Autor
|
Wtek: Polska sercem (Przeczytany 932275 razy)
|
Joela
Go
|
Nie przeszkadza to w niczym aby zaakceptować porządek gdzie wolność, własność i sprawiedliwość będą podstawowymi wartościami i nie będzie żadnej RP, ani żadnego państwa wyznaniowego. Daniel
Danielu o czym ty mówisz , czy tylko w granicach naszego panstwa czy tez np Afganistan tez sie pod tozałapie? A moze mówisz o Nowym Jerusalem ? Masz jakies wizje ,zrozumienie ,ale nijak nie moge tego wetknac w wersety . Mówisz o dekalogu o kamerach Powiedz wprost czy to chodzi o Przyjscie Jezusa o Nowe Jerusalem ? Mówisz też o energii uciekajacej i o chorobie ,zechciej to umiescic w Biblii bedzie łatwiej .
|
|
|
|
|
|
|
Daniel_dn
Go
|
Widzisz Joela trochę zamieszałem, może z tego powodu, że tak naprawdę nie toczy się żadna dyskusja. Wtedy może było by bardziej poukładane i łatwiejsze do zrozumienia. Chcę mówić o konkretach, nie o ogólnych wizjach i przepowiedniach, dlatego na siłę nie będę cytować Biblii. A po za tym, to że nie rozumiesz jest oznaką odpływu energii. (Ducha Świętego). JP II wezwał go, aby odmienił tą ziemię i on jest, ale nie jest kamieniem tylko energią, która się przemieszcza. Tu jest na razie jej odpływ. Brak wiary.
Daniel
|
|
|
|
|
|
|
nik
Go
|
Daniel, pisales, ze nadchodza nowe czasy, ze zmienia sie ludzka swiadomosc, ze wszystko ma byc dobrowolne. Po czym poznajesz te zmiany swiadomosci, czym to sie objawia? Bo ja nie dostrzegam. ps., z kamerami, jakby sie tak lepiej zastanowic to nie jest najglupszy pomysl, ale chyba tylko w okresie przejsciowym
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Jeśli Daniel chcesz pisać o sporcie, załóż stosowny wątek. Ten traktuje o boskim państwie z sercem w herbie, więc to nie dla mnie. Po co mam Ci tu bałaganić ?
Tomek
|
|
|
|
|
|
|
Daniel_dn
Go
|
Nie założę nowego wątku, bo już dla tego nie mam za wiele czasu. Pewnie się zdziwisz, ale sport ma swoje znaczenie w tym szerokim temacie. Jest on jednym z elementów utrzymujących nasze ciało w należytej kondycji. Uzupełnia to co prawidłowe żywienie nam nie zapewni. Jak się go lekceważy, to nic się specjalnego nie dzieje, tylko krócej się żyje. Nik, te kamery muszą być, bo ludzie nic nie widzą albo szybko zapominają. Jak ktoś cię do czegoś zmusza albo cię okrada, to pewnie byś chciała wiedzieć kto to jest. Nie dowiesz się tego od ludzi z powyższych powodów. Żeby przerwać ten zaklęty krąg to trzeba wspomóc się na technice albo pozostać to końca takim jakim się jest.
Daniel
|
|
|
|
|
|
|
Joela
Go
|
Widzisz Joela trochę zamieszałem, może z tego powodu, że tak naprawdę nie toczy się żadna dyskusja. Wtedy może było by bardziej poukładane i łatwiejsze do zrozumienia. Chcę mówić o konkretach, nie o ogólnych wizjach i przepowiedniach, dlatego na siłę nie będę cytować Biblii. A po za tym, to że nie rozumiesz jest oznaką odpływu energii. (Ducha Świętego). JP II wezwał go, aby odmienił tą ziemię i on jest, ale nie jest kamieniem tylko energią, która się przemieszcza. Tu jest na razie jej odpływ. Brak wiary. Daniel
A o jakich konkretach chcesz mówic ? No wiesz , mówisz mi o odpływie DUCHA Świetego ,jesli mieszasz to i nie oczekuj ze zrozumiem. A DUCH Świety to SAM Jezus . Co ja mam zrozumiec ,co ty nazywasz energia ? Myślisz ,ze JPII wezwał i DUCH Świety jest ministrantem ? Brak wiary w co ,w kogo ? ta ziemia bedzie odmieniona jak Jasna Góra ciemnosci runie.
|
|
|
|
|
|
|
Daniel_dn
Go
|
Joela masz czyste serce, ale nie nadążasz za mną, pędziwiatrem. Nie mogę się zatrzymać, muszę dalej pędzić. Niech Twoja wiara będzie niezachwiana, a problemy same się rozwiążą.
Daniel
|
|
|
|
|
|
|
gruby
Go
|
Przedstawiam sie "gruby" jestem Przeczytalem wszysktie wpisy Proroka Daniela jego Kaplanki Joeli. Wypowiedzi Daniela nie pozostawiaja zadnych zludzen ! Wciaga was w dyskusje i wyczekuje odpowiedniego momentu aby kogos z was przylaczyc do sekty zwanej "Swiadkowie Jehova" Gdzie wy ldzie macie oczy i uszy!
gruby
|
|
|
|
|
|
|
Daniel_dn
Go
|
Witam Grubego na wątku. Pierwszy wpis, co za zaszczyt. Przeczytać wszystkie wpisy, co za poświęcenie. Szkoda tylko, że nic nie zrozumiałeś, widocznie coś Ci przeszkadza.
