forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-23, 00:36:55

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.
669713 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Wolne tematy
| | |-+  Polska sercem
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 ... 146 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Polska sercem  (Przeczytany 930289 razy)
ali
Go

Email
Odp: Polska sercem
« Odpowiedz #240 : 2006-11-01, 18:29:47 »

Dla tych ,ktorzy sa zainteresowani Biblia i tym co jest w niej zawarte  Wink

witam
może sie wtrące i........
ha ha, sorry
żyjecie w czasach informatyki a  pojęcia macie  średniowieczne
moze pojęcie Bóg jest tylko i wyłącznie programem rozwoju wszechświata?
nie wnikajcie kto go napisał  ponieważ do tego nikt nie dotrze, jesteście tylko cząstką tego programu
nie ten poziom

czy pojęcie grzechu nie funkcjonuje tu jako zakłucanie tego programu, a ten nazwany śmiertelnym powoduje tylko skutki nieodwracalne?
pojęcia piekła nie kojarzycie z własną świadomością  o szkodzeniu w działaniu tego programu i nie naprawieniu wyżądzonych szkód?
przecie  istnieje takie pojęcie jak pamięć bez której program nie może działać

co zaś do Biblii
czy nie zauważyliście że pojęcie Boga funkcjonuje tam  jako osobowość  wspomagająca  działanie,
 i jako i wyższa świadomość ( madrość) ostrzegajaca przed szkodzeniem

pozdrawiam
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #241 : 2006-11-01, 18:37:05 »

Czyli Ali ,wszystko.... jakby to ujac...... wiesz  Wink
Marek Mitruś
Go

Email
« Odpowiedz #242 : 2006-11-01, 19:06:38 »

Ludzie, którzy odwiedzili kiedyś Ziemię i ich obecność udokumentowana jest w Misji Michela Desmarqueta mówią, że czytając Biblię słowo Bóg, Pan należy zastępować Ludzie z Thiaoouby, planety, z której pochodzą. Poza tym zwracają uwagę na pewien fragment zawarty w Biblii opisujący zniszczenie Sodomy i Gomory. Cytuję:
18
1 Pan ukazał się Abrahamowi pod dębami Mamre, gdy ten siedział u wejścia do namiotu w najgorętszej porze dnia. 2 Abraham spojrzawszy dostrzegł trzech ludzi naprzeciw siebie. Ujrzawszy ich podążył od wejścia do namiotu na ich spotkanie. A oddawszy im pokłon do ziemi, 3 rzekł: «O Panie, jeśli darzysz mnie życzliwością, racz nie omijać Twego sługi! 4 Przyniosę trochę wody, wy zaś raczcie obmyć sobie nogi, a potem odpocznijcie pod>drzewami. 5 Ja zaś pójdę wziąć nieco chleba, abyście się pokrzepili, zanim pójdziecie dalej, skoro przechodzicie koło sługi waszego». A oni mu rzekli: «Uczyń tak, jak powiedziałeś».
6 Abraham poszedł więc spiesznie do namiotu Sary i rzekł: «Prędko zaczyń ciasto z trzech miar najczystszej mąki i zrób podpłomyki». 7 Potem Abraham podążył do trzody i wybrawszy tłuste i piękne cielę, dał je słudze, aby ten szybko je przyrządził. 8 Po czym, wziąwszy twaróg, mleko i przyrządzone cielę, postawił przed nimi, a gdy oni jedli, stał przed nimi pod drzewem.
9 Zapytali go: «Gdzie jest twoja żona, Sara?» - Odpowiedział im: «W tym oto namiocie». 10 Rzekł mu [jeden z nich]: «O tej porze za rok znów wrócę do ciebie, twoja zaś żona Sara będzie miała wtedy syna». Sara przysłuchiwała się u wejścia do namiotu, [które było tuż] za Abrahamem. 11 Abraham i Sara byli w bardzo podeszłym wieku. Toteż Sara nie miewała przypadłości właściwej kobietom. 12 Uśmiechnęła się więc do siebie i pomyślała: «Teraz, gdy przekwitłam, mam doznawać rozkoszy, i mój mąż starzec?» 13 Pan rzekł do Abrahama: «Dlaczego to Sara śmieje się i myśli: Czy naprawdę będę mogła rodzić, gdy już się zestarzałam? 14 Czy jest coś, co byłoby niemożliwe dla Pana? Za rok o tej porze wrócę do ciebie, i Sara będzie miała syna». 15 Wtedy Sara zaparła się, mówiąc: «Wcale się nie śmiałam» - bo ogarnęło ją przerażenie. Ale Pan powiedział: «Nie. Śmiałaś się!»
16 Potem ludzie ci odeszli i skierowali się ku Sodomie. Abraham zaś szedł z nimi, aby ich odprowadzić, 17 a Pan mówił sobie: «Czyż miałbym zataić przed Abrahamem to, co zamierzam uczynić? 18 Przecież ma się on stać ojcem wielkiego i potężnego narodu, i przez niego otrzymają błogosławieństwo wszystkie ludy ziemi. 19 Bo upatrzyłem go jako tego, który będzie nakazywał potomkom swym oraz swemu rodowi, aby przestrzegając przykazań Pana postępowali sprawiedliwie i uczciwie, tak żeby Pan wypełnił to, co obiecał Abrahamowi». 20 Po czym Pan rzekł: «Skarga na Sodomę i Gomorę głośno się rozlega, bo występki ich [mieszkańców] są bardzo ciężkie. 21 Chcę więc iść i zobaczyć, czy postępują tak, jak głosi oskarżenie, które do Mnie doszło, czy nie; dowiem się».
22 Wtedy to ludzie ci2 odeszli w stronę Sodomy, a Abraham stał dalej przed Panem.

