forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-25, 23:00:26

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
10. Nie wolno głodzić się ani pościć.
669747 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Wolne tematy
| | |-+  Polska sercem
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 120 121 122 123 124 [125] 126 127 128 129 130 ... 146 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Polska sercem  (Przeczytany 931294 razy)
elmo
Go

Email
Odp: Polska sercem
« Odpowiedz #2480 : 2007-10-05, 20:51:45 »

Porządny człowiek nie wybiera kłamców, bo nie ma pewności, że go ponownie nie okłamią.

Ale ci "ślepcy" idący do urn są święcie przekonani,że nie są okłamywani . To tak jak "Pluć świni w oczy,a ta mówi,że deszcz pada"  Smile

Mam cichą nadzieję, że w końcu będzie taki sąd, że będę mógł pozwać wszystkich tych, którzy wezwą udział w wyborach jako współwinnych rabunku dokonanych na mnie i mojej rodzinie. Wśród kandydatów nie ma ludzi porządnych i każdy kto pójdzie zagłosować musi mieć świadomość, że przyczynia się do złego. 

Daniel

Daniel jesteś jedyną osobą ,która pisze z sensem.Ja też nie rozumiem dlaczego ja mam odpowiadać,dlaczego moja rodzina ma być okradana przez szubrawców tylko dlatego,że do urn wyborczych pedzą "ślepcy" .Właśnie dziś to do mnie dotarło .
Daniel_dn
Go

Email
« Odpowiedz #2481 : 2007-10-05, 20:52:49 »

Tak się składa, że rejestruje się biorących udział w wyborach i te listy się przechowuje. Jak mam wybór, to nie wybieram zła, nawet jakby było najmniejsze. Gdy mam do wyboru tylko zło, to nie robię nic. Wolę, żeby mnie te zło zabiło niż miałbym się stać złym człowiekiem.

Daniel
mosik
Go

Email
« Odpowiedz #2482 : 2007-10-05, 20:59:51 »

Porządni ludzie nie mają nic do ukrycia i nie chcą wybierać za kotarą. Taki sposób wybierania odpowiada tylko złym ludziom. Porządny człowiek bierze odpowiedzialność za swoje wybory. Zły człowiek ukrawa swoje czyny i zachowuje się jak złodziej, który najlepiej się czuje jak go nikt nie widzi. Porządny człowiek nie wybiera kłamców, bo nie ma pewności, że go ponownie nie okłamią. Porządny człowiek nie wybiera złodziei, po ponosiłby odpowiedzialność za ich kradzieże.
   Mam cichą nadzieję, że w końcu będzie taki sąd, że będę mógł pozwać wszystkich tych, którzy wezwą udział w wyborach jako współwinnych rabunku dokonanych na mnie i mojej rodzinie. Wśród kandydatów nie ma ludzi porządnych i każdy kto pójdzie zagłosować musi mieć świadomość, że przyczynia się do złego. 

Daniel

Daniel niegłosując, paradoksalnie głosujesz podwójnie na nie korzyść swojego wymarzonego świata.
W ten sposób karcisz siebie i twoich najbliższych, skazując na to co nie odpowiada twoim ideałom.
Prosta matematyka dowodzi, że mogę mieć w tym względzie racje.

Nakłaniasz ludzi do wycofania, co pogłębi apatie, depresje społeczną zwłaszcza w warstwie
 mniej rozgarniętych intelektualnie czyli określając lapidarnie "planktonu".

elmo
Go

Email
« Odpowiedz #2483 : 2007-10-07, 19:16:49 »

Daniel niegłosując...

...nie oddaje czci "politycznym bożkom" ,"dyplomatołkom" . Gdyby poszedł głosować upodobniłby się do nich  Smile
Daniel_dn
Go

Email
« Odpowiedz #2484 : 2007-10-07, 20:06:14 »

Jeżeli kiedyś chciano przyspieszyć proces liczenia, to zwiększano ilość rachmistrzów. Teraz do takiego problemu podchodzi się zupełnie inaczej. Proces liczenia jest automatyczny, a szybkość wzrasta lawinowo dzięki komputerom. Proces zarządzania też może być automatyczny i nie rozumiem tego zaćmienia umysłów, że z uporem maniaka chce się go rozwiązywać na zasadzie mnożenia zarządzających. Nie trzeba ludzi aby komputery kontrolowały cały proces technologiczny w zautomatyzowanej fabryce. Nie potrzebni nam są policjanci na skrzyżowaniach, windziarze w windach i nie potrzebni są też nam politycy. Tylko nie pytajmy się ich o to, bo na poczekaniu wysuną z 1000 argumentów, że są wręcz niezastąpieni. Nie liczmy na to, że politycy wprowadzą reformy na miarę czasów. Wprowadzą tylko takie, które są im na rękę. Dlatego nie pójdę głosować na żadnego polityka. Jednak otwarty jestem na zmiany, ale te prawdziwe.

