forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-04-18, 09:38:40

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.
659703 wiadomoci w 4058 wtkach; wysane przez 27 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: startom
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  SCHAB CIELĘCY Z MARCHWIĄ.
« poprzedni nastpny »
Strony: [1] Do dou Drukuj
Autor Wtek: SCHAB CIELĘCY Z MARCHWIĄ.  (Przeczytany 2732 razy)
MORGANO
Go


Email
SCHAB CIELĘCY Z MARCHWIĄ.
« : 2007-10-06, 00:12:39 »

SCHAB  CIELĘCY  Z  MARCHWIĄ.

Składniki.
400 g Schab cielęcy
200 g Marchew
150g Szpinak liściasty
150g śmietana słodka 30%
100g masła
przyprawy:  1/2 łyżeczki soli i cukru, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 2 łyżeczki białego pieprzu.

Sposób przygotowania.
Błonki mięsa poodcinać Mięso natrzeć pieprzem i odstawić, by nabrało pokojowej temperatury. Obraną marchew pokroić na kawałki o grubości 1/2 cm Dusić na maśle z niewielką ilością soli cukru i 3 łyżkami wody, dopóki nie będzie na prawdę miękka. Przebrany szpinak przepłukać w dużej ilości wrzącej wody, i następnie opłukać zimną wodą, odcisnąć, rozdrobnić i tuż przed końcem duszenia dodać do marchwi śmietanę. Mięso smażyć przez ok. 10-15 minut na stopionym maśle. Po ukończeniu smażenia podlewać jeszcze 5 minut, dodać sól, paprykę i pieprz. Można podawać z frytkami.

Ogółem 1000g  B-T-W  /89,7/ - /140,8/ - /27,6/ - /1730 kalorii/
100g produktu  B-T-W  /9,0/ - /14,1/ - /2,8/ - /170 kalorii/
200g porcja 1 osobowa  B-T-W /17,9/ - /28,2/ - /5,5/ - /340 kalorii/
Stosunek  B-T-W  1 : 1,6  : 0,3
B+T/200g=46,1g

Naśladownictwo jest najszczerszym komplementem.

Zapisane
Strony: [1] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.028 sekund z 17 zapytaniami.