forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-27, 00:33:48

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com
669769 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Wolne tematy
| | |-+  Polska sercem
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 67 68 69 70 71 [72] 73 74 75 76 77 ... 146 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Polska sercem  (Przeczytany 932341 razy)
Rudka
Go

Email
Odp: Polska sercem
« Odpowiedz #1420 : 2007-03-14, 00:57:58 »

Tomek
masz duzy zasób wiedzy skąd u ciebie takie spostrzeżenia , Confused
   mało wiem o ludzkiej psychice ale cos w tym tłumieniu seksualności chyba jest Confused
   Jako dziecko uczęszczałam do przedszkola ,które prowadziły zakonnice
     co to były za suki  Sad-do dzisiaj został mi  jakiś lęk jak widze habit.
     Jona - co za porównanie  :shock:Doktor ,Jezus --przeciez Tomek ani nikt
   na forum nie powiedział ,że nie wierzy w Kwasniewskiego i
       wszyscy mamy dla Niego -naszego rodaka wielki szacunek .
    Natomiast żyda Jezusa  znamy tylko z opowiadań ,cokolwiek dobrego robił
     to dla swojego narodu i siebie.
   Niby nie mam  antysemickich fobi -ale zostawmy żydów w Izraelu
Uponstar
Go

Email
« Odpowiedz #1421 : 2007-03-14, 12:12:11 »

Tomek
 masz duzy zasób wiedzy skąd u ciebie takie spostrzeżenia , Confused
   mało wiem o ludzkiej psychice ale cos w tym tłumieniu seksualności chyba jest Confused
   Jako dziecko uczęszczałam do przedszkola ,które prowadziły zakonnice
     co to były za suki  Sad-do dzisiaj został mi  jakiś lęk jak widze habit.

A kim jesteśmy by zostawiac Żydów w Izraelu, Rudka? z całym szacunkiem, do Tuwima, Einsteina i wielu innych Polaków zydowskiego pochodzenia mozesz to powiedziec? Moim zdaniem, bogata kultura to otwarta kultura. Bogaty narod to otwarty narod. Zamkniecie sie w jednym małym pokoiku Polako-chrześcijaństwa ogranicza rozwój, to wg. mnie takie kazirodztwo socjologiczne.
fewa
Go

Email
« Odpowiedz #1422 : 2007-03-14, 12:17:35 »

Oj Daniel coś się porobiło na twoim wątku. Toczy się wojna między Joną a Tomkiewiczem. Skąd u nich tyle nienawiści, przeciez odzywiają się podobnie. Nie muszą mieć przeciez tych samych poglądów, wystarczy trochę tolerancjii. 

Upnoster - masz racje  Razz
Uponstar
Go

Email
« Odpowiedz #1423 : 2007-03-14, 12:30:47 »

Oj Daniel coś się porobiło na twoim wątku. Toczy się wojna między Joną a Tomkiewiczem. Skąd u nich tyle nienawiści, przeciez odzywiają się podobnie. Nie muszą mieć przeciez tych samych poglądów, wystarczy trochę tolerancjii. 

Upnoster - masz racje  Razz

Bo chyba obydwoje "na poziomie podświadomości" nie są pewni do końca co do swoich przekonań - czemu wogóle się nie dziwie.
Jona
Go

Email
« Odpowiedz #1424 : 2007-03-14, 12:35:23 »

rudka
Jak to mozliwe ,ze potrafiłas zauważyć niewąłściwe zachowanie zakonnic  a nie widzisz swojego?