Daniel
malgo35
Go

Email
« Odpowiedz #2485 : 2007-10-07, 20:32:11 »

Każdy system kontroluje admin, ponadto ktoś musi stworzyć program, ten zaś opierać się będzie o założenia, a kto miałby te założenia określać i zatwierdzać? Jakby się temu nie przyjrzeć i tak wrócisz do punktu wyjścia, ktoś musi podjąć decyzje. Wybory są formą podejmowania decyzji.
Daniel_dn
Go

Email
« Odpowiedz #2486 : 2007-10-07, 20:44:27 »

Raz utworzony spójny program nie wymaga żadnych zatwierdzeń na poziomie półinteligentów. Nie używa się czegoś co nie działa (program komputerowy). Każdy urzędnik podejmując decyzje opiera się na precyzyjnej instrukcji. Gdy takowa jest, to po co nam urzędnik? Co to za wybór? To tak jakbyś miała tylko do wyboru jaką śmiercią chcesz umrzeć. Wybieram życie i nie interesują mnie wybory jaskiniowców.

Daniel
malgo35
Go

Email
« Odpowiedz #2487 : 2007-10-07, 20:53:15 »

Nie ma ani spójnego programu ani instrukcji, a wybór nie dotyczy urzędnika lecz właśnie stworzenia tego programu. Półinteligenci i jaskiniowcy to ludzie z których także składa się społeczeństwo, w sysytemie demokratycznym mają prawo dokonywania wyboru, tym bardziej więc inteligenci i ucywilizowani powinni z tego prawa korzystać.
Do niczego Cię nie namawiam, nie wiem do jakiej grupy sie zaliczasz ale czekanie z rękami w kieszeniach na wypracowany spójny program nie jest chyba rozwojowe.
grizzly
Go

Email
« Odpowiedz #2488 : 2007-10-07, 20:56:35 »

To tak jakbyś miała tylko do wyboru jaką śmiercią chcesz umrzeć. Wybieram życie i nie interesują mnie wybory jaskiniowców.

Daniel

Daniel gdybys kiedys wybieral sie na bezludna wyspe, daj znac, zabieram sie z toba.  Very Happy

elmo
Go

Email
« Odpowiedz #2489 : 2007-10-07, 20:58:17 »

Proces zarządzania też może być automatyczny i nie rozumiem tego zaćmienia umysłów, że z uporem maniaka chce się go rozwiązywać na zasadzie mnożenia zarządzających.
Daniel

To jak walenie głową w mur.
A już bezgranicznie zadziwia mnie ,to że ludzie pędzą jak "owieczki" do urn z nadzieją na "lepsze" po czym ci sami ,po pół roku czy roku narzekają wszem i wobec na cały system,który to sami wybrali .Ale nie dość na tym. Przy następnej okazji pędzą znów do urn wybierać swoich "bożków" i znów z bezgraniczną i ślepą nadzieją na "lepsze" .Po czym następuje ponowne rozczarowanie objawiające się znów tym nudnym ,niekończącym się narzekaniem .I tak jest w kółko . Gdzie ci ludzie pochowali swoje rozumy?Czy ci ludzie dysponują "kurzym mózgiem"?
Daniel_dn
Go

Email
« Odpowiedz #2490 : 2007-10-07, 21:09:23 »

Wygląda na to, że cywilizacja właśnie zatrzymała się na poziomie jaskiniowców. Nie zamierzam jednak nikogo obrażać, tylko wskazuję, że ta droga do niczego nie prowadzi oprócz zła i stagnacji. Demokracja to jest takie wyświechtane hasło, które każdy inaczej rozumie. Nie idąc na wybory biorę za to odpowiedzialność i chciałbym, żeby ci co na nie pójdą też wzięli za to odpowiedzialność. Ale oni nie chcą. Zagłosują tajnie, aby nikt ich nie pociągną do odpowiedzialności za swój wybór. To zwykli szubrawcy. Z takim to mi nie po drodze.

