Autor
|
Wtek: Polska sercem (Przeczytany 930292 razy)
|
kodar
Go
|
Daniel,ketony w moczu sa bardzo niebezpieczne.Radze sprawdzac systematycznie a wtedy i Twoja euforia minie i zdrowie sie poprawi.
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Ale sie usmialam ha ha ha
|
|
|
|
|
|
|
Daniel_dn
Go
|
Tomku polemika jest wskazana lecz tylko merytoryczna. Nie mam za dużo ketonów, a to co przedstawiam jest wynikiem wieloletnich przemyśleń. Ustrój, o którym zacząłem pisać nigdy nie istniał, bo nie mógł. Nie mogę więc cofać się do średniowiecza, a przemoc potępiam, w tym stosy. Na pewno są to poglądy skrajnie prawicowe, co oznacza, że są prawe, uczciwe itd. Nie mylić z przekłamaniem medialnym, gdzie bojówki typowo lewicowe nazywa się prawicą. Prawdziwa prawica nie stosuje przemocy. Na razie mówię o czymś czego nawet nie znacie 10%. Zapewniam was, że będzie go ciężko zrozumieć, tak jak zwykłemu zjadaczowi chleba dietę optymalną.
Daniel
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Na razie mówię o czymś czego nawet nie znacie 10%. Zapewniam was, że będzie go ciężko zrozumieć, ...
Daniel
Strach pomyslec ,co zawiera 100 % informacji . Daniel ,czys ty czlowieku mial jakas wizje ,czy czujesz sie jakims specjalnie wybranym czlowiekiem ? ,tak sobie pytam ....
|
|
|
|
|
|
|
Daniel_dn
Go
|
Nie miałem żadnych wizji, ani też nie czuję się specjalnie wybranym. Mam tylko jedno przeświadczenie, że to co w głowie mi zakiełkowało i od dawna w niej jest - ujawnić. Ale nie robię to dla ludzi, tylko dla Boga. Każdy Optymalny jak mu się już mózg odblokuje, to też może głębiej analizować świat, który go otacza, Poprzez szczegółową analizę zachowań ludzi można precyzyjnie ocenić, czy ich czyny są dobre, czy złe. Ponieważ nasze życie bardzo się skomplikowało, to i ta analiza jest głęboka, aż do czynników pierwszych. Jeżeli w jakiś stadium decyzyjnym występuje zło, to w efekcie całość jest złem. To proste i logiczne. Na złu nie da się zbudować dobra, czego wielu z uporem maniaka próbuje dokonać. Ciężko będzie zrozumieć, jak cała nasza skala wartości, do której od dzieciństwa się przyzwyczailiśmy, nagle rozpadnie się w gruzy.
Daniel
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Ale ,co ty chcesz ujawniac.Piszac ,ze na na złu nie da sie wybudowac dobra ,nie mowisz o jakichs prawdach objawionych ,bo to jest oczywiste.
|
|
|
|
|
|
|
Daniel_dn
Go
|
Podam Ci przykład bardzo prosty. Jeżeli kogoś okradniesz z pewnej rzeczy, a potem obdarujesz tą rzeczą kogoś np. ubogiego. To twoje działanie jest dobrem, czy złem? Czy to ma coś wspólnego z objawieniem?
Daniel
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
To dzialanie jest mi obce ,bo z czystym sumieniem ,moge powiedziec ,ze nie kradne.Pamietam jak raz moze w 2 kl.podstawowki ,przynioslam do domu czyli( ukradlam ) strugaczke z lusterkiem ,byla to na owczesne czasy rzadkosc ,gdy moja babcia ja zauwazyla ,nakazala mi ja na drugi dzien oddac .No wiec oddalam ja .Mam wpojone ,zeby nie krasc. Polityka mnie nie interesuje. Mam inne zainteresowania. Uwazam ,ze na ludzkim nieszczesciu ,swego szczescia nie mozna zbudowac,bo wczesniej czy pozniej wyjdzie szydlo z worka .
|
|
|
|
|
|
|
Daniel_dn
Go
|
Problem polega na tym, że kradniesz nie będąc tego świadoma. Stach pomyśleć co będzie jak Ci to udowodnię.