Gdybys ty miała ksztyne szacunku ale ty tylko fantazja żyjesz ,myslisz ze jesteś dowcipna ? mozesz sobie wierzyc w Kwaśniewskiego i w Giertycha i mozesz rozmawiac o pici usekie nic mi do tego nie musze czytac ,ale
Boga ,Jezusa w to nie mieszaj nie nasmiewaj sie  z Doktora bo nie wiesz co cie czeka za zakretem .
Zycie Jezusa znasz z opowiadan bo niechcesz Go poznac  własnym życiem ograniczyłas sie do ..?
Nie opowiadaj ,że Jezus robił cos dla SWEGO LUDU z czego ty nie mogła bys mieć łaski odrzucasz Go tak samo jak co niektórzy z ludu Go odrzucili Byli tez tacy co poszli ZA NIM NA śMIERC i do dzisiaj tez tacy sa
inni zas wola siedzieć z buteka piwa i pleść androny o niemoralnosci o wiedźmach i systemach.
Nie ty masz decydowac gdzie ma byc żyd a gdzie nie żyd Niestety jest to odzwierciedlenie jesli  tak mówisz o Bogu Israela o Jezusie  to i tak mówisz o SYNACH Israela
Jeśli ci żyd  zawadza  to jak mozesz miłować Jezusa ,  czym sie róznisz od zakonnic.

Tak dla mnie JAHSZUA JEST MESIASZEM  i nie życze sobie by ktos URąGAł TEMU ,który oddał SWOJE ZYCIE ZA MNIE.

tomkiewicze moga popisywac sie swoja odwagą wsród musułmanów niech tak jak mówia o jezusie mówia o ALLAHU  a ,Irak niedaleko - beda krótsi o głowe ODWAGI  .
Uponstar
Go

Email
« Odpowiedz #1425 : 2007-03-14, 12:46:30 »

Rudka, widzisz tu jakiegoś muzełmanina? Juz kiedys palono na stosie za odmienne zdanie. A tak powiem szczerze, to nie widze by Tomkiewiczowie pisali:"Głupie katoliki, bo głupie". to raczej merytoryczna dyskusja (była) i nawet fajna do poczytania (była) dopóki nie wszedł temat ucinania głów.
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #1426 : 2007-03-14, 12:47:43 »

Byli tez tacy co poszli ZA NIM NA śMIERC i do dzisiaj tez tacy sa

Jono, skoro tak im zazdrościsz tej męczennickiej śmierci, to czemu nie pójdziesz w ich ślady? Bo bycie "męczennicą" na forum żywieniowym, to chyba jednak nie daje aż takiej orgazmicznej satysfakcji.

M
Tymon
Go

Email
« Odpowiedz #1427 : 2007-03-14, 12:54:04 »

Czy musimy tak ostro reagować? Sytuacja w której wszyscy się ze sobą zgadzają byłaby przecież cholernie nudna. Nawołuję do wzajemnego szacunku bez względu na poglądy.  Confused
Uponstar
Go

Email
« Odpowiedz #1428 : 2007-03-14, 14:10:00 »

Czy musimy tak ostro reagować? Sytuacja w której wszyscy się ze sobą zgadzają byłaby przecież cholernie nudna. Nawołuję do wzajemnego szacunku bez względu na poglądy.  Confused

Nie zgadzam się - Sytuacja w której wszyscy by się zgadzali byłaby cholernie ciekawa. Oczywiście jeżeli by się zgadzali tylko ze mna (szczerze pod groźbą kary)  Laughing
Daniel_dn
Go

Email
« Odpowiedz #1429 : 2007-03-14, 20:41:45 »

Witam na wątku Tymona. Reakcje może zbyt mocne, ale dyskusja toczy się i beze mnie. Chociaż trudno to nazwać dyskusją.
Jona zapomniałaś o miłości, o nadstawianiu drugiego policzka, a Ty sięgasz po miecz. Tego na pewno by nie chciał Ten, którego bronisz. Chcesz zabraniać, zakazywać, wymuszać, to wszystko czego ja nie chciał bym robić. Więc w tym Ci nie pomogę. Nie zaprowadzam porządku świata tylko biorą udział w tworzeniu się takiego. To jest zasadnicza różnica, bo ten porządek powstanie nawet bez mojego udziału.
Tomek ma ostry język i chyba specjalnie prowokuje. Ma jednak dużo racji, gdy wskazuje, że nie widzi różnicy miedzy Jezusem, a Janosikiem. Powielił tylko pogląd jaki powszechnie jest przyjęty przez chrześcijan. Dlatego w krajach chrześcijańskich mógł się rozwinąć najbardziej bandycki ustrój jakim jest socjalizm i nadal się rozwija.
Ten wątek po to założyłem, aby ten pogląd zmienić. Ta zmiana w sposobie pojmowania istoty Boga będzie kamieniem węgiełnym nowego ustroju. Na razie mamy tylko betonowy krajobraz. Jednak prawda ukryta przez 2000 lat przedziera się do świadomości. Co do Tomka, to polecam Mt 21,29-31.

