Autor
|
Wtek: Polska sercem (Przeczytany 932831 razy)
|
Bruford
Go
|
Dobre .Niektóre zdjęcia znałem , niektórych nie.Fajna strona.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Po za tym mylicie pijęcia Tomek: religijny ,teizm. Teizm znaczy wiara w Boga . Mozna być religijnym tak jak Bruford(obchodzenie swiat) a nie wierzyć w Boga Ps. Bo ja wierze ,ze Wy nie obchodzicie świąt i cenie Was za to ,bo jak pisze w Biblii : niech wasze TAK znaczy TAK ,NIE-NIE. Opowiedzieliscie sie za ateizmem i twardo przy nim stoicie. Bo najgorzej, to jest jak sie mowi ze, sie nie wierzy w Boga, a obchodzi sie wszystkie swieta(tak jak B) to jest hipokryzja. Bo załoze sie ,ze Bruford byl w kosciele w swieta i w kazda niedziele ,to sie tez nazywa ...obłuda ?
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
Bo załoze sie ,ze Bruford byl w kosciele w swieta i w kazda niedziele ,to sie tez nazywa ...obłuda ? ROTFL. .Poziom autorki to gdzieś około pierwszej gimnazjalnej .Nic się nie należy autorce poza ROTFL-em
|
|
|
|
|
|
|
Makot-ka
Go
|
Daje do myślenia, ale czy ktoś wie dlaczego wódz zmienił zamiar: z wysiedlenia Żydów na Madagaskar, na wysiedlenie do komór gazowych? - bo tak słyszałam, ale nie wiem, czy to prawda?
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Elmo, znam też inne przykłady hipokryzji - nie sa związane z Hipokratesem Ani ze świętami jakimikolwiek. Są niebezpiecznie blisko, uważaj. Tomek
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Elmo, znam też inne przykłady hipokryzji - nie sa związane z Hipokratesem Ani ze świętami jakimikolwiek. Są niebezpiecznie blisko, uważaj. Tomek Ja też znam przyklad obludy i tez jest niebezpiecznie blisko ,uwazaj Tomek
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Bo załoze sie ,ze Bruford byl w kosciele w swieta i w kazda niedziele ,to sie tez nazywa ...obłuda ? ROTFL. .Poziom autorki to gdzieś około pierwszej gimnazjalnej .Nic się nie należy autorce poza ROTFL-em Pewnie ,wiecznie młoda dziewczyna ze wsi ,ktora dusi sie w miescie
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Elmo, zgadnij, kto to napisał? Gwałtowny rozdźwięk między bogatymi i biednymi stał się wyraźny. Bogactwo i ubóstwo żyło obok siebie i konsekwencje tego musiały być żałosne. Nędza i wielkie bezrobocie zaczęły zbierać żniwo wśród ludzi i pozostawiały za sobą rozgoryczenie i niezadowolenie. Miały miejsce nawet gorsze zjawiska związane z uprzemysłowieniem narodu. Pieniądz stał się bogiem, któremu wszyscy musieli służyć i przed którym każdy musiał się kłaniać. Zaczął się okres demoralizacji, zwłaszcza że odbywał się w czasie, gdy naród - bardziej niż kiedykolwiek - potrzebował w godzinie nadchodzącego niebezpieczeństwa inspiracji największych talentów. Niemcy powinny być przygotowane do zapewnienia chleba za pomocą pokojowych środków i do poparcia mieczem swoich wysiłków. Ktokolwiek śmie kłaść swoją rękę na najszlachetniejszą podobiznę Boga, grzeszy przeciwko łaskawemu Stwórcy tego cudu i zasługuje na wypędzenie z raju.Bóg wie, że my, Niemcy, nigdy nie zawiedliśmy w dziedzinie wiedzy, ale zawiedliśmy jako naród najwięcej, jeżeli chodzi o siłę woli i determinację. Im większymi intelektualistami byli nasi mężowie stanu, tym słabsza okazywała się większość z nich w realnych osiągnięciach.Prawdopodobne, że złoto stało się jedyną dominującą siłą w obecnym życiu; jednak przyjdzie czas, kiedy ludzie ugną się przed większymi bogami. Ewa: Przed kim? zapewniałem ich bezprzerwy, że cała mądrość na tej ziemi jest niczym, o ile nie jest zastępowana i chroniona przez siłę, że łagodne bóstwa pokoju nie mogą poruszać siły, jeżeli nie towarzyszy im bóg wojny, i że każdy wielki akt pokoju musi być chroniony i wspomagany przez siłę.Niczym rój szerszeni rzucili się na przeszkadzających mężczyzn w naszych spotkaniach, nie zważając na przewagę liczebną, nie dbając o rany i krwawą ofiarę, przepełnieni po brzegi wielką ideą, świętą misją, aby oczyścić drogę dla naszego Ruchu.Jeżeli niemiecki naród ma powstrzymać rozkład, który zagraża Europie, nie wolno mu popełniać błędów okresu przedwojennego i pozwalać na tworzenie wrogów Boga i świata, ale musi rozpoznać najbardziej niebezpiecznych przeciwników, tak aby przeciwstawić im całą swoją skoncentrowaną siłę.Ci, którzy protestują, sami są wyczerpani szkodliwymi demonstracjami przeciwko Bogu i reszcie świata[...]W wieku czternastu, piętnastu lat zacząłem coraz częściej spotykać się ze słowem "Żyd", szczególnie przy okazji politycznych dyskusji. Odczuwałem lekką niechęć do tego