Daniel
|
|
|
|
|
|
|
Joela
Go
|
Joela masz czyste serce, ale nie nadążasz za mną, pędziwiatrem. Nie mogę się zatrzymać, muszę dalej pędzić. Niech Twoja wiara będzie niezachwiana, a problemy same się rozwiążą. Daniel
Przyjmuję te słowa jako SŁOWO WIEDZY moze ja za toba nie nadąrzam, moze ....?
|
|
|
|
|
|
|
Daniel_dn
Go
|
Nie zależy na udowadnianiu moich racji, nie zależy mi na przekonaniu kogoś do nich, do nawracania itp. Nie będę żadnym wodzem, który na czele swojej sekty zmiecie stary porządek, a utworzy nowy. To wszystko już było. To o czym piszę nie można przyrównać do niczego z historii ludzkości. Tu odbywają się zupełnie odwrotne procesy. Nie powstanie najpierw nowy ustrój, do którego człowiek przystąpi i się odnowi. Jest zupełnie odwrotnie najpierw człowiek się odnowi, a wypadkową tego będzie nowy ustrój. Tak więc budowanie nowego ustroju głównie przebiega w nas. Dotyczy to całego naszego człowieczeństwa, czyli wszystkiego tego co jest częścią składową istoty zwanej człowiekiem. Człowiek nie jest zlepkom różnych teorii tylko jest monolitem. Jeżeli jakaś cząstka nas działa nieprawidłowo, to przekłada się na całość. Choroba jest w nas, a tacy jacy my jesteśmy, taki tworzymy ustrój. A żeby się wyleczyć trzeba przemodelować całe nasze życie. Dotyczy nie tylko części duchowej ale i fizycznej. Naszej aktywności, naszego sposobu odżywiania, oddychania itd.
Daniel
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
D.przez caly watek chodzilo ci o nasza dusze i zycie posmiertne,raptem martwisz sie o nasze fizyczne istnienie tu na ziemi????Przeciez ty chciales utworzyc nowy ustroj dla naszych dusz....a teraz jestes na innej fali????
|
|
|
|
|
|
|
Daniel_dn
Go
|
Kodar nic się nie zmieniło, tylko przypomniałem jaką drogą ma do tego dojść. Ustrój ten na ziemi jest przedsionkiem tego wyżej. A przedsionkami tego na ziemi są mikroustroje, jakimi jesteśmy my. Dopóki te mikroustroje nie będą przemodelowane, to nie ma mowy o całej reszcie.
Daniel
|
|
|
|
|
|
|
Daniel_dn
Go
|
Ciekawe tematy pojawiają się na forum. Niestety choć tematyka wydaje się taka sama, ale wizja realizacji celu przebiega zupełnie w przeciwnym kierunku. W tym wypadku muszę się zgodzić z Tomkiem.
Daniel
|
|
|
|
|
|
|
Daniel_dn
Go
|
Ponieważ pojawiają się na forum różne wizje rozwiązywania spraw publicznych, to przedstawię teraz przybliżony obraz moich rozwiązań. Od ogólnikowych, symbolicznych wizji zmian bardziej mnie interesuje sprawa praktyczna. Jak te zmiany będą wyglądały w naszym codziennym życiu? Ponieważ za dużo już było ogólników i stało się to nudne dla niektórych, wymienię teraz parę szczegółów. Mam jednak świadomość, że będą one nie zrozumiałe, bo żeby je zrozumieć to trzeba widzieć całość. 1. główną zmiana to zniknięcie władzy w potocznym tego słowa znaczeniu. Po prostu nie będzie już prezydenta, premiera, rządu, sejmu, senatu itd. Znikną też partie polityczne i cały dwór polityczny. 2. państwo przestanie być instytucją gospodarczą, czyli nie będzie posiadać we władaniu majątku. Co za tym idzie nie będzie też przedsiębiorstw państwowych 3. wraz z państwem znikną prawa regulujące tym wielkim przedsiębiorstwem, spowoduje to otwarcie granic i pełną swobodę gospodarczą. 4. zmieni się taktyka zapewnienia bezpieczeństwa mieszkańcom poprzez najnowszej generacji automatyczny system ochronny zapewniający też fizyczną likwidację wroga. a. oznacza to likwidację armii i policji b. pełną wykrywalność wszystkich naruszeń Prawa
Przedstawiłem tylko zarys zmian, ale i tak będzie wywoływał szok. Zapewniam, że nie jest to anarchia i każdy mieszkaniec będzie miał prawo dochodzić swojej krzywdy w sądzie, a jego bezpieczeństwo życia i mienia będzie niemal 100%. Chyba tego najbardziej oczekujemy od państwa, a nie tego, żeby nam organizowało życie w każdym szczególe.
No to teraz oberwie mi się.
