Mike
Go
|
bierzemy maselko, troche czosnku(ile kto lubi), mieszamy i jemy! mmhmmm niebo w gebie tylko nie jedzcie go w pracy ;]
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
fewa
Go
|
Kiedyś tak samo nie lubiałam smaku i zapachu czosnku. Ale jak spróbowałam w innej kombinacji to teraz nie mogę sobie wyobrazic aby nie zjeśc maleńki ząbek dziennie.
|
|
|
|
|
|
|
isabelle
Go
|
Ja też bardzo lubię czosnek. Mój synek też. Mamy w Policach taką pizzerię, gdzie do pizzy gratis podają oliwę z oliwek wymieszaną z czosnkiem. Pycha! Filip tak to lubi, że jak nie ma tego sosu to w ogóle nie chce jeść pizzy. Gdy robimy ją sami w domu to obowiązkowo musimy też zrobić taki sos. Potrafi zjeść pizzę z 1 lub 2 ząbkami czasnku wymieszanego z oliwą.
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
...pismo "Proceedings of the National Academy of Sciences". Podaję link - http://www.pnas.org - warto poczytać i inne rzeczy!.
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Kurdelebe, szkoda ,ze nie byłem na tej lekcji - teraz tornister zakładac?... co wnuk powie?
|
|
|
|
|
|
|
Mike
Go
|
wlasnie wcinamy z zona maselko pychaaa ale bez maski gazowej nie podchodz ;] jutro przepis na herbatke zimowa mojej tesciowej, wprwadzie z ZO ma niewiele wspolnego ale co tam ;p
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
bierzemy maselko, troche czosnku(ile kto lubi), mieszamy i jemy! mmhmmm niebo w gebie tylko nie jedzcie go w pracy ;] Mozna tez maselko pietruszkowe--z pietruszka, cebulowe z cebula, --orzechowe o kawalkami orzecha tid. itp. Wg. smaku i ochoty!
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
No ja co prawda nie o masle,ale o pastach. Zobaczyłam w sklepie,do którego chodzę najczęściej, pasty śródziemnomorskie (zapomniałam z czym) ale nie zapomniałam BTW : 5-76-3 ---było z żółtkami-tyle pamietam. Ja sobie kupiłam pastę z dorsza z papryką BTW: 5-49-3 i w niej też są żółtka. To są pasty firmy Lisner (jakby ktoś chciał sobie poszukać....)
|
|
|
|
|
|
|
isabelle
Go
|
Ja też je lubię, szczególnie z tuńczyka i jajeczną, chociaż teraz już rzadko jem, bo zrobiły się dla mnie za słone.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Kurcze,a ja spróbowałam tej z dorsza i papryki,ale to chyba jakaś ostra ta papryka,bo mnie okropnie paliło .Nie nadaje się dla mnie. Za ostro w ogóle przyprawione,spróbuję innej,może jakieś się trafią łagodne .
|
|
|
|
|
|
|
isabelle
Go
|
No to sobie wybrałaś chyba najostrzejsze. Spróbuj też sałatki śledziowej z buraczkami.
|
|
|
|
|
|
|
Mike
Go
|
przepis na herbatke zimowa: zaparzamy herbate zwykla(smakowe sie nie nadaja- probowalem), dodajemy w tej kolejnosci(tez wyprobowane ): duza lyzke miodu, sok z cytryny- z umiarem a na koniec dodajemy kieliszek spirytusu. mieszamy i pijemy. przepis ma tylko jedna wade: z ŻO nie ma nic wspolnego natomiast niezle kopie
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
Isabelle, Elmo, radze nie kupowac takich "past, sosow itp. gotowcow"--sa za ostre, za slone i na pewno z domieszka chemii/konserwantow, a jezeli sa tam jajka to sztuczne lub w proszku. Mozna sprobowan samemu przygotowac taka potrawe.
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
przepis na herbatke zimowa: zaparzamy herbate zwykla(smakowe sie nie nadaja- probowalem), dodajemy w tej kolejnosci(tez wyprobowane ): duza lyzke miodu, sok z cytryny- z umiarem a na koniec dodajemy kieliszek spirytusu. mieszamy i pijemy. przepis ma tylko jedna wade: z ŻO nie ma nic wspolnego natomiast niezle kopie Mike, na co pomaga to "kopanie"--bol glowy przed wyborami, chandre, czy -----?
|
|
|
|
|
|
|
isabelle
Go
|
Hana, zgadzam się, dlatego już bardzo rzadko kupuję.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Mozna sprobowan samemu przygotowac taka potrawe.
No można samemu,ale tak to jest jak się chce póść na łatwiznę Nawalili tego pieprzu ,szczypało jak diabli. Stanowczo za ostre skurczybyki .Czy oni muszą takie ostre wszystko robić? A mogło być dobre .... Kiedyś jak mieszkałam w internacie,to kupowałam sobie pastę rybną-bardzo ją lubiłam-była smaczna. W sumie to można zrobić z makreli wędzonej,żółtek itd...
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
Ja jak mam czas lubie siedziec w kuchni i eksperymentowac. Wymyslam wtedy rozne potrawy wg. smaku waze, przeliczam i dopasowuje do wartosci B.T.W. optymalnych. Wole taki system niz "gotowce"/ gotowe przepisy.
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
"Nawalili tego pieprzu ,szczypało jak diabli. Stanowczo za ostre skurczybyki .Czy oni muszą takie ostre wszystko robić? A mogło być dobre ...."
...musz Elmo, zeby "ukryc" te "swinstwa"co tam namieszali!
|
|
|
|
|
|
|
|