forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-30, 13:36:08

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.
669859 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Wolne tematy
| | |-+  Polska sercem
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 45 46 47 48 49 [50] 51 52 53 54 55 ... 146 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Polska sercem  (Przeczytany 936317 razy)
elmo
Go

Email
Odp: Polska sercem
« Odpowiedz #980 : 2007-01-03, 20:31:50 »

Elmo, pogubiłaś się.

Daniel

Nie sądze Daniel .Już tyle sie nasluchalam o religiach ,wyznaniach ,zabobonach ,ze mi wszystko bokiem wyłazi.

Nie trzeba wierzyc we wszystko, co jest napisane- gdziekolwiek .
Musimy sami myslec ,a nie poslugiwac sie tylko i wyłącznie czyimiś myslami.
Jestem teistką -uznaje isnienie Boga jako stworcy.Nie jestem religijna ani zabobonna a na domiar tego  jestem sceptykiem -tak mnie ukształtowaly moje doswiadczenia.
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #981 : 2007-01-03, 21:31:30 »

Jona, nie chciałabyś być porwana, pochwycona - wręcz wniebowzięta w trybie natychmiastowym przez Twojego Wielkiego Operatora, czyli Chrystusa ?  Wonczas, moje słowa wdzięczności wobec rzeczonego nie znalazłyby swych granic. Niebiosa byłyby syte, a forum ....ocalone Smile

Tomek

Rudka
Go

Email
« Odpowiedz #982 : 2007-01-03, 22:48:55 »

Tez sie zgadzam ,ze  powielamy głupio z zachodnie metody ,które tam sie nie sprawdziły
     niejednokrotnie byłam narazona na  rozwydrzone bachory . Confused
    Mamuski oczywiście róg tyłka nie  zaswędzi bardzo często .
    natychmiastowa reakcja tylko daje efekty.
   Tomek - nie przesadzaj dziecka pod kloszem nie uchowasz i jeden skuteczny klaps
    czasami na całe zycie wystarcza . Jestem przeciwna poszturchiwaniom machania scierami
     bo to bez sensu. Ciebie tez wychowali  starymi metodami i jaki madry chłopak
      Twoim rodzicom sie udał  Very Happy

Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #983 : 2007-01-04, 16:41:16 »

Rudka, chowanie pod klosz z nadopiekuńczości nie ma nic wspólnego ze zdrową miłością, jak i również sytuacja przeciwna.
           Forum nie jest miejscem na prowadzenie zdecydowanie intymnych rozmów.
   Mnie nikt nie wychowywał starymi metodami. Nie było żadnej metody. Ażeby móc tu pisać  i w ogóle żyć na względnym poziomie wolności, odwaliłem kawał solidnej , bardzo ciężkiej i bolesnej pracy, aby uwolnić się od poczucia winy i strachu. Sugestia o tym, że coś się udało moim rodzicom, to nieprzemyślana fraza. To mi się udało !

Tomek
Daniel_dn
Go

Email
« Odpowiedz #984 : 2007-01-04, 19:55:10 »

Elmo wygląda, jakby Ci jakiś wampir wyssał krew. Jak się wykurujesz, to wróć.

Dzisiaj mam wolne. Nie ma dyskutantów.

Daniel
Hana
Go

Email
« Odpowiedz #985 : 2007-01-04, 20:04:36 »

Rudka, chowanie pod klosz z nadopiekuńczości nie ma nic wspólnego ze zdrową miłością, jak i również sytuacja przeciwna.
           Forum nie jest miejscem na prowadzenie zdecydowanie intymnych rozmów.
   Mnie nikt nie wychowywał starymi metodami. Nie było żadnej metody. Ażeby móc tu pisać  i w ogóle żyć na względnym poziomie wolności, odwaliłem kawał solidnej , bardzo ciężkiej i bolesnej pracy, aby uwolnić się od poczucia winy i strachu. Sugestia o tym, że coś się udało moim rodzicom, to nieprzemyślana fraza. To [b]mi się udało ![/b]
Tomek

Zeby chociaz 10%spoleczenstwa moglo o sobie tak powiedziec --swiat wygladal by inaczej--z pewnoscia --lepiej. P. n .S .
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #986 : 2007-01-04, 21:20:53 »

A na dodatek Daniel ,brakuje mi tu lutonna  Crying or Very sad
Rudka
Go

Email
« Odpowiedz #987 : 2007-01-04, 23:41:47 »

Tomek - jakkolwiek było - to  masz  błyskawiczne analityczne myslenie ,a to
nie tylko wysysa sie z mlekiem matki ale  ogólnie dziedziczy po rodzicach .
   Napewno sam do tego doszedłeś bo nikt nikomu wiadomości łopatą nie wciśnie.
    Wszyscy musimy kiedyś odciąc pępowine -problem w tym ,ze niektórzy muszą wcześniej
      dorosnąć -ale może i dobrze .
   wcześniej  przyjdzie  .zrozumienie -jak własne dzieci tym samym sie odpłacą.

