forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-26, 18:27:42

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.
669768 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Wolne tematy
| | |-+  Polska sercem
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 81 82 83 84 85 [86] 87 88 89 90 91 ... 146 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Polska sercem  (Przeczytany 932115 razy)
Szymon
Go

Email
Odp: Polska sercem
« Odpowiedz #1700 : 2007-04-19, 21:20:15 »

i niechaj tak zostanie  Cool
Rudka
Go

Email
« Odpowiedz #1701 : 2007-04-20, 01:41:26 »

Właśnie dzisiaj w programie -dziewczyna opowiadała jak ją w biały dzień zgwałcono
Obcy ludzie jej pomogli wezwali karetke.
     i na policji poinformowano ją czym sie naraża zawiadamiając o przestępstwie .
    Otóż musi opowiedziec wszystko w szczegółach i podejrzany
    będzie miał wgląd w jej adres i zdjecie.
   Dziewczyna była rozczęsiona i ze strachu wycofała zeznanie .
    Czy to czasami  nie jest dlatego ,zeby ewentualną ciąże nie miała możliwości wyskrobać .
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1702 : 2007-04-20, 09:56:45 »

Daniel ,to o czym Ci pisałam wcześniej znajduje sie w K.Objawienia 20:1-15 i 21:1-8.

Edyta.
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #1703 : 2007-04-20, 17:28:21 »

Nawet wśród "niższych" zwierząt nie zdarza się raczej, by samiec dokonywał kopulacji wbrew woli samicy.
           Jesteśmy najpodlejszym z gatunków na Ziemi , który jednak dysponuje możliwością nieograniczonego rozwoju uczuć wyższych, a tego nie zapewni kindersztuba, religia lub jakikolwiek dyktat polityczny. To leży w gestii rozumu i woli.

Jeden z najbardziej ograniczonych polityków obecnej koalicji niedawno wypowiedział się w tonie przygłupawym, że jak to możliwe jest, żeby kobieta dopiero po kilku latach powiadomiła, że dokonano na niej gwałtu, choć powszechnie wiadomo, że molestowane dziecko  potrafi do późnej starości milczeć jak grób, bo gdy dokonał tego jeden z rodziców, woli przelać winę na samą siebie, gdyż dla dziecka rodzic to bóg. Kultura zakazuje mieć negatywny stosunek do rodziców. Innym powodem takiej "omerty" jest też lęk przed zemstą lub po prostu wstyd - i te czynniki działają u dorosłych ofiar gwałtu.
   Rudka, ofiary gwałtu niezależnie od możliwości dokonania aborcji, do końca zycia są ludźmi zranionymi - a to, czy w miare normalnie będą żyć, nie zalezy od wyparcia i zapomnienia tego faktu, ale tylko i wyłącznie od totalnego uświadomienia sobie , że sprawca w 100% jest tego winien i należy mu się bezgraniczna i czysta jak łza, piękna nienawiść. Im szybciej i intensywniej ofiara ją poczuje , tym szybciej ona minie - wraz z poczuciem winy.

Tomek

lekarka
Go

Email
« Odpowiedz #1704 : 2007-04-20, 22:44:03 »

W kościele już nic się nie trzyma kupy, to jest już zmierzch. Sprzeczności jest już tak wiele, że nie da się już ich naprawić.

No.
Daniel_dn
Go

Email
« Odpowiedz #1705 : 2007-04-22, 20:31:36 »

Moja aktywność trochę zmalała, bo w moim realnym życiu następują gigantyczne zmiany. Można powiedzieć, że przestawiam góry.

Upomstar, Dekalog są to słowa Boga spisane ręką Mojżesza. Niemal każda w religii coś do niego dodała  lub coś odjęła. Na zmienionych fundamentach zbudowane zostały kościoły. Każdy inny, bo oparty na innej modernizacji. Który ważny? Żaden. Ważny jest tylko pierwotny tekst.

Rudka próby mamy codziennie. Każdego dnia przez swoje wybory odsłaniamy się.
Psychicznie chorzy to jak z małe dzieci, mają czyste serca i nie dokonują żadnych wyborów, bo za nie decydują ich opiekunowie. Natomiast wspomniani mordercy nie mieli opiekunów i za swe zbrodnie poniosą zasłużoną karę.