Natomiast a propos wszystkowiedztwa. Jest to możliwe i ludzie są rzeczywiście do tego zdolni. Wystarczy się rozejrzyć wokół siebie i przyglądać się naturze. W naturze nie ma przypadków. W ogóle! W naturze nie ma wybryków. Natura jest matematyczna i logiczna.
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #243 : 2006-11-02, 08:24:34 »

Dzien dobry.  Very Happy  Ale nas fajnie zima saskoczyla  Wink
Marek Mitruś
Go

Email
« Odpowiedz #244 : 2006-11-02, 09:13:09 »

Dzień dobry elmo. Smile
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #245 : 2006-11-02, 09:15:41 »

Marek u ciebie pewnie tez sniegu napadalo ,bo mieszkamy jakby nie bylo na Slasku  Wink
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #246 : 2006-11-02, 09:43:12 »

No proszę, Maciej Giertych nie jest osamotniony w swoich przekonaniach co do dinozaurów:

http://www.gazetawyborcza.pl/1,75480,3707421.html

M
Marek Mitruś
Go

Email
« Odpowiedz #247 : 2006-11-02, 09:52:11 »

"pewnie tez sniegu napadalo"
Napadało i to dosyć sporo.
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #248 : 2006-11-02, 15:15:43 »

I co Daniel, czytales te wersety ,ktore ci polecilam?
Daniel_dn
Go

Email
« Odpowiedz #249 : 2006-11-02, 15:52:57 »

Czytałem, ale ten ostatni to jakby odmienny.
Zostawmy jednak zmarłych w spokoju. Możemy się tylko modlić aby nie umarli poraz drugi.

Daniel
Daniel_dn
Go

Email
« Odpowiedz #250 : 2006-11-02, 20:17:51 »

Potulny jak baranek klękam przed Tobą. Taki mały jestem, zagubiony, wzrokiem szukam odpowiedzi. To nic, że nic nie mówisz, to nic, że Cię nie widzę. Moja wiara mi wystarczy i wiem, że przemówię w odpowiednim czasie tak jak Ty chcesz.

