forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-26, 16:42:16

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.
669764 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Wolne tematy
| | |-+  Polska sercem
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 83 84 85 86 87 [88] 89 90 91 92 93 ... 146 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Polska sercem  (Przeczytany 931925 razy)
fewa
Go

Email
Odp: Polska sercem
« Odpowiedz #1740 : 2007-05-13, 15:15:16 »

Tak Daniel, mądre stwierdzenie. Musimy zacząc od siebie.

Tak elmo, żyjemy w świecie zwarjowanym, masz rację. Jedyna droga to zacząc tak jak pisze Daniel.
Co nas obchodzą inni. Każdy ma wolną wolę,nie można nikogo na siłę zmuszac.
Jeśli będziemy ludzmi wolnymi, świadomymi to nic nam nie zagrozi,nawet te trudne czasy-ostatnie.
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1741 : 2007-05-13, 15:25:53 »

Tak racja.Zacząć od siebie.Ale nie można pozostawać biernym wobec wszelkich manipulacji i zła.
Jak człowiek pozostaje bierny ,to zło się rozprzestrzenia ,a przecież mamy dzieci.Trzeba również własne dzieci uświadamiać ,zwracać uwagę na to ,że mogą być narażone na różnego rodzaju manipulacje. Nie będziemy wiedzieć nic na ten temat ,jeśli nie będziemy zwracać na to uwagi.
Trzeba mieć oczy otwarte.Nie uciekać od rzeczywistości ,myśląc ,że to mnie nie dotyczy bądź moich dzieci.
Dotyczy.Taka jest rzeczywistość.
fewa
Go

Email
« Odpowiedz #1742 : 2007-05-13, 16:02:09 »

elmo masz rację. Dzieci trzeba uświadamiac, aby nie wpadły w sidła zła.
Chodziło mi o to, aby zmieniac to co potrafimy, a pogodzic się z tym na co nie mamy żadnego wpływu.
Tzn. jeśli jakiś łobuz z kijem beyzbolowym chce nam dowalic, to przeciez nie będziemy go uświadamiac, że to jest złe, tylko trzeba się bronic, albo w nogi.
Najlepiej przebywac z takimi ludźmi z którymi czujemy się dobrze.
kodar
Go

Email
« Odpowiedz #1743 : 2007-05-13, 19:18:35 »

Czy to nie jest najważniejsze zadanie jakie mamy do wykonania?

Daniel,a czy aby zdazymy,do 2012 zostalo juz tak malo czasu.
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1744 : 2007-05-14, 16:43:01 »

W Biblii pisze:
" A to wiedz,iż w dniach ostatnich nastaną krytyczne czasy trudne do zniesienia.
Albowiem ludzie będą rozmiłowani w samych sobie,
rozmiłowani w pieniądzach,zarozumiali ,wyniośli,
bluźniercy ,nieposłuszni rodzicom,
niewdzięczni ,nielojalni,wyzuci z naturalnego uczucia..."

Czy nie jest tak teraz? .Należę do sceptyków ,ale trudno sie przeciwstawić tym słowom.
Coraz to bardziej popularny jest "system" ateistyczny -odbierany jako źródło wolności .

Ale bardzo słusznie zauważył Tetryk :

wśród ateistów owieczek nie znajdziesz -a  ci studiujacy biblie maja już swoje autorytety

Oj znajdziesz znajdzesz... Tak samo glupie i tak samo pedzone jak te, ktore "nie sa ateistyczne"... z ta roznica, ze podlegajace bezposrednio innemu pasterzowi, a posrednio temu samemu...

Coraz częściej ludzi nie uznaje Boga lub wstydzi się przyznać ,że wierzy w Boga.
Tak ;wierzy ,bo nie da się udowodnić w sposób naukowy ,że Bóg istnieje ,tak samo jak nie da się udowodnić ,że pochodzimy z "przypadku"-teoria ewolucji.

Dlatego podziwiam Daniela (choć moje poglądy też się różnią od Jego ) ,że potrafi jako jedyny na Forum przyznać ,że wierzy w Boga.
I ja dziś też otwarcie mówię ,że wierzę w istnienie Boga jako Stwórcy wszechrzeczy.
I mogę być nawet zniewoloną owieczką w oczach innych .Ale cieszy mnie jednak to; wolę być owieczką Boga niż władcy tego systemu(opętanego systemu,gdzie rzeczy nienormalne stały się normalne i zostały przyjęte przez społeczność).