Daniel_dn
Go

Email
« Odpowiedz #988 : 2007-01-05, 14:34:22 »

Ustanawiam dla siebie czwartek jako dzień wolny od dyskusji na tym wątku.
Ale święto już minęło i trzeba ostro brać się do pracy, bo czasu coraz mniej, a temat zaledwie został liźnięty.
Ponieważ nie ma z kim dyskutować w sposób merytoryczny muszę mozolić się sam.
Przekażę, teraz pierwsze zalecenie dla tych co chcą być zgodni z Dekalogiem.
Dotyczy ono handlu i na razie trudno mi wskazać, kto miałby się do tego zalecenia w tej chwili stosować (bo w grupie BO jest nadal zero członków), to przynajmniej ludzie pracujący w handlu będą już świadomi tego co ich czeka.
Oto one:

" Nie kupuj w sklepie, którego właściciel nie jest osobą przestrzegającą Dekalog"

Ponieważ mamy okres przejściowy, gdzie dwa systemy nakładają się na siebie, nie jest to zalecenie obligatoryjne. Trudno wymagać, żeby umierającemu na pustyni odmówić napicia się wody, tylko dlatego, że nie jest koszerna. Bez przesady, gdy już mamy pustynię handlową, to trudno, musimy kupić tam gdzie możemy. Ale strzeżcie się, jak się pojawi wybór, a nie zmienicie swojego zachowania, to nic Was nie uratuje.
Co dyskwalifikuje właściciela sklepu:
1. sklep jest własnością spółki kapitałowej, a wiec jak nie poznamy ich wszystkich udziałowców to jest "niczyi", "właściciel bez twarzy". Strzeżcie się takiej własności.
2. jeżeli sklep jest otwarty 7 dni w tygodniu, to już więcej nic nie trzeba dodawać. On nie chce poświęcić żadnego dnia dla Boga. Aby zrobić w nim zakupy, to najpierw musi wybrać sobie dzień, w którym On i jego pracownicy będą świętować. (niekoniecznie musi to być niedziela)
3. gdy już wiemy, że jest człowiekiem nieuczciwym, to nie wspierajmy tego zła.

To tak z grubsza.

Daniel

fewa
Go

Email
« Odpowiedz #989 : 2007-01-05, 19:22:56 »

A jeżeli sklep jest otwarty przez cały tydzień, a pracownikom daje jeden dzień wolnego w tygodniu tzw wybicie?
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #990 : 2007-01-05, 22:47:44 »

Błyskawiczne, analityczne myślenie ? Smile

A to ciekawe, bo aż do tego momentu nie wiedziałem, że dysponuję czymś takim ! I na dodatek, że to w mleku było Smile

pozdrawiam !

Tomek
Rudka
Go

Email
« Odpowiedz #991 : 2007-01-06, 01:34:27 »

widzisz jak my wszyscy o sobie mało wiemy  Shocked
Rudka
Go

Email
« Odpowiedz #992 : 2007-01-06, 02:57:56 »

Daniel - dla Boga można  poświęcić cały dzień ,pracujac na jego chwałe
   przeciez on jest wszędzie nawet w nas - a im więcej człowiek pracuje
     tym więcej sie modli -- bo tylko  zdolnym i zaradnym On błogosławi.
       Jak juz pisałam on z bezmyślnych klepania paciezy lodów sobie nie ukręci.
   i nie jest zbyt chetny  zrzucać nam kase.

Ewa
Go

Email
« Odpowiedz #993 : 2007-01-06, 16:31:08 »

Ja mogę nie kupować u kogoś, kto znęca się nad zwierzętami lub ludźmi, że skąpiec sprzedaje zepsuty towar, ale nie dlatego, ze sklep otwarty w niedzielę.
Jeśli zrzera go żądza pieniądza, bałabym się, ze dla marnej złotówki mnie otruje.

Skąd możesz wiedzieć, Daniel, że człowiek, który ma sklep otwarty 7 dni w tygodniu nie znajduje czasu na przemyslenioa i pracę duchową. Paradoksalnie, ludzie pracowici mają czas na inne rzeczy. A lenie nie mają go na nic.

