forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-27, 09:43:39

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.
669773 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Wolne tematy
| | |-+  Polska sercem
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 49 50 51 52 53 [54] 55 56 57 58 59 ... 146 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Polska sercem  (Przeczytany 932813 razy)
Bruford
Go

Email
Odp: Polska sercem
« Odpowiedz #1060 : 2007-01-11, 10:21:00 »

a propo piesków -to co proponujesz rozstrzelać wszystkie ?  

Przeszkadza właściciel psa który na osiedlowym terenie rekreacyjnym nie sprząta g.... swojego psa. Evil or Very Mad Na osiedlu na którym mieszkałem nie można było spokojnie wyjść z dzieckiem na plac zabaw bo przypominało to wyprawę na pole minowe.Dziwne , ale jakoś w tych "złych" demokracjach zachodnich czy północnych właściciele psów noszą ze sobą łopatki albo szufelki i woreczki.
Jakie zaś były cudne efekty działania komuny za którą tak wszyscy tesknią , może świadczyć postępowanie komuchów z przemysłem lotniczym i samochodowym w trakcie całego PRL a także postępowanie z własnością prywatną w latach 40 i 50-tych.
kodar
Go

Email
« Odpowiedz #1061 : 2007-01-11, 10:38:29 »

Dziwne , ale jakoś w tych "złych" demokracjach zachodnich czy północnych właściciele psów noszą ze sobą łopatki albo szufelki i woreczki

Ale to tez nie w kazdym kraju,Paryz jest czysty ale tylko dlatego,ze chodniki i ulice sa nonstop sprzatane,niemieckie ulice sa smierdzace i zagownione/tu wlasciciele placa porzadne podatki od trzymania zwierzat i maja gdzies noszenie szufelek i woreczkow/,place zabaw dla dzieci sa jednak pozbawione  psich odchodow,chociaz bywaja  i tu wyjatki.Holenderskie ulice sa czysciutkie i mozna z opaska na oczach deptac po trawie czy chodniku.Najpiekniejszy widok jak wlasciciel zbiera po swoim pupilku mozna zobaczyc w Szwajcarii.Idzie sie promenada a tam specjelne kosze,specjelne szufelki  wszystko dla pieskow,a jak czysciuto,kolorowo.Tak sie robi dobrze na duszy,ze i o posiadaniu wlasnego pieska zaczyna sie marzyc.
Bruford
Go

Email
« Odpowiedz #1062 : 2007-01-11, 10:59:15 »

Dziwne , ale jakoś w tych "złych" demokracjach zachodnich czy północnych właściciele psów noszą ze sobą łopatki albo szufelki i woreczki

,niemieckie ulice sa smierdzace i zagownione/tu wlasciciele placa porzadne podatki od trzymania zwierzat i maja gdzies noszenie szufelek i woreczkow/, mozna zobaczyc w Szwajcarii.

Oczywiście, że różnie bywa.Niemcy : Frankonia jest b czysta.Szwajcaria : kanton Genewa niekoniecznie.Najbardziej o to dbają w Skandynawii.
Rzecz w tym , żeby się wreszcie nauczyli w Polsce.
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1063 : 2007-01-11, 11:03:32 »

Rzecz w tym , żeby się wreszcie nauczyli w Polsce.

Nie !  Evil or Very Mad Rzecz w tym ,ze złemu człowiekowi ,gdziekolwiek by się nie znalazł ,wszędzie będzie źle  Evil or Very Mad ,zawsze taki człowiek będzie niezadowolony ,zawsze znajdzie sobie powód do tego ,żeby się denerwować ,żeby być nieszczęśliwym.
Natomiast zadowolony człowiek zawsze znajdzie sobie miejsce w którym będzie uśmiechnięty i szczęśliwy ,zawsze znajdzie jakieś plusy.
Bruford
Go

Email
« Odpowiedz #1064 : 2007-01-11, 11:28:23 »

Ależ oczywiście , jasne Very Happy.No pewnie Very Happy.Dobrym ludziom nie przeszkadzają psie gówna na dziecięcych placach zabaw Laughing Laughing Laughing. Masz zastrzeżenia do gówien na placu zabaw = jesteś "zły" Twisted Evil. Niech ogarnie wszystkich dobroć a psie gówna będą wszędzie i pachnieć będą fiołkami Very Happy Very Happy
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1065 : 2007-01-11, 11:53:52 »

