forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-26, 00:23:32

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com
669747 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Wolne tematy
| | |-+  Polska sercem
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 117 118 119 120 121 [122] 123 124 125 126 127 ... 146 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Polska sercem  (Przeczytany 931337 razy)
elmo
Go

Email
Odp: Polska sercem
« Odpowiedz #2420 : 2007-09-27, 21:50:26 »

Tych aktywnych wynagradza dodając im tych dóbr

Czy Ty widzisz co tu napisałeś? Bądź jednomyślny.

Aktywnych ,pomnazająchych swe dobra wynagradza-tak piszesz na okrągło,a potem piszesz,że to nie jest gwarantem szczęścia?
Wszak to nagroda Twoim zdaniem,a każda nagroda ma dawać poczucie szczęścia,gdyby było inaczej byłaby to kara a nie nagroda,więc przemysl to co piszesz!
Co Ty się tak uparłeś ,że Bog chce abysmy pomnażali dobra? Mamy je przetważać dla dobra ogółu,a nie pomnażać dla siebie,a to nie to samo!
Można miec dużo czegoś,co w ogóle może się okazać ,że jest bezuzyteczne i na odwrót-można mieć czegoś mało i może być to jak najbardziej uzyteczne.I co wtedy będzie lepsze?To czego jest dużo? czy to czego jest mało?
Daniel_dn
Go

Email
« Odpowiedz #2421 : 2007-09-27, 22:25:23 »

Człowiek musi być aktywny, pracowity i pomnażać dobra. W nagrodę otrzyma jeszcze ich więcej. Ta nagroda jest jednocześnie dodatkowym wezwaniem do jeszcze większego wysiłku. Może się okazać ciężarem ponad możliwości jego. Jest to próba, która dla chcących jej sprostać jest szczęściem, a dla innych nieszczęściem.
Stąd te niby sprzeczności. Pomnażamy jej przeważnie dla dobra swojej rodziny, bo za nią jesteśmy odpowiedzialni. Chodzi o to, że robimy to w imię dobrze spełnionego obowiązku, nie oczekując za to nagrody. Ona jednak przychodzi, podwojona. W określonym zakresie wspomagamy też potrzebujących, tez nie oczekując za to nagrody. Na przekór postawom, że nic nie dam, bo nic nie mam, bo jestem biedny. Nikt nie jest na tyle biedny, aby nie mógł czegoś ofiarować.

Daniel
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #2422 : 2007-09-27, 22:50:48 »

Dziad swoje,baba swoje  Smile (oczywiscie bez urazy)...
Ciekawie i miło się gawędziło.Dzięki  Smile
Pozdrawiam!

Fink napisał:
"Jak czytamy w Księdze Rodzaju, "Wąż", w "Raju", obiecał kobiecie,
że po zjedzeniu owocu z drzewa, z którego nie wolno im było jeść,
dostąpią tego co następuje:
1. Na pewno nie umrą
2. Będą mieli otwarte oczy
3. Będą znać dobro i zło
Czy każdy z tych punktów to kłamstwo "Węża" ?"

Ad. 2 .W sumie to się im oczy otworzyły  Smile
Ad. 3. Ludzie poznali dobro i zło,ale niestety jest problem z ich odróżnieniem.
Ad. 1 .Mozna by filozofować.
Mając na uwadze Adama i Ewę (no to ich skłamał). Innymi słowy oni wykorzystali już swoją szansę na życie wieczne.No ,a pozostali...ten kto czyta,wierzy w to co jest napisane w Biblii,ten wie...
Syriusz
Go

Email
« Odpowiedz #2423 : 2007-09-28, 14:05:40 »