Daniel
|
|
|
|
|
|
|
Jona
Go
|
A toś powiedział ,cos powiedział Gdzie ty to wyczytałes w Biblii ??? 1. główną zmiana to zniknięcie władzy w potocznym tego słowa znaczeniu. Po prostu nie będzie już prezydenta, premiera, rządu, sejmu, senatu itd. Znikną też partie polityczne i cały dwór polityczny.
Nie no pełna powaga ,ja sie nieśmieje , jasne wszystko zniknie OT TAK SOBIE ? a kto to niby bedzie RżADZIł pan NIKT . Wspaniale ! 2. państwo przestanie być instytucją gospodarczą, czyli nie będzie posiadać we władaniu majątku. Co za tym idzie nie będzie też przedsiębiorstw państwowych No bedą prywatne , to oczywiste 3. wraz z państwem znikną prawa regulujące tym wielkim przedsiębiorstwem, spowoduje to otwarcie granic i pełną swobodę gospodarczą.
TAK ,otworzyc wszystko wszystki , niech wchodzą iiii ... 4. zmieni się taktyka zapewnienia bezpieczeństwa mieszkańcom poprzez najnowszej generacji automatyczny system ochronny zapewniający też fizyczną likwidację wroga.
A co to bedzie ten automatyczny system ,który zlikwiduje WROGA ?czym go podziałać ,prąd ,laser powiesić a jak oskarżenie bedzie oszczerstwem to ? Jak poznamy wroga . a. oznacza to likwidację armii i policji acha ,to kto bedzie zamiast ? b. pełną wykrywalność wszystkich naruszeń Prawa a kto bedzie WYKRYWAł , znowu jakiś skorumpowany gosć ?
|
|
|
|
|
|
|
Daniel_dn
Go
|
Jona naprawdę nie trzeba nikogo do rządzenia. Każdy sam sobą dobrze zarządza i nikomu nie czyni krzywdy. Wynika to z pierwszego przykazania Wj 20, 3. Bóg jest bogiem zazdrosnym i nie będzie dalej tolerować dwuwładzy. Władza ziemska nie jest Jego wolą lecz słabością ludzką (I SM 8,7-10), którą tolerował bo innej możliwości nie było. Dziś dysponujemy takimi narzędziami, które umożliwiają nam całkowicie obejść się bez tej władzy. Jeżeli teraz tego nie uczynimy, to złamiemy pierwsze przykazanie. Likwidacja aparatu państwowego powoduje rozwiązanie większości naszych problemów, które dzielnie dzisiaj rozwiązujemy. Nie ma zarządcy, a wiec nie może być nic czym można by było zarządzać. Wszystko będzie w rękach prywatnych. Ponadto nikt nam nie może narzucić żadnych praw i obowiązków. Bo kto miałby to zrobić jak władzy nie będzie. Dlatego granice będą otwarte dla wolnych ludzi. Integralną częścią jest system elektronicznych strażników. Pominę celowo w tej chwili szczegóły, aby nie mieszać za bardzo. Można go nazwać Okiem Boga. Nic przed nim nie da się ukryć, co w konsekwencji doprowadzi do ujawnienia wszystkich sprawców. Zbyteczna jest więc policja. Człowiek nie jest bez grzechu, więc sądy muszą być. Ale ich działanie będzie tylko sporadyczne, bo wiele sporów rozstrzygną strony między sobą. Sprawiedliwość polegać będzie tylko na naprawieniu szkody jaką wyrządził sprawca ofierze. Zniknie kodeks karny. który funkcjonował jako narzędzie władzy. Jest to bardzo złożone, a jednak proste i o wiele łatwiejsze będzie życie. Nie ma tu nigdzie sprzeczności. Całość jest spójna logicznie i zgodna z Prawem Bożym. On jest jedynym władcą i innego nam nie trzeba.
Daniel
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Bóg jest bogiem zazdrosnym Pomijając Daniel Twoje fantazjowanie na temat gadżetów typu Oko Boga ( ROTFL !!! ), najbardziej niedorzecznym - biorąc pod uwagę pieprzenie teologów na temat istoty boskiej i jej doskonałości - jest właśnie wzmianka o zazdrości Boga Ja mam to gdzieś, głęboko - ale czy istota doskonała jest zazdrosna ? Tego rodzaju pierdoły i oczywiste kretyństwa wręcz wypełniają w uderzającej większości Biblię - i umysły (no dobra, biednych) wierzących. Tomek
|
|
|
|
|
|
|
Daniel_dn
Go
|
Nie przeszkadza mi Twój stosunek do tego. Nie zamierzam Ciebie do tego przekonywać, a tym bardziej zmuszać. Abyś tylko ludziom nie wyrządzał krzywdę, to będziesz mógł robić co tylko zechcesz. Główną cechą tego systemu jest zapewnienie ludziom bezpieczeństwa i przede wszystkim sprawiedliwości.
Daniel
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Daniel to jak dobrze doczytałam ,dalej ludzie będą grzeszyć mysle ,ze wystarczy człowiekowi wyciąć gen pazerności i zazdrości . Tomek chyba zaczne zapisywać twoje złote mysli
|
|
|
|
|
|
|
|
|