Daniel
Jona
Go

Email
« Odpowiedz #1430 : 2007-03-14, 21:22:24 »

daniel
nie chodzi o Jezusa i Janosika i dobrze otym wiesz .
przejrzyj wszysstki wątki tego tematu a jak zechcesz to zobaczysz  CHAMSTWO ich obojga bo M tak wyprała mózg T ,ze stała sie dla niego bozkiem  ,uwazam ,ze on bez niejnie potrafi nic  jest ubezwłasnowolniony.
Przyjrzyj sie jak rozmawiał z ELMO a gdzie ona Smile  jeżdzi  po ludziach jak mu M nakaze .
TO CHAM nie musi wierzyc w co ja wierze , ale ze tobie  podoba sie to no to brawo !?
Jaki moze byc człowiek ,który przyjał nauke ze nalezy znienawidzic rodziców bo oni to i tamto ,sam na nie wpadł Mar mu to podsuneła
kiedys nosił pentagram na pasku teraz ma wyryty na umysle ?sam mówi ze sa wampirami ,żarty > a jak nie .inteligencja , i to jaka !

Nie pomozesz  ?  przestraszyłes sie ,ze mógłbys  nastawic policzek zamnie ?
nielekaj sie.
 wkrótce ci TOMKI odpłaca .

jeszcze raz - nie razi mnie zaden temat  ,najwyzej  nie czytam ,ale BóG jest świetoscia  dla mnie i nie tylko Elmo tez próbowała bronic ,tego co jest dla niej  wazne .
CHwała Bogu ,ze zauwazyłes ,siegam po MIECZ a wiesz co nim jest ?
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #1431 : 2007-03-14, 22:31:28 »

Jona,  Ty faktycznie wręcz umierasz z nienawiści !! Brak Ci siły, by ją powstrzymać, ale zaryzykuj i  zastanów się między jedną modlitwą a drugą, że są na świecie ludzie szczęśliwi innym człowiekiem i sobą samym. To pomoże Ci (może) pojąć, że mnie nie możesz obrazić słowem, bo znam swoją wartość. Ani jej nie przeceniam ani nie zawyżam.
             Odnoszę wrażenie, jakbyś była mistrzem w tej dziedzienie, tylko mam jedno "ale" - kogo Ty naprawde tak nienawidzisz ? Mnie ? Muszę zatem mieć siłę o wiele większą niż Twój Jezus, bowiem  łatwiej jest Ci pod moim wpływem toczyć tzw. pianę, niż próbować spełniać postulat jezusowych utopii. W obrębie źle ukierunkowanej i nieustającej nienawiści poruszasz się ze zdumiewającą swobodą. Przeciwnie jest, gdy chodzi o mniej destrukcyjne uczucia. Tu pojawiają się "schody". Czemu ?
                 Ja nie mam obowiązku kochać Jezusa, rozumiesz ? Mam prawo wyrażać się o nim merytorycznie, wyjąwszy elementy mityczne. Uzurpuje sobie też prawo wyrażać się o nim zupełnie oschle. Jednak nie chcę rozmawiac o Jezusie, bo nie ma żadnych dowodów, że był takim jakim się go przedstawia.                                       

Pozwolisz, że wydam opinię ?  Tobie nie chodzi o Jezusa, bo lejesz go po ideałach prosto w pysk. Problem tkwi w Twoim do siebie stosunku. Przepraszam za wścibskość, ale powoduje mną ciekawość badacza i tak bardzo chciałbym znać obraz dzieciństwa, jaki Ci zafundowano. Noszę się z podejrzeniem, że było dość typowe i tradycyjne, co implikuje całkiem sporą dozę agresji fizycznej, werbalnej oraz jej trzeciej formy - ignorancji. Zapewne rodzice stworzyli dystans między Tobą a nimi. Może nawet zwracałaś się "pani matko" itd.
         Na pewno drzemie w Tobie olbrzymie poczucie winy, którą obarczyłaś siebie (za winy Twych rodziców). To już wałkowaliśmy. 

ps: Ciągle Jona piszesz, że nie czytasz. O co tu chodzi ? Ja myślę, że czytasz, tylko z innym zrozumieniem.