Wj 20,2    Ja jestem Pan, twój Bóg, który cię wywiódł z ziemi egipskiej, z domu niewoli.
    Nie będziesz miał cudzych bogów obok Mnie!
    Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko, ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemią!
    Nie będziesz oddawał im pokłonu i nie będziesz im służył, ponieważ Ja Pan, twój Bóg, jestem Bogiem zazdrosnym, który karze występek ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia względem tych, którzy Mnie nienawidzą.
    Okazuję zaś łaskę aż do tysiącznego pokolenia tym, którzy Mnie miłują i przestrzegają moich przykazań.
    Nie będziesz wzywał imienia Pana, Boga twego, do czczych rzeczy, gdyż Pan nie pozostawi bezkarnie tego, który wzywa Jego imienia do czczych rzeczy.

Nikt nie wejdzie do społeczności zorganizowanej na Prawie Boskim, jak nie umiłuje Boga i nie będzie przestrzegał jego przykazań. Pozostanie głuchy i ślepy, i nie zrozumie tego tekstu, bo ta wiedza nie jest dla niego.

Nie jest ważne, co kto o mnie pomyśli i jak oceni. Nie jest ważne to, że nastąpi głucha cisza, a potem burza z piorunami. To wszystko przejdzie i nic nie da się wymazać, trzeba iść dalej.

Daniel
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #251 : 2006-11-02, 20:29:44 »

Ja p..... !!!!!
      Daniel , jedno musze Ci przyznać. Przeszedłeś samego siebie..od stóp do główy. Cóż za wspaniała celebracja, apoteoza bezradności i typowej dla chrześcijaństwa pogardy dla samego siebie !
        Naprawdę dobrze się zyje, kiedy rozgniatasz się własnym butem za pomocą własnej nogi ????

T
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #252 : 2006-11-03, 08:40:20 »

Obydwoje jestescie osobami i skrajnych pogladach.

I gdzie tu mozna znalezc dyskusje bez "obrzucania sie blotem"  Shocked
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #253 : 2006-11-03, 08:53:04 »

Przerażające, prawdziwe i szczególnie polecane dla Elmo do przeczytania Smile

http://wiadomosci.onet.pl/1369249,2677,1,1,kioskart.html

Marishka
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #254 : 2006-11-03, 09:19:48 »

Marishko dziekuje  Smile .Chce abys wiedziala ,ze mnie zaden mezczyzna nie kazala wychodzic za maz ,babcia mi nie kazala rodzic dzieci ,z dziadek nie nakazal mi urodzic wnuka  Very Happy .Tak sie sklada ,ze mamy dwie corcie  Very Happy .Nie martw sie o mnie ,skonczylam oprocz podstawowki jeszcze liceum i inna szkole  Very Happy .Poza tym nie jestem wiezniem ,bo sie nim nie czuje i mam swoje zainteresowania  Very Happy  . To nie jest tak jak sobie wyobrazasz ,ze ja ciagle siedze w kuchni przy garach.Przeciez widzisz ,ze jeszcze mam kompa  Very Happy .
Tak jak ty wybralas zycie bez dzieci tak jak ja nie wyobrazam sobie zycia bez nich.Jak ich nie ma w domu ,to jest taka pustaka i cisza  Confused.Ale nie dowie sie ten ,kto tego nie doswiadczyl.
Poza tym kobiety w Polsce troche przesadzaja z ta zaleznoscia od mezczyzn.Wiele kobiet pracuje ,gdy tymczasem mezowie sie dza w domu,albo pracuja obydwoje.Zal mi wtedy takich dzieci.Chodza z kluczami od mieszkan przewieszonymi na szyi ,obiad nie na czas ugotowany ,najczesciej potem zle towarzystwo ,narkotyko itp.Przeciez co rusz to bebnia w TV ,co sie dzieje z dziecmi ,co sie dzieje w szkolach.Dzieci nie maja szacunku do nikogo ,przedewszystkim do wlasnych rodzicow ,a co dopiero do nauczycieli.Gdzy wraca zmeczona mama i tata z pracy po 8 czy 12 godz, gdzie jest czas na rozmowe z dziecmi?Jak trzeba jeszcze posprzatac ,ugotowac itp.Ja uwazam ,ze jedno z rodzicow powinno byc zawsze w domu .Marishko to jest moje zdanie.Ja nie jestem nieszczesliwa.To jest moj wybor.Trudno jest w Polsce o prace ,ale pewnie gdybym chciala ,to bym ja znalazla ,ale ja chce byc z dziecmi.To tez jest praca.I ciesze sie z ich widoku i lubie patrzec jak sie bawia ,jak wymyslaja zabawy jaka maja jeszcze dziecieca mentalnosc.Napisze Ci cos co moja corka w wieku 2,5 roku powiedziala.Lecial w TV Bolek i Lolek( ty pewnie tych bajek nie znasz ,bo sa to stare polskie bajki).Mowie do mojej Zuzi: Ogladaj ta bajke ,bo jak tata i mama byli mali a ciebie jeszcze na swiecie nie bylo,to tez ja ogladali.
A Zuzia do mnie:" A gdzie ja wtedy bylam.
Ja .Nigdzie ,nie bylo cie i juz
Zuzia: " sama chodzilam po dworze?' Shocked"
Mnie sie wtedy zachcialo smiac  Laughing z jej wyobrazni.Wkoncu zaczelam improwizowac i mowie jej ,tak sama chodzilas po dworze a ja szlam z tata i wzielismy cie  Laughing .Teraz jest juz starsza i wie wiecej na ten temat  Laughing  Laughing  Laughing
Nie jest tak zle Marishko,ludzie maja wieksze problemy  Confused
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #255 : 2006-11-03, 09:30:10 »