No właśnie  Very Happy a po co mam sobie nerwy szarpać z powodu psich gówien  Very Happy a póki co u mnie na placu zabaw nie ma psich kupek  Very Happy
Jedynie co mnie zdenerwowało tego roku  Evil or Very Mad to to ,ze w sąsiednim bloku mieszkał młody chłopak ,który miał bulteriera i nie byłoby w tym nic złego ,gdyby on nie puszczał tego psiska bez smyczy i bez kagańca  Evil or Very Mad ,toteż wkurzyłam się pewnego słonecznego dnia i mówie  kolesiowi ,ze jak natychmiast nie weźmie psa na smycz,bo boję się o własne dzieci ,to dzwonie na straż miejską , a on do mnie z pyskiem ,ze ten pies nie gryzie  Shocked ,a ja mówie : jak to ?  Shocked ,nie ma zębów ?  Shocked ,to co niby ?  Shocked ssie ?  Shocked ,na szczęście ów mądry młody człek wyprowadził się i zapanował na powrót błogi spokój  Very Happy .
kodar
Go

Email
« Odpowiedz #1066 : 2007-01-11, 12:07:10 »

Niech ogarnie wszystkich dobroć a psie gówna będą wszędzie i pachnieć będą fiołkami 

Alez super pomysl---juz nigdy nie wpadne w furie gdy  wdepne w psie  g. bo przeciez to tylko fiolki,blawatki i inne kwiatki....cala jestem w skowronkach
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1067 : 2007-01-11, 12:10:49 »

Jedyne co mnie wkurza to własnie to ,ze młodzi ludzie chodzą z tymi psiskami wielkimi bez smyczy i są bardzo pewni ,ze nic nie może się przydazyc ,a zwrócić uwagę to strach ,bo jeszcze może cie pobić .
Latem zeszłego roku poszłam z dziećmi na ławkę do parku ,ze sto metrów dalej była grupka młodych ludzi z psiskiem .Początkowo ten pies był na smyczy , potem jak sie okazało go odpieli ,ale nie bylam tego pewna ,a moje dzieci z innymi dziećmi bawiły się tak ze 20 metrów od tego psa ,a ja tak siedzę i patrze i staram się dostrzec czy pies jest zapięty,był blisko własciciela. Zuzia przyszła do mnie ,a Ula zaczęła biec za nią ,patrze ,a ten psisko leci za nią  Shocked ,ona zaczela krzyczec ,bo skoczyl na nią ,a mnie wmurowało  Shocked ,"serce mi stanęło" .Na szczescie nic sie nie stalo .Zadzwonilam na straz ,ale tamci się zmyli .I tyle mozna wskorać .Ta jedna rzecz mnie denerwuje i mrozi mi krew w zyłach .Dlaczego starsi ludzie mogą chodzic z małymi pieskami na smyczy ,a młodzi ludzie z wielkimi psiskami łażą bez smyczy .  Evil or Very Mad .

Zeszlego roku w moim miescie pies(byl bez smyczy) pogryzł twarz małej dziewczynce ,a wlasciciel byl pijany i tlumaczyl sie ,ze pies nigdy nie pogryzl nikogo (to w koncu pogryzl) ,na mojej ulicy jamnik ugryzl goscia w noge.
Jak widac psy w ogole nie gryzą   Evil or Very Mad
Bruford
Go

Email
« Odpowiedz #1068 : 2007-01-11, 12:11:12 »

Niech ogarnie wszystkich dobroć a psie gówna będą wszędzie i pachnieć będą fiołkami 

Alez super pomysl---juz nigdy nie wpadne w furie gdy  wdepne w psie  g. bo przeciez to tylko fiolki,blawatki i inne kwiatki....cala jestem w skowronkach

No właśnie , i będziesz dobrym człowiekiem Very Happy
kodar
Go

Email
« Odpowiedz #1069 : 2007-01-11, 12:35:09 »

No właśnie , i będziesz dobrym człowiekiem

No dobra to bede nadal furiatka ale przy ZO to i tak na caly gwizdek  nie da  sie zloscic!!!!!!
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1070 : 2007-01-11, 12:58:53 »

a propo piesków -to co proponujesz rozstrzelać wszystkie ?  