Ale coś w tym jest. Wyścig szczurów skądś się wziął.
Ewa
Go

Email
« Odpowiedz #994 : 2007-01-06, 17:34:30 »

Dobrze, że Rudka nam to powie Very Happy
Ewa
Go

Email
« Odpowiedz #995 : 2007-01-06, 18:28:53 »

Było tyle na temat Hitlera. obok wątek Horoskopy, a ja przypadkiem nadziałam sie w Internecie na Horoskop Hitlera, postanowiłam więc jako ciekawostkę podać wam  link: http://www.astro-assoc.org/ProblemyAstrologii/hitler.htm

Hitler:
„... Gwałtowność, pasja, fanatyzm są wielką magnetyczną siłą wystarczającą do pociągnięcia mas, bo masy zawsze reagują na nieodpartą moc emanującą z absolutnej wiary w propagowane ideały ...”

Jona
Go

Email
« Odpowiedz #996 : 2007-01-06, 20:03:50 »

=Rudka link=topic=630.msg10544#msg10544 date=1167792046]
Daniel --biblia jest napewno ciekawa ze swymi różnistymi opowiadaniami
           i proroctwami -ale to tylko historia i niekoniecznie wszystko w niej prawdziwe
      jak w wielu podaniach i legendach .
    Może Ewa gdyby sie wzięła za szycie tych listków figowych to by sie tak nie nudziła.
    Co za kretyn z tego Kaina ,przeciez wiedział ,że miał nonstop monitoring
         po za tym tłoku tam nie było -a taki pazerny.
Shocked

Rudka  ,zadziwia mnie twoja nonszalancja  ,a moze nie powinna Shocked  na kogo pozujesz?
Skad  wiesz  , ze Ewa sie nudzila ? 
     Gdzie następnie znalazł zone ,czyzby siostre ???? kazioroctwo
 a może była tam druga para ?????

Jaka zone , drugą ?  on z jedna sobie nie poradzil.
druga para  ,kazirodztwo - o czym mówisz?
    Noe  nie dośc ,ze sie uchlał to jeszcze potomstwo  Chama  przeklął .
      a na arke  wział nie tylko zwierzyniec ale  i muche CC i inne zakażne bakterie.

A wiesz dlaczego przeklal? chyba wiesz  , bo  piszesz z takim   autorytetem.

Sodoma i Gomora -a biedne  a dzieci ,zwierzatka co zawiniły ? a ziemia -roślinnosc
    ,żeby tak bombą jadrową   po wsiech.
No  biedne dzieci , - i ja tak myslalam  przez wiele lat  iii zmienilam zdanie .

Córki  Lota , własnego ojca   też grzech-to po co było burzyć  Sodome
      Sad Sad :(fuj,fuj....co za obyczaje

No zgwalcily ojca  i synowie z tego zrodzeni  , zostali przekleci .
No i widzisz sama sobie odpowiedzialas ,dlaczego Sodoma i Amora  zostala zgladzona -- co za OBYCZAJE !  a pomysl o genach Shocked
    Jak sie Sara zachowała ,gdy urodził sie Izak  Sad-wstrętna macocha
 przeciez kaske miała  -mogła jakoś uposazyc dziecioka -a nie wyganiać na pustynie.

A tego nie nie kumam  , wyjasnij ,albo  nie o Icchaka ci chodzilo , bo to jej JEDYNY SYN , i od niego zwac sie bedzie Potomstwo MOJE - powiedzial YHVH.
Wygnala na pustynie Ismaela , bo  nie bedzie dziedziczyl syn niewolnicy z SYNEM WOLNEJ  , a to sie odnosi  do Obrazu Duchowego.
     teraz potomkowie na nas sie za nią mszczą
.
Na tobie , a kto ? Icchak sie mści? Shocked
     Abraham ,ze mu ręka nie uschła jak podniósł miecz na  syna
      kto go wodził na pokuszenie???? po co??? przeciez to farsa
Że też sie nie boisz ,ze ci jezyk uschnie Shocked  nie boisz sie !
to dlaczego uważasz ,ze Abrahamowi mialo sie cos stać skoro OKAZAL POSLUSZENSTWO  NAJWYZSZEMU?
farsa to wychodzi z twoich slów.
     Filistynowie to bydło czy jakiś podgatunek ludzi ,ze można było ich wymordowac ?
      wtedy zycie ludzkie nie było święte
A ty nie zrobilabys tego  a popatrz co piszesz  Embarassed
    Mojzesz -co za niewdzięcznik -  za taką opieke  wykształcenie i luksusowe zycie
 tak sie odwdzięczył  faraonowi:( Sad Sad to nie po Bozemu .
     Kłamał ,obiecywał -a biedacy umierali po drodze -i coś długawo ich prowadzał .
    No i  dalsze ich intrygi nie wskazywały na to ,ze ten lud jest wybrany -tylko raczej przeklety.