Ja nie jestem nieszczesliwa.To jest moj wybor.

Tylko czemu ciągle tak się tłumaczysz? Ja tylko poleciłam Ci ciekawy artykuł, bo w tym wątku była mowa o podobnych tematach, a Ty odrazu zaczełaś się usprawiedliwiać i tłumaczyć ze swojego wyboru, tak, jakby ten artykuł zaatakował Ciebie osobiście. A to ciekawe...

M

P.S. Bolka i Lolka znam, ale zawsze wolałam od nich Reksia Smile
Hana
Go

Email
« Odpowiedz #256 : 2006-11-03, 09:35:28 »

I PO CO WALCZYLYSMY O EMANCYPACJE?
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #257 : 2006-11-03, 09:37:35 »

I PO CO WALCZYLYSMY O EMANCYPACJE?

A to Polki walczyły też? Wink
Bo odnoszę wrażenie, że w TYM kraju jeszcze wszystko przed nimi (Polkami, znaczy się)

M
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #258 : 2006-11-03, 09:43:48 »

Marishko dzieki za ciekawy artykul ,Usprawiedliwiac sie mozna wtedy ,gdy czlowiek cos zrobil i jest oskarzany.Ja nie poczulam sie oskarzona  Smile .
Marishko ,pojmij wreszcie ,ze nie jestem nagannie do Ciebie ustosunkowana ,ani do Twojego Tomka ,ani do Daniela ,ani do Marka lub kogos innego.Lubie Was wszystkich,lubie to forum .Lubie sobie poczytac ,dowiedziec sie ciekawych rzeczy np.o masle klarowanym ,o ktorym do tej pory nie mialam pojecia  Laughing ,o chlebie innym niz te w sklepach,o hiperwentylacji itd itp.Siedzac na tym forum ani sie nie gniewam ,ani nie zloszcze ,gdybym sie zloscila musialabym zrezygnowac z bycia tutaj ,bo nie moge sie denerwowac,zdrowie mi na to nie pozwala,niestety  Confused .Musze unikac stresowych sytuacji  Confused

Ps.Reksia tez lubie  Very Happy
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #259 : 2006-11-03, 09:50:39 »

Ehhh mozecie sie smiac ,ale Polska w porownaniu z krajami takimi jak Gruzja (tam to dopiero jest jatka),czy Algeria i inne kraje  jest jak dla wielu Polakow USA.Moze was to zdziwi ,ale jak kiedys pisalam z ludzmi na skypie z Algerii to pisali ,ze dla nich Polska jest marzeniem.  Shocked .I co tu duzo mowic.
Strony: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 ... 146 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.028 sekund z 17 zapytaniami.