Autor
|
Wtek: Polska sercem (Przeczytany 932665 razy)
|
Jona
Go
|
Tak na marginesie tarzania się wiadomo w czym oraz faktu, że to forum jest nad wyraz uduchowione, proponuję pewną analizę porównawczą postaw człowieka względem religii. Religie świata
Taoizm - Zdarza się wdepnąć w gówno Konfucjanizm - Konfucjusz powiada: "zdarza się wdepnąć w gówno" Islam - Jeśli wdepnie się w gówno to jest to wola Allacha Buddyzm - Jeśli wdepnie się w gówno, to nie jest to gówno Katolicyzm - Wdeptujesz w gówno, bo jesteś grzeszny Kalwinizm - Wdeptujesz w gówno, bo się opieprzasz Judaizm - Dlaczego w to gówno wdeptujemy właśnie my? Luteranizm - Jeśli wdeptujesz w gówno, uwierz, a nie wdepniesz więcej Prezbiterianizm - Jeśli ktoś ma wdepnąć w gówno, to niech to nie będę ja Zen - Czym jest gówno? Jezuityzm - Jeśli wdepniesz w gówno i nikt tego nie poczuje, to czy ono na prawdę śmierdzi? Christian Science - Jeśli wdepniesz w gówno, nie przejmuj się - to samo przejdzie Hedonizm - Jeśli wdepniesz w gówno - raduj się Hare Krishna - Równo w gówno. Rama, rama, om, om... Rastafarianizm - Sztachnijmy się tym gównem Hinduizm - Wdeptywało się już w to gówno Mormonizm - Wdeptywało się już w to gówno i wdeptywać się będzie Ateizm - Nie ma w co wdepnąć Agnostycyzm - Może jest w co wdepnąć, a może nie Stoicyzm - No i wdeptuje się w gówno. Co z tego ? Nie rusza mnie to Świadkowie Jehowy - Wpuść nas, a powiemy ci, dlaczego wdeptuje się w gówno Adwentyści Dnia Siódmego - Jedynie w soboty nie wdeptuje się w gówno.
A KIM TY JESTEŚ???
|
|
|
|
|
|
|
Szymon
Go
|
A KIM TY JESTEŚ??? Obchodzę szerokim łukiem zarówno psie kupy jak i... patrz wyżej
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Świetne! Można spróbować i dopisać jeszcze kilka linijek Ewangelicy/Baptyści - Ty jesteś pełen gówna! Ale Jezus cię kocha! Tylko chrzest wodny i wyznanie, że Jezus jest twoim panem, zbawi Cię od tego gówna. Zielonoświątkowcy - Ty jesteś pełen gówna! Ale Jezus cię kocha! Duch Święty zstąpnzsnfdjfhlg fjmhgjmb! Duch świenfljg nfbdnfdhgf sfnsgnhm... Charyzmatycy - Ty jesteś pełen gówna! Ale Jezus cię kocha! fjmhgjmb! Duch świenfljg nfbdnfdhgf! Gówno, w imię Jezusa, nakazuję ci odejść! Natychmiast! Apokaliptycyzm(?) - Żyjemy w czasach ostatecznych. Cały świat zalewają fale gówna. Dokładnie tak, jak w Księdze Objawienia. Ilości tego gówna wskazują na rychłe przyjście Chrystusa, który nas porwie do nieba! Satanizm - Skoro ten pan pozwolił swojemu psu zostawić kupę w tym miejscu, odpłaćmy mu tym samym, zostawiając kupę w jego mieszkaniu. M
|
|
|
|
|
|
|
Daniel_dn
Go
|
Elmo nie tylko ty masz ciężki okres. Ostatni miesiąc, to koszmar. Co do wersetu 26, to nienawiść nie należy interpretować dosłownie. Chodzi o oderwanie się od swojej rodziny i wybranie Boga. Trudno się wyprzeć swoich dzieci, pozostawić swój majątek, ale kto tego nie zrobi, będzie pominięty. Nasza miłość do najbliższych powoduje, że tolerujemy ich grzechy i pozostawiamy je bez kary. W konsekwencji wybaczamy sobie jak popełniamy takie same. Tkwimy więc w kręgu zła i dopóki z niego nie wyjdziemy, nie zostaniemy uczniami.
Daniel
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Nasza miłość do najbliższych powoduje, że tolerujemy ich grzechy i pozostawiamy je bez kary. No jasne! Dlatego najlepiej powrócić do starotestamentowego wymierzania kary za łamanie przykazań - kamieniować tych wszystkich grzeszników, mordować, palić żywcem, rozdzierać na strzępy. A żeby im się więcej nie chciało grzeszyć. A i innym też nauczka dobre będzie. No bo przecież trzeba wytępić te grzechy i to zło, szczególnie w innych. A Biblia jest pełna znakomitych wskazówek, jak najlepiej to robić. Co zresztą już wielokrotnie było wykorzystywane... Ze średniowiecza wyszliśmy zupełnie niedawno (ostatni stos płonał pod sam koniec XIX wieku bodajże w Szwajcarii), chyba po to by znów do niego powoli powrócić... M
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
moze wystarczy juz tego gównianego tematu Rudka, jak tytuł tego wątku wskazuje, zawsze można przejśc na rozmowe o ... SERZE! M
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Daniel_dn
Go
|
Marishka jak byś czytała moje posty dokładnie, to byś wiedziała, że odrzucam przemoc. Średniowiecze jeszcze trwa, bo nie zaprzestano mordów w imię Boga. Tylko nie robią tego w tej chwili chrześcijanie.
Rudka nic nie poradzę, że nie rozumiesz.
