forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-27, 12:55:51

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.
669779 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Wolne tematy
| | |-+  Polska sercem
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 37 38 39 40 41 [42] 43 44 45 46 47 ... 146 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Polska sercem  (Przeczytany 932986 razy)
Tomkiewicz
Go

Email
Odp: Polska sercem
« Odpowiedz #820 : 2006-12-31, 02:45:35 »

O wolności myśli pisałem powyżej.
    To szczęście, które osiągnąłem (w miłości) jest najważniejsze w moim życiu. W nim zawiera się także swoboda w realizowaniu różnego rodzaju zainteresowań, czyli PEŁNIA. Gdyby tak jeszcze żyć wiecznie TU na Ziemi..echhhh

ps: Ewa, smaruj już do łózka, bo teraz pora dla Wampirów Smile

Tomek

Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #821 : 2006-12-31, 02:48:49 »

O wolności myśli pisałem powyżej.
   To szczęście, które osiągnąłem (w miłości) jest najważniejsze w moim życiu. W nim zawiera się także swoboda w realizowaniu różnego rodzaju zainteresowań, czyli PEŁNIA. Gdyby tak jeszcze żyć wiecznie TU na Ziemi..echhhh

Tomek

elmo
Go

Email
« Odpowiedz #822 : 2006-12-31, 10:17:20 »

Elmo --kraje  nordyckie są najbardziej laickimi krajami i dobrze sie mają.
       największa tolerancja i o religii -wojenkach jakby mniej .

laickie a areligijne to chyba nie to samo   Cool

Czy Twoim zadaniem hitlerowskie Niemcy były religijnym katolickim krajem  Shocked
lutonn
Go

Email
« Odpowiedz #823 : 2006-12-31, 10:19:16 »

Usmialem sie  Laughing Laughing Rolling Eyes Mr. Green Rutka spala ale przez sen klikala  hehehe , maly przykladzik ale jakze wymowny i tak jest z czlowiekiem heh Laughing Laughing
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #824 : 2006-12-31, 10:23:19 »

Mogę zapytać ,kiedy Wy śpicie  Cool  Rolling Eyes
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #825 : 2006-12-31, 10:28:20 »

Tomkiewiczowie ,zjedliście jakiegoś niestrawnego kota ,ze nie mozecie zasnąć w nocy  Question Idea

Ps.Oglądałam fajny film wczoraj na canale ...o duchach,czarach i urokach ,jakis nowy ,bo premiera .

Ciekawy tak samo jak ten horror "Inni"  Cool
Ewa
Go

Email
« Odpowiedz #826 : 2006-12-31, 11:54:30 »

Ech, Tomek Smile , wspaniale, jak tak dalej pójdzie twój rozwój, jak zajrzysz tu za pare lat, sam będziesz się smiał ze swoich słów, które tu padały. Trzymam kciuki  Neutral
Ewa
Go

Email
« Odpowiedz #827 : 2006-12-31, 12:08:23 »

Cytuj z: Rudka
No to jednak mamy podobne poglądy- to i przedemna dużo pracy -
bo miłosć  :?wiecznie nie trwa -teraz został mi tylko zdrowy rozsądek
Rudka, a czy ty wzięłaś mnie za wyznawcę Kościoła i zniewoloną dewotkę? To nieuważnie śledziłaś to forum Smile

Miłość to zwykle stan trwały, choć i z tym różnie bywa. Nie mówię o "miłości" w znaczeniu potocznym, czyli np. o miłości męża do żony, gdy po dwóch latach rozwód, czy krótkotrwałych silnych emocjach nastolatków. Choć w tak pojmowanej miłości tez wyzwala się trochę szlachetności i dobrej woli. Jednak więcej w niej egocentryzmu, który, wbrew oczekiwaniom, szkodzi egocentrykowi.
Daniel_dn
Go

Email
« Odpowiedz #828 : 2006-12-31, 12:20:01 »

Rudko, Ewo szanuję Wasze stanowisko do istot nadprzyrodzonych. Wydaje mi się jednak, że to jest tak jak w tej przypowieści: Mateusza 21,28-31.