Edyto co do tych zacytowanych fragmentów z Apokalipsy, to nie podejmuję się interpretacji. Za każdym razem gdy je czytam, to inaczej je pojmuję. Sformułowania są dwuznaczne i postrzegamy je stosownie do naszej obecnej wiedzy. Gdy ona się zmienia, to i nasze spostrzeganie się zmienia. Obecnie pojmuję, że będą jakby dwa etapy Królestwa Niebieskiego. Pierwszy dla chrześcijan, w którym jako władca będzie Chrystus. To będzie trwało tysiąc lat. Drugi, ostateczny, dla wszystkich pozostałych, gdzie władcą będzie sam Bóg. W obu przewidywane jest zmartwychwstanie wybranych, a druga śmierć dla pozostałych.

Daniel

elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1706 : 2007-04-22, 20:42:55 »

Moja aktywność trochę zmalała, bo w moim realnym życiu następują gigantyczne zmiany. Można powiedzieć, że przestawiam góry.

Daniel

Daniel, życzę dużo siły i wytrwałości i nie przeciążaj się zabardzo   Smile .

Jak bedę miała wiecej czasu, to napisze Ci jak ŚJ interpretują te wersety.To wymaga skupienia i przypomnienia sobie pewnych rzeczy ,a teraz nie jestem w stanie zrobić ani jednego ani drugiego  Smile

Pozdrawiam
Edyta.
Daniel_dn
Go

Email
« Odpowiedz #1707 : 2007-04-22, 21:02:45 »

Edyto, gdybym nie był na DO, to na samą myślą o tym co zrobiłem już bym się zmęczył. Sam jestem zaskoczony, że tyle można zrobić gdy organizm jest silny.
Teraz wyraźnie widać, że DO podzieliła moje życie na dwie przeciwstawne okresy.
Ale to przecież dzięki Bogu rozpocząłem je i Jemu dziękuje za siłę, której mi ciągle przybywa.

Daniel

elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1708 : 2007-04-22, 21:20:36 »

Ale to przecież dzięki Bogu rozpocząłem je i Jemu dziękuje za siłę, której mi ciągle przybywa.

Daniel

W tym przynajmniej Cię rozumię od początku do końca  Daniel  Smile
Dobrze ,że to napisałeś ,bo musze w koncu zejść na ziemie--mam nadzieję ,że wiesz o co chodzi....

Edyta
Daniel_dn
Go

Email
« Odpowiedz #1709 : 2007-04-24, 21:10:23 »

Dzisiaj po pięciu miesiącach uwolniłem się od brzemienia, które niespodziewanie na mnie spadło. Przestałem być współwłaścicielem TP S.A., sprzedając pakiet akcji na giełdzie. Jaka ulga.
Ciekawe czy ktoś jeszcze pamięta i wie, dlaczego nie należy być współwłaścicielem spółek kapitałowych?

Daniel
KaRo
Go

Email
« Odpowiedz #1710 : 2007-04-24, 22:02:41 »

Budowę Świata zaczynamy od Nas Samych.
Daniel_dn
Go

Email
« Odpowiedz #1711 : 2007-04-24, 22:48:13 »

Witam na wątku KaRo. Świata nie trzeba budować, bo już istnieje, a my jesteśmy jego cząstką. To co robimy tutaj, to dla tej części świata, która jest w tej chwili dla nas niedostępna. Jak się nie sprawdzimy tutaj i teraz, to tam nie będą nas chcieli. Będziemy jak niepotrzebne bezużyteczne śmieci albo jak chwasty z pól uprawnych.

Daniel
Rudka
Go

Email
« Odpowiedz #1712 : 2007-04-25, 01:51:35 »

Daniel -a dlaczego ,przecież jak akcje dobrze stoją to można zarobić
    to coś w tym złego? żydzi naród wybrany ,tylko z  interesów zyją
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1713 : 2007-04-25, 07:45:39 »

Gratuluję Daniel konsekwencji ....
Edyta.
Daniel_dn
Go

Email
« Odpowiedz #1714 : 2007-04-25, 08:05:22 »

Rudka jak poświęcisz trochę swojej energii na dokładne sprawdzenie tego sposobu zarabiania, to z pewnością dostrzeżesz nie jedno zło. Nie mam nic przeciwko zarabianiu, ani przeciwko Żydom, jedynie potępiam nieuczciwy sposób bogacenia się oparty na czyjeś krzywdzie.
Jeżeli firma nie dotrzymuje umów, to oznacza, że kradnie. Wina za ten czyn spada na właściciela firmy. Jeżeli jest ich więcej, to na każdego z nich. W ten sposób będąc współwłaścicielem można grzeszyć, bo nikt ciebie nie zmusza aby nim być. To jest twój wybór, który jest złem. Za swoje wybory trzeba odpowiadać. Pieniądze zarobione przez firmę czyniącą zło są jak pieniądze z przestępstwa. Kto je przyjmuje też wchodzi w zło, jak paser podlega potępieniu. Gdy nie przerwiemy tego łańcuszka, to niebawem wszystko wkoło będzie złem. Jednym słowem - piekło.

