarza optymalnego",a ten z kolei każe "wsadzić łeb do wiadra i pić jak krowa" zaprzeproszeniem i to tez znając życie sie nie sprawdzi Hasło na dziś : lekazu lecz się sam Na tę okazję zacytuję wiersz Jana Brzechwy: Żaba - Jan Brzechwa Drukuj E-mail ImagePewna żaba Była słaba Więc przychodzi do doktora I powiada, że jest chora. Pewna żaba Była słaba Więc przychodzi do doktora I powiada, że jest chora. Doktor włożył okulary, Bo już był cokolwiek stary, Potem ją dokładnie zbadał, No, i wreszcie tak powiada: "Pani zanadto się poci, Niech pani unika wilgoci, Niech pani się czasem nie kąpie, Niech pani nie siada przy pompie, Niech pani deszczu unika, Niech pani nie pływa w strumykach, Niech pani wody nie pija,Niech pani kałuże omija, Niech pani nie myje się z rana, Niech pani, pani kochana, Na siebie chucha i dmucha, Bo pani musi być sucha!" Wraca żaba od doktora, Myśli sobie: "Jestem chora, A doktora chora słucha, Mam być sucha - będę sucha!" Leczyła się żaba, leczyła, Suszyła się długo, suszyła, Aż wyschła tak, że po troszku Została z niej garstka proszku. A doktor drapie się w ucho: "Nie uszło jej to na sucho!"
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
zadanko : oblicz teoretyczne dzienne zapotrzebowanie na wodę egzogenną (wliczając wodę paszową) osobnika płci męskiej, średniego wieku, o wadze 70kg... A ten osobnik płci meskiej jest "obibokiem",czy pracuje np. fizycznie,a może chodzi na siłownie,może biega,a może najzwyczajniej siedzi w fotelu i jedyną pracę jaką wykonuje to naciskanie klawiszy pilota? Przyznaję,że nie wiem jak rozwiązać to zadanko.
|
|
|
|
|
|
|
Krystyna*Opty*
Go
|
Edyta napisała: Musimy iść do "dobrego lekarza optymalnego" ,bo nie nalezy być dusigroszem,bo nam wieko trumny opadnie przycinając nam palce. "Lekarz optymalny" nam powie,że pono dobrze jest sie "suszyć" i trza bedzie to sprawdzić na pacjencie,czy tak rzeczywiście jest-zalecono "suszenie" -znając zycie nie pomogło,a nawet mogło zaszkodzić,więc wychodzimy z założenia,że za mało chyba zapłacilismy .Idziemy do drugiego "lekarza optymalnego",a ten z kolei każe "wsadzić łeb do wiadra i pić jak krowa" zaprzeproszeniem i to tez znając życie sie nie sprawdzi Jak zwykle trollujesz... Dlaczego ci tak zależy, żeby nowicjuszy czytających to forum wprowadzić w błąd? I dlaczego wypisujesz domniemane scenariusze szkalujące lekarzy optymalnych? Na głównej stronie tego forum w tytułowej części pojawiają się wszystkie zasady diety optymalnej i jest wyraźnie napisane: 6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Jak zwykle trollujesz... A Ty jak zwykle czytasz ,a jakobybyś nic nie czytała .Nic nie rozumiesz kobito.Niby jesz ten tłuszcz,a jakobyś jadła koniczyne. Nie mam z Tobą o czym gadać i nie wypisuj banialuk pod moim adresem.
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
zadanko : oblicz teoretyczne dzienne zapotrzebowanie na wodę egzogenną (wliczając wodę paszową) osobnika płci męskiej, średniego wieku, o wadze 70kg... A ten osobnik płci meskiej jest... na ppm, czyli na podstawowej przemianie metabolicznej, a jeśli nie podałem wilgotności i temperatury powietrza, to znaczy, że przebywa w komforcie termicznym.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
zadanko : oblicz teoretyczne dzienne zapotrzebowanie na wodę egzogenną (wliczając wodę paszową) osobnika płci męskiej, średniego wieku, o wadze 70kg... A ten osobnik płci meskiej jest... na ppm, czyli na podstawowej przemianie metabolicznej, a jeśli nie podałem wilgotności i temperatury powietrza, to znaczy, że przebywa w komforcie termicznym. No wiem,przeczytałam w pospiechu Twój post i stąd był mój .
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Kochane dziewczyny! proszę o więcej powściągliwości, bo nie wiem sam jak się da później załagodzić sytuację! Spory tego typu nie służą dobrze temu Forum, co widać np: po ostatniej sytuacji z "adam319"
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
tylko szkoda,ze zawsze............ ci madrzejsi odchodza
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
tylko szkoda,ze zawsze............ ci madrzejsi odchodza
To dobrze,bo Ty nie odejdziesz
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Edyta! no pomyśl choć troszkę. Wszystkich przegonisz z tego Forum, to z kim bedziesz dyskutować-trollować?
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Adminie! Wszak Ty tu rządzisz ....
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
...ale jak delikatnie, więc proszę to uszanować!
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Edyta! no pomyśl choć troszkę. Wszystkich przegonisz z tego Forum, to z kim bedziesz dyskutować-trollować?
To wręcz niemożliwe,abym miała taki wpływ na ludzi,sama nie mogę w to uwierzyć .Może powinnam pomysleć o polityce? Jak sądzicie?
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Oczywiście, ale musisz postępować dokładnie odwrotnie jak na tym Forum!. Czyli mówić, pisać: "kocham Was", "jesteście najwspanialsi", "najmądrzejsi"... "najlepsi", "bedę Was reprezentować", "walczyć za Was", "dbać o ..." - i "jElito" głosujcie na mnie". To ostatnie tylko do "wybranych", aby wiedzieli, że po wyborach się "dogadacie". A myśleć sobie w stylu: "spadaj głupcze" - jeśli chcesz robić karierę polityczną! Jakie to proste i obrzydliwe, prawda?
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
i obrzydliwe, prawda?
Tak.Dlatego nie cierpię polityki i mnie nie interesuje .
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Dlatego pisz(my) sobie na tym Forum, ale z umiarem i bez zacietrzewiania się, czyli zacznij(my) dorośleć - niektórym już pora!.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Ale sam pomyśl ,co tu napisać jesli czyta się o "suszeniu ludzi" ,bądź o piciu trzech litrów wody niezależnie od wszystkiego? W sumie może i dobrze,że przeczytałam o suszeniu ludzi,będę miała świadomość,że istnieją takie "tęgie umysły" . czyli zacznij(my) dorośleć - niektórym już pora! Dorośleć nalezy wtedy kiedy mamy ochotę -nic na przymus!Jak człowiek dojrzewał powoli,to w wieku 33 lat moze zachowywać się jak 23-latek,który dojrzał w wieku 13 lat -natury nie oszukasz Adminie!
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Problemem jest dla mnie np: jak jutro pójdzie KK sprawdzian z maty i polaka obejmujący zerówkę i pierwszą klasę, a nie, kto, z kim, czym i gdzie się zalewa!
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Ja tez się tak przejmowałam ,a tu mnie spotkała taka niespodzianka!
|
|
|
|
|
|
|
maf
Go
|
To wręcz niemożliwe,abym miała taki wpływ na ludzi,sama nie mogę w to uwierzyć .Może powinnam pomysleć o polityce? Jak sądzicie? Edyta na prezy dęntamaf
|
|
|
|
|
|
|
|
|