Autor
|
Wtek: Polska sercem (Przeczytany 932263 razy)
|
Uponstar
Go
|
Uponstar, Żydzi to bardzo zdolny naród dbający aż nadto o siebie. Finanse to ich najmocniejsza strona. To ich wynalazkiem są spółki kapitałowe. Kto zna się trochę na funkcjonowaniu ich, to wie, że wystarczy mieć tylko niewielki pakiet akcji skomasowanych aby rządzić ogromnym kapitałem. Obawiam się, że duża część kapitału przestała być już czyjąkolwiek własnością. Stała się bytem niezależnym zarządzanym przez nową samozwańczą arystokrację. To jest jednak utrzymywane w tajemnicy, tak jak Tora.
Daniel
Daniel - żeby znać prawdziwą Torę, trzeba znać hebrajski. Żeby coś wiedzieć o spółkach hedgingowych i kapitałowych, trzeba znać się na finansach i to rozumieć. Dla mnie to proste. I nie mam do siebie złości, że nie znam hebrajskiego, więc nie znam Tory. A żeby znac ustną Torę, trzeba być Żydem, gojowi nie powiedzą - o co też nie mam do nich pretensji.
|
|
|
|
|
|
|
Daniel_dn
Go
|
Widzisz Uponstar jak ktoś nie chce przyjmować u siebie gości, to ich nie zaprasza. Zamyka się w domu i nikogo nie wpuszcza. Oczywiście nie jest też wtedy zapraszany przez nikogo. Gdy sam się wprasza, jest uważany za osobę bezczelną, przez co wymusza stosowne zachowanie gospodarzy w stosunku do niego. Podobnie jest z Żydami. Nikt przez nikogo nie powinien być wykorzystywany, a tym bardziej okradany. Jestem tropicielem wszelkich ukrytych układów zniewalających ludzi i okradających ich z pieniędzy. Liczę się z tym, że nie będzie się to podobało tym, którzy czerpią z tego zyski. Wraz z unicestwieniem instytucji państwa padną też spółki kapitałowe, które te państwo chroni. Doprowadzi to do zmian ustrojowych, których nie sposób sobie wyobrazić dzisiaj.
Daniel
|
|
|
|
|
|
|
Jona
Go
|
Jona, Twój wczorajszy wyjątkowo długi post jest niczym innym jak desperackim krzykiem małego, śmiertelnie wystraszonego i bardzo mocno skrzywdzonego dziecka, które cały czas usiłujesz zabić w sobie. Krzyczy o tym KAŻDE Twoje zdanie. Potrafisz NAM wykrzyczeć to wszystko, o czym boisz się powiedzieć swoim własnym rodzicom, którzy wychowali Ciebie w zgodzie z "Czwartym Przykazaniem", bijąc, poniżając, rozkazując i nie znosząc żadnego sprzeciwu z Twojej strony. Mogę tylko powiedzieć ,że jesteś MANIPULATORKA ,komu ty tu na forum nie powiedziałaś ,ze doznał krzywdy od rodziców?
Nic w sobie nie usiłuje zabijać ,jak to NAUCZASZ ,ZABIC W SOBIE RODZICóW? jeśli ciebie sie nie boje to kogo mam sie bać? Zastanawiam sie jak to jest z twoimi dziećmi ,zostawiłas jakieś ? wyjechałas tylko przed Bushem? przed KIM UCIEKłAś dzieci - rodzice ???
