forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-25, 00:54:45

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
10. Nie wolno głodzić się ani pościć.
669733 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  maslo czosnkowe
« poprzedni nastpny »
Strony: [1] 2 Do dou Drukuj
Autor Wtek: maslo czosnkowe  (Przeczytany 15789 razy)
Mike
Go


Email
maslo czosnkowe
« : 2007-10-17, 12:54:20 »

bierzemy maselko, troche czosnku(ile kto lubi), mieszamy i jemy! Smile mmhmmm niebo w gebie Smile
tylko nie jedzcie go w pracy ;]
Zapisane
toan
Go


Email
Odp: maslo czosnkowe
« Odpowiedz #1 : 2007-10-17, 13:04:20 »

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1515,wid,9301249,wiadomosc.html?ticaid=14a7d&_ticrsn=5 - większość nie znosi zapachu czosnku!, choć ponoć zdrowy jest, bo "wydziela" siarkowodór  Confused
Oczywiście w organizmie ten bezwodnik występuje raczej jako kwas siarkowodorowy (nie mylić z siarkowym), który jest związkiem o potencjale silnie redukującym i tu należy raczej upatrywać "zdrowych" właściwości siarkowodoru z czosnku.
Zapisane
fewa
Go


Email
Odp: maslo czosnkowe
« Odpowiedz #2 : 2007-10-17, 13:39:20 »

Kiedyś tak samo nie lubiałam smaku i zapachu czosnku. Ale jak spróbowałam w innej kombinacji to teraz nie mogę sobie wyobrazic aby nie zjeśc maleńki ząbek dziennie.
Zapisane
isabelle
Go


Email
Odp: maslo czosnkowe
« Odpowiedz #3 : 2007-10-17, 13:51:41 »

Ja też bardzo lubię czosnek. Mój synek też. Mamy w Policach taką pizzerię, gdzie do pizzy gratis podają oliwę z oliwek wymieszaną z czosnkiem. Pycha! Filip tak to lubi, że jak nie ma tego sosu to w ogóle nie chce jeść pizzy. Gdy robimy ją sami w domu to obowiązkowo musimy też zrobić taki sos. Potrafi zjeść pizzę z 1 lub 2 ząbkami czasnku wymieszanego z oliwą.
Zapisane
kristan
Go


Email
Odp: maslo czosnkowe
« Odpowiedz #4 : 2007-10-17, 15:54:42 »

Zapisane
toan
Go


Email
Odp: maslo czosnkowe
« Odpowiedz #5 : 2007-10-17, 18:10:30 »

...pismo "Proceedings of the National Academy of Sciences".
Podaję link - http://www.pnas.org - warto poczytać i inne rzeczy!.
Zapisane
kristan
Go


Email
Odp: maslo czosnkowe
« Odpowiedz #6 : 2007-10-17, 19:35:46 »

Kurdelebe, szkoda ,ze nie byłem na tej lekcji - teraz tornister zakładac?... co wnuk powie?
Zapisane
Mike
Go


Email
Odp: maslo czosnkowe
« Odpowiedz #7 : 2007-10-17, 19:48:36 »

wlasnie wcinamy z zona maselko Smile pychaaa Smile ale bez maski gazowej nie podchodz ;]
jutro przepis na herbatke zimowa mojej tesciowej, wprwadzie z ZO ma niewiele wspolnego ale co tam ;p
Zapisane
Hana
Go


Email
Odp: maslo czosnkowe
« Odpowiedz #8 : 2007-10-17, 20:02:32 »

bierzemy maselko, troche czosnku(ile kto lubi), mieszamy i jemy! Smile mmhmmm niebo w gebie Smile
tylko nie jedzcie go w pracy ;]

Mozna tez maselko pietruszkowe--z pietruszka, cebulowe z cebula, --orzechowe o kawalkami orzecha tid. itp.

Wg. smaku i ochoty!
Zapisane
elmo
Go


Email
Odp: maslo czosnkowe
« Odpowiedz #9 : 2007-10-18, 11:18:52 »

No ja co prawda nie o masle,ale o pastach.
Zobaczyłam w sklepie,do którego chodzę najczęściej, pasty śródziemnomorskie (zapomniałam z czym) ale nie zapomniałam BTW : 5-76-3 ---było z żółtkami-tyle pamietam.
Ja sobie kupiłam pastę z dorsza z papryką BTW: 5-49-3 i w niej też są żółtka.
To są pasty firmy Lisner (jakby ktoś chciał sobie poszukać....)
Zapisane
isabelle
Go