Daniel
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Za to ty Daniel jestes nieskazitelnie czysty ,jestes pierwszy i ostatni w kolejce do "zycia wiecznego" natomiast pozostali skazani na wiekuiste cierpienie .Strach sie bac .Pojmij czlowieku ,ze jestes jedynie puchem marnym i nie tobie jest dane sadzic ,naszczescie .Blagam nie ujawniaj moich zlodziejstw i kretactw publicznie ,bo mnie obrzuca kamieniami .
|
|
|
|
|
|
|
Daniel_dn
Go
|
Nie oceniam Ciebie, tylko czyny. Nie jestem idealny i też mam wiele na sumieniu. Nie zamierzam jednak chować głowy w piasek. Twoich czynów nie mogę ujawnić, bo ich nie znam. Sama siebie ocenisz w trakcie prezentacji.
Daniel
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
No wreszcie cos konkretnego
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
. Na złu nie da się zbudować dobra, czego wielu z uporem maniaka próbuje dokonać. Daniel
po co ślepcowi mówisz o kolorach ? i tak tego nie pojmie kiedy tego nigdy nie widział dopóki istota Boga nie zostanie "nałukowo" stwierdzona doputy twe próżne gadanie boją się to wymówić bardziej niż diabeł swięconej wody co do istnienia " Boga " najbardziej dociekliwi dochodzą już do tego że musiało istnieć COŚ co zaprogramowało powstane świata który oglądamy, logicznie rzecz biorąc wszystko jest zbudowana z cząsteczek energii??? a ta energia skąd pochodzi??? zakładając że te cząsteczki nie mają początku i końca musiały się jakoś dobrać aby coś z nich powstało przypadek????? jak na przypadek to logiczny ciąg tych przypadków i "pamięć" tych czasteczek temu przeczy , proces musiałby trwać nadal nigdy nie skończony, to tylko proste pytania dotyczące materii, a powstanie życia??????????????? też przypadek? czym jest świadomość istnienia i abstrakcyjne myślenie ? czy nie jest to część tego co zaprogramowało powstanie świata który postrzegamy?? stąd wniosek istniejemy tylko we śnie (czytaj MYŚLI) owego "Boga"
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Cytuj z DANIEL Problem polega na tym, że kradniesz nie będąc tego świadoma. Stach pomyśleć co będzie jak Ci to udowodnię. Nastepnie: cytuj z DANIEL Nie oceniam Ciebie, tylko czyny. Nie jestem idealny i też mam wiele na sumieniu. Nie zamierzam jednak chować głowy w piasek. Twoich czynów nie mogę ujawnić, bo ich nie znam. Sama siebie ocenisz w trakcie prezentacji. . Wiesz co Daniel? Wszystkich i wszystko,a potem się usprawiedliwiasz i przedstawiasz sie jako milujacego kazdego blizniego.Jestes jakis "dwubiegunowy" ,zeby nie napisac dwulic..... Tak wlasnie cie odebralam ,po analizie tych postow. Acha jeszcze jedno ,caly czas bebnisz ,jak to nie ocenia cie czlowieka tylko jego czyn. Jak mozna cos oddzielic od drugiego? ,cos co jest nierozerwalnie zlaczone? Tak samo jak nie da sie u czlowieka oddzielic duszy od ciala tak od czlowieka nie mozna oddzielic jego czynu.A co za tym idzie ,oceniajac czyn czlowieka ,oceniamy jego samego. Prosty przyklad Co mozemy powiedziec o czlowieku ,ktory czyni dobro? -ze jest czlowiekiem dobrym( ocenilismy czlowieka ) i tak sie ma rzecz w odwrotną stronę .
