Tomkiewicz
Go
|
Coraz częściej odnoszę wrażenie, że tylko nieliczni spośród piszących tu ludzi - a przyznających się do ŻO - faktycznie stosują się do zaleceń tej metody. Skłania mnie do tego lektura postów osób, które z niewiadomych dla mnie przyczyn wszczynają eksperymenty z różnymi dietami. Ostatni taki dowód to dieta kopenhaska. Co skłania Was, ludzi jedzących tłusto i podobno świetnie się czujących, do porzucania sprawdzonych metod ? Pytam z ciekawości.
Tomek
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
Ja tez bym chciala wiedziec! Chociaz--(chyba)to funkcjonuje tak:jeden "grzech",slabisc, zalamanie...i jak sie ockniemy , to najczesciej szukamy pomocy, bo zaczynamy sie orientowac, ze z nami cos nie tak!
|
|
|
|
|
|
|
baska
Go
|
Juz sie wutlumaczylam. DO i DDP nie pomagaja mi zrzucic zbednych kilogramow. To takie kolo ratunkowe, krotkotrwale.
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Ciężko mi w to uwierzyć, lecz skoro tak mówisz ... Tomek
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Tomek -bo to prawda -ja zrzuciłam 10 kg baaaaardzo długo ,i na tym koniec mniej eksperymentuje -ale podwyższam węgle obnizam tłuszcz -bo włosy mi właśnie na DO zniszczyły sie okropnie -a na korycie miałam silne gęste . Byc może panie w średnim wieku są już mniej odchudzalne
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Ja cały czas jestem zalogowana -ale net mi ostatnio słabo chodzi -powoli stronice sie otwierają . Daniel -cżłowiek sobie wymyslił???? a prawdą jest ,ze jesteśmy na wzór i podobienstwo Boga, stworzeni??? No to może jest ten błąd w dziele stwarzania albo -nie. Takie było Jego zamierzenie.
|
|
|
|
|
|
|
Daniel_dn
Go
|
Rudka zacytuję jeszcze raz: Ks. prof. Włodzimierz Sedlak QUO VADIS, HOMO? "Bóg nie wyprodukował człowieka jako żywy automat, żywe obuwie. Człowiek to jeszcze nie ukończona istota. Człowiek to możliwość, potencjalność sięgnięcia po człowieczeństwo lub regresu na czyste pozycje zwierzęcia. Nikt się więc człowiekiem nie rodzi, człowiek dopiero żyjąc staje się człowiekiem. To nie paradoks. Niekoniecznie człowiekiem trzeba umrzeć. Człowieczeństwo inaczej się taksuje." (CONTINUO, Radom 2000r. s.43) Co o tym sądzisz?
Daniel
|
|
|
|
|
|
|
Szymon
Go
|
Nikt się więc człowiekiem nie rodzi, człowiek dopiero żyjąc staje się człowiekiem. To nie paradoks. Niekoniecznie człowiekiem trzeba umrzeć. Człowieczeństwo inaczej się taksuje." (CONTINUO, Radom 2000r. s.43)
Bardzo madre slowa. Przyklady zezwierzecenia czlowieka sa tak liczne, ze az szkoda o nich pisac. Oklepane: czlowiek czlowiekowi wilkiem nie wychodzi z uzycia
|
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Dziewczyny, a może troszeczkę za dużo tych węgli? Ja przy 173 cm ważę 62 kg (tyle co w wieku 18-20 lat) i nie dam rady zjeść więcej niż 50 g węgli dziennie. Do 60 g dochodziam jedynie ubiegłej jesieni przy naprawdę wzmożonym wysiłku fizycznym. Zapotrzebowanie na białko ostatnio też z 50 g spadło do 35-40 g. Tłuszczu nie dam rady zjeść więcej niż 1B:2,5T. I z takimi proporcjami czuje się najlepiej.
Rudka, pisałaś gdzieś, że jesz 60-70 g węgli. Próbowałaś może zmniejszyć do 45-50g?
M
|
|
|
|
|
|
|
Szymon
Go
|
Roznie bywa z weglami, ja jadalem jakies 60 70 gram przy 183 wzrostu i wyszly mi 3 krzyzyki podczas badan okresowych. wiec warto kupic sobie ketodiastix, zeby sie niepotrzebnie nie meczyc
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Roznie bywa z weglami Szymon, ja jade caly czas na +++.
|
|
|
|
|
|
|
Szymon
Go
|
dr Glowacki powiedzial mi, zeby zwiekszyc do 70- 80. powiedzial tez, ze zbyt mala liczba weglowodanow mogla miec wplyw na niewlasciwy lipidogram
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Z tymi ketonami to wszystko zależy od osoby. Tomek, na przykład, musiałby w ogóle nie jeśc węglowodanów żeby dostać chociaż jeden +. Ja na początku miałąm +/++ (kilkakrotnie +++), w zależności od dnia. Teraz nie mam żadnych już od bardzo długiego czasu. A wcale nie zwiększałam ilości spożywanych węgli.
M
|
|
|
|
|
|
|
Szymon
Go
|
to z mojej strony pewnie wywazanie otwartych drzwi, ale dzien przed badaniem ciezko pracowalem umyslowo od rana do wieczora, a pozniej poszedlem sobie pobiegac. A zjadlem marne 60 g. weglowoadnow. A wiec preferencje osobiste plus tryb zycia
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Kodar -na pewno jesteś młodsza i zyjesz na większych obrotach . ja już na siłe nie będe sie odchudzać ,prowadze spokojniejszy tryb zycia - rowerem nie jeżdże bo obawiam sie złamań .Za długo leczyłam złamanie. Tak jem węglowodanów ok 50-70 ,ale tylko dlatego ,że jak już pisałam przy kazdym zmniejszeniu mam kurcze w nogach ,bóle głowy -no i te nieszczesne włosy. Ta proporcja mi odpowiada -a za cene zdrowia już nie musze być modelką
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
[b]chyba troche zrozumiałam -tylko dlaczego to tak długo trwa [ no to czemu kościół tez troche w błąd wprowadził -nazywajac płody -dziećmi /b]
|
|
|
|
|
|
|
|
Daniel_dn
Go
|
Ludźmi stajemy się wówczas, gdy takimi jesteśmy postrzegani. To wynika z naszego stosunku do bliźniego, to tego jak głęboką miłością go darzymy. Aby ta miłość choć w minimalnym stopniu w nas była, to definitywnie powinniśmy zaprzestać krzywdzenia drugiego człowieka. A jak nie krzywdzić drugiego człowieka, to wskazuje nam Dekalog. Jeszcze raz go trzeba dobrze przyswoić i przetłumaczyć na język obecny. Jak to zrobić, to dla przykładu zadam proste pytanie. Czy podatek jest kradzieżą?
Daniel
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
|