Edyta.

grizzly
Go

Email
« Odpowiedz #1745 : 2007-05-14, 18:02:05 »

........Tak ;wierzy ,bo nie da się udowodnić w sposób naukowy ,że Bóg istnieje ,tak samo jak nie da się udowodnić ,że pochodzimy z "przypadku"-teoria ewolucji..........
Edyta.

BTW  to ja osobiście zwracam na to uwagę (czy ktoś wierzy czy nie) w aspekcie "Long Life" (zdrowe i długie Zycie).
Po prostu im ktoś jest "bardziej wierzący", tym trudniej mu wybrać odpowiednia dietę, oraz obiektywnie oceniać rezultaty tej diety.

Niestety każda dieta wymaga interakcji ze strony stosującego ja człowieka.
Często niezbędna jest pomoc „lekarza optymalnego”.
Niestety to kosztuje i dlatego biednych to boli.

Biedni pragną zaoszczędzić i opanować sztukę „diety” samodzielnie.
Niestety tutaj konieczna jest inteligencja w odpowiednim stopniu rozwinięta.
Niech będzie ze bog (nie ewolucja) nie był sprawiedliwy i nie dal wszystkim po równo rozumu.

I co teraz ma zrobić taki człowiek? Bez obiektywnej oceny rezultatów diety, nie ma „optymalności” jest za to „optymalny fanatyzm” Niestety tylko „Lekarz Optymalny” jest w stanie profesjonalnie kontrolować „efekty stosowania diety”

Biednym ludziom pozostaje „wiara” w cudownie proste rozwiązania bez kontroli(wymagającej płacenia pieniędzy).
Dopiero gdy nadejdą skrajne problemy zdrowotne, „wiarę w dietę”  kończy „łopata” i wyplata zasiłku pogrzebowego. 

Nie wnikam co się będzie działo po śmierci, mimo ze różne „biblie” barwnie to opisują.
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1746 : 2007-05-14, 18:21:05 »

Niestety każda dieta wymaga interakcji ze strony stosującego ja człowieka.
Często niezbędna jest pomoc „lekarza optymalnego”.
Niestety to kosztuje i dlatego biednych to boli.

Nie grizzly.Nie wszyscy wiedzą ,że dieta może wyleczyć chorobę,z punktu widzenia medycyny naukowej -nieuleczalną (cukrzyca).
Dlaczego? Bo ludzie tacy są zmanipulowani przez system -lekarzy w raz z nieodłącznym towarzyszem-przemysłem farmaceutycznym.To jest mydlenie oczu poprzez np.reklamy.
Piszesz;Niezbędna jest pomoc lekarza optymalnego .Ale ci ludzie nawet nie mają pojęcia o kimś takim jak lekarz optymalny.
Grizzli ,jak ktoś jest chory ,to wyda ostatni grosz...w aptece ,niestety  Confused ,bo nie jest uświadomiony ,że np. można leczyć coś dietą.
Dlaczego lekarze nie uświadamiają swoich pacjętów o istnieniu czegoś takiego ja ŻO? Bo straciliby "maszynę do robienia pieniędzy".
Ludzie chorzy wydają masę pieniędzy w aptekach ,po to tylko ,żeby znieść objawy choroby,bo żaden "cudowny lek" w aptece nie leczy przyczyn.
Leki te jedynie nakręcają choroby. Lek będzie znosił objaw jednej choroby ,ale będzie szkodził na inny narząd lub układ.Co za tym idzie?....pacjet po roku ,dwóch latach ,przychodzi z plikiem recept do apteki i wydaje całą rentę na leki.
A tymczasem lek leży jak byk na półkach w sklepie
Hana
Go

Email
« Odpowiedz #1747 : 2007-05-14, 18:21:45 »

Nie wnikam co się będzie działo po śmierci, mimo ze różne „biblie” barwnie to opisują.

bedzie REINKARNACJA i wtedy bedziemy wiedzieli (tylko wybrani) jak zyc i co jesc!
grizzly
Go

Email
« Odpowiedz #1748 : 2007-05-14, 19:20:32 »

Nie grizzly.Nie wszyscy wiedzą ,że dieta może wyleczyć chorobę,z punktu widzenia medycyny naukowej -nieuleczalną (cukrzyca).
Dlaczego? Bo ludzie tacy są zmanipulowani przez system -lekarzy w raz z nieodłącznym towarzyszem-przemysłem farmaceutycznym.To jest mydlenie oczu poprzez np.reklamy.

