Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Zwyrodnienie kręgosłupa szyjnego (Przeczytany 6774 razy)
|
basia56
Go
|
Witam serdecznie, jestem na diecie optymalnej od 9lat, niemniej jednak ostatnio stwierdzono u mnie w części szyjnej kręgosłupa obniżenie tarczy międzykręgowej, o cechach dyskopatii zwyrodnieniowej. Być może popełniam jakieś błędy żywieniowe i chciałabym prosić o poradę w tej sprawie... Słyszałam, że pewną poprawę przynoszą prądy selektywne. Czy ktoś mógłby mi doradzić gdzie najlepiej udać się z tym schorzeniem(arkadia). Jeśli ktoś zna jakieś inne dobre metody na uporanie się z tym problemem to również będę wdzięczna za pomoc Pozdrawiam, Basia
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
Jeśli ktoś zna jakieś inne dobre metody na uporanie się z tym problemem to również będę wdzięczna za pomoc dobry kręgarz a nie Arkadia byłoby wskazane
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Ali, a ja dodam od siebie, ze dobra postawa i ruch tez by sie przydały
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
Witam serdecznie, jestem na diecie optymalnej od 9lat, niemniej jednak ostatnio stwierdzono u mnie w części szyjnej kręgosłupa obniżenie tarczy międzykręgowej, o cechach dyskopatii zwyrodnieniowej. Być może popełniam jakieś błędy żywieniowe i chciałabym prosić o poradę w tej sprawie...Słyszałam, że pewną poprawę przynoszą prądy selektywne. Czy ktoś mógłby mi doradzić gdzie najlepiej udać się z tym schorzeniem(arkadia). Jeśli ktoś zna jakieś inne dobre metody na uporanie się z tym problemem to również będę wdzięczna za pomoc Pozdrawiam, Basia Radze "wziasc pod lupe" proporcje B.:T.:W. + czesciej galaretki z nozek + tluste/mocne wywary z kosci/miesa, te ostatnie dobrze smakuja z zoltkami, --powinno pomoc!
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
dobry kręgarz... wskazane
Też tak uważam. Kręgosłup to wieżowiec. Kręgi szyjne naprawia się ustawiając najpierw okolicę krzyżowo-lędzwiową. Której pomaga ... marchewka i ...placki ziemniaczane .
|
|
|
|
|
|
|
Krystyna77
Go
|
Też mam problemy z tym odcinkiem kręgosłupa C.Ale mialam też problemy z innymi częściami kręgosłupa tymi partiami niższymi.Podejrzewalam. że to na skutek przeciązenia np.dżwiganie chorego ale od czasu przejścia na DO tj. od ponad roku z błędami oczywiście jest zmiana na lepsze.Już nie pamiętam bólów tego typu. że nalęży brać leki typu mydokalm lub podobne.Należy dość często po prostu jadać galaretkę z nóżek , żeberka z chrząstkami itd. To bardzo pomaga to jest mój lek podstawowy ale przeciążenia mam niestety i gdyby nie dieta optymalna to chyba byłoby ze mną kiepsko... ale jest dieta , jest cud nad cudem i to mi pomaga... chwała Twórcy ZO za to!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|