Nie możesz nikomu powiedzieć o wyrządzonej Ci krzywdzie, bo Twój lęk przed domniemaną karą nie pozwala Ci nawet rozpatrywać pewnych rzeczy w kategoriach krzywdy. A jednocześnie ciągle wołasz: "popatrzcie, jak mnie krzywdzą!" Ale to nie "tomkiewicze" krzywdzą tę 50-letnią kobietę swoimi słowami, lecz Twoje nieuświadomione wspomnienia z wczesnego dzieciństwa, kiedy krzywdzono Ciebie realnie, fizycznie i bardzo boleśnie . Domniemujesz ty i to według swego UCIEKANIA PRZED KARA , co do moich wspomnien z dziecinstwa tojakoś nie moga pokrywać sie z twoimi A co do krzywdy TO NIEMAK KAżDEMU WCISNEłAS TO SAMO . Nie wiem jakich miałaś rodziców ale po tym co tak GłOSISZ mysle,że JESTEś DOKłADNA ICH KOPIA I TWOJE DZIECI PRZEżYłY BY KATORGE Z TOBA .A moze tak było i musiałąś uciekac ? A na dodatek wzbudzano w Tobie poczucie ogromnej winy. Wyparłaś całkowicie swój ból i gniew na najbliższe Ci osoby, bo zgodnie z "Czwartym Przykazaniem" musiałaś bezwzględnie czcić i kochać rodziców. Nigdy nie pozwoliłaś sobie na świadome przeżycie tego bólu, wściekłości, rozczarowania, braku miłości i ciepła. Nigdy nie dostrzegłaś związku pomiędzy tą małą, skrzywdzoną dziewczynką, a dojrzałą kobietą, którą jesteś obecnie. Nigdy nie zaufałaś i nie wybaczyłaś sobie... To tylko twoja chybiona teoria NAUKA ,którą WPOJONO CI BYS MOGłA EGZYSTOWAć i teraz w ażdym szukasz potwierdzenia? To dlatego wolisz wizję karzącego, gniewnego, zazdrosnego Starotestamentowego Boga, a nie miłującego nieprzyjaciół Chrystusa . Skoro wiesz że Bóg jest karzący to nie minie ciebie KARA ,bo On nie mawzględu na osobe . Dlamnie jest Miłującym Ojcem i jestem poza GNIEWEM JEGO . W Twojej wizji Bóg jest niczym innym jak tylko odzwierciedleniem obrazu Twoich surowych, autorytarnych rodziców, który wciąż nosisz w sobie. Musisz więc nieustannie się go bać, liczyć na jego łaskę, usprawiedliwiać i chronić go przed "atakami" innych.
Nie, może w twoim wypadku tak było ,moze sama taka jesteś ,odziwerciedlasz bo sama niszczysz i szukasz następnej pożywki . Dokładnie tak się czujesz w stosunku do swoich rodziców. To oni są Twoim Bogiem! To ich kary wciąż się boisz i dlatego m.in. tak gorliwie popierasz stosowanie kar fizycznych dla dzieci. Nie Bogiem moim jest TEN ,któemu ty blużnisz ,urągasz i wystawiasz na pośmiewisko .Twoja gorliwość co do zabicia rodziców jest ZDUMIEWAJACA. Boisz się naszych z Tomkiem słów na temat stosunków rodzice-dzieci, bo moga one zachwiać Twój stosunek do własnych rodziców, a tego nie możesz dopuścić. Wydaje Ci się, że jeśli chociażby przez chwilę pomyślisz o tym, że rodzice mogliby skrzywdzić swoje dziecko, to cały Twój świat się zawali. Stąd ta gwałtowna reakcja, to przerażenie, że ktoś ośmielił się otwarcie o tym napisać. Bo przeraża, fascynuje i jednocześnie denerwuje Ciebie to, że inni bez lęku mogą mówić o sprawach nieprzyjemnych, traumatycznych, mogą wyrażać SWOJE poglądy, wtenczas gdy Ty potrzebujesz ale boisz się zrobić to samo. Zabiłaś swoich rodziców w sobie i szukasz kogo jeszcze namówic do ZABIJANIA ,czy wiesz ,ze Zabic można nie tylko fizycznie A moze zabiłaś też swoje dzieci jeśli rodziłaś ? a jeśli nie to śMIERC BY ICH NIE MINEłA bo masz nienawisć i predyspozycje do ZABIJANIA . Nienawidzisz osoby silne, bo być może kojarzą Ci się w jakiś sposób z negatywną (fizyczną?) siłą Twoich rodziców (zapamiętana z dzieciństwa), której nienawidzisz, a jednocześnie musisz bronić. Żyjesz w rozdarciu już wiele lat i coraz bardziej oddalasz się od prawdziwej siebie.
