Autor
|
Wtek: Polska sercem (Przeczytany 932988 razy)
|
Tomkiewicz
Go
|
O wolności myśli pisałem powyżej. To szczęście, które osiągnąłem (w miłości) jest najważniejsze w moim życiu. W nim zawiera się także swoboda w realizowaniu różnego rodzaju zainteresowań, czyli PEŁNIA. Gdyby tak jeszcze żyć wiecznie TU na Ziemi..echhhh ps: Ewa, smaruj już do łózka, bo teraz pora dla Wampirów Tomek
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
O wolności myśli pisałem powyżej. To szczęście, które osiągnąłem (w miłości) jest najważniejsze w moim życiu. W nim zawiera się także swoboda w realizowaniu różnego rodzaju zainteresowań, czyli PEŁNIA. Gdyby tak jeszcze żyć wiecznie TU na Ziemi..echhhh ps: Ewa, smaruj już do łózka, bo teraz pora dla Wampirów Tomek
|
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Tomkiewiczowie ,zjedliście jakiegoś niestrawnego kota ,ze nie mozecie zasnąć w nocy Ps.Oglądałam fajny film wczoraj na canale ...o duchach,czarach i urokach ,jakis nowy ,bo premiera . Ciekawy tak samo jak ten horror "Inni"
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
To szczęście, które osiągnąłem (w miłości) jest najważniejsze w moim życiu. W nim zawiera się także swoboda w realizowaniu różnego rodzaju zainteresowań, czyli PEŁNIA. Gdyby tak jeszcze żyć wiecznie TU na Ziemi..echhhh Ech, Tomek , wspaniale, jak tak dalej pójdzie twój rozwój, jak zajrzysz tu za pare lat, sam będziesz się smiał ze swoich słów, które tu padały. Trzymam kciuki
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
No to jednak mamy podobne poglądy- to i przedemna dużo pracy - bo miłosć :?wiecznie nie trwa -teraz został mi tylko zdrowy rozsądek Rudka, a czy ty wzięłaś mnie za wyznawcę Kościoła i zniewoloną dewotkę? To nieuważnie śledziłaś to forum Miłość to zwykle stan trwały, choć i z tym różnie bywa. Nie mówię o "miłości" w znaczeniu potocznym, czyli np. o miłości męża do żony, gdy po dwóch latach rozwód, czy krótkotrwałych silnych emocjach nastolatków. Choć w tak pojmowanej miłości tez wyzwala się trochę szlachetności i dobrej woli. Jednak więcej w niej egocentryzmu, który, wbrew oczekiwaniom, szkodzi egocentrykowi.
|
|
|
|
|
|
|
Daniel_dn
Go
|
Rudko, Ewo szanuję Wasze stanowisko do istot nadprzyrodzonych. Wydaje mi się jednak, że to jest tak jak w tej przypowieści: Mateusza 21,28-31.
Daniel
|
|
|
|
|
|
|
Jona
Go
|
=Daniel_dn link=topic=630.msg10081#msg10081 date=1167399280] Jona, bądźmy precyzyjni. Nie ma fragmentu "przemienieni i porwani na powietrze". Chodzi o tą drugą część. Właśnie w telewizji widziałem interpretacje, że wszyscy chrześcijanie "znikną", porwani do nieba. To jest błędna interpretacja. 1Tes 4:17 BT "Potem my, żywi i pozostawieni, wraz z nimi będziemy porwani w powietrze, na obłoki naprzeciw Pana |
, i w ten sposób zawsze będziemy z Panem." Bóg nie zabierze ciała do nieba, ono zostanie tu na ziemi. Tak masz racje nasze skazone ciało i krew Królestwa Bozego nie odziedzicza ,ale po to ma być PRZEMIANA ,skazonego w nieskazone Obleczenie sie w Namiot z Nieba .Oczywiscie Przyobleczenia juz teraz dostępuja ci którzy Zewlekli z siebie Stare stworzenie i Oblekli sie w Mesjasza. Zabierze tylko duszę i to tylko niektóre . Dusza musi być Obleczona inaczej była by naga We fragmencie, który cytujesz, chodzi o to, że dusze zmarłych zostaną ożywione, a raczej obudzone ze snu, na Sąd Ostateczny (nie skażone ciałem). Ożywione zgoda ale nie na Sąd Ostateczny , nie o tym mówie , mówie o Porwaniu o Przemianie skazonego w nieskazone. Natomiast duże żyjących od razu oddzielą się od ciała. Jedne do życia wiecznego, a inne podzielą los swego ciała. Interpretacja Pisma nie może być fragmentaryczna, bo łatwo się zagubić.
Daniel Inne podziela los swego ciała bo nie miały Obleczenia ,które by dowodziło Zewleczenia, unikajmy fragmentaryczności 1Tes 4:17 Bw "potem my, którzy pozostaniemy przy życiu, razem z nimi porwani będziemy w obłokach w powietrze, na spotkanie Pana; i tak zawsze będziemy z Panem." Widzisz - my ,którzy pozostali przy zyciu razem z nimi / zmartwychwstałymi/ na spotkanie Pana
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
ps: Ewa, smaruj już do łózka, bo teraz pora dla Wampirów Tomek Ja sie juz przed Wami trochę zabezpieczyłam ,zainstalowalam kilka programow antyszpiegowskich ,antywirów i oczywiscie pokropiłam swojego biednego starego laptopa święconą wodą i zawiesilam na monitorku czosnek Myślę ,ze to wystarczy
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
To szczęście, które osiągnąłem (w miłości) jest najważniejsze w moim życiu. Tomek
Widziałam tak duże, deklarowane szczęścia jak Twoje, tylko dlaczego nie dotrwały nawet 25-lecia?
|
|
|
|
|
|
|
Daniel_dn
Go
|
Rudko, Ewo szanuję Wasze stanowisko do istot nadprzyrodzonych. Wydaje mi się jednak, że to jest tak jak w tej przypowieści: Mateusza 21,28-31.