Tomek     
Rudka
Go

Email
« Odpowiedz #1432 : 2007-03-15, 01:57:41 »

Uponstar
napewno masz duzo racji ,że przeze mnie fobie przemawiają -albo zazdrość
,ze żydzi potrafią byc tak solidarni .Teraz to już przeszli wszelkie granice pazerności,
   Co nasz kraj na to Sad Sad Sad :(obiecali oddawać Sad
tak -otwarci jesteśmy dla innych -tylko nie dla siebie .
          Jona -troche sie nierozumiemy po prostu -to właśnie w odróznieniu od Ciebie
     ja jestem jednak pozbawiona fantazji .
      Dlaczego tak przypiełas sie Doktora ,kiedy ja Go obraziłam???
Uponstar
Go

Email
« Odpowiedz #1433 : 2007-03-15, 11:13:36 »

Uponstar
 napewno masz duzo racji ,że przeze mnie fobie przemawiają -albo zazdrość
 ,ze żydzi potrafią byc tak solidarni .Teraz to już przeszli wszelkie granice pazerności,
   Co nasz kraj na to Sad Sad Sad :(obiecali oddawać Sad
 tak -otwarci jesteśmy dla innych -tylko nie dla siebie .
          Jona -troche sie nierozumiemy po prostu -to właśnie w odróznieniu od Ciebie
     ja jestem jednak pozbawiona fantazji .
      Dlaczego tak przypiełas sie Doktora ,kiedy ja Go obraziłam???

Nie wiem - Ja mam inny osad wszystkiego. Ja widze Polskę w całokształcie. Nasze pokolenie widziało Polskę od schyłku komunizmu, my rozmawiamy o najnowszej historii Polski, kiedy trzeba na nasz kraj spojżeć Przypomnij sobie insurekcje Kościuszkowskie, zobacz jak kraj wyglądał przed I wojną światowa, totalne zadupie to mało powiedziane. Czy naprawde myslisz, ze to wina Żydow? Jak ktos na diecie optymalnej (nie piszę konkretnie o Tobie Rudka), może mowić, że cokollwiek jest winą Żydów, kiedy doktor Jan Kwasniewski jasnow i wyraźnie przekazuje. Jeden organizm (słaby) podda się chorobom i zarazom, drugi (mocny) - nie. Jan Kwasniewski mówi, weź swoje zdrowie w swoje ręce, przestań narzekac, bądź odpowiedzialny/a za siebie - wtedy będziesz mieć sukces. Te proste zasady należy zastosowac w Państwie i będzie dobrze. Nawet jezeli, jest jakiś spisek, to dlaczego ten spisek dopadł akurat Polskę? To nielogiczne, prawda?
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #1434 : 2007-03-15, 12:19:14 »

Jak ktos na diecie optymalnej, może mowić, że cokollwiek jest winą Żydów, kiedy doktor Jan Kwasniewski jasnow i wyraźnie przekazuje.

Bo ŻO nie wpływa na zawartość naszych umysłów i nie sprawia, że nasze poglądy magicznie się zmieniają. ŻO jedynie usuwa "mgłę węglowodanową" otaczającą nasz umysł i spowalniająca jego działalność. Umysł się nie zmienia pod wpływem ŻO lecz staje się bardziej "przygotowany" na przyswajanie wiedzy, a czy mu dostarczymy taką wiedzę czy nie, to już zależy od nas. Również, ta wcześniejsza, "zamglona" wiedza zaostrza się pod wpływem ŻO.

Marishka
Uponstar
Go

Email
« Odpowiedz #1435 : 2007-03-15, 12:44:55 »

Jak ktos na diecie optymalnej, może mowić, że cokollwiek jest winą Żydów, kiedy doktor Jan Kwasniewski jasnow i wyraźnie przekazuje.

