forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-27, 04:54:31

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.
669769 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Wolne tematy
| | |-+  Polska sercem
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 50 51 52 53 54 [55] 56 57 58 59 60 ... 146 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Polska sercem  (Przeczytany 932532 razy)
Jona
Go

Email
Odp: Polska sercem
« Odpowiedz #1080 : 2007-01-11, 19:29:45 »

Tak na marginesie tarzania się wiadomo w czym oraz faktu, że to forum  jest nad wyraz uduchowione, proponuję pewną analizę porównawczą postaw człowieka względem religii.
Religie świata

Taoizm - Zdarza się wdepnąć w gówno
Konfucjanizm - Konfucjusz powiada: "zdarza się wdepnąć w gówno"
Islam - Jeśli wdepnie się w gówno to jest to wola Allacha
Buddyzm - Jeśli wdepnie się w gówno, to nie jest to gówno
Katolicyzm - Wdeptujesz w gówno, bo jesteś grzeszny
Kalwinizm - Wdeptujesz w gówno, bo się opieprzasz
Judaizm - Dlaczego w to gówno wdeptujemy właśnie my?
Luteranizm - Jeśli wdeptujesz w gówno, uwierz, a nie wdepniesz więcej
Prezbiterianizm - Jeśli ktoś ma wdepnąć w gówno, to niech to nie będę ja
Zen - Czym jest gówno?
Jezuityzm - Jeśli wdepniesz w gówno i nikt tego nie poczuje, to czy ono na prawdę śmierdzi?
Christian Science - Jeśli wdepniesz w gówno, nie przejmuj się - to samo przejdzie
Hedonizm - Jeśli wdepniesz w gówno - raduj się
Hare Krishna - Równo w gówno. Rama, rama, om, om...
Rastafarianizm - Sztachnijmy się tym gównem
Hinduizm - Wdeptywało się już w to gówno
Mormonizm - Wdeptywało się już w to gówno i wdeptywać się będzie
Ateizm - Nie ma w co wdepnąć
Agnostycyzm - Może jest w co wdepnąć, a może nie
Stoicyzm - No i wdeptuje się w gówno. Co z tego ? Nie rusza mnie to
Świadkowie Jehowy - Wpuść nas, a powiemy ci, dlaczego wdeptuje się w gówno
Adwentyści Dnia Siódmego - Jedynie w soboty nie wdeptuje się w gówno.

A KIM TY JESTEŚ???
Szymon
Go

Email
« Odpowiedz #1081 : 2007-01-11, 20:07:58 »

A KIM TY JESTEŚ???

Obchodzę szerokim łukiem zarówno psie kupy jak i... patrz wyżej
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #1082 : 2007-01-11, 20:18:37 »

Świetne! Można spróbować i dopisać jeszcze kilka linijek Smile

Ewangelicy/Baptyści -  Ty jesteś pełen gówna! Ale Jezus cię kocha! Tylko chrzest wodny i wyznanie, że Jezus jest twoim panem, zbawi Cię od tego gówna.
Zielonoświątkowcy -  Ty jesteś pełen gówna! Ale Jezus cię kocha! Duch Święty zstąpnzsnfdjfhlg fjmhgjmb! Duch świenfljg nfbdnfdhgf  sfnsgnhm...
Charyzmatycy -  Ty jesteś pełen gówna! Ale Jezus cię kocha! fjmhgjmb! Duch świenfljg nfbdnfdhgf! Gówno, w imię Jezusa, nakazuję ci odejść! Natychmiast!
Apokaliptycyzm(?) -  Żyjemy w czasach ostatecznych. Cały świat zalewają fale gówna. Dokładnie tak, jak w Księdze Objawienia. Ilości tego gówna wskazują na rychłe przyjście Chrystusa, który nas porwie do nieba!
Satanizm -  Skoro ten pan pozwolił swojemu psu zostawić kupę w tym miejscu, odpłaćmy mu tym samym, zostawiając kupę w jego mieszkaniu.

M
Daniel_dn
Go

Email
« Odpowiedz #1083 : 2007-01-11, 21:35:59 »

Elmo nie tylko ty masz ciężki okres. Ostatni miesiąc, to koszmar.
Co do wersetu 26, to nienawiść nie należy interpretować dosłownie. Chodzi o oderwanie się od swojej rodziny i wybranie Boga. Trudno się wyprzeć swoich dzieci, pozostawić swój majątek, ale kto tego nie zrobi, będzie pominięty.
Nasza miłość do najbliższych powoduje, że tolerujemy ich grzechy i pozostawiamy je bez kary. W konsekwencji wybaczamy sobie jak popełniamy takie same. Tkwimy więc w kręgu zła i dopóki z niego nie wyjdziemy, nie zostaniemy uczniami.

