forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-27, 11:35:28

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
10. Nie wolno głodzić się ani pościć.
669778 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Wolne tematy
| | |-+  Polska sercem
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 32 33 34 35 36 [37] 38 39 40 41 42 ... 146 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Polska sercem  (Przeczytany 932906 razy)
Ewa
Go

Email
Odp: Polska sercem
« Odpowiedz #720 : 2006-12-28, 16:06:18 »

Daniel, mam do ciebie zaufanie.
lutonn
Go

Email
« Odpowiedz #721 : 2006-12-28, 18:40:29 »

A ja mysle ze awatary wnosza wiecej niz wszystkie posty noo wystarczy spojzec 

Elmo, jakiś ty dzis refleksyjny Very Happy
  Ewo czy ty czasami nie jestes ...... no !!???  no wiesz  szampan ! ....... i takie tam! Laughing Cool Mr. Green Mr. Green Question Question Mr. Green Rolling Eyes Rolling Eyes
Jona
Go

Email
« Odpowiedz #722 : 2006-12-28, 18:56:52 »

=Daniel_dn link=topic=630.msg9921#msg9921 date=1167262942]
Ewa, Bóg niedługo będzie zbierać plony. Kto nie zdążył zostać człowiekiem, zostanie pominięty. Aby znaleźć się na wysypisku wystarczy nic nie robić i zabawiać się w awatary.
Daniel  ale czy ten kto zabawia  sie avatarami  jest  skazany --wedlug  ciebie--  na wysypisko?
pozatym  slowo  zabawia  ma nieladny wydzwięk Shocked
Jona kolędy to uproszczona, a nie skondensowana Ewangelia.
Moze byc  UPROSZCZONA  byle trafila do serca  - dzieciom tyle wystarczy.
Arka Noego to już była i używanie jej jako nagrody jest pomyłką.

Zaraz zaraz  , czy ja powiedzialam  cos o  nagrodzie?  Stwierdzilam ,ze Arka Noego byla
Arka Noego to Cierpliwość i Łaska dla tych  co patrzyli.
Teraz NIC  nieczystego do Niego nie wejdzie.

A dla mnie  znaczy to ze  YHVH  okazal Cierpliwość przez 120 lat  a Laska to to ,ze weszli tam  czysci i nieczysci .
Teraz  W Jezusie  tak nie bedzie NIKT  nieczysty  W NIM  sie  nie  ostoi.
On  jest Obrazem Arki.
To ostatnie to, chyba z telewizji.
O czym mówisz - nie wiem Shocked

Ewa
Go

Email
« Odpowiedz #723 : 2006-12-28, 19:02:45 »

Ja? Że ten? Very Happy jeszcze nie Very Happy Poczekam jeszcze trochę.... oby do Sylwka  Confused
Rudka
Go

Email
« Odpowiedz #724 : 2006-12-28, 21:45:49 »

strach sie bac -czytając Twoje posty Danielu.
   Sądzisz ,ze Bóg gra z ludżmi w kości?ptrzeciez  w 21 wieku ,wiedza jest dostępna za friko
   i nauka uwolniła już człowieka od strachu przed siłami nadprzyrodzonymi
    ,religią -córką nadzieji i strachu
     A Ty straszysz apokalipsą . to juz było w Oświęcimiu ,na wszystkich wojnach
      inkwizycjach.-trzęsieniach ziemi.
     -sądzisz ,ze giną tylko  barbarzyńcy ? Jakoś Bóg palcem w ich obronie nie kiwnął.
choć sie zapewne gorąco modlili.

Daniel_dn
Go

Email
« Odpowiedz #725 : 2006-12-28, 22:15:56 »

Jona, zabawa w awatary nie ma nic wspólnego ze zbawieniem. Z tym obrazem Arki, to widzę sprzeczność logiczną. Skoro twierdzisz, że weszli tam czyści i nieczyści, a potem nikt nieczysty w Nim nie ostoi, to nie pokrywa się z pierwszym.
"Nikt nieczysty nie zostanie zbawiony" -  to się z tym zgadzam, ale Arkę w to nie mieszajmy. Nie ma ona nic wspólnego z rajem, a jedynie była narzędziem do odtworzenia życia na ziemi.
Z telewizją, to chodzi mi o zdanie: "Tak , w jednej chwili w oka mgnieniu zostaniemy -przemienieni i porwani na powietrze" . Tego w Biblii nie ma, to gdzie?

Witam Rudkę. Apokalipsa to nie mój wymysł i nie jest tematem głównym tego wątku. Nie znam zamiarów Boga i nie mam prawa oceniać czy ktoś był barbarzyńcą, czy nie, że Bóg go nie uratował mimo modlitw. Może odpowiedź jest w ostatnim poście Lekarki na tym wątku. Jeżeli jesteś osobą roztropną i prawą to nie masz powodu do strachu.