Daniel
Jona
Go

Email
« Odpowiedz #829 : 2006-12-31, 12:51:59 »

=Daniel_dn link=topic=630.msg10081#msg10081 date=1167399280]
Jona, bądźmy precyzyjni. Nie ma fragmentu "przemienieni i porwani na powietrze". Chodzi o tą drugą część. Właśnie w telewizji widziałem interpretacje, że wszyscy chrześcijanie "znikną", porwani do nieba. To jest błędna interpretacja.

1Tes 4:17   BT   "Potem my, żywi i pozostawieni, wraz z nimi będziemy
porwani w powietrze, na obłoki naprzeciw Pana
, i w ten sposób zawsze będziemy z Panem."

Bóg nie zabierze ciała do nieba, ono zostanie tu na ziemi.

Tak masz racje  nasze skazone ciało i krew Królestwa Bozego nie odziedzicza ,ale  po to ma być PRZEMIANA  ,skazonego w nieskazone Obleczenie sie w Namiot z Nieba .Oczywiscie  Przyobleczenia juz teraz  dostępuja ci którzy Zewlekli z siebie Stare stworzenie  i Oblekli sie w Mesjasza.
Zabierze tylko duszę i to tylko niektóre
.

Dusza musi być Obleczona  inaczej była by naga Very Happy
We fragmencie, który cytujesz, chodzi o to, że dusze zmarłych zostaną ożywione, a raczej obudzone ze snu, na Sąd Ostateczny (nie skażone ciałem).
Ożywione  zgoda  ale nie na Sąd Ostateczny  , nie o tym mówie , mówie o Porwaniu o Przemianie skazonego w nieskazone.

Natomiast duże żyjących od razu oddzielą się od ciała. Jedne do życia wiecznego, a inne podzielą los swego ciała.
Interpretacja Pisma nie może być fragmentaryczna, bo łatwo się zagubić.

Daniel
Inne podziela los swego ciała bo nie miały Obleczenia  ,które by dowodziło Zewleczenia, unikajmy fragmentaryczności Very Happy

1Tes 4:17   Bw   "potem my, którzy pozostaniemy przy życiu, razem z nimi porwani będziemy w obłokach w powietrze, na spotkanie Pana; i tak zawsze będziemy z Panem."

Widzisz -  my ,którzy pozostali przy zyciu  razem z nimi / zmartwychwstałymi/ RAZEM  PORWANI na spotkanie  Pana

elmo
Go

Email
« Odpowiedz #830 : 2006-12-31, 13:13:03 »

Tomek

Ja sie juz przed Wami trochę zabezpieczyłam  Cool ,zainstalowalam kilka programow antyszpiegowskich ,antywirów i oczywiscie pokropiłam swojego biednego starego laptopa święconą wodą i zawiesilam na monitorku czosnek  Cool  Very Happy

Myślę ,ze to wystarczy  Confused
Halina Ch.
Go

Email
« Odpowiedz #831 : 2006-12-31, 13:26:21 »

To szczęście, które osiągnąłem (w miłości) jest najważniejsze w moim życiu.
Tomek

Widziałam tak duże, deklarowane  szczęścia jak Twoje, tylko dlaczego nie dotrwały nawet 25-lecia?
Daniel_dn
Go

Email
« Odpowiedz #832 : 2006-12-31, 13:26:59 »

Rudko, Ewo szanuję Wasze stanowisko do istot nadprzyrodzonych. Wydaje mi się jednak, że to jest tak jak w tej przypowieści: Mateusza 21,28-31.

Daniel
Daniel_dn
Go

Email
« Odpowiedz #833 : 2006-12-31, 13:29:07 »

Coś mi się pomieszło i dwa razy wysłalem tą samą treść. Przepraszam.

Jona, przyznaję Ci rację. Widocznie niezbyt uważnie czytałem. Co z Sądem Ostatecznym? Będzie przed tym porwaniem w powietrze, czy po?
I tu jest to niebezpieczeństwo. Jak jednostronnie zinterpretujemy jeden fragment Pisma, to możemy dojść do dziwnych wniosków sprzecznych z całą resztą.