Ty nie jesteś silna nawet sobie tego nie wmawiaj , jesteś bezmyslnym MANIPULATOREM .CZłowiek SILNY PRZEBACZA TY NAWOłUJESZ DO ZABIJANIA. Ilość wykrzykników, boldowania, kolorów, czcionek i błędów w Twoich postach oraz wyrazów typu "NIE POZWALAM!!!" czy "DOMAGAM SIĘ!!!" mówi same za siebie. To właśnie takim pisemnym krzykiem domagasz się akceptacji, uwagi, zrozumienia, których nie zaznałaś w dzieciństwie i których brak boleśnie odczuwasz aż do dziś. Gdyby udało Ci się dostrzec ten związek dzieciństwa z teraźniejszością, mogłabyś wtedy obdarzyć sama siebie taką miłością, a potrzeba wirtualnego krzyku zniknęlaby w sposób naturalny. Każdy dorosły człowiek jest w stanie nauczyć się słuchać i kochać siebie, jeśli świadomie tego pragnie i ciągle uczy się siebie. To bardzo trudne ale możliwe. Wtedy można poczuć swoją Pełnię i osiągnąć spokój. Nie osiągniesz ani pełni ani spokoju , nie wmanipulujesz swoich teorii dziecko -rodzic ,bedziesz dalej uciekac i jęczeć po nocach i nie znajdziesz ukojenia . Ja wyraźnie słyszę w Tobie krzyk i ból i lęk dziecka, szkoda, że Ty sama tak bardzo boisz się go usłyszeć, zamykasz się na siebie samą. Prawda ma niesamowitą moc uleczania, szkoda, że to właśnie jej boimy się i unikamy najbardziej... Marishka
Wyraźnie słyszysz :shock:no co za wróżka sie znalazła ,a gdybys wiedziała co ja słyszę ,masz ucho głuchej zmiji . boli jek tych których skrzywdziłas uciekanie na nic sie nie zda Zamykasz sie dniem ale noc cie dopada i wyjesz samotna jak ... Nie bedziesz uleczona bo niegodziwość w tobie znaleziono.
P.S. Piszę o tym na Forum, ponieważ: 1) upubliczniłaś już wcześniej wszystkie moje poprzednie prywatne wiadomości; 2) są to przemyślenia, których jestem pewna i które mogą pomóc też innym. Twoje przemyslenia ,maja krew na rękach i moga zniszczyc a nie pomóc . Zabija sie nie tylko rękami ale i słowem a ty to wąłśnie robisz i namawiasz innych.
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Już Ci to Jona mówiłem, ale ponawiam prośbę czyniąc z niej jednako też propozycję. Przejdź się na daleki spacer, mimo wiejącego wiatru. Polecam też gorącą kąpiel albo pobyt w jakimś miłym towarzystwie. Piszę to , bo nadal się wydzierasz, krzyczysz, wyrywasz z kontekstu całe frazy i przeinaczasz znaczenia słów, czyniąc z nich kalekie wypowiedzi. Wiem, że to w ogóle nie dotrze, nie przedrze się przez Twoją nienawiść, ale czuję się zobowiązany to napisać. Wszak nie kosztuje mnie to wiele czasu. Baw się dobrze, o ile można to robić siejąc taką nienawiść (bez właściwego kierunku, uzasadnienia, nieuświadomioną).
ps: Są ponoć takie misie do tłuczenia. Można je tłuc , gdy się jest we władaniu agresji. Mogę Ci wysłać też nasze zdjęcie. Będziesz mogła wówczas rzucać do niego strzałkami lub strzelać z procy. Wiem..to nic nie da, bo nieuświadomiona nienawiść jest niezaspokojona , bo najczęściej jest skierowana do nadawcy tej agresji, tylko, że nie wie on, że siebie tak nie cierpi. Tomek
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Nie czaje tematu, ale nie omieszkam sie przywitac z sympatyczną "starą śmietanką"
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Witaj ! Właśnie dziś o Tobie mówiliśmy robiąc obiad. Zastanawialiśmy się generalnie, co u Ciebie - jak tam zdrowie ?
Marishka i Tomek
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
WITAJ ELMO FAJNIE,ZE WROCILAS / na forum/.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Witajcie!No ,nie zaglądałam tu ponad 2 mies.Nie jestem w ogóle obeznana w tematach. Siedzialam w areszcie za nielegalnego windowsa -zartuje. Ze zdrowiem wzloty i upadki.Ostatnio nie mialam umiaru w jedzeniu wiec od kilku dni mnie mdli -ryb juz nie tkne!-zatrulam sie.Wymyslilam ,ze mam anemie i polecialam sobie zrobic morfologie.Hemoglobiny mialam 15 ,krwinek ponad norma i zelaza rownierz-tylko ciekawe czemu nie moge przytyc A niech to! Ja tez o Was myslalam ,milo znow powrocic.Witajcie w ogole wszyscy!!!