Daniel
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #1084 : 2007-01-11, 21:47:24 »

Nasza miłość do najbliższych powoduje, że tolerujemy ich grzechy i pozostawiamy je bez kary.

No jasne! Dlatego najlepiej powrócić do starotestamentowego wymierzania kary za łamanie przykazań - kamieniować tych wszystkich grzeszników, mordować, palić żywcem, rozdzierać na strzępy. A żeby im się więcej nie chciało grzeszyć. A i innym też nauczka dobre będzie. No bo przecież trzeba wytępić te grzechy i to zło, szczególnie w innych. A Biblia jest pełna znakomitych wskazówek, jak najlepiej to robić. Co zresztą już wielokrotnie było wykorzystywane... Ze średniowiecza wyszliśmy zupełnie niedawno (ostatni stos płonał pod sam koniec XIX wieku bodajże w Szwajcarii), chyba po to by znów do niego powoli powrócić...

M
Rudka
Go

Email
« Odpowiedz #1085 : 2007-01-11, 22:01:15 »

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
     Duży wybór -jak w hipermarkecie Very Happy Very Happy Very Happy
     moze wystarczy juz tego gównianego tematu Very Happy
     ale jeszcze raz poczytam o tych religiach  podoba mi sie Very Happy Very Happy
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #1086 : 2007-01-11, 22:06:51 »

moze wystarczy juz tego gównianego tematu Very Happy

Rudka, jak tytuł tego wątku wskazuje, zawsze można przejśc na rozmowe o ... SERZE! Smile

M
Rudka
Go

Email
« Odpowiedz #1087 : 2007-01-11, 22:09:15 »

Daniel --czegos tutaj nierozumiem Sad Sad Sad
zostawić dzieci i majatek Sad Sad Sad :(komu?????dlaczego??
     naprawde twój bóg od ciebie tego żąda?? wybacz ale to juz jest chore  Surprised Surprised Shocked
Daniel_dn
Go

Email
« Odpowiedz #1088 : 2007-01-12, 00:04:32 »

Marishka jak byś czytała moje posty dokładnie, to byś wiedziała, że odrzucam przemoc. Średniowiecze jeszcze trwa, bo nie zaprzestano mordów w imię Boga. Tylko nie robią tego w tej chwili chrześcijanie.

Rudka nic nie poradzę, że nie rozumiesz.

Daniel
Rudka
Go

Email
« Odpowiedz #1089 : 2007-01-12, 00:28:46 »

Czyżby w bibli znowu nastąpiły zmiany Confused

Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #1090 : 2007-01-12, 01:09:21 »

Tylko nie robią tego w tej chwili chrześcijanie.

A nie robią? Bo mam inne zupełnie przykłady tego, co robią bogobojni chrześcijanie w imię boga w obecnym średniowieczu. Jako jeden przykład chociażby podam przypadek niezwykle bogobojnego pastora Paula Jenningsa Hilla co to parę lat temu zamordował lekarza z kliniki aborcyjnej. No i wielu takich jeszcze się znajdzie...

M
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1091 : 2007-01-12, 07:56:33 »

Daniel napisze Ci coś :
"I po wsze czasy ,zawsze i wszędzie pies szczekać ,a kot miauczeć będzie"
I tak niestety jest z niektórymi ludźmi Confused .Wciąż im źle  ,było i będzie  Confused

Lepiej milczeć przytomnie i patrzeć ,nie wdawać się w dyskusje .
Pozdrawiam serdecznie.
Edyta.
Daniel_dn
Go

Email
« Odpowiedz #1092 : 2007-01-12, 11:59:01 »

Rudka, Biblia od wieków jest nie zmieniona.

Marishka, bardzo szybko wychwyciłaś dogmat. Chrześcijanie też to robią, ale najbardziej kradną na potęgę. Socjalizm i demokracja najlepiej rozwija się w krajach chrześcijańskich. Z tego wniosek, że się mocno pogubili w wierze. Odchodzą od Boga i nie potrafią nawet zrozumieć Pisma.

Edyto, po raz pierwszy użyłaś swojego imienia.
Dziękuję za rady, ale nie skorzystam. Odpowiedź znajdziesz tu: Mateusza 5,44

Daniel
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1093 : 2007-01-12, 12:57:16 »

Edyto, po raz pierwszy użyłaś swojego imienia.
Dziękuję za rady, ale nie skorzystam. Odpowiedź znajdziesz tu: Mateusza 5,44

Daniel

No...i wszysko jasne.  Smile
Jona
Go

Email
« Odpowiedz #1094 : 2007-01-12, 18:00:06 »

Daniel
Jeśli nie  interpretowac dosłownie ,to jak?