Daniel
Jona
Go

Email
« Odpowiedz #834 : 2006-12-31, 13:53:08 »

Tomek

Ja sie juz przed Wami trochę zabezpieczyłam  Cool ,zainstalowalam kilka programow antyszpiegowskich ,antywirów i oczywiscie pokropiłam swojego biednego starego laptopa święconą wodą i zawiesilam na monitorku czosnek  Cool  Very Happy

A ja sie  najem czosnku  i bede  chuchać  Shocked
>>>>>>

Co do Miłosci  to;

Pan Jezus powiedział -  Aby Miłość Moja była w was.
Miłosć rozlana jest w sercach naszych  przez DUCHA Świetego- Ducha Mesjasza Jezusa.

Zatem  TYLKO Jego Miłość w nas  nadaje nam wartość   .Jesli ktoś mówi ze kocha miłuje  a Szydzi z Boga   jest kłamca oszustem , nie moze  mieś Miłosc  Prawdziwej  boMiłość Prawdziwa  WYPŁYWA  Z Boga Abrahama Icchaka i Jakuba ,Daniela ,Pawła itp.

]http://images4.fotosik.pl/271/18e3004222a61276.jpg
Jona
Go

Email
« Odpowiedz #835 : 2006-12-31, 13:55:05 »

Tomek

A ja sie  najem czosnku  i bede  chuchać  Shocked
>>>>>>

Co do Miłosci  to;

Pan Jezus powiedział -  Aby Miłość Moja była w was.
Miłosć rozlana jest w sercach naszych  przez DUCHA Świetego- Ducha Mesjasza Jezusa.

Zatem  TYLKO Jego Miłość w nas  nadaje nam wartość   .Jesli ktoś mówi ze kocha miłuje  a Szydzi z Boga   jest kłamca oszustem , nie moze  mieś Miłosc  Prawdziwej  boMiłość Prawdziwa  WYPŁYWA  Z Boga Abrahama Icchaka i Jakuba ,Daniela ,Pawła itp.

]http://images4.fotosik.pl/271/18e3004222a61276.jpg]images4.fotosik.pl/271/18e3004222a61276.jpg]http://images4.fotosik.pl/271/18e3004222a61276.jpg
Jona
Go

Email
« Odpowiedz #836 : 2006-12-31, 14:01:32 »

Danielu
nie wiem czy o TEN sam Sąd nam chodzi ,jesli o ten przed Białym tronem  to zapewne bedzie po Pochwyceniu , bedzie tez SAD
nad Mesjaszem Ucisku-Antychrystem ,ale to zapewne wiesz.

Jesze  musi Stanać Światynia w Israelu  by Mesjasz Ucisku  miał sie gdzie Objawic Żydom i światu .
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #837 : 2006-12-31, 14:05:08 »

To szczęście, które osiągnąłem (w miłości) jest najważniejsze w moim życiu.
Tomek
Widziałam tak duże, deklarowane  szczęścia jak Twoje, tylko dlaczego nie dotrwały nawet 25-lecia?

Moze ,dlatego ,ze byly tak bębnione  Very Happy . Miłość w malzenstwie i zycie prywatne nie musi byc tak bebnione ,zeby bylo szczesliwe ,a zazwyczaj Ci sa , do konca ze sobą,co "cichutko siedza" ,nie szumią  Very Happy .
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #838 : 2006-12-31, 15:55:37 »

Idąc Twoim Elmo tokiem rozumowania, ciągłe bębnienie o miłości do Boga ze strony Jony to tylko świadczy o mierności Jej  uczucia religijnego ?

Szkoda gadać.

ps: Gdy zajrzę Ewo za kilka lat na to forum, może się okazać jedynie, że niepotrzebnie tu pisałem.

Tomek
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #839 : 2006-12-31, 16:39:10 »

kraje  nordyckie są najbardziej laickimi krajami i dobrze sie mają.

Zgadza się. Np. w Szwecji tylko 10% ludności deklaruje się jako wierzących w Boga. Dla porównania, w Stanach - aż 95%. Różnice w poziomie życia, usługach społecznych oraz polityce zagranicznej tych państw widać natychmiast.

M
Strony: 1 ... 37 38 39 40 41 [42] 43 44 45 46 47 ... 146 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.043 sekund z 18 zapytaniami.