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Drobna poprawka ,tam gdzie jest" wszystkich i wszystko" ,potem nalezy dodac slowo " oceniasz"
|
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Daniel ,najpierw piszesz ,ze kradne i chcesz to udowodnic ,a nastepnie piszesz ,ze moich czynow czyli zlodziejstw nie mozesz ujawnic ,bo ich nie znasz .Pytam sie Ciebie czlowieku ,gdzie tu jest logiczne myslenie??? .Czy ty sie zastanawiales kiedys o czym myslisz ,nad swoim "potokiem mysli"? .Przeczysz sam sobie. Pomieszane z poplatanym. Wiem ,wiem co myslisz ..."wszyscy sa dziwni ,nikt Cie nie rozumie ,jestes osamotniony w walce ze złem" Wiedz ,ze ile jest ugrupowan religijnych, tyle jest ugrupowan mniemajacych ,ze to oni sa wybrani i glosza prawde. I Ty rowniez myslisz ,ze to Ty masz racje i Ty znasz prawde.
|
|
|
|
|
|
|
Daniel_dn
Go
|
Człowieka może ocenić tylko Bóg na podstawie całego jego życia. My natomiast możemy ocenić tylko ułamek życia człowieka, czyli konkretne czyny. Na podstawie tej ułomnej oceny nie możemy stwierdzić, że ktoś jest dobry, czy zły. Możemy tylko powiedzieć, że ten czyn w wykonaniu tej osoby jest zły, czy dobry. Jest to zasadnicza różnica. Nie jest to jednak oddzielenie w twoim rozumowaniu duszy od ciała. Tylko pomniejszenie znaczenia. To podkreślam, aby uniknąć takich uproszczeń jakich właśnie dokonałaś. Nie możemy na podstawie jednego czynu, czy nawet kilku określić, że ktoś jest dobrym lub złym człowiekiem. Na podstawie konkretnego czynu można logicznie udowodnić, że jest on np. kradzieżą. Jest jeden warunek, że trzeba go znać. Nie jestem jasnowidzem i jak nie wiem nic o czynach konkretnej osoby, toteż nie mogę ich ocenić. Do lutonna=> Nie mam zamiaru tracić czasu na udowadnianie istnienie Boga. Wiara jest indywidualną sprawą. Jak się pomylisz, to tylko ty stracisz, albo zyskasz. Bóg oprócz stworzenia narzucił człowiekowi pewną skalę wartości opisaną w dekalogu. Jest ona jak latarnia morska, możemy się z nią zgadzać lub nie, ale zawsze będzie naszym punktem odniesienia. Do ali=> Trudno zrozumieć Twoje abstrakcyjne myślenie. Poruszasz się pomiędzy poziomami świadomości. Być może Bóg już zna datę naszej śmieci, zanim jeszcze się urodzimy. Nie jesteśmy wstanie pojąć nawet części wiedzy o istnieniu, chociażby z przyczyn fizycznych, możliwości ludzkiego ciała i umysłu. Nie jest wykluczone, że nam się zdaje tylko, że mamy ciało i wolną wolę. Może to matrix.
Elmo nie jestem misjonarzem i nie walczę ze złem. Nie uważam nikogo za dziwnego, oprócz siebie. Moje poglądy odbiegają od normy i wcale się nie dziwię, że jestem niezrozumiały. Było by to dziwne jakbym pisał o czym nie będąc przekonany, że to jest prawda. Ale czy ktoś w to uwierzy, czy nie, to tak naprawdę mnie nie interesuje. Jest to indywidualna sprawa oceniającego. Nie zaprzeczam, że czekam na odezwanie się osoby o podobnych poglądach.
Daniel
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
elmo! daj sobie spokój prawdy nikt nie zna bo nie moze znac.Tak jak nigdy nie udowodnisz tego .Dobrze wiesz ze za kazdy czyn odpowiadamy czy wierzymy w boga czy tez nie Pros BOga aby ci dal wiare i madrosc ,abys wybierala w zyciu zawsze sluszne decyzje i abys sie nie musiala tego wstydzic . No to tyle ide.........
|
|
|
|
|
|
|
|
|