Przeszkadza właściciel psa który na osiedlowym terenie rekreacyjnym nie sprząta g.... swojego psa. Evil or Very Mad Na osiedlu na którym mieszkałem nie można było spokojnie wyjść z dzieckiem na plac zabaw bo przypominało to wyprawę na pole minowe.
.

Och ,jakże Ci współczuję drogi B  Confused  Sad  Crying or Very sad ,a gdzież to mieszkałeś  Question   Shocked  Shocked ,no ale piszesz w czasie przeszłym ,to chyba teraz  nie ma takich problemów  Very Happy więc po co sobie szarpać nerwy  Very Happy 
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #1071 : 2007-01-11, 13:48:04 »

Ale to tez nie w kazdym kraju

W Stanach też nie ma problemów z psim "shit"em, ani w dużych, ani w małych miastach. Tak się przyzwyczaiłam do tego, że właściciel zawsze idzie z torebką i zbiera, że przeżyłam prawdziwy szok w Krakowie - koło Rynku, na najbardziej "turystycznych" uliczkach, nie mówiąc już o Plantach, jest tego "dobra" pełno... Na Plantach zamontowali specjalne koszyczki na "te rzeczy". I co? Zdemolowane albo puste. A "shit" leży pięknie pośrodku chodnika...

W USA są też bardzo popularne specjalne parki dla psów, gdzie właściciele mogą swoich pupilków puścić bez smyczy. Ludzie tam zbieraja się, poznają się, etc. W Polsce jakiś rok temu taki park otworzyli i co? Już na następny dzień był całkowicie zdemolowany.

M
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1072 : 2007-01-11, 17:27:06 »

A jak tak w ogóle wszystkim  jest źle w tej "niedobrej" Polsce ,to czy nie lepiej jest się wyprowadzić do cudownych ,czystych krajów zachodnich.Po co wiecznie narzekac ,ze w Polsce jest tak i tak ,a gdzieindziej dobrze.
Wiecznie tylko zrzędzenie.
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #1073 : 2007-01-11, 17:38:11 »

O nie Elmo, ja utrzymuję wokół siebie porządek i ład. Mam pełne prawo krytykować, co widzę. Nie jest to zrzędzenie, to komentarze krytyczne.

Tomek
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1074 : 2007-01-11, 18:15:34 »

Ale Tomek ,czy coś Ci przyjdzie z tej krytyki? Nerwy sobie tylko szarpiesz.
Jona
Go

Email
« Odpowiedz #1075 : 2007-01-11, 18:25:50 »

A jak tak w ogóle wszystkim  jest źle w tej "niedobrej" Polsce ,to czy nie lepiej jest się wyprowadzić do cudownych ,czystych krajów zachodnich.Po co wiecznie narzekac ,ze w Polsce jest tak i tak ,a gdzieindziej dobrze.
Wiecznie tylko zrzędzenie.

Nie oto chodzi ,ze w Polsce jest źle i proponujesz wyprowadzke ale gdzie naslask? Smile
Chodzi oto ,zeby NAUCZYC sie odpowiedzialnosci za to co sie ma.
Masz psa , to go pilnuj a nie narażaj innych na  to ,by sie godził  z tym co twoje .
Mam pod blokiem wielkie podwórko Ale CO za podwórko . Śmieci rózniste , psy dzieci pijacy ,wszystko razem.
Pewien pan wyszedł z małym psiakiem  na smyczy a i owszem ,ale ten pan nie myslał ,stał przy mnie a pies przykucnał i robił swoje.
Mówie ;jak pan sie nie wstydzi ,- pan chyba nie zaskoczył bo mówi- słucham ? pytam czy w domu pies tez tak robi jak pan sie nie wsydzi na sródku drogi itd itp. Mysle ,ze cos zrozumiał i nie bedzie juz taki , bezmyslny.
To jakis obłed z tymi psami .

elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1076 : 2007-01-11, 18:32:53 »

No owszem, owszem .Ale co tu zrobić z tymi psami ,a raczej z tymi ludzmi nieodpowiedzialnymi ,ktorzy łażą z psiskami bez kaganca ,smyczy-bo piesek musi sobie pobiegać ,jak ja cos takiego widze ,to nie wiem co dalej robic ,czy isc dalej czy stac w miejscu ,bo jakos nie odpowiada mi ,abym byla poszarpana przez psa ,albo moje dzieci  Confused
Ale jak się odezwać ,to Cię zwyzywają ,a jak zadzwonisz na straz miejska ,to zanim przyjadą to już nikogo nie ma.No i tyle.
Jona
Go

