forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-30, 05:47:49

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.
669847 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Wolne tematy
| | |-+  Polska sercem
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 75 76 77 78 79 [80] 81 82 83 84 85 ... 146 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Polska sercem  (Przeczytany 935817 razy)
slawek
Go

Email
Odp: Polska sercem
« Odpowiedz #1580 : 2007-04-12, 09:15:12 »

wiem, wiem...  Laughing   W przypadku niekorzystania posiadanie takowego stanie sie niepotrzebne. tak nawiasem mowiac, nie wiem, jak obecnie wyglada sytuacja, ale ciekawe czy komputery wyposazone w karte telewizyjna traktowane sa jako odbiorniki telewizyjne...
Jeżeli będziesz miał antene pokojową to pewnie się wykpisz ;P ale słyszałem że mają wprowadzić płatność abonamentu razem z opłatą za prąd, masz prąd ?? płacisz abonament ;( wtedy chyba tylko wiatrak pozostanie Wink
P.S.
Obecne "Komuchy" maja rodowód prawicowy Wink

--
Slawek
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1581 : 2007-04-12, 09:26:08 »

...ale słyszałem że mają wprowadzić płatność abonamentu razem z opłatą za prąd, masz prąd ?? płacisz abonament ;( wtedy chyba tylko wiatrak pozostanie Wink
Slawek

ja też to słyszałam ,wtedy faktycznie pozostaje wiatrak lub jakieś urządzenie własnej konstrukcji na pedały  Rolling Eyes
zdrowa
Go

Email
« Odpowiedz #1582 : 2007-04-12, 12:54:34 »

wiem, wiem...  Laughing   W przypadku niekorzystania posiadanie takowego stanie sie niepotrzebne. tak nawiasem mowiac, nie wiem, jak obecnie wyglada sytuacja, ale ciekawe czy komputery wyposazone w karte telewizyjna traktowane sa jako odbiorniki telewizyjne...
Jeżeli będziesz miał antene pokojową to pewnie się wykpisz ;P ale słyszałem że mają wprowadzić płatność abonamentu razem z opłatą za prąd, masz prąd ?? płacisz abonament ;( wtedy chyba tylko wiatrak pozostanie Wink
P.S.
Nie Oni abonament wymyślili.
Płatność abonamentu razem z opłatą za prąd? To się nie udało! Już o tym pisali.

--
Slawek
Uponstar
Go

Email
« Odpowiedz #1583 : 2007-04-12, 15:02:08 »

Abonament powinien być wliczony w opłaty za wodę. Raczej za lanie wody
Therion
Go

Email
« Odpowiedz #1584 : 2007-04-12, 15:07:26 »

P.S.

--
Slawek
Może i mają rodowód prawicowy, ale jak cała reszta wywodzą się z tego samego bagna - komuny i odziedziczyły po nim stosunek do wolności jednostki, w tym do wolności dysponowania pieniędzmi na, które owa jednostka ciężko pracowała Wink .
slawek
Go

Email
« Odpowiedz #1585 : 2007-04-12, 16:55:25 »

Może i mają rodowód prawicowy, ale jak cała reszta wywodzą się z tego samego bagna - komuny i odziedziczyły po nim stosunek do wolności jednostki, w tym do wolności dysponowania pieniędzmi na, które owa jednostka ciężko pracowała Wink .
To zupełnie tak jak MY Wink

--
Slawek
Szymon
Go

Email
« Odpowiedz #1586 : 2007-04-12, 17:06:19 »

pogratulowac pomyslowosci. poprawi to sciagalnosc podatku za abonament. pozostaja alternative sources of energy.
az strach pomyslec, kto bedzie nami rzadzil za kilka lat. Zawsze po latach np. klerykalizmu (mamy teraz) nastepuje okres antyklerykalizmu- wiec pewnie jakies Nowe Lewice czy inne twory, a w glorii mesjasza Wojtuś Olejniczak, byly ministrant.... wtedy dopiero poczujemy komune... Wink
Uponstar
Go

Email
« Odpowiedz #1587 : 2007-04-12, 17:07:17 »

P.S.

--
Slawek

Jednostka ciężko pracująca, korzysta z publicznych dróg i publicznej służby zdrowia. Jednostka ciężko pracująca oddaje część pieniędzy do wspólnej kasy i oczekuje, ze pieniądze te będą dobrze rozdysponowane (dla jednostki korzyści). Jednostka chce być grabiona sprawiedliwie (chce, hehheee  Cool ). Lecz jednostka wybiera do dysponowania kasiorą bandę tłuków i złodzieji i później się dziwi, ze zamiast szeroką autostradą zasówa wąskim niewiadomoczym. I czy nazwiemy tę bande tłuków i złodziej prawicą, lewicą, czy niewiadomoczym, to i tak nic nie zmieni. Bo zbiór jednostek właśnie tym się sugeruje. W Polsce zbiór jednostek jest jakiś dziwny. Bo daje sobie wmówić, ze Trabant ze znaczkiem Ferrari to naprawde Ferrari. I co gorsza Polskie społeczeństwo, jadąc tym Trabantem, co chwila włącza jakieś radio, by zagłuszyć niemiłosierne wycie nadwyrężonego silnika. Raz jest to radio Erewań, raz radio Maryja. Więc mówienie o bandzie komuchów i katolandzie jest troszkę dziwne. To my kupujemy tego Trabanta - pamiętajcie
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1588 : 2007-04-12, 17:08:30 »