Bo ŻO nie wpływa na zawartość naszych umysłów i nie sprawia, że nasze poglądy magicznie się zmieniają. ŻO jedynie usuwa "mgłę węglowodanową" otaczającą nasz umysł i spowalniająca jego działalność. Umysł się nie zmienia pod wpływem ŻO lecz staje się bardziej "przygotowany" na przyswajanie wiedzy, a czy mu dostarczymy taką wiedzę czy nie, to już zależy od nas. Również, ta wcześniejsza, "zamglona" wiedza zaostrza się pod wpływem ŻO.

Marishka

Marishka, juz czytałem wczesniej, co sadzisz o ideologii ŻO. Lecz tutaj mi ne chodzi, o to, ze staniemy się wszyscy optymalni takim Borgiem ze Star Truck, kolektywem o jednakowym sposobie myslenia. chodzi mi o to, ze całe założenie ŻO opiera się na samodzielnym mysleniu i odpowiedzialności za samego siebbie i moim zdaniem to jest podstawa. Dokotr, wielki cżowiek, daje tylko (az?) narzędzie, a czy ktoś skorzysta czy nie to już kwestia wielu innych czynników, więc ja to widze tak.
Jona
Go

Email
« Odpowiedz #1436 : 2007-03-15, 19:24:41 »

r=Tomkiewicz link=topic=630.msg14321#msg14321 date=1173907888]
              Jona,  Ty faktycznie wręcz umierasz z nienawiści !! Brak Ci siły, by ją powstrzymać, ale zaryzykuj i  zastanów się między jedną modlitwą a drugą, że są na świecie ludzie szczęśliwi innym człowiekiem i sobą samym.

Marishka
P.S. Nie jesteśmy Diabłami, jeno Wampirami, ale to w sumie na jedno wychodzi

Faktycznie to ,ty nie wiesz kim jesteś  i wcale nie lekceważę waszego wampiryzmu ,być może tyle mówicie o nienawiści bo sie nią żywicie ,dlatego szukacie kogo pobudzić -wmówić mu nienawiść .
Po za tym  dlaczego miałabym sie powstrzymywać przecież nienależny tego robić by w sobie odkładać tylko wedle waszego mniemania należy WYłADOWAć sie ,a ja tylko mówię twoim słownictwem bo ,żadne inne do ciebie nie dociera ,nie rozumiecie wyśmiewacie
Daniel mówił o miłości  bliźniego ,WYSZYDZIłES o nastawianiu policzka  Wyszydziłeś ,

Ewo, pod tym hasłem o miłowaniu nieprzyjaciół nie znajdziesz mojego podpisu. NIGDY.
Z psychologicznego punktu widzenia, takie założenie to paranoja i kompletna bzdura.
 NIech się ludzie nauczą między sobą zwykłego, normalnego traktowania,
potem szacunku a dopiero wtedy będzie można mówic o miłowaniu.
To, co "TAM" jest napisane, mało mnie obchodzi
>>>>
Jest to spotkanie nawiedzonych , sterownych ludzi.

dlaczego miałabym okazywać Miłość tym co nienawidzą YHVH ,chyba ,że KOCHACIE GO ,to wtedy tak.
To pomoże Ci (może) pojąć, że mnie nie możesz obrazić słowem, bo znam swoją wartość. Ani jej nie przeceniam ani nie zawyżam.
Nie znasz swojej wartości jesteś  nędzny i zagubiony ani nauka ani Bóg .

Tomkiewicz
Słowo Bóg jest mi niepotrzebne, NIC dla mnie nie znaczy, brzydzę się nim.
Nawet wówczas, gdy ubzduram sobie, że Bóg to wszystko, co żyje, że Bóg jest energią,
że Wszechświatem i że nie ma nic wspólnego z tym bliskowschodnim rzężeniem,
z kórym absolutnie kulturowo nic mnie nie łączy.
Wówczas i tak jest to dla mnie dziecinada i naginanie dobrej woli do czegoś , co z nią marnie współgra.
Gdyby Bóg (osobowy ) istaniał naprawdę, byłbym prawdziwym jego oponentem.
Dlatego też, i tak źle i tak niedobrze.