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Ze zdrowiem wzloty i upadki. Edyto, może jednak warto byłoby spróbować rozpocząć ŻO pod czujnym okiem jakiegoś lekarza optymalnego? Np. Lekarka jest dość blisko Ciebie i zawsze też chętnie udziela porad na Forum. Myślę, że to "drugie podejście" do ŻO mogłoby odnieść sukces. Szkoda Twojego młodego żołądka M
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Faktycznie ,moj młody zoladek zostal ostatnio bardzo ,bardzo przeciazony.Ostatnio jadlam dziennie po trzy łodka z kury ,potem ryba,a na koniec zolty ser,az ktorejs nocy wymiotowalam, i zamiast dac troche spokoju to w nastepny dzien dorzucilam do tego skórki z nog wieprzowych ,a teraz kilka dni mnie juz mdli .Moj mąż stwierdzil po moich wynikach z morfologii ,ze mam diete sportowca wyczynowego ,albo ,ze jem jakbym byla jakims gornikiem przodowym,sama sie zaczelam zastanawiac jak mozna tyle jesc przy wadze 43 kg,a co najlepsze przytyc nie moge za jasny gwint. Kiwdys mialam fajny okres ,jakies miesiac temu ,jadlam jajka-zoltka ,galarete sobie robilam z nog-oczywiscie wieprzowych ,no ale dorwalam sie do masła-spostrzeglam ,ze nic mi po nim nie jest-bo zazwyczaj mialam sensacje - i tak patrze ...wczoraj rozpoczeta kostka masla ,a dzis juz nie ma-sama zjadlam i tak bylo kilka dni-no i mi zaszkodzilo Jestam totalnie niepowazna ,wiem dobrze ,ze najwazniejszy jest umiar ,a ja ze skrajnosci w skrajnosc
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Wracając na chwilę do tematu polskiego antysemityzmu, oto co na ten temat mówią inni Europejczycy: http://wiadomosci.onet.pl/1399675,2678,kioskart.htmlLogiczne jest też powiązanie antysemityzmu z religią chrześcijańską. Nie da się też nie zgodzić z następującym fragmentem artukułu: Ostatnio znów docierają do nas z tego kraju wieści o prześladowaniach, nagonkach i wpływach Kościoła katolickiego, wykraczających daleko poza sprawy duchowe, odwołujących się do najgorszej tradycji religijnego fundamentalizmu. Wydaje się naturalne, że po zakończeniu etapu komunizmu Polska przeżywa euforię religijną. Jest to również związane rolą, jaką odegrał Kościół w walce z komunizmem, a także z postacią Karola Wojłtyły i wielu innych księży. Istnieje jednak zasadnicza różnica między powrotem do dawnych religijnych dogmatów (podobne zjawisko ma miejsce w tych krajach postkomunistycznych, gdzie dominuje religia prawosławna) a przekształceniem tych dogmatów w skuteczne narzędzia w walce przeciwko podstawowym prawom człowieka.Marishka
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
to wszystkiemu winna polityka i media . za mojej młodości nawet takiego słowa nie znałam a wychowywałam sie w Legnicy -miescie gdzie żydzi ,Cyganie ,Grecy i Ruscy mieszkali obok siebie i naprawde nie pamiętam więlszych konfliktów - nawet jak z dzieciakami pochamralismy sie . Może nie była całkowita idylla -bo biednie bywało --ale teraz w katolickim kraju fobie ,nienawiść sięgają zenitu . Nie wiem czy demokracja w obecnym wydaniu nie jest gorsza od byłego socjalizmu. było czerwono a jest czarno i czarno widze Ja nie widze obiecanej wolności ,i poszanowania praw człowieka -hipokryzja Jest zupełnie odwrotnie . a co do żydów to mysle ,ze oni sami też rozdmuchują problem dla podkreślenia swojej martylologii .
|
|
|
|
|
|
|
Szymon
Go
|
http://wiadomosci.onet.pl/1399675,2678,kioskart.html No, no, szczyt hipokryzji. Artykulik pochodzi z el Pais, francuskiego czasopisma. Wystarczy znać pobieżnie sytuację polityczną we Francji, żeby wiedzieć, że problem antysemityzmu dotyka w równym stopniu Polskę, co Francję. Moim zdanie nawet w większym. Nikt nie wzywał wszak, by Żydzi wracali do Izraela, jak to uczynił jeden z notabli izraelskich jakiś rok bądź dwa temu (wybaczcie słabą pamięć), zdegustowany napaściami na synagogi i cmentarze w tolerancyjnej Francji...