Zgadzam się, duza liczba lekarzy zachowuje się jak „owieczki” „talibow farmaceutycznych” Niestety taka jest tragiczna prawda.
Dodatkowo w Polsce sytuacja jest wyjatkowo katastrofalna, ze względu na niski status społeczny lekarzy. Lekarze wiedza, ze ich status jest na poziomie sprzątaczki, ze ludzie ich lekceważą i traktuja jak „szmaty”. To rodzi frustracje i agresje u lekarzy, dlatego nie widza człowieka tylko „pacjenta”.  Pacjent staje się przeciwnikiem lekarza, dopiero jak pacjent wystartuje z „kasa” (prywatne gabinety albo „koperta”) to zaczyna być jak w innych krajach, ale wcale nie jest idealnie.

Jest zupełnie oczywiste ze 90% lekarzy posiada wiedze i umiejętności znacznie odbiegające od tych 10%,  którzy stanowia elite „wiedzy i umiejętności”. Jak ma „zwykly Kowalski” trafic do tych 10%.(nie zmanipulowanych) ?

Po prostu nie ma, zadnego systemu weryfikacji „lekarzy partaczy”
Często wlasnie miernoty „sztuki medycznej” prowadza jawna kolaboracje z  przemysłem farmaceutycznym. Jest to tak widoczne, ze „lajno” pryska nawet na pozostale 10% lekarzy bez skazy.

Grizzli ,jak ktoś jest chory ,to wyda ostatni grosz...w aptece ,niestety  Confused ,bo nie jest uświadomiony ,że np. można leczyć coś dietą.

Tak postępują tylko tacy co kochaja zdrowie i zycie, jednak większość ludzi woli kochac, samochody, domy, kapłanów itp. Zdrowie jest niestety na koncu.
Po prostu jak komus zalezy to szuka, takim przykładem sa ludzie na forum.
Wiem, ze większość niczego nie szuka,  poza łatwymi i prostymi rozwiązaniami „za darmo” 

Leki te jedynie nakręcają choroby. Lek będzie znosił objaw jednej choroby ,ale będzie szkodził na inny narząd lub układ.Co za tym idzie?....pacjet po roku ,dwóch latach ,przychodzi z plikiem recept do apteki i wydaje całą rentę na leki.
A tymczasem lek leży jak byk na półkach w sklepie

Nowoczesna medycyna to „leczenie przyczynowe” upraszczając maksymalnie, to można napisac profilaktyka.

Jak wystapi choroba, i leczy się objawowo to niestety jest to porazka medycyny.

Dlatego furore robi medycyna "Long Life" zdrowego i dlugiego zycia.
Niestety na razie tam gdzie jest "kasa", 
czyli u tej 10% czesci ludzi,  ktorzy maja kase i nie chca sie za szybko pozegnac z zyciem jak w "raju" na Ziemi.

fewa
Go

Email
« Odpowiedz #1749 : 2007-05-14, 19:25:28 »

gryzzly

Po prostu im ktoś jest "bardziej wierzący", tym trudniej mu wybrać odpowiednia dietę, oraz obiektywnie oceniać rezultaty tej diety.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nie widzę związku.

-----------------------------------

Biednym ludziom pozostaje „wiara” w cudownie proste rozwiązania bez kontroli(wymagającej płacenia pieniędzy).
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Koło fortuną się toczy. Nie znasz dnia i godziny.

------------------------------------------------------------------
Nie wnikam co się będzie działo po śmierci,
--------------------------------------------------------- a co jesteś nieśmiertelny? Laughing Laughing Laughing
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1750 : 2007-05-14, 20:08:21 »

Tak postępują tylko tacy co kochaja zdrowie i zycie, jednak większość ludzi woli kochac, samochody, domy, kapłanów itp. Zdrowie jest niestety na koncu.
Po prostu jak komus zalezy to szuka, takim przykładem sa ludzie na forum.
Wiem, ze większość niczego nie szuka,  poza łatwymi i prostymi rozwiązaniami „za darmo”  .