Dalszy przyklad pomnozenia mojego majatku byl niezalezny ode mnie lecz od spekulantow bankowych. Ja na tym zyskalem dwukrotnie w ciagu roku, inni stracili to co mieli i dalej beda tracic.
I tu nie bylo mojej pracy lecz myslenie. Jezeli bank daje mi pozyczke na dom 100 tys, na zmienny procent, na  30 lat a ja splacam w 10 lat to juz zaoszczedzilem 200tys. Potem na rynku wartosc mego domu wzrosla dwukrotnie w ciagu roku to zarobilem dalsze 250 tys. Pierwsze oszczedzone 200tys zarobilem tylko dlatego, ze splacalem wiecej niz musialem i tu pracowal moj rozum. Natomiast nastepne 250 tys zarobilem dzieki spekulacji na rynku nieruchomosci. Ci co placili tyle ile nakazal bank 
maja do splaty o wiele razy wiecej niz pozyczyli. Bog zakazal lichwy a do kogo naleza banki i cale zloto swiata? Wlasnie do spekulantow wybranych przez Boga. Dla mnie zas moja chalupa moze byc warta i jednego dolara. To jest moje miejsce na ziemi i nie interesuje mnie ile ona jest warte bo nie zamierzam sprzedawac swojego raju. Praca mojego zycia bylo miec wlasnie taki dom i w takim miejscu w jakim wlasnie znajduje sie. Osiagnalem moj zyciowy cel i przez reszte mojego zycia moge bujac sie w hamaku czytajac ciekawa ksiazke. Wiem, ze nie jeden chcialby zyc tak beztrosko ale w Polsce nie pozwola na to inni zawistni sasiedzi. Dlatego nie biore pod uwage powrotu do kraju. U was jeszcze duzo wody uplynie zanim ludzie zmienia swoja mentalnosc i pozwola zyc innym. A to napewno nie nastapi za mojego zycia. Pozdrawiam
slawek
Go

Email
« Odpowiedz #2424 : 2007-09-28, 14:17:30 »

Pierwsze oszczedzone 200tys zarobilem tylko dlatego, ze splacalem wiecej niz musialem i tu pracowal moj rozum.
akurat mam na ten temat inne zdanie Wink a mianowicie że pracowała twoja bezmyślność !!
Natomiast nastepne 250 tys zarobilem dzieki spekulacji na rynku nieruchomosci.
to żadna spekulacja Wink krach na rynku nieruchomości jest co hmmm siedem lat Wink w innym wypadku tylko zyskujesz Wink

Syriusz
Go

Email
« Odpowiedz #2425 : 2007-09-29, 14:36:05 »

Tu nie bylo bezmyslnosci, poniewaz zanim podpisalem umowe na pozyczke to znalem wszystkie jej plusy i minusy. Pozyczkodawca byl rzad AU a nie jakis spekulacyjny bank. Na koncu umowy nie bylo niczego napisanego drobnym maczkiem. Samo interviev trwalo kilka godzin. Najwazniejsze punkty, to to, ze porzyczka byla redukujaca, tzn. procent byl obliczany tygodniowo od tego co pozostalo do splaty ii raty placilem rowniez tygodniowo. U nas wyplaty sa co tydzien a w niektorych firmach co dwa. Moi koledzy, ktorzy wzieli takie same porzyczki, i w tym samym czasie a placa tyle co maja nakazane to placa nadal i beda placic jeszcze dlugo. Na rynku Au krach byl 20 lat temu kiedy to procenty poszly w gore i to w krotkim czasie. Doszlo do 18% Wtedy wlasnie rzad zaczal udzielac pozyczek na niski staly procent dla rodzin o niskich dochodach. To bylo 6%. Ja zmiescilem sie w tym planie poniewaz zona nie pracowala, wychowywala dzieci. Teraz u nas jest okolo 8% Ja ponia dobrze sie rozwija poniewaz tam bylo zero % a teraz maja 0,5. Mysle, ze powodem jest brak na ich rynku bankow naszych starszych braci w wierze. Dlatego nie ma kto ich obdzierac ze skory.
Rynek USA wali sie poniewaz tam matematyka jest na niskim poziomie i szarzy ludzie pozyczaja takie sumy, ktorych nie sa w stanie splacic. Natomiast ich papierowe domy nie sa w stanie przetrwac czasu splaty pozyczki. Ot i caly problem.
lekarka
Go

Email
« Odpowiedz #2426 : 2007-10-01, 21:34:17 »

Ile kosztują opłaty za media Syriusz w Siódmym Niebie? Internet, tel, woda, ścieki, prąd. Internet masz bezprzewodowy? Czasami  mam ochotę wyemigrować...
lekarka
Go

Email
« Odpowiedz #2427 : 2007-10-01, 21:39:02 »

Chyba tak mi sie troche po tym programie zrobiło (AK kontra JK).
malgo35
Go

Email
« Odpowiedz #2428 : 2007-10-01, 22:11:45 »

Chyba tak mi sie troche po tym programie zrobiło (AK kontra JK).

