forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-27, 10:44:23

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.
669773 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Wolne tematy
| | |-+  Polska sercem
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 42 43 44 45 46 [47] 48 49 50 51 52 ... 146 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Polska sercem  (Przeczytany 932847 razy)
Bruford
Go

Email
Odp: Polska sercem
« Odpowiedz #920 : 2007-01-02, 17:14:42 »

http://www.nobeliefs.com/nazis.htm

Kiedyś już to wklejałem, ale niech tam...

Dobre  Very Happy.Niektóre zdjęcia znałem , niektórych nie.Fajna strona.
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #921 : 2007-01-02, 17:18:05 »

Po za tym mylicie pijęcia Tomek: religijny ,teizm.
Teizm znaczy wiara w Boga .
Mozna być religijnym tak jak Bruford(obchodzenie swiat) a nie wierzyć w Boga  Very Happy
Ps.
Bo ja wierze ,ze Wy nie obchodzicie świąt i cenie Was za to ,bo jak pisze w Biblii : niech wasze TAK znaczy TAK ,NIE-NIE. Opowiedzieliscie sie za ateizmem i twardo przy nim stoicie.
Bo najgorzej, to jest jak sie mowi ze, sie nie wierzy w Boga, a obchodzi sie wszystkie swieta(tak jak B)  Very Happy to jest hipokryzja.
Bo załoze sie ,ze Bruford byl w kosciele w swieta i w kazda niedziele ,to sie tez nazywa ...obłuda ? Question Twisted Evil
Bruford
Go

Email
« Odpowiedz #922 : 2007-01-02, 17:20:27 »

Bo załoze sie ,ze Bruford byl w kosciele w swieta i w kazda niedziele ,to sie tez nazywa ...obłuda ? Question Twisted Evil

ROTFL. Very Happy.Poziom autorki to gdzieś około pierwszej gimnazjalnej Very Happy.Nic się nie należy autorce poza ROTFL-em Very Happy
Makot-ka
Go

Email
« Odpowiedz #923 : 2007-01-02, 17:21:13 »

Daje do myślenia, ale czy ktoś wie dlaczego wódz zmienił zamiar: z wysiedlenia Żydów na Madagaskar, na wysiedlenie do komór gazowych? - bo tak słyszałam, ale nie wiem, czy to prawda?
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #924 : 2007-01-02, 17:22:19 »

Elmo, znam też inne przykłady hipokryzji - nie sa związane z Hipokratesem Smile Ani ze świętami jakimikolwiek.  Są niebezpiecznie blisko, uważaj.

Tomek
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #925 : 2007-01-02, 17:24:57 »

Elmo, znam też inne przykłady hipokryzji - nie sa związane z Hipokratesem Smile Ani ze świętami jakimikolwiek.  Są niebezpiecznie blisko, uważaj.

Tomek
Ja też znam przyklad obludy i tez jest niebezpiecznie blisko ,uwazaj Tomek  Smile
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #926 : 2007-01-02, 17:34:57 »

ROTFL. Very Happy.Poziom autorki to gdzieś około pierwszej gimnazjalnej Very Happy.Nic się nie należy autorce poza ROTFL-em Very Happy

Pewnie  Very Happy ,wiecznie młoda dziewczyna ze wsi  Very Happy ,ktora dusi sie w miescie  Confused 

Ewa
Go

Email
« Odpowiedz #927 : 2007-01-02, 17:35:35 »

Elmo, zgadnij, kto to napisał?

Gwałtowny rozdźwięk między bogatymi i biednymi stał się wyraźny. Bogactwo i
ubóstwo żyło obok siebie i konsekwencje tego musiały być żałosne. Nędza i wielkie
bezrobocie zaczęły zbierać żniwo wśród ludzi i pozostawiały za sobą rozgoryczenie i
niezadowolenie. Miały miejsce nawet gorsze zjawiska związane z uprzemysłowieniem
narodu. Pieniądz stał się bogiem, któremu wszyscy musieli służyć i przed którym każdy
musiał się kłaniać. Zaczął się okres demoralizacji, zwłaszcza że odbywał się w czasie, gdy
naród - bardziej niż kiedykolwiek - potrzebował w godzinie nadchodzącego
niebezpieczeństwa inspiracji największych talentów. Niemcy powinny być przygotowane do
zapewnienia chleba za pomocą pokojowych środków i do poparcia mieczem swoich
wysiłków.