Mojzesz zaznal  tego dobrodziejstwa ale Wybral  chańbe  Mesjasza wziąl krzyz  i poszedl za Jezusem -  Mojzszesz juz wiedzial o NIM a ty?
    Rodowód Maryji też niejasny ,nieopisany -wskazuje na to ,ze syn jest Józefa .
   ,Jeżeli Pana -to dlaczego bezmyślnie naraził młodą dziewczyne na szykany w tak ortodoksyjnym
    spoleczeństwie . Potem zostawił ją bez środków do zycia -o alimentach też nie ma mowy
No i popatrz jak to ukrywalas  swija   niewiedze  Wyjaśnij  rodowód .
      Panskie dziecko w stajence Sad Sad Sad Sad
     Co za okrutny Ojciec pozwala
       swemu synowi umrzeć na krzyżu. -jakie ludzkie zachowania ma wszechmocny Surprised
No widzisz  co Najwyzszy uczynil dla CIEBIE , a popatrz na co ciebie stac wobec NIEGO , czy jesteś potomkiem tych z Sodomy czy tych z potopu?
Jesus umieral za ciebie  bys  mogla nabyc ROZUMU i Bojaźni Boga a Mądrość  da ci Życie.
Widzisz ludzkie zachowania Wszechmocnego , to dla ciebie ,więc nieoskarżaj Go .

To tylko taki pryszczyk -bo tego tam fura --ale nie powiem
   kazdy dla siebie może coś wybrać - dla kazdego przedziału wiekowego
      -napisac na podstawie powieśc
  nakrecic film i to jest piękne

Tak  ,kazdy moze dla SIEBIE COS WYBRAĆ - ŻYCIE lub ŚMIERĆ  , a co TY Wybralas Sad
Blogoslawienstwo ,czy Przeklenstwo Shocked

Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #997 : 2007-01-06, 22:00:47 »

Jono, czytając Twoje, jakżesz przesiąknięte duchem miłości do bliźniego (a szczególnie miłości do "nieprzyjaciół"), posty jestem przekonana, że z łatwością i czystym sumieniem podpisałabyś się też pod każdym słowem np. z 13 rozdziału Księgi Powtórzonego Prawa... Albo innym stekiem podobnych bzdur ze Starego Testamentu. Nie przyszło Ci nawet na myśl, że tak ewidentną nienawiścią jeszcze nikomu nikogo nie udało się skutecznie "nawrócić"?

Marishka

P.S. To się właśnie nazywa "chrześcijańskim faszyzmem". Jakżesz trafne określenie!
Rudka
Go

Email
« Odpowiedz #998 : 2007-01-07, 02:31:10 »

Jona
   właśnie dlatego stałam sie niewierząca -dla mnie jest to zbiór
opowiastek ludzi  zreszta też niedoskonałych.
    Powiem tylko tyle ,ze skoro wszechmocny tyle razy poprawiał juz swiat poprzez
    potop,sodoma  zesłał Jezusa -i dalej mu to nie wyszło -no to albo spaprał robote
     albo taki on ma byc i jesteśmy tylka częścią przyrody i drapieznymi nienasyconymi
      inteligentnymi potworami ."Stworzeni na wzór i podobieństwo boga"
      Jona- nie ma dowodów na to ,ze Jezus jest synem boga-
         no chyba ,ze w takim kontekście ,ze wszyscy jesteśmy boscy .
   Na kogo ja pozuje ?? to nie poza -to rozdzieranie szat , rozpacz ze w 21 wieku
        podbijamy Europe krzyzem i kadzidłem . To jest pewne zażenowanie
      ta podwójna moralność  rządzących gdzie na swiątynie lekką ręką
    wydaje sie krocie ,a brak opieki socjalnej zwłaszcza młodzieży .
      Dostaje alergii  jak w kazdym rzadowym dzienniku widze  hipokryte w sukience.
     albo procesje pedałów . Wszystko dlatego ,ze Jezus umierał na krzyzu i krzyczał
     " ojcze dlaczego mnie opuściłes."
   Ile łez w kazdej wojnie kataklizmów wylanych ,ile nieszczęść i katasrof ,
     Ile synów na wojnach zginęło --wszyscy krzyczeli matko!!,boze!!
    Jona  za mnie Jezus nie umarł -bo ja sie do jego śmierci nie przyczyniłam
      taka stara nie jestem .

Rudka
Go

Email
« Odpowiedz #999 : 2007-01-07, 03:32:33 »

ciekawe czy ten horoskop był  ułozony po jego śmierci
     czy wtedy ckiedy ponoć odwiedzał psychiatre .
     Tylko najdziwniejsze jest to ,ze niby siebie znamy a szukamy potwierdzenia w horoskopach.

Strony: 1 ... 45 46 47 48 49 [50] 51 52 53 54 55 ... 146 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.029 sekund z 18 zapytaniami.