Email
Odp: maslo czosnkowe
« Odpowiedz #10 : 2007-10-18, 13:34:28 »

Ja też je lubię, szczególnie z tuńczyka i jajeczną, chociaż teraz już rzadko jem, bo zrobiły się dla mnie za słone.
Zapisane
elmo
Go


Email
Odp: maslo czosnkowe
« Odpowiedz #11 : 2007-10-18, 13:37:59 »

Kurcze,a ja spróbowałam tej z dorsza i papryki,ale to chyba jakaś ostra ta papryka,bo mnie okropnie paliło .Nie nadaje się dla mnie.
Za ostro w ogóle przyprawione,spróbuję innej,może jakieś się trafią łagodne .
Zapisane
isabelle
Go


Email
Odp: maslo czosnkowe
« Odpowiedz #12 : 2007-10-18, 13:41:43 »

No to sobie wybrałaś chyba najostrzejsze. Very Happy Spróbuj też sałatki śledziowej z buraczkami.
Zapisane
Mike
Go


Email
Odp: maslo czosnkowe
« Odpowiedz #13 : 2007-10-18, 13:44:24 »

przepis na herbatke zimowa:
zaparzamy herbate zwykla(smakowe sie nie nadaja- probowalem), dodajemy w tej kolejnosci(tez wyprobowane Razz ): duza lyzke miodu, sok z cytryny- z umiarem a na koniec dodajemy kieliszek spirytusu. mieszamy i pijemy.
przepis ma tylko jedna wade: z ŻO nie ma nic wspolnego Smile natomiast niezle kopie Very Happy
Zapisane
Hana
Go


Email
Odp: maslo czosnkowe
« Odpowiedz #14 : 2007-10-18, 13:49:27 »

Isabelle, Elmo, radze nie kupowac takich "past, sosow itp. gotowcow"--sa za ostre, za slone i na pewno z domieszka chemii/konserwantow, a jezeli sa tam jajka to sztuczne lub w proszku.
Mozna sprobowan samemu przygotowac taka potrawe.
Zapisane
Hana
Go


Email
Odp: maslo czosnkowe
« Odpowiedz #15 : 2007-10-18, 13:54:09 »

przepis na herbatke zimowa:
zaparzamy herbate zwykla(smakowe sie nie nadaja- probowalem), dodajemy w tej kolejnosci(tez wyprobowane Razz ): duza lyzke miodu, sok z cytryny- z umiarem a na koniec dodajemy kieliszek spirytusu. mieszamy i pijemy.
przepis ma tylko jedna wade: z ŻO nie ma nic wspolnego Smile natomiast niezle kopie Very Happy

Mike, na co pomaga to "kopanie"--bol glowy przed wyborami, chandre, czy -----?
Zapisane
isabelle
Go


Email
Odp: maslo czosnkowe
« Odpowiedz #16 : 2007-10-18, 13:55:08 »

Hana, zgadzam się, dlatego już bardzo rzadko kupuję.
Zapisane
elmo
Go


Email
Odp: maslo czosnkowe
« Odpowiedz #17 : 2007-10-18, 13:57:45 »

Mozna sprobowan samemu przygotowac taka potrawe.

No można samemu,ale tak to jest jak się chce póść na łatwiznę Confused Nawalili tego pieprzu ,szczypało jak diabli.
Stanowczo za ostre skurczybyki .Czy oni muszą takie ostre wszystko robić? A mogło być dobre ....
Kiedyś jak mieszkałam w internacie,to kupowałam sobie pastę rybną-bardzo ją lubiłam-była smaczna.
W sumie to można zrobić z makreli wędzonej,żółtek itd...
Zapisane
Hana
Go


Email
Odp: maslo czosnkowe
« Odpowiedz #18 : 2007-10-18, 13:59:35 »

Ja jak mam czas lubie siedziec w kuchni i eksperymentowac.
Wymyslam wtedy rozne potrawy wg. smaku waze, przeliczam i dopasowuje do wartosci B.T.W. optymalnych.
Wole taki system niz "gotowce"/ gotowe przepisy.
Zapisane
Hana
Go


Email
Odp: maslo czosnkowe
« Odpowiedz #19 : 2007-10-18, 14:03:00 »

   "Nawalili tego pieprzu ,szczypało jak diabli.
Stanowczo za ostre skurczybyki .Czy oni muszą takie ostre wszystko robić? A mogło być dobre ...."


...musz Elmo, zeby "ukryc" te "swinstwa"co tam namieszali!
Zapisane
Strony: [1] 2 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.025 sekund z 18 zapytaniami.