Myślisz ,ze nie mogę cię obrazić ,a kto powiedział ,ze chce to zrobić ,to TY/WY krzywdzicie mnie i innych np Elmo
a na krzywdę nie mam zamiaru sie godzić sami uczycie ,ze niewolno sie godzić.!
żądam  nie krzywdzenia!

>>>>
Nie można obrazić ludzi pewnych swej wartosci, można ich za to skrzywdzić
 poprzez następstwa słów lub czynów. Tak to już jest.

>>>

ADMIN powinien zadbać o regulamin już przy rejestracji w  ten sposób ODCIął by wam pokarm.
             Odnoszę wrażenie, jakbyś była mistrzem w tej dziedzienie, tylko mam jedno "ale" - kogo Ty naprawde tak nienawidzisz ?
SZATANA-DIABłA !
Jezus powiedział NIE KOCHAJCIE świata.
Mnie ? Muszę zatem mieć siłę o wiele większą niż Twój Jezus, bowiem  łatwiej jest Ci pod moim wpływem toczyć tzw. pianę, niż próbować spełniać postulat jezusowych utopi
i.

elmo
« Odpowiedz #127 : Październik 28, 2006, 03:40:03 pm »
   Odpowiedz cytując
Napisalam posta ale go wykasowalam .Pisze nowego:
 smie twierdzic ze ty nie jestes przy zdrowych zmyslach
.Piszac o jakis kuklach.Pisales juz wczesniej o okultyzmie ze sie w to bawiles i wiesz co?
 Nie chce miec z diablami nic wspolnego!!!!!!Nie bede pisala z wami ,bo jestescie
 opetani przez demona!Koncze.Jestescie zli i opetani ,dlatego ludzie ktorzy wierza w Boga
 czytaja Biblie nie powinni z wami rozmawiac.
>>>>
GENIALNE! Jakżesz mądre, tolerancyjne i tak bardzo "chrześcijańskie"...
 Na dodatek przepełnione "pokorą", samoświadomością i przede wszystkim SZCZĘŚCIEM...
Ech, Elmo, nie przypuszczałam, że aż TAK dużo w Tobie strachu i nienawiści...

To wasze  zagrania  wobec każdego takie pranie mózgu  Shocked
Możesz sie łudzić TY to jesteś plewa na wietrze  ja czuje ducha ,któremu służycie ,nie z tobą sie walczy jesteś ieno ciałem i krwią ,
dlatego  należy wam ukrócić pożywianie sie  emocjami nieświadomych niczego .Co do piany  to sie powtarzasz Elmo was pierwsza wyczuła a ty.
>>>>>>>
Daniel, znowu zaczynasz bełkotać i to po całości. Teorię ewolucji potwierdza obserwacja gatunków.
Ja z dumą przyznaję, że jestem jednym ze zwierząt. Jestem z tego kurewsko dumny.

W obrębie źle ukierunkowanej i nieustającej nienawiści poruszasz się ze zdumiewającą swobodą. Przeciwnie jest, gdy chodzi o mniej destrukcyjne uczucia. Tu pojawiają się "schody". Czemu ?

HEHE chciałbyś tylko nie możesz  NIENAWIść TO WY TO TY ,schody na które niemozesz wejsc albo cie strącono to Miłośc ,tego  w was nie uswiadczysz.
do Daniela
Człowieku, padłeś ofiarą najwyższego stopnia opętania religijnego, monstrualnej wręcz dewocji !!
 Dialog z Tobą jest niemożliwy z żadnego punktu widzenia,
....np. ubzduram, że istnieje tańczący twista sracz
 i będę uważał , że nie ma dowodu na jego nieistnienie.
T
Jesteś tak naądowany  miłoscia ,ale z kogo ona wypływa  jakie jest jej źródło TY SAM ,czyli  jak napisałeś powyzej .
do Elmo
Elmo,
jeśli wszędzie poza Jedyną Swoją Własną Religią węszysz istnienie szatana,
to znaczy, że wyprano Ci mózg nieodwracalnie.
T