Daniel
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Czyżby w bibli znowu nastąpiły zmiany
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Tylko nie robią tego w tej chwili chrześcijanie.
A nie robią? Bo mam inne zupełnie przykłady tego, co robią bogobojni chrześcijanie w imię boga w obecnym średniowieczu. Jako jeden przykład chociażby podam przypadek niezwykle bogobojnego pastora Paula Jenningsa Hilla co to parę lat temu zamordował lekarza z kliniki aborcyjnej. No i wielu takich jeszcze się znajdzie... M
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Daniel napisze Ci coś : "I po wsze czasy ,zawsze i wszędzie pies szczekać ,a kot miauczeć będzie" I tak niestety jest z niektórymi ludźmi .Wciąż im źle ,było i będzie Lepiej milczeć przytomnie i patrzeć ,nie wdawać się w dyskusje . Pozdrawiam serdecznie. Edyta.
|
|
|
|
|
|
|
Daniel_dn
Go
|
Rudka, Biblia od wieków jest nie zmieniona.
Marishka, bardzo szybko wychwyciłaś dogmat. Chrześcijanie też to robią, ale najbardziej kradną na potęgę. Socjalizm i demokracja najlepiej rozwija się w krajach chrześcijańskich. Z tego wniosek, że się mocno pogubili w wierze. Odchodzą od Boga i nie potrafią nawet zrozumieć Pisma.
Edyto, po raz pierwszy użyłaś swojego imienia. Dziękuję za rady, ale nie skorzystam. Odpowiedź znajdziesz tu: Mateusza 5,44
Daniel
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Edyto, po raz pierwszy użyłaś swojego imienia. Dziękuję za rady, ale nie skorzystam. Odpowiedź znajdziesz tu: Mateusza 5,44
Daniel
No...i wszysko jasne.
|
|
|
|
|
|
|
Jona
Go
|
Daniel Jeśli nie interpretowac dosłownie ,to jak?
43 Słyszeliście, że powiedziano: Będziesz miłował swego bliźniego, a nieprzyjaciela swego będziesz nienawidził.a tam cytowałes KTO nienawidzi ojca i matki nie jest moim uczniem , nie jest mnie godzien.
Czy to nie sa sprzeczności na jakie powołuja sie Wrogowie Boga? 44 A Ja wam powiadam: Miłujcie waszych nieprzyjaciół i módlcie się za tych, którzy was prześladują;
45 tak będziecie synami Ojca waszego, który jest w niebie; ponieważ On sprawia, że słońce Jego wschodzi nad złymi i nad dobrymi, i On zsyła deszcz na sprawiedliwych i niesprawiedliwych.
Dlatego włąsnie ci co Jemu Urągaja i Wyzywaja Złorzecza plujac w twarz nazywając sadystą itp; mogą cieszyc sie deszczem i słońcem a nawet zdrowiem i to czasem częściej nic ci którzy Go Miłuja i oddali Jemu swoje życie.
46 Jeśli bowiem miłujecie tych, którzy was miłują, cóż za nagrodę mieć będziecie? Czyż i celnicy tego nie czynią? 47 I jeśli pozdrawiacie tylko swych braci, cóż szczególnego czynicie? Czyż i poganie tego nie czynią? 48 Bądźcie więc wy doskonali, jak doskonały jest Ojciec wasz niebieski.
Dlatego Boże Israela Zmiłuj sie nad Tomkiewiczami i Rudka namaść ich oczy aby przejrzeli i Ujrzeli Twoja Miłość i Miłosierdzie Cierpliwości Uwolnij ich od ciemnosci poslij Światło aby nie bładzili po omacku i prosze YHVH-JAHszua wspomnij na Szymona. Amen
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
I to właśnie jest faszyzm chrześcijański w czystej postaci... Brawo, Jona!
M
|
|
|
|
|
|
|
Szymon
Go
|
Dlatego Boże Israela Zmiłuj sie nad Tomkiewiczami i Rudka namaść ich oczy aby przejrzeli i Ujrzeli Twoja Miłość i Miłosierdzie Cierpliwości Uwolnij ich od ciemnosci poslij Światło aby nie bładzili po omacku i prosze YHVH-JAHszua wspomnij na Szymona. Amen
To lepsze niż modlitwa papieża w Lourdes na oczach tysięcy kamer i aparatów. Takie personalne spotkanie z Bogiem. Toan (jako admin) może czuć się wyróżniony- jakby nie było pełni teraz rolę pośrednika między Bogiem i człowiekiem No i mamy kolejną Trójcę Przenajświętszą- YHWH-JAHszua-ToAn. Tylko kto tu, do jasnej anielki !, jest Matką Boską !?
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
A ja dziś przegięłam z salcesonem Juz nie pamietam kiedy ostatnio się tak obżarłam Ale nie mogłam się oprzeć ,taki dobry ,a tera żałuję Wiem ,ze ten wątek jest o serze ,ale w sumie salceson też jest na litere "s".
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
To może spróbujmy zastanowić się nad pozytywami, które zauważamy żyjąc w Polsce. Macie jakieś konkretne przykłady ? Na zasadzie szybkich skojarzeń mam już dwa: - wyprodukowanie wzmacniacza spełniającego wymogi aufiofilskie "Baltlab" i kondycjonerów sieciowych "Peel" - program TVN 24 a szczególnie"Szkło kontaktowe" - zwłaszcza z udziałem panów Przybylika i Andrusa. spokojnie, jest ich więcej T
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
- Żywność, żywność i jeszcze raz i przede wszystkim ŻYWNOŚĆ I jak na razie przerwa, bo nic mi więcej nie przychodzi na myśl... M
|
|
|
|
|
|
|
|
|