Ja też jestem po tej debacie osłabiona, nie spodziewałam się niczego innego, a jednak Neutral
lekarka
Go

Email
« Odpowiedz #2429 : 2007-10-01, 22:15:59 »

Ta debata to był "piękny" ruch eliminujący PO (ucieczka głosów z PO do LiD).
malgo35
Go

Email
« Odpowiedz #2430 : 2007-10-01, 22:19:46 »

Ta debata to był "piękny" ruch eliminujący PO (ucieczka głosów z PO do LiD).
Oczywiście tak założył wódz klakierów, na mnie nie działa. Ale pewnie wzmocnił swój elektorat nienawidzący wszystkich i wszystkiego. Cóż mógł innego zarzucić JK, jeśli nie wódkę i przyjaźń z pzpr.
lekarka
Go

Email
« Odpowiedz #2431 : 2007-10-01, 22:31:20 »

Ciekawe co by Tuskowi zarzucił?
Daniel_dn
Go

Email
« Odpowiedz #2432 : 2007-10-01, 22:32:45 »

Ta debata nic nie zmieniła. Kto miał pusto w głowie, nadal ma pusto. Można po raz kolejny wybrać kłamców i złodziei, tylko po co? Żal mi tych usilnie szukających wodza mającego rozwiązać wszystkie problemy. Nie ma takich wodzów. Nasze życie nie musi być sterowane przez żadnego wodza, a będzie prostsze i uczciwe.

Daniel
malgo35
Go

Email
« Odpowiedz #2433 : 2007-10-01, 22:39:30 »

Ciekawe co by Tuskowi zarzucił?
Pewnie znowu nocną zmianę. Dlatego nie zaryzykował.
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #2434 : 2007-10-02, 08:41:51 »

Ta debata nic nie zmieniła. Kto miał pusto w głowie, nadal ma pusto. Daniel

Racja Daniel.Ja dodam od siebie,że ci co myśleli i myślą,że coś się zmieni też mają pusto w głowie.
Jak słyszę te gadki o polityce i te nadzieje ludzi ,że wraz z nowymi rządzącymi się coś zmieni na lepsze,to nie wiem czy mam się śmiać czy płakać...
Pomimo tylu porażek ci "ślepcy" jeszcze nie wyciągnęli żadnych wniosków.Nadal brną w to g****nko.
Syriusz
Go

Email
« Odpowiedz #2435 : 2007-10-03, 14:41:23 »

Ile kosztują opłaty za media Syriusz w Siódmym Niebie? Internet, tel, woda, ścieki, prąd. Internet masz bezprzewodowy? Czasami  mam ochotę wyemigrować...

Lekarz w AU zarabia przyzwoite pieniadze i bez problemu stac go na nowe BMW plus ladna chata. Kafelkarz tez tyle zarobi i murarz, hydraulik czy elektryk. Zalezy od tego gdzie mieszka. W wiekszej aglomeracji jest wiecej pracy i lepiej platnej. Teraz w AU brakuje nawet pielegniarek, nauczycieli i wielu innych profesji. Media i uslugi tez kosztuja roznie w zaleznosci gdzie sie mieszka. Mieszkajac w miescie placilem podatek od nieruchomosci okolo $700 rocznie, wodociag + kanaliza + wywoz smieci nastepne $700, za wode placi sie coraz wiecej. Mnie wychodzilo okolo $300. Internet przewodowy teraz place $160 na rok. Satelitarny jest od $30/ miesiecznie, w miescie jest tanszy. Telefon - abonament okolo$30/m plus rozmowy. Lokalne okolo 15 - 18c, czas nie limitowany. Do Polski place 4c za minute na karte, w telefoni jest drozej. Swiatlo okolo $100 co 3 miesiace. Benzyna u mnie od kilku miesiecy tak samo - $1.20/litr. Na mojej farmie nie place za kanalize, wodociag, wode i smieci. To wszystko mam wlasne i nowoczesne. Tutaj nikomu nie pozwola mieszkac w domu gdzie nie ma tych rzeczy. Prad czesciowo mam wlasny i daze do tego aby miec caly swoj. Mysle o kupnie solar-paneli. Pozostanie mi tylko podatek  od nieruchomosci. Internet satelitarny moge juz miec ale czekam na rzadowy, ktory bedzie w przyszlym roku troche tanszy od prywatnego. TV satelitarna mialem 2 lata i zrezygnowalem z tego badziewia. Teraz mam darmowa TV - 10 kanalow i tez nie mam czasu ogladac. Jak chcecie wiedziec wiecej, pytajcie.
Nie czytam Gazety Wyborczej, ale ktos tu reklamowal jakis artykul i otworzylem toto. Pierwsze co mi sie rzucilo w oczy to blyskajaca reklama bankowa w Polsce: Temat - pozyczka bankowa, hipoteczna, ktora mozesz zaczac splacac po 5 latach, skontaktuj sie z konsultantem. Konsultatnt - broker, przez takich klamcow 10 milionow ludzi w USA stracilo domy. Przez pierwsze 5 lat jest najwiekszy procent od sumy pozyczki a pozniej trudno dogonic splaty i ludzie bankrutuja. Jezeli masz np. na 10% to po 5 latach nieplaconej pozyczki dlug wzrosnie o 50% Dlatego w interesie bioracego pozyczke jest aby jak najszybciej i jak najwiecej splacic w pierwszych latach. Zreszta moze w Polsce jest inaczej i nie potrzebna ta moja bazgranina. Pozdrawiam
Ewa
Go