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
El Pais to hiszpański jest.Ale ci też Żydom swoje zrobili w swoim czasie
|
|
|
|
|
|
|
Daniel_dn
Go
|
"Europa jest polem ścierania się czterech - prowadzących walkę na śmierć i życie cywilizacji: łacińskiej, bizantyjskiej, żydowskiej i turańskiej" - prof. Feliks Koneczny. Sęk w tym, że w Polsce Żydzi dobrze się czują i robią świetne interesy. Już opanowali handel w ok.65%. Aby to nie wyszło na jaw, to dobra jest otoczka antysemityzmu. Życzę im wszystkiego najlepszego w interesach pod warunkiem, że będą je prowadzić uczciwie. Niestety tak w tej chwili nie jest, a wynika to właśnie z tego co powyżej.
Daniel
|
|
|
|
|
|
|
Szymon
Go
|
El Pais to hiszpański jest.Ale ci też Żydom swoje zrobili w swoim czasie No, słuszna uwaga. Najwidoczniej oślepiła mnie łuna od stosu podpalonego przez Torquemadę...
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Daniel, nie dostrzegam sensu w demonizowaniu działalności Żydów, ponieważ obecny handel skażony jest brakiem uczciwości w globalnym sensie. Niektórzy uważają, że ci akurat semici mają zapędy imperialistyczne, że knują i pragną zdobyć świat. To można swobodnie nazwac krzywdzącą opinią, bo rozmija się w większej mierze z prawdą. Żydzi nazwali się narodem wybranym przez Boga, którego sobie stworzyli. To ich największy błąd. Konsekwencją jest izolacja i społeczna a nawet międzynarodowa niechęć. Ciekawe jest, że Żydzi stali się największym kozłem ofiarnym. Za nieudolność każdy może pogrążyć Żyda, za niską płacę, za wynik wyborów. Źle zarządzane państwo, to w opinii większej części Polaków, sprawka Żydów. Sięgnij Daniel do mechanizmów, które powodują aberrację w postrzeganiu rzeczywistości. Dowiesz się, że ludzie mają skłonność do obarczania zbiorową odpwiedzialnością całe grupy czy nacje za własne niepowodzenia.
Tomek
|
|
|
|
|
|
|
fewa
Go
|
Zastanawiamy się nad tym, czy Żydzi to czy tamto, a tu tymczasem Chiny zaczynają dominować na naszym rynku.Już nie tylko odzież. Wczoraj byłam na zakupach i co kupiłam? - czosnek chiński .A orzechach już nie mówiąc. Nie długo nic nie kupimy naszego. Gdyby to był super market to bym się nie dziwiła, ale mały warzywniak?
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Widzieliście "Pachnidło" ? Końcowa część tego filmu powinna zapisać się w historii kina (z wielu powodów). Jeden z nich opiszę...w wątku o wolności.
Tomek
|
|
|
|
|
|
|
Szymon
Go
|
Za nieudolność każdy może pogrążyć Żyda, za niską płacę, za wynik wyborów. Źle zarządzane państwo, to w opinii większej części Polaków, sprawka Żydów. Sięgnij Daniel do mechanizmów, które powodują aberrację w postrzeganiu rzeczywistości. Dowiesz się, że ludzie mają skłonność do obarczania zbiorową odpwiedzialnością całe grupy czy nacje za własne niepowodzenia.
To wszystko to prawda. Prymitywizm takiego myslenia jest porazajacy. Ale... Kiedys pewien oswojony duchowny pokazał mi kilka wycinków z amerykańskich gazet. Rzecz dotyczyła holocaustu. Nie padało słowo Niemcy, padało słowo Polska. Wymowa tekstu wyraźnie wskazywała na nasz kraj jako miejsce prześladowań i rzucała niekorzystne światło na nasz kraj. Pytanie: co powoduje taką aberrację postrzegania rzeczywistości, że jednoznaczny w interpretacji fakt historyczny rozmydla się w niskich lotów żurnalistyce, w dodatku kłamliwej? uwaga dodatkowa: fakt pojawienia się w kilkunastu tytułach prasowych wskazuje niezbicie, że głupota autora nie stanowiła zbiegu okoliczności.
|
|
|
|
|
|
|
|
|