Ktokolwiek śmie kłaść swoją rękę na
najszlachetniejszą podobiznę Boga, grzeszy przeciwko łaskawemu Stwórcy tego cudu i
zasługuje na wypędzenie z raju.

Bóg wie, że my, Niemcy, nigdy nie zawiedliśmy w dziedzinie wiedzy,
ale zawiedliśmy jako naród najwięcej, jeżeli chodzi o siłę woli i determinację. Im większymi
intelektualistami byli nasi mężowie stanu, tym słabsza okazywała się większość z nich w
realnych osiągnięciach.

Prawdopodobne, że złoto stało się jedyną dominującą siłą w
obecnym życiu; jednak przyjdzie czas, kiedy ludzie ugną się przed większymi bogami.
Ewa: Przed kim? Smile

zapewniałem ich bezprzerwy, że cała mądrość na tej ziemi jest niczym, o ile nie jest zastępowana i chroniona
przez siłę, że łagodne bóstwa pokoju nie mogą poruszać siły, jeżeli nie towarzyszy im bóg
wojny, i że każdy wielki akt pokoju musi być chroniony i wspomagany przez siłę.

Niczym rój szerszeni rzucili się na przeszkadzających mężczyzn w naszych
spotkaniach, nie zważając na przewagę liczebną, nie dbając o rany i krwawą ofiarę,
przepełnieni po brzegi wielką ideą, świętą misją, aby oczyścić drogę dla naszego Ruchu.

Jeżeli niemiecki naród ma powstrzymać rozkład, który zagraża Europie, nie wolno mu
popełniać błędów okresu przedwojennego i pozwalać na tworzenie wrogów Boga i świata,
ale musi rozpoznać najbardziej niebezpiecznych przeciwników, tak aby przeciwstawić im
całą swoją skoncentrowaną siłę.

Ci, którzy protestują, sami są wyczerpani szkodliwymi
demonstracjami przeciwko Bogu i reszcie świata[...]

W wieku czternastu, piętnastu lat zacząłem coraz częściej spotykać się ze słowem
"Żyd", szczególnie przy okazji politycznych dyskusji.
Odczuwałem lekką niechęć do tego słowa i nie mogłem powstrzymać się przed
nieprzyjemnym uczuciem wywołanym przez ujawniane w mojej obecności różnice religijne.
Wówczas zagadnienie to widziałem wyłącznie w tym aspekcie.

Główna myśl tego nowego Habsburga, którego rodzina mówiła po czesku (żona
arcyksięcia była hrabianką czeską, a w kręgach, z których pochodziła, panowała tradycja
antyniemiecka), zmierzała do założenia w Europie Środkowej państwa słowiańskiego o opcji
katolickiej i miała stanowić zabezpieczenie przed ortodoksyjną Rosją. W ten sposób religia
ponownie została wciągnięta do służby koncepcjom politycznym, co często miało miejsce u
Habsburgów.

Partie polityczne nie powinny mieć nic wspólnego z problemami religijnymi, dopóki nie
podrywają moralności narodu; tym samym religia nie powinna być włączana w partyjne
intrygi.Jeżeli dostojnicy kościelni posługują się religijnymi instytucjami, a nawet naukami, aby
ranić swoją własną narodowość, nie powinni mieć naśladowców. Należy użyć przeciwko nim
ich własnej broni.Przywódcy politycznemu nie wolno nigdy naruszać doktryny religijnej i instytucji jego
narodu. W przeciwnym .razie nie może on być politykiem, a tylko reformatorem, jeżeli ma, w
tym kierunku kwalifikacje! Każda inna postawa prowadzi, szczególnie w Niemczech, do katastrofy.
W trakcie moich studiów nad ogólnoniemieckim ruchem, jego walką przeciwko
Rzymowi, doszedłem do następującej konkluzji: wskutek małego zrozumienia znaczenia
problemów socjalnych ruch ten stracił poparcie w masach; przez wejście do parlamentu
stracił przywilej kierowania i został obarczony wszystkimi trudnościami związanymi z tą
instytucją. Walka przeciwko kościołowi zdyskredytowała go w wielu kręgach niższych i
średnich klas i pozbawiła go wielu najlepszych elementów, które można byłoby nazwać
narodowymi.
Praktyczne rezultaty kulturkampfu były w Austrii równe zeru.