Daniel

Rudka
Go

Email
« Odpowiedz #726 : 2006-12-28, 23:52:16 »

Nie chce uchodzić za zarozumiała -ale własnie Danielu taka jestem
    i do  tego nie jest mi potrzebna zadna religia -Ja raczej obawiam
      sie bardziej fanatyków niż Boga.
Daniel_dn
Go

Email
« Odpowiedz #727 : 2006-12-28, 23:56:34 »

Rudka, to tak jak ja. Też się obawiam fanatyków, a szczególnie tych co mają za nic wszystkie zasady, kłamią ile chcą i kradną ile wlezie. To tak ogólnie.

Daniel
Ewa
Go

Email
« Odpowiedz #728 : 2006-12-29, 01:12:51 »

Rudka vel Tomkiewicz inaczej nie mógłby o sobie myśleć. A ten nick tez duzo mówi - rude, czyli druga twarz Tomkiewicza.
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #729 : 2006-12-29, 11:18:44 »

Rudka vel Tomkiewicz inaczej nie mógłby o sobie myśleć. A ten nick tez duzo mówi - rude, czyli druga twarz Tomkiewicza.
Ewa w sumie ,to niezły teatrzyk .Duze są mozliwosci swiata virtualnego  Shocked
Niezly scenariusz  Shocked ,moze dostaną Oscara  Very Happy .
Tylko pominęli jeden tyci ,tyci szczegół  Very Happy
A najlepsze jest z tą Ksiega...Virtualna pacjentka  Very Happy
Rudka jest na DO od 4 lat ,zwaz na to . I nie jest tu nowa.
Nie przyszlo Rudce do glowy ,zeby sie zarejestrowac duzo ,duzo wczesniej ,coż za wpadka  :?Przyznam ,ze pierwszy raz sie spotykam z takim zjawiskiem .  Shocked i niedopracowaniem wszystkiego ,jak to sie mowi " na ostatni guzik".
Moze tez sobie najme jakas kolezanke  Very Happy ,ktora sie zarejestruje dla mnie  Very Happy i bedzie na DO z 7 lat  Cool .

Moze Tomkiewiczowie ,zrobili sobie taką szopkę noworoczną  Shocked
Reasumując : Tomkiewiczowie ,gratulacje pomyslu ,tylko ,ze takie pomysly maja moje dzieci  Very Happy i nietrudno sie polapac  Cool
Daniel_dn
Go

Email
« Odpowiedz #730 : 2006-12-29, 11:45:34 »

Elmo do dyskusji na forum trzeba dojrzeć i cieszę się jak na wątku pojawiają się nowe osoby. Cieszę się  nawet z M i T , jak zajrzą i skrytykują. Lubię różnorodność.
Zrobiło się jakoś mało merytorycznie. Masz rację przypomina szopkę noworoczną z naszym udziałem.
Rok się kończy, ale wątek dopiero się rozpoczął. Jest możliwość dyskusji, ale nikt nie chce dyskutować. Jednak wierzę, że to się zmieni. Może to i dobrze, że nie jest tak tłoczno. Już sobie wyobrażam, jak by było odwrotnie.

Daniel
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #731 : 2006-12-29, 12:43:49 »

Daniel ,Rudka to,wybierz jedną z mozliwosci:
-kolezanka Tomkiewiczow
-szwagierka Marishki
-sami Tomkiewiczowie

Ale nie mysle ,zeby byli az tacy bezmyslni i wybierali to ostatnie ,bo przeciez widac ich IP

Ja tez bym sobie mogla nagrac kolezanke z Australii ,aby sie zarejestrowala specjalnie tu, dla mnie  Very Happy

Swietna szopka  Laughing
lutonn
Go

Email
« Odpowiedz #732 : 2006-12-29, 12:47:55 »

Ale po co?! tym bardziej ze ona tera spi hehe Laughing Shocked Question Idea Mr. Green Mr. Green
Jona
Go

Email
« Odpowiedz #733 : 2006-12-29, 14:10:09 »

author=Daniel_dn link=topic=630.msg10011#msg10011 date=1167340556]
Jona, zabawa w awatary nie ma nic wspólnego ze zbawieniem.
A ja twierdzę ,że ma?
Z tym obrazem Arki, to widzę sprzeczność logiczną. Skoro twierdzisz, że weszli tam czyści i nieczyści, a potem nikt nieczysty w Nim nie ostoi, to nie pokrywa się z pierwszym.

Cos nie mozemy się   dogadać  - chociaż jestem pewna  ,ze podobnie myslimy.
Potwierdzam - w Arce było  czyste i nie czyste  .
I potwierdzam  nikt  nieczysty w NIM/Jezusie/  nie ostoi sie,  bo nikt nieczysty nie bedzie  PRZYOBLECZONY  w Jezusa.
Arka  przyjeła na tamten Czas  dwojakie nasienie ,Teraz  tylko PSZENICA  bez plewy.
"Nikt nieczysty nie zostanie zbawiony" -  to się z tym zgadzam, ale Arkę w to nie mieszajmy. Nie ma ona nic wspólnego z rajem, a jedynie była narzędziem do odtworzenia życia na ziemi.

Nie ,nie tylko do odtworzenia zycia  na ziemi była też Obrazem  na przyszłość.
Jezus jest Obrazem  odtworzenia Życia  juz  pozbawionego śmierci.