Email
« Odpowiedz #2436 : 2007-10-03, 17:58:44 »

Lekarka:

Lekarz w AU zarabia przyzwoite pieniadze i bez problemu stac go na nowe BMW plus ladna chata. Kafelkarz tez tyle zarobi i murarz, hydraulik czy elektryk. Zalezy od tego gdzie mieszka. W wiekszej aglomeracji jest wiecej pracy i lepiej platnej. Teraz w AU brakuje nawet pielegniarek, nauczycieli i wielu innych profesji. Media i uslugi tez kosztuja roznie w zaleznosci gdzie sie mieszka.

Mieszkajac w miescie
placilem podatek od nieruchomosci okolo $700 rocznie,
wodociag + kanaliza + wywoz smieci nastepne $700,
za wode placi sie coraz wiecej. Mnie wychodzilo okolo $300.

Internet przewodowy teraz place $160 na rok.
Satelitarny jest od $30/ miesiecznie, w miescie jest tanszy.
Telefon - abonament okolo$30/m plus rozmowy. Lokalne okolo 15 - 18c, czas nie limitowany.
Do Polski place 4c za minute na karte, w telefoni jest drozej.
Swiatlo okolo $100 co 3 miesiace.
Benzyna u mnie od kilku miesiecy tak samo - $1.20/litr.

Na mojej farmie
nie place za kanalize, wodociag, wode i smieci. To wszystko mam wlasne i nowoczesne. Tutaj nikomu nie pozwola mieszkac w domu gdzie nie ma tych rzeczy. Prad czesciowo mam wlasny i daze do tego aby miec caly swoj. Mysle o kupnie solar-paneli.

Pozostanie mi tylko podatek  od nieruchomosci.
Internet satelitarny moge juz miec ale czekam na rzadowy, ktory bedzie w przyszlym roku troche tanszy od prywatnego.
TV satelitarna mialem 2 lata i zrezygnowalem z tego badziewia. Teraz mam darmowa TV - 10 kanalow i tez nie mam czasu ogladac.

Jak chcecie wiedziec wiecej, pytajcie.

Nie czytam Gazety Wyborczej, ale ktos tu reklamowal jakis artykul i otworzylem toto. Pierwsze co mi sie rzucilo w oczy to blyskajaca reklama bankowa w Polsce: Temat - pozyczka bankowa, hipoteczna, ktora mozesz zaczac splacac po 5 latach, skontaktuj sie z konsultantem.

Konsultatnt - broker, przez takich klamcow 10 milionow ludzi w USA stracilo domy. Przez pierwsze 5 lat jest najwiekszy procent od sumy pozyczki a pozniej trudno dogonic splaty i ludzie bankrutuja. Jezeli masz np. na 10% to po 5 latach nieplaconej pozyczki dlug wzrosnie o 50% Dlatego w interesie bioracego pozyczke jest aby jak najszybciej i jak najwiecej splacic w pierwszych latach.
Zreszta moze w Polsce jest inaczej i nie potrzebna ta moja bazgranina. Pozdrawiam

Mnie bardzo interesują informacje z pierwsze ręki, np. jak są rozliczane podatki?
lekarka
Go

Email
« Odpowiedz #2437 : 2007-10-03, 23:07:02 »

To wychodzi 2260$ rocznie. 188$ miesięcznie.= 500zł.
Koszty można zmniejszyć  Smile .
Jest dobrze.
slawek
Go

Email
« Odpowiedz #2438 : 2007-10-04, 00:03:14 »

To wychodzi 2260$ rocznie. 188$ miesięcznie.= 500zł.
Koszty można zmniejszyć  Smile .
Jest dobrze.
Ewka Wink to dolary AU Wink trochę tańsze ;P wychodzi 430zł Wink
slawek
Go

Email
« Odpowiedz #2439 : 2007-10-04, 00:05:54 »

jedna słabiutka wypłata na rok Sad
Strony: 1 ... 117 118 119 120 121 [122] 123 124 125 126 127 ... 146 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.042 sekund z 17 zapytaniami.