To są cytaty z "Mein Kampf" A.Hitlera

Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #928 : 2007-01-02, 17:37:57 »

Szymon, widziałem te zdjęcia (pewnie dla niektórych to fotomontaż przepaskudny Smile ) już wcześniej. Cóż tu dodać ? Piękny profil Eugeniusza i Hitler w stanie modlitwy.
  Papieże gorsze rzeczy czynili niż grabula dla Hitlera. Pius XII trząchał dupą ze strachu przed Hitlerem, co jest oczywiste. Pojawiały się też opinie (i pojawiają), że  Watykan też nakręcał II wojnę światową.

Tomek

Ewa
Go

Email
« Odpowiedz #929 : 2007-01-02, 17:42:15 »

W ostatnim moim cytacie Hitler wyraźnie podkreśla, że uzywał religijności narodu do manipulacji.
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #930 : 2007-01-02, 17:43:11 »

Aż tak wysoko  Shocked No cos Ty ! Obecnie przerabiam zerówke .Ucze sie teraz liczyc do 10  i poznaje "sz"  Cool
Ewa
Go

Email
« Odpowiedz #931 : 2007-01-02, 17:44:40 »

Źle napisałam. Widać, że ma świadomość wpłuwu religii.
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #932 : 2007-01-02, 17:45:44 »

Elmo, mogę Cię grzecznie prosić o nie zaśmiecanie wątku humorem dla nieletnich ?
    Na wyrost, bardzo dziękuję

Tomek
Szymon
Go

Email
« Odpowiedz #933 : 2007-01-02, 17:46:25 »

W ostatnim moim cytacie Hitler wyraźnie podkreśla, że uzywał religijności narodu do manipulacji.

Chodzą słuchy o wizytach notabli nazistowskich w Częstochowie. Chodziło o zaczerpnięcie z bogatego źródła doświadczeń w zakresie manipulacji tłuszczy... takie podpatrywanie od kuchni...
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #934 : 2007-01-02, 17:46:51 »

Oczywiście ,ze do manipulacji narodem.Ale ani krzty nie był bogobojny!!!co sie wiąze z wiarą w Boga.
Ale byl bardzo inteligentny ,wiedzial czego ma uzyć -Boga.
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #935 : 2007-01-02, 17:50:09 »

No co Ty Tomek ,to ,ze pisze ,ze Hitler nie byl bogobojny i manipulowal narodem poprzez Boga ,to ,jest to humor dla nieletnich  Shocked  ,a niech to  Cool   Twisted Evil  Mr. Green
Ewa
Go

Email
« Odpowiedz #936 : 2007-01-02, 17:51:44 »

Daje do myślenia, ale czy ktoś wie dlaczego wódz zmienił zamiar: z wysiedlenia Żydów na Madagaskar, na wysiedlenie do komór gazowych? - bo tak słyszałam, ale nie wiem, czy to prawda?
Może kłóciłoby się to z jego polityką kolonialną? Stworzyłby wrogą siłę za swoimi plecami.
slawek
Go

Email
« Odpowiedz #937 : 2007-01-02, 17:53:26 »

http://www.nobeliefs.com/nazis.htm

Kiedyś już to wklejałem, ale niech tam...

Dobre  Very Happy.Niektóre zdjęcia znałem , niektórych nie.Fajna strona.

Najlepsze to jak Biskupi zamawiają piwo ;P
Ewa
Go

Email
« Odpowiedz #938 : 2007-01-02, 18:06:24 »

A! Madagaskar był kolonią Wielkiej Brytanii, a Hitlerowi nie udało się dojść do porozumienia z WB, więc nie mógł zrealizować tego planu. Może to nie bylo jedyną przyczyną, ale na pewno wystarczającą.
lutonn
Go

Email
« Odpowiedz #939 : 2007-01-02, 18:07:13 »

. Tomkiewiczowie, Buford są uczestnikami tego wątku i cieszę się gdy ze swoją skrajnością wypełniają to o czym Lekarka wspomniała w swoim ostatnim poście. Gdyby wszyscy widzieli tylko biel, to nie wiedzielibyśmy, że istnieje czerń.

Daniel

Ciekawa uwaga.Mógłbyś ją rozwinąć?.W jaki sposób wpisujemy się  w czerń?
   Ja ci Bruford wyjasnie , jesli oczywiscie pozwolisz ???? Cool Confused Laughing  Otoz   Bruford jesliby istniala tylko madrosc to nie wiedzielibysmy o twoim istnieniu oraz oczywiscie panstwa mlodych (mitycznych) no to tak zgrubsza  czesc i czolem Laughing Cool Mr. Green Mr. Green Question Question
Strony: 1 ... 42 43 44 45 46 [47] 48 49 50 51 52 ... 146 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.125 sekund z 18 zapytaniami.