43 Słyszeliście, że powiedziano: Będziesz miłował swego bliźniego, a nieprzyjaciela swego będziesz nienawidził.a tam cytowałes KTO nienawidzi ojca i matki nie jest moim uczniem , nie jest mnie godzien.

Czy to nie sa sprzeczności na jakie powołuja sie  Wrogowie Boga?

44 A Ja wam powiadam: Miłujcie waszych nieprzyjaciół i módlcie się za tych, którzy was prześladują;

45 tak będziecie synami Ojca waszego, który jest w niebie; ponieważ On sprawia, że słońce Jego wschodzi nad złymi i nad dobrymi, i On zsyła deszcz na sprawiedliwych i niesprawiedliwych.

Dlatego włąsnie ci co Jemu Urągaja i Wyzywaja Złorzecza  plujac w twarz nazywając sadystą itp; mogą cieszyc sie deszczem i słońcem a nawet zdrowiem i to czasem częściej nic ci którzy Go Miłuja i oddali Jemu swoje życie.

46 Jeśli bowiem miłujecie tych, którzy was miłują, cóż za nagrodę mieć będziecie? Czyż i celnicy tego nie czynią? 47 I jeśli pozdrawiacie tylko swych braci, cóż szczególnego czynicie? Czyż i poganie tego nie czynią? 48 Bądźcie więc wy doskonali, jak doskonały jest Ojciec wasz niebieski.

Dlatego Boże Israela Zmiłuj sie nad Tomkiewiczami i Rudka namaść ich oczy aby przejrzeli i Ujrzeli Twoja Miłość i Miłosierdzie Cierpliwości  Uwolnij ich od ciemnosci poslij Światło aby nie bładzili po omacku i prosze YHVH-JAHszua wspomnij na Szymona.
Amen

Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #1095 : 2007-01-12, 18:05:13 »

I to właśnie jest faszyzm chrześcijański w czystej postaci...
Brawo, Jona!

M
Szymon
Go

Email
« Odpowiedz #1096 : 2007-01-12, 18:37:45 »

Dlatego Boże Israela Zmiłuj sie nad Tomkiewiczami i Rudka namaść ich oczy aby przejrzeli i Ujrzeli Twoja Miłość i Miłosierdzie Cierpliwości  Uwolnij ich od ciemnosci poslij Światło aby nie bładzili po omacku i prosze YHVH-JAHszua wspomnij na Szymona.
Amen

To lepsze niż modlitwa papieża w Lourdes na oczach tysięcy kamer i aparatów. Takie personalne spotkanie z Bogiem. Toan (jako admin) może czuć się wyróżniony- jakby nie było pełni teraz rolę pośrednika między Bogiem i człowiekiem  Shocked No i mamy kolejną Trójcę Przenajświętszą- YHWH-JAHszua-ToAn. Tylko kto tu, do jasnej anielki !, jest Matką Boską !?
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1097 : 2007-01-12, 19:27:51 »

A ja dziś przegięłam z salcesonem  Confused
Juz nie pamietam kiedy ostatnio się tak obżarłam  Confused
Ale nie mogłam się oprzeć ,taki dobry ,a tera żałuję
Wiem ,ze ten wątek jest o serze ,ale w sumie salceson też jest na litere "s".
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #1098 : 2007-01-12, 19:57:11 »

To może spróbujmy zastanowić się nad pozytywami, które zauważamy żyjąc w Polsce. Macie jakieś konkretne przykłady ?

Na zasadzie szybkich skojarzeń mam już dwa:

- wyprodukowanie wzmacniacza spełniającego wymogi aufiofilskie "Baltlab" i kondycjonerów sieciowych "Peel"
- program TVN 24 a szczególnie"Szkło kontaktowe" - zwłaszcza z udziałem panów Przybylika i Andrusa.

spokojnie, jest ich więcej Smile

T

Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #1099 : 2007-01-12, 20:18:52 »

- Żywność, żywność i jeszcze raz i przede wszystkim ŻYWNOŚĆ Smile

I jak na razie przerwa, bo nic mi więcej nie przychodzi na myśl...

M
Strony: 1 ... 50 51 52 53 54 [55] 56 57 58 59 60 ... 146 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.029 sekund z 17 zapytaniami.