elmo
No i doszo w końcu do tego. Doszło , bo musiało.
Ograniczyłaś się po prostu do  najczęstszego ze stosowanych "argumentów" - CHAMSTWA.
Dowiodłaś tylko małostkowości.
doprowadzacie do tego ,że trzeba sie przed WAMI  czuć WINNYM !  NIE WASZE DOCZEKANIE!!!
Elmo
Powiedz, dlaczego, jeśli Twoja wiara i przekonania są tak mocne jak twierdzisz
, to dlaczego tak bardzo się denerwujesz, wściekasz i z pianą na ustach atakujesz?
Coś mi tu nie gra... Bo jeśli ja jestem PEWNA swoich przekonań, to potrafię o nich mówić
 spokojnie, nie ubliżając innym, i chętnie wysłuchując ich opinii...
M
I to jest  WASZA GRA  ,ten sam ZARZUT do każdego , WARA WAM ode mnie !!!
twoja subtelność jest ZłA  i Podstępna jesteście jak pająki czychajace w ukryciu .
>>>>>
Do szczęścia potrzebna jest tylko miłość. Poza tym pytasz mnie o kłamstwo
 i pokretnie umieszczasz związek w kontekście katolickim. Dziwne.
 Poza tym, potępiam tylko to, kiedy jeden człowiek nie pozwala być człowiekiem innemu. Proste.>
T
A wy pozwalacie ,POTęPIACIE innych za to co SAMI robicie INNYM !?
                 Ja nie mam obowiązku kochać Jezusa, rozumiesz ?

A ty /wy zrozumcie ,że JA i inni BEZ OBOWIąZKU  KOCHAJą TEGO ,którym WY POGARDZACIE -  R O Z U I M I E S Z  Very Happy

Mam prawo wyrażać się o nim merytorycznie, wyjąwszy elementy mityczne. Uzurpuje sobie też prawo wyrażać się o nim zupełnie oschle.
Masz też prawo sie utopić ,kłóci broni ?
A radze ci uważac bo forum też podlega SąDOWI za Ranienie uczuc .nie jesteś anonimowy. i M moze pojeechać!
Jednak nie chcę rozmawiac o Jezusie, bo nie ma żadnych dowodów, że był takim jakim się go przedstawia.

WIEC  ZAMILKNIJ  a nie Urągaj TYM CO WIERZą !                               

Pozwolisz, że wydam opinię ?

NIE POZWALAM !!!   JEZUS JEST  PANEM !!!
Tobie nie chodzi o Jezusa, bo lejesz go po ideałach prosto w pysk.
  CHAM ! pysk to masz ty i ...to co kochasz...
Problem tkwi w Twoim do siebie stosunku.
Właśnie  i nie pozwole na UMNIEJSZANIE ! umniejszaczom. Smile
Przepraszam za wścibskość, ale powoduje mną ciekawość badacza i tak bardzo chciałbym znać obraz dzieciństwa, jaki Ci zafundowano. Noszę się z podejrzeniem, że było dość typowe i tradycyjne, co implikuje całkiem sporą dozę agresji fizycznej, werbalnej oraz jej trzeciej formy - ignorancji. Zapewne rodzice stworzyli dystans między Tobą a nimi. Może nawet zwracałaś się "pani matko" itd
.
 To  nauczyła cie MARISZKA -MAMUSIA ! TAK  do niej sie zwracasz ?
  zastapiłes sobie namiastką  włąsna matke uśmierciłes bo ci kazała ?!
>>>
.
.Czym jest człowiek, który ideał widzi w Bogu ,
a siebie postrzega jako grzesznika ? Czy ktoś taki może być dobry ? Przyzwoity chociaż ?
>>>>>
Czy polskie społeczeństwo jest zdrowe ?
T
- trzeba zabić w sobie rodziców, aby się na nowo urodzić, w pełni wolnym -
>>>>>
Nie mamy ŻADNEGO obowiązku kochać i szanować rodziców,
 jeśli wiemy (mówi nam o tym nasze własne ciało poprzez różnego rodzaju choroby,
 depresje, zaburzenia, etc.), że nie traktowali nas w dzieciństwie tak, jak powinni byli.
WTEDY nie mieliśmy innego wyjścia jak tylko kochać rodziców,
 było to niezbędne do naszego przetrwania; TERAZ potrafimy już sobie z tym poradzić,
nie musimy dłyzej wmawiać sobie nieprawdziwych uczuć.
Teraz możemy wsłuchać się uważnie w nasze ciało, odczytać jego komunikaty
 i zareagować na nie z pełną świadomością.