... wtedy dopiero poczujemy komune... Wink

Szymon ,skromnie zapytam : skąd wiesz jak to jest czuć komune?  Wink
Therion
Go

Email
« Odpowiedz #1589 : 2007-04-12, 17:10:02 »

Jacy my XD ?
Przecież mamy demokrację - Trabanta kupują oni Wink .
Uponstar
Go

Email
« Odpowiedz #1590 : 2007-04-12, 17:16:04 »

Jacy my XD ?
Przecież mamy demokrację - Trabanta kupują oni Wink .

Ja mam porównanie,tu gdzie mieszkam kupują Bentleye. Drogie, fakt, lecz jak gladko sunie do przodu. Cięzkie to bydle, lecz niełatwo wytrącić to z kursu. Jest komfortowy i bezpieczny, a dzięki dobrej pracy inżynierów moze zrobić "bączka" i w sekundzie jechać w przeciwnym kierunku. Ale to tradycja marki, długie lata pracy. Dlaczego w Polsce nie można stworzyć takiej marki? Tylko cały czas licencje kupuja, jak nie od sowietów, to od yankesów (najgorsze to, ze stać ich tylko na Forda Capri)
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1591 : 2007-04-12, 17:20:40 »

Zauważyłam ,pewną zależność,że:
Ten kto najwięcej narzeka na rząd-pierwszy leci do wyborów.A potem następne narzekanie,żeby...nudno nie było  Rolling Eyes
Szymon
Go

Email
« Odpowiedz #1592 : 2007-04-12, 17:25:47 »

Po pierwsze: moja wypowiedź nie implikuje mojej znajomości komuny z autopsji

Po drugie: Aby znać np. biografię Jana Kazimierza nie trzeba wraz z nim pędzić na rączym rumaku na wojska Karola Gustawa, wystarczy przeczytać jedną z jego biografii. Wink Do czego zachęcam nawiasem mówiąc.

Po trzecie: Znajomość pobieżna historii bliższej i dalszej, a także analiza porównawcza systemów politycznych w kilku krajach powoduje, że z całą stanowczością można stwierdzić, że z Polska to kraj mocno socjalistyczny Wink
Uponstar
Go

Email
« Odpowiedz #1593 : 2007-04-12, 17:26:57 »

Zauważyłam ,pewną zależność,że:
Ten kto najwięcej narzeka na rząd-pierwszy leci do wyborów.A potem następne narzekanie,żeby...nudno nie było  Rolling Eyes

Wiesz Elmo, ja zauważyłem też pewną zależnośc. Jak ludzie wtryniali cebule ze smalcem na sniadanie obiad i kolacje i zaprzęgali żony do pługa, bo ich na konia nie bylo stać to wogóle nie narzekali. Bo czasu ani siły nie mieli. Czyżby następna zależność? Im społeczeństwo bogatsze, tym bardziej narzeka? Tylko wtedy wynikałoby, ze w Polsce PKB jest równe PKB całej EU + USA
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1594 : 2007-04-12, 17:27:46 »

Szymon .Czyli wiesz więcej niż ludzie żyjący w czasach komuny  Wink
Szymon
Go

Email
« Odpowiedz #1595 : 2007-04-12, 17:29:50 »

Oj, Elmo gdzie to wyczytałaś?
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1596 : 2007-04-12, 17:31:45 »

Oj, Elmo gdzie to wyczytałaś?

Szymon  Very Happy między wierszami  Laughing
Szymon
Go

Email
« Odpowiedz #1597 : 2007-04-12, 17:35:45 »

jak widać powyżej rozważania "Co autor miał na myśli? moga zaprowadzic na manowce... Wink
Uponstar
Go

Email
« Odpowiedz #1598 : 2007-04-12, 17:36:13 »

analiza porównawcza systemów politycznych w kilku krajach powoduje, że z całą stanowczością można stwierdzić, że z Polska to kraj mocno socjalistyczny Wink

Shocked Wybacz, ze mi gały wyleciały Szymonie szanowny. Socjalistyczna to jest Szwecja, Norwegia. Polska? Socjalistyczna, wręcz komunistyczna jak trzeba zabierać, kapitalistyczna jak trzeba dawać
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1599 : 2007-04-12, 17:39:42 »

Wiesz Elmo, ja zauważyłem też pewną zależnośc. Jak ludzie wtryniali cebule ze smalcem na sniadanie obiad i kolacje i zaprzęgali żony do pługa, bo ich na konia nie bylo stać to wogóle nie narzekali. Bo czasu ani siły nie mieli.

I co? było źle? Było "prosto" i nie było narzekania.

Czyżby następna zależność? Im społeczeństwo bogatsze, tym bardziej narzeka?

Ja bym polemizowała z tym bogatym społeczeństwem...a ludzie narzekają ,bo mają za dużo wolnego czasu...
Strony: 1 ... 75 76 77 78 79 [80] 81 82 83 84 85 ... 146 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.038 sekund z 18 zapytaniami.