Daniel
lekarka
Go

Email
« Odpowiedz #1715 : 2007-04-25, 20:43:42 »

Pieniądze zarobione przez firmę czyniącą zło są jak pieniądze z przestępstwa. Kto je przyjmuje też wchodzi w zło,

Znajdź mi jednego na Tej Ziemi bez grzechu. Nie pożyczałeś nigdy potrzebującemu pieniędzy?
Firma akcyjna (potrzebujący bez pieniędzy, z pomysłem na przemnożenie dóbr) łączy się z kupującym akcje (ma pieniądze, bez pomysłu na przemnożenie/produkcję dóbr).
Daniel_dn
Go

Email
« Odpowiedz #1716 : 2007-04-25, 21:56:14 »

Teoretycznie niby wszystko powinno funkcjonować ale w rzeczywistości tak nie jest. Gdy pożyczamy konkretnej osobie, to łatwo ustalić jak tymi pieniędzmi gospodarzy. Gdy mamy do czynienia ze spółką już tak nie jest. Właściciel nie bierze bezpośredniego udziału w zarządzaniu i zainteresowany jest tylko maksymalizacją zysków. To powoduje, że zarządzający dla osiągnięcia tego celu łamią podstawowe zasady przyzwoitości. Powstaje duet, który zaczyna generować zło. Dla zysku zastosuje każdą nikczemną metodę aby zniszczyć konkurencję. To, że większość się z tym godzi nie oznacza, że zło stało się dobrem.

Daniel
Rudka
Go

Email
« Odpowiedz #1717 : 2007-04-26, 01:28:37 »

Daniel ,dlaczego zakładasz ,ze wszystkie spółki ,zakłady czy instytucje zarabiaja nieuczciwie.
  Ja chce wierzyć w uczciwe pieniądze ,bo nawet jak biore świadczenia pieniężne
   od firmy ,Zus to tez grzesze ? to juz jest nonsens .
   Jakieś prawo jest i chciałabym mieć nadzieje ,ze funkcjonuje i nie
   w moich kompetencjach jest polować na czarownice.

Daniel_dn
Go

Email
« Odpowiedz #1718 : 2007-04-26, 13:56:00 »

Rudka nie zakładam, że wszystkie spółki są nieuczciwe. Nie ma czegoś takiego jak nieuczciwe czy uczciwe pieniądze. Ważna jest osoba i czyn, z którego te pieniądze pochodzą,  Gdy przyjmujemy takie pieniądze, to automatycznie jesteśmy udziałowcami tego czynu. Jesteśmy ogniwem transakcji. Bez nas nie było by jej. To samo dotyczy ZUS-u. Jeżeli każdy by odmówił przyjmowania pieniędzy, które są niczym innym jak haraczem dawanym przez państwo, to ZUS nie miał prawa by istnieć. Przyjmując pieniądze od bandyty stajesz się jego zakładnikiem i dla wybielenia siebie akceptujesz to co on czyni. Dlatego akceptujesz istniejące prawo, bo przyjęłaś łapówkę za lojalność.
Tu nie chodzi o nagłą rewolucję i przekręcenie wszystkiego o 180 stopni. Ty chodzi o skalę wartości. To co jest złem nie można nazywać dobrem. Każdy powinien opowiadać za siebie, a w tym za swój majątek. Pozbycie się kontroli nad swoimi pieniędzmi ( tak jest w przypadku spółek kapitałowych) jest godzenie się świadome na to, że grzech wyrządzony przez niekontrolowany majątek przechodzi na nas.

Najpierw uporządkujmy naszą skalę wartości, abyśmy mogli rozpoznawć dobro od zła.

Daniel
lekarka
Go

Email
« Odpowiedz #1719 : 2007-04-26, 16:23:16 »

Gdy pożyczamy konkretnej osobie, to łatwo ustalić jak tymi pieniędzmi gospodarzy.

Chcesz wpływać na osobę, której pożyczasz?

Najpierw uporządkujmy naszą skalę wartości

Moją skalą wartości jest, że maszyna parowa była "lepsza" od manufaktury.
Strony: 1 ... 81 82 83 84 85 [86] 87 88 89 90 91 ... 146 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.042 sekund z 18 zapytaniami.