Daniel
|
|
|
|
|
|
|
Daniel_dn
Go
|
Coś mi się pomieszło i dwa razy wysłalem tą samą treść. Przepraszam.
Jona, przyznaję Ci rację. Widocznie niezbyt uważnie czytałem. Co z Sądem Ostatecznym? Będzie przed tym porwaniem w powietrze, czy po? I tu jest to niebezpieczeństwo. Jak jednostronnie zinterpretujemy jeden fragment Pisma, to możemy dojść do dziwnych wniosków sprzecznych z całą resztą.
Daniel
|
|
|
|
|
|
|
Jona
Go
|
ps: Ewa, smaruj już do łózka, bo teraz pora dla Wampirów Tomek Ja sie juz przed Wami trochę zabezpieczyłam ,zainstalowalam kilka programow antyszpiegowskich ,antywirów i oczywiscie pokropiłam swojego biednego starego laptopa święconą wodą i zawiesilam na monitorku czosnek Myślę ,ze to wystarczy A ja sie najem czosnku i bede chuchać >>>>>> Co do Miłosci to;Pan Jezus powiedział - Aby Miłość Moja była w was. Miłosć rozlana jest w sercach naszych przez DUCHA Świetego- Ducha Mesjasza Jezusa. | Zatem TYLKO Jego Miłość w nas nadaje nam wartość .Jesli ktoś mówi ze kocha miłuje a Szydzi z Boga jest kłamca oszustem , nie moze mieś Miłosc Prawdziwej boMiłość Prawdziwa WYPŁYWA Z Boga Abrahama Icchaka i Jakuba ,Daniela ,Pawła itp. | ]http://images4.fotosik.pl/271/18e3004222a61276.jpg
|
|
|
|
|
|
|
Jona
Go
|
ps: Ewa, smaruj już do łózka, bo teraz pora dla Wampirów Tomek Ja sie juz przed Wami trochę zabezpieczyłam ,zainstalowalam kilka programow antyszpiegowskich ,antywirów i oczywiscie pokropiłam swojego biednego starego laptopa święconą wodą i zawiesilam na monitorku czosnek Myślę ,ze to wystarczy A ja sie najem czosnku i bede chuchać >>>>>> Co do Miłosci to;Pan Jezus powiedział - Aby Miłość Moja była w was. Miłosć rozlana jest w sercach naszych przez DUCHA Świetego- Ducha Mesjasza Jezusa. | Zatem TYLKO Jego Miłość w nas nadaje nam wartość .Jesli ktoś mówi ze kocha miłuje a Szydzi z Boga jest kłamca oszustem , nie moze mieś Miłosc Prawdziwej boMiłość Prawdziwa WYPŁYWA Z Boga Abrahama Icchaka i Jakuba ,Daniela ,Pawła itp. | ]http://images4.fotosik.pl/271/18e3004222a61276.jpg]images4.fotosik.pl/271/18e3004222a61276.jpg]http://images4.fotosik.pl/271/18e3004222a61276.jpg
|
|
|
|
|
|
|
Jona
Go
|
Danielu nie wiem czy o TEN sam Sąd nam chodzi ,jesli o ten przed Białym tronem to zapewne bedzie po Pochwyceniu , bedzie tez SAD nad Mesjaszem Ucisku-Antychrystem ,ale to zapewne wiesz.
Jesze musi Stanać Światynia w Israelu by Mesjasz Ucisku miał sie gdzie Objawic Żydom i światu .
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
To szczęście, które osiągnąłem (w miłości) jest najważniejsze w moim życiu. Tomek
Widziałam tak duże, deklarowane szczęścia jak Twoje, tylko dlaczego nie dotrwały nawet 25-lecia? Moze ,dlatego ,ze byly tak bębnione . Miłość w malzenstwie i zycie prywatne nie musi byc tak bebnione ,zeby bylo szczesliwe ,a zazwyczaj Ci sa , do konca ze sobą,co "cichutko siedza" ,nie szumią .
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Idąc Twoim Elmo tokiem rozumowania, ciągłe bębnienie o miłości do Boga ze strony Jony to tylko świadczy o mierności Jej uczucia religijnego ? Szkoda gadać.
ps: Gdy zajrzę Ewo za kilka lat na to forum, może się okazać jedynie, że niepotrzebnie tu pisałem.
Tomek
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
kraje nordyckie są najbardziej laickimi krajami i dobrze sie mają.
Zgadza się. Np. w Szwecji tylko 10% ludności deklaruje się jako wierzących w Boga. Dla porównania, w Stanach - aż 95%. Różnice w poziomie życia, usługach społecznych oraz polityce zagranicznej tych państw widać natychmiast. M
|
|
|
|
|
|
|
|
|