Daniel
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #2491 : 2007-10-07, 21:21:19 »

Tak.To są jakieś "tajniackie" wybory . Przyczają się za kotarą , nabazgrzą coś gługopisem,sami nawet nie wiedząc co i wszystko "załatwione".
Właściwie to czemu ta "zaczajka" ? Kłamcy.A potem jak coś nie wychodzi,to kłamią,że nie głosowali na tych czy na tych,potem widzę te "narzekające gęby",a przecież te "gęby" same szły ślepo do tych urn. Co za ludzie? Co za naród?
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #2492 : 2007-10-07, 21:26:29 »

Jak się tak zastanowić,to jakieś "małpie" zachowanie. Brak nauki poprzez doświadczenie.Popełnianie tego samego błędu w kółko.Niemożność widzenia innego wyjscia,brak wyobraźni prowadzącej do innych rozwiązań-lepszych rozwiązań.
Kurczaki,to chyba już małpy w niektórych przypadkach lepiej sobie radzą .
grizzly
Go

Email
« Odpowiedz #2493 : 2007-10-07, 22:15:10 »

Zagłosują tajnie, aby nikt ich nie pociągną do odpowiedzialności za swój wybór. To zwykli szubrawcy. Z takim to mi nie po drodze.

Daniel

Daniel gdyby wybory byly jawne i na konkretnego czlowieka. To co wtedy?

Dalej bys nie glosowal?

Moze zamiast glosowac to wyjechac gdzies i stworzyc enklawe podobnie myslacych jak ty?
Gdyby twoje pomysly wypalily to ludzie zabijaliby sie o emigracje do ciebie jak za wizami do USA.  Very Happy

Rudka
Go

Email
« Odpowiedz #2494 : 2007-10-08, 00:13:28 »

Kiedys głosowałam na lewice ,która po czasie okazała sie typową swiątobliwą prawicą.
  Za Kwacha podpisano konkordat zamiast -odsunąc to wzmocniono przywileje kleru
     Cimoszewicz jak lew walczył o wartości chrześcijańskie -Oleksy ministrantem.
Dawniej w kraju wojska sowieckie teraz wszędzie nawet w szkołach,szpitalach
   instytutach  -dyktat i wszechobecnośc umundurowanych
straznikach Watykanu . 
  Tak wstydze sie ,ze dałam sie nabrać  bo  program lewicowy był antyklerykalny
jak  obecnie . Też nie pójde głosować bo moi faworyci pobratali sie z szujami.

slawek
Go

Email
« Odpowiedz #2495 : 2007-10-08, 08:18:59 »

Kiedys głosowałam na lewice ,która po czasie okazała sie typową swiątobliwą prawicą.
W Polsce nie ma partii prawicowych Sad wszystkie są lewicowe Wink klasyfikujemy je na "prawicowe" jeśli odpowiednio mocno włażą w d..e czarnym Wink no wiecie ta ochrona od bzyknięcia Wink itp. No może tylko plaplatforma jest bardziej liberalna.

P.S.
podobnie jest w całej ujni tylko tam jest trochę inaczej z klasyfikacją Wink
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #2496 : 2007-10-08, 10:35:40 »

Niektórzy lubią obliczać BTW,a ja lubię rozwiązywać zagadki  Very Happy I nikt nie wciśnie ciemnoty,że grizzly to nie mosik  Very Happy
Rudka
Go

Email
« Odpowiedz #2497 : 2007-10-09, 02:40:51 »

Elmo -po czym to poznałaś ? ale czy to tutaj takie ważne -ale po co ktos miałby dwóch ników używać -przeciez to trudniejsze w obsłudze.
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #2498 : 2007-10-09, 09:20:59 »

Zawsze jest ważne  Very Happy
slawek
Go

Email
« Odpowiedz #2499 : 2007-10-09, 10:15:57 »

Elmo Wink poczytaj sobie pewien wątek, a potem w wyszukiwarce przeszukaj to forum pod kątem nicków piszących tam, szczególnie płci żeńskiej. Napisz czy jakieś refleksje ci się nasuną ??
Strony: 1 ... 120 121 122 123 124 [125] 126 127 128 129 130 ... 146 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.035 sekund z 17 zapytaniami.