Marishka
>>>>>
Dobrze poczytajcie , co pisze Marishka. Dzięki Niej pobyłem się resztek patologii w moich relacjach
 z rodzicami. Rodzice bowiem, jak nikt inny potrafią umniejszyć poczucie wartości
swoich dzieci.

T

OTO ,wasza Miłość  niech BóG broni przed takimi ludźmi .
         Na pewno drzemie w Tobie olbrzymie poczucie winy, którą obarczyłaś siebie (za winy Twych rodziców). To już wałkowaliśmy. 
Chciałbys ,ale nie twoje/wasze doczekanie  poczucie WINY to na was spadnie ,bo jak napisano bezbozny sie potknie i juz niepodniesie.

ps: Ciągle Jona piszesz, że nie czytasz. O co tu chodzi ? Ja myślę, że czytasz, tylko z innym zrozumieniem.

Tomek     
poczytałam  i JUZ WIEM kto wy . Shocked
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #1437 : 2007-03-15, 19:40:57 »

Przeczytałem.
        A kto my ? O ile oczywiście raczysz powiedzieć i dokonać nieco większego skrótu niż powyżej.

Tomek   
Uponstar
Go

Email
« Odpowiedz #1438 : 2007-03-15, 20:08:11 »

Jona - Bóg, Twój Bóg przykazał - kochaj bliźniego swego. Nie było tam żadnego aneksu o wyłączeniu Tomkiewiczow czy kogokolwiek z kregu bliźnich.
Rudka
Go

Email
« Odpowiedz #1439 : 2007-03-15, 21:39:31 »

Uponster
Całkowicie sie z Toba zgadzam ,tylko nie dodałes ,ze po pierwszej wojnie za sanacji
Polska wyglądała jeszcze gorzej .Bieda ,zacofanie kraj" krzyzami usłany"
    Moze bluznie -ale mój ojciec do dziś powtarza ,ze
     gdyby nie wojna. i  przymusowa praca u okupanta,nie przeżyłby,
a jego rodzinne miejscowość dalej byłaby zadupiem.
Czasy powojenne -to juz oswiata ,nauka,praca
   zaspokojenie optymalnych potrzeb człowieka -a kościół w bezpiecznej odległości.
,moze troche homosowietikusa we mnie niz antysemity.
   bo nikt swoich korzeni nie jest pewny.
   troche  goryczy  rozczarowania  i zażenowania -terażniejszością.,bo
  celebrowanie trupów przeszłosci -stało sie celem -normą i wpisane juz w folklor
  Potrzeby kraju ,zywych organizmów-zaspokaja sie
-   homiliami  ,zabobonami i nawiedzonymi cwaniaczkami .
     żydzi  jak i inne nacje -tak - co pracuja i płaca podatki .
    Nie --jezeli wyciągaja łapy po hipotetyczne pieniądze.
    Dlaczego nikt nie powiedział -von  -tylko układają sie z hopsztaplerami
       Sad Sad Sad -to jest własnie ZDRADA
  Nie -nie ma teorii spiskowej -jest tylko w  zakodowana
       zawiśc zacietrzewienie i głupota decydentów.
      .Kochamy przeszłośc,historie ,ze przy okazji depczemy
      terazniejszośc  i swoją tożsamość.
bałwochwalczo zapatrzeni na zachód ,który nas juz wydutkał 
        a  wypinamy sie na poprawne relacjie z sąsiadami .

Strony: 1 ... 67 68 69 70 71 [72] 73 74 75 76 77 ... 146 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.046 sekund z 18 zapytaniami.