Z telewizją, to chodzi mi o zdanie: "Tak , w jednej chwili w oka mgnieniu zostaniemy -przemienieni i porwani na powietrze" . Tego w Biblii nie ma, to gdzie?
A dlaczego  łaczysz to z telewizja?

To zalezy  co dla ciebie jest Biblia ,czy Nowe Przymierze jest czy nie?
Jeśli jest  to dziw ,ze niewidziałes .
Jeśli nie jest  to nie bedziesz chciał widzieć..
>>>>

1Kor 15:51   Bw   "Oto tajemnicę wam objawiam: Nie wszyscy zaśniemy, ale wszyscy będziemy przemienieni"

1Kor 15:52   Bw   
"w jednej chwili, w oka mgnieniu,
 na odgłos trąby ostatecznej; bo trąba zabrzmi i umarli wzbudzeni zostaną jako nie skażeni,
a my zostaniemy przemienieni."

Daniel_dn
Go

Email
« Odpowiedz #734 : 2006-12-29, 14:34:40 »

Jona, bądźmy precyzyjni. Nie ma fragmentu "przemienieni i porwani na powietrze". Chodzi o tą drugą część. Właśnie w telewizji widziałem interpretacje, że wszyscy chrześcijanie "znikną", porwani do nieba. To jest błędna interpretacja. Bóg nie zabierze ciała do nieba, ono zostanie tu na ziemi. Zabierze tylko duszę i to tylko niektóre. We fragmencie, który cytujesz, chodzi o to, że dusze zmarłych zostaną ożywione, a raczej obudzone ze snu, na Sąd Ostateczny (nie skażone ciałem). Natomiast duże żyjących od razu oddzielą się od ciała. Jedne do życia wiecznego, a inne podzielą los swego ciała.
Interpretacja Pisma nie może być fragmentaryczna, bo łatwo się zagubić.

Daniel
kodar
Go

Email
« Odpowiedz #735 : 2006-12-29, 14:42:55 »

Moze przestanmy sprzeczac sie kto i jak interpretuje zapisy w Biblii.Mysle,ze wiecej osiagniemy gdy zastanowimy sie wspolnie jak pomoc  tym  wszystkim co cierpia glod,biede,niedole,choroby itd.Przeciez jak uwazamy sie za katolikow to w strone blizniego cierpiacego, powinny byc skierowane nasze dzialania.Mysle,ze w czynach nasza wielkosc.
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #736 : 2006-12-29, 14:52:09 »

.Przeciez jak uwazamy sie za katolikow to ...

Kodar ,ale tu mało kto się uwaza za katolika  Very Happy .
Znam pewną panią -Swiadek Jehowy ,ktora pracuje jako gosposia w bogatej rodzinie.
Opowiadala ,ze czasem sobie dyskutuja na tematy religijne.Otoz ta bogata rodzina nie uznawala sie za katolikow ,wiec ta pani zapytala ,czemu wiec obchodza swieta Bozego Narodzenia.Rodzina odpowiedziala: " ależ to taka piękna tradycja ,ze szkoda by bylo jej nie uczcić"  Very Happy .
Daniel_dn
Go

Email
« Odpowiedz #737 : 2006-12-29, 15:17:21 »

Kodar głód, bieda, niedole, choroby zawsze były. Nie jest tematem tego wątku pomoc cierpiącym fizycznie. Nie stoi nic na przeszkodzie, abyś założyła własny wątek i zajęła się dobrymi uczynkami.
Pomagać jednak trzeba umieć, bo im więcej świat pomaga głodującej Afryce, tym większy głód. Tam nic się nie opłaca produkować przez te rozdawnictwo.

Elmo, a czy ty jesteś katoliczką? Tak pytam z czystej ciekawości, bez żadnych podtekstów. Co do świąt, to nawet w USA przywraca się je z powodów czysto biznesowych.

Daniel
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #738 : 2006-12-29, 16:20:11 »

Zjadłem już swą porcję kota na dziś. Syty, przepełniony złem i szaleństwem - mogę wreszcie spokojnie pisać.

Ten wątek powstał, bym mógł Wam bezkarnie zadawać pytania. Oto jedno z nich:

Z czym kojarzy Wam się człowiek niewierzący ? Mając nadzieję, że nie z kotami i serem, z szatańską niecierpliwością oczekuję na odpowiedzi - jak zwykle przepełnione miłością do bliźniego i jakże wolne od uprzedzeń.

Tomek
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #739 : 2006-12-29, 16:34:04 »

Daniel ,odpowiem Ci na pytanie jesli Ty mi napiszesz ,co rozumiesz ,przez bycie katolikiem.
Chrzescijanką jestem na pewno,bo zostalam ochrzczona i kazdy kto zostal ochrzczony jest chrzescijaninem ,nie mozna przestac nim byc ,jesli takie zdazenie mialo miejsce w naszym zyciu.
Strony: 1 ... 32 33 34 35 36 [37] 38 39 40 41 42 ... 146 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.041 sekund z 18 zapytaniami.