słowa i nie mogłem powstrzymać się przed nieprzyjemnym uczuciem wywołanym przez ujawniane w mojej obecności różnice religijne. Wówczas zagadnienie to widziałem wyłącznie w tym aspekcie.Główna myśl tego nowego Habsburga, którego rodzina mówiła po czesku (żona arcyksięcia była hrabianką czeską, a w kręgach, z których pochodziła, panowała tradycja antyniemiecka), zmierzała do założenia w Europie Środkowej państwa słowiańskiego o opcji katolickiej i miała stanowić zabezpieczenie przed ortodoksyjną Rosją. W ten sposób religia ponownie została wciągnięta do służby koncepcjom politycznym, co często miało miejsce u Habsburgów.Partie polityczne nie powinny mieć nic wspólnego z problemami religijnymi, dopóki nie podrywają moralności narodu; tym samym religia nie powinna być włączana w partyjne intrygi.Jeżeli dostojnicy kościelni posługują się religijnymi instytucjami, a nawet naukami, aby ranić swoją własną narodowość, nie powinni mieć naśladowców. Należy użyć przeciwko nim ich własnej broni.Przywódcy politycznemu nie wolno nigdy naruszać doktryny religijnej i instytucji jego narodu. W przeciwnym .razie nie może on być politykiem, a tylko reformatorem, jeżeli ma, w tym kierunku kwalifikacje! Każda inna postawa prowadzi, szczególnie w Niemczech, do katastrofy. W trakcie moich studiów nad ogólnoniemieckim ruchem, jego walką przeciwko Rzymowi, doszedłem do następującej konkluzji: wskutek małego zrozumienia znaczenia problemów socjalnych ruch ten stracił poparcie w masach; przez wejście do parlamentu stracił przywilej kierowania i został obarczony wszystkimi trudnościami związanymi z tą instytucją. Walka przeciwko kościołowi zdyskredytowała go w wielu kręgach niższych i średnich klas i pozbawiła go wielu najlepszych elementów, które można byłoby nazwać narodowymi. Praktyczne rezultaty kulturkampfu były w Austrii równe zeru.To są cytaty z "Mein Kampf" A.Hitlera
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Szymon, widziałem te zdjęcia (pewnie dla niektórych to fotomontaż przepaskudny ) już wcześniej. Cóż tu dodać ? Piękny profil Eugeniusza i Hitler w stanie modlitwy. Papieże gorsze rzeczy czynili niż grabula dla Hitlera. Pius XII trząchał dupą ze strachu przed Hitlerem, co jest oczywiste. Pojawiały się też opinie (i pojawiają), że Watykan też nakręcał II wojnę światową. Tomek
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
W ostatnim moim cytacie Hitler wyraźnie podkreśla, że uzywał religijności narodu do manipulacji.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Bo załoze sie ,ze Bruford byl w kosciele w swieta i w kazda niedziele ,to sie tez nazywa ...obłuda ? ROTFL. .Poziom autorki to gdzieś około pierwszej gimnazjalnej .Nic się nie należy autorce poza ROTFL-em Aż tak wysoko No cos Ty ! Obecnie przerabiam zerówke .Ucze sie teraz liczyc do 10 i poznaje "sz"
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Źle napisałam. Widać, że ma świadomość wpłuwu religii.
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Elmo, mogę Cię grzecznie prosić o nie zaśmiecanie wątku humorem dla nieletnich ? Na wyrost, bardzo dziękuję
Tomek
|
|
|
|
|
|
|
Szymon
Go
|
W ostatnim moim cytacie Hitler wyraźnie podkreśla, że uzywał religijności narodu do manipulacji. Chodzą słuchy o wizytach notabli nazistowskich w Częstochowie. Chodziło o zaczerpnięcie z bogatego źródła doświadczeń w zakresie manipulacji tłuszczy... takie podpatrywanie od kuchni...
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
W ostatnim moim cytacie Hitler wyraźnie podkreśla, że uzywał religijności narodu do manipulacji.
Oczywiście ,ze do manipulacji narodem.Ale ani krzty nie był bogobojny!!!co sie wiąze z wiarą w Boga. Ale byl bardzo inteligentny ,wiedzial czego ma uzyć -Boga.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Daje do myślenia, ale czy ktoś wie dlaczego wódz zmienił zamiar: z wysiedlenia Żydów na Madagaskar, na wysiedlenie do komór gazowych? - bo tak słyszałam, ale nie wiem, czy to prawda?
Może kłóciłoby się to z jego polityką kolonialną? Stworzyłby wrogą siłę za swoimi plecami.
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Dobre .Niektóre zdjęcia znałem , niektórych nie.Fajna strona. Najlepsze to jak Biskupi zamawiają piwo ;P
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
A! Madagaskar był kolonią Wielkiej Brytanii, a Hitlerowi nie udało się dojść do porozumienia z WB, więc nie mógł zrealizować tego planu. Może to nie bylo jedyną przyczyną, ale na pewno wystarczającą.
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
|
|