Email
« Odpowiedz #1077 : 2007-01-11, 18:39:15 »

",a On powiedział - lud mój jest głupi i nic o mnie nie wie.
Ja zapragnełam Go Poznać. a ty?"
      dobrze że mnie tam nie było bo czułabym sie obrazona .
    jaki nauczyciel tacy uczniowie

Amen
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #1078 : 2007-01-11, 18:45:19 »

A jak tak w ogóle wszystkim  jest źle w tej "niedobrej" Polsce ,to czy nie lepiej jest się wyprowadzić

No jasne! Bo przecież Polska ma na zawsze pozostać krajem psiarzy, dresiarzy, bogobojnych mocherów, chronionych od chwili poczęcia zygot, a przede wszystkim, krajem wolności "shit"u! Zmiany są najbardziej przerażające, więc lepiej żeby do nich nigdy nie dochodziło. I dlatego nie wolno nikomu niczego i nikogo w tym przecudnym kraju krytykować, bo można zostać oskarżonym o brak patriotyzmu, a to już "gruby nietakt". Przecież wiadomo, że prawdziwy "patriota" musi być konformista, a więc musi się też godzić z ilością "shit"u - nie tylko psiego i nie tylko na chodznikach...

Masz rację, Elmo, po co się porównywać do "cudownych, czystych krajów zachodnich" i próbować wprowadzać w Polsce zmiany na lepsze, kiedy przecież tyle jest zacofanych, brudnych, głodujących krajów "trzeciego świata". To do nich powinniśmy się porównywać i do takiego stanu rzeczy powinniśmy dążyć. Zresztą, niewiele brakuje...

Tak więc tarzajmy się w gównie z błogim uśmiechem i bez cienia zrzędzenia! Pokochajmy je, zamiast krytykować, módlmy się do niego, bo z TAKĄ mentalnością na nic innego nie zasługujemy. Amen!

Marishka
Szymon
Go

Email
« Odpowiedz #1079 : 2007-01-11, 19:15:33 »

Tak na marginesie tarzania się wiadomo w czym oraz faktu, że to forum  jest nad wyraz uduchowione, proponuję pewną analizę porównawczą postaw człowieka względem religii.
Religie świata

Taoizm - Zdarza się wdepnąć w gówno
Konfucjanizm - Konfucjusz powiada: "zdarza się wdepnąć w gówno"
Islam - Jeśli wdepnie się w gówno to jest to wola Allacha
Buddyzm - Jeśli wdepnie się w gówno, to nie jest to gówno
Katolicyzm - Wdeptujesz w gówno, bo jesteś grzeszny
Kalwinizm - Wdeptujesz w gówno, bo się opieprzasz
Judaizm - Dlaczego w to gówno wdeptujemy właśnie my?
Luteranizm - Jeśli wdeptujesz w gówno, uwierz, a nie wdepniesz więcej
Prezbiterianizm - Jeśli ktoś ma wdepnąć w gówno, to niech to nie będę ja
Zen - Czym jest gówno?
Jezuityzm - Jeśli wdepniesz w gówno i nikt tego nie poczuje, to czy ono na prawdę śmierdzi?
Christian Science - Jeśli wdepniesz w gówno, nie przejmuj się - to samo przejdzie
Hedonizm - Jeśli wdepniesz w gówno - raduj się
Hare Krishna - Równo w gówno. Rama, rama, om, om...
Rastafarianizm - Sztachnijmy się tym gównem
Hinduizm - Wdeptywało się już w to gówno
Mormonizm - Wdeptywało się już w to gówno i wdeptywać się będzie
Ateizm - Nie ma w co wdepnąć
Agnostycyzm - Może jest w co wdepnąć, a może nie
Stoicyzm - No i wdeptuje się w gówno. Co z tego ? Nie rusza mnie to
Świadkowie Jehowy - Wpuść nas, a powiemy ci, dlaczego wdeptuje się w gówno
Adwentyści Dnia Siódmego - Jedynie w soboty nie wdeptuje się w gówno.
Strony: 1 ... 49 50 51 52 53 [54] 55 56 57 58 59 ... 146 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.044 sekund z 18 zapytaniami.