Grizzly ,jak kogoś dotknie choroba ,to zapewniam Cię ,ze ani samochód ,ani dom ,ani kapłan ,ani nic innego nie jest ważne niż zdrowie.
"Szlachetne zdrowie....".
Grizzly ,nie każdy ma kompa ,żeby mógł siedzieć na forum.
Ludzie starsi są "zapatrzeni" w medycynę konwencjonalną i w przemysł farmaceutyczny,nie mają pojęcia o innej alternatywie.Gdzie starsi ludzie maja szukać pomocy? W necie? A ileż z nich korzysta z tego netu? Najpierw trafiają do przychodni potem gdy stan się pogarsza- do szpitali.Tam okaleczeni i niewidzący juz innego wyjścia po tym ja sie dowiedzą od lekarzy, że niestety to choroba nieuleczalna ,to być może wtedy szukają wyjść.W ziołach,akupunkturze,bioenergoterapii itp ,aż niektórym z nich uda sie cufalem trafić na jakieś publikacje DO i właśnie wtedy pojawia się dla nich "światełko w tunelu" .dziękują wtedy Bogu ,że trafili na coś takiego.
I o co mieć do nich pretensję? Że wierzą w Boga? Niech sobie wierzą.To ich sprawa.
Grizzly ,wyleżałam ja sie w szpitalach,oj wyleżałam ,to widziałam jak jest  Confused

To... jak bardzo "okaleczeni" są/byli  ludzie przez lekarzy "naukowców" ,wie najlepiej JKwaśniewski ,który niejednego "postawił na nogi".  Shocked Wbrew temu co sądzi medycyna naukowa.

Halina Ch.
Go

Email
« Odpowiedz #1751 : 2007-05-14, 20:32:54 »

Niestety tylko „Lekarz Optymalny” jest w stanie profesjonalnie kontrolować „efekty stosowania diety”

Niestety tylko brakuje lekarzy optymalnych, którzy potrafią LECZYC tą dietą.
A na pewno można wyleczyć prawie wszystkich, którzy tego chcą.
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1752 : 2007-05-14, 22:34:33 »

bedzie REINKARNACJA i wtedy bedziemy wiedzieli (tylko wybrani) jak zyc i co jesc!

A skąd zaczerpnęłaś Hano takie informacje ? Widzę ,że jesteś pewna tego stwierdzenia ,czyli musisz go czymś poprzeć....
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1753 : 2007-05-15, 00:03:08 »

Niestety tylko „Lekarz Optymalny” jest w stanie profesjonalnie kontrolować „efekty stosowania diety”

Niestety tylko brakuje lekarzy optymalnych, którzy potrafią LECZYC tą dietą.

Ja sie spotkałam z kilkoma takimi sytuacjami ;tu w moim mieście(dobry dietetyk) ,w Gliwicach i we Wrocławiu  lekarze opty ."zwinęli interes" ,bo im się nie opłacał.Za duży czynsz w stosunku do zarobków  Confused Szkoda takich dobrych lekarzy.Inni  zaś zaczęli kombinować i "wstawiać" własne nowalijki typu suplementacje lub żywienie zgodne z gr.krwi.
Pewnie, jak to w życiu bywa,mało jest takich lekarzy opty. z prawdziwego zdarzenia  Confused
Hana
Go

Email
« Odpowiedz #1754 : 2007-05-15, 13:57:20 »

A skąd zaczerpnęłaś Hano takie informacje ? Widzę ,że jesteś pewna tego stwierdzenia ,czyli musisz go czymś poprzeć....

Moja INTUICJA mi to mowi i X WTAJEMNICZENIE.
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1755 : 2007-05-15, 14:01:36 »

Moja INTUICJA mi to mowi i X WTAJEMNICZENIE.

A tak ,jeśli to Twoja intuicja Tobie tak mówi, to na pewno nie jesteś w błędzie .

Wybacz że wspomnę ,ale w przypadku tego nieszczęsnego masła orzechowego ,jakoś Cię ta intuicja zawiodła   Confused
Hana
Go

Email
« Odpowiedz #1756 : 2007-05-15, 14:10:29 »

Bo "mija intuicja" przyziemnymi sprawami /typu maslo orzechowe/ nie zajmuje sie!
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1757 : 2007-05-15, 14:15:55 »

Bo "mija intuicja" przyziemnymi sprawami /typu maslo orzechowe/ nie zajmuje sie!

Hano wobec tego ,co Ci mówi intuicja ;grizzly to kobieta ,mężczyzna ,czy jedno i drugie?
Bo jakoś nie mogę go "rozgryźć" .
Hana
Go

Email
« Odpowiedz #1758 : 2007-05-15, 14:20:02 »

Elmo, pisalam, ze ONA jest ponad sprawy przyziemne!
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1759 : 2007-05-15, 14:23:32 »

Elmo, pisalam, ze ONA jest ponad sprawy przyziemne!

Jakimiś dziwnymi klimatami wieje z Twoich postów  Shocked  Laughing Może jesteś nawiedzona?  Shocked
Strony: 1 ... 83 84 85 86 87 [88] 89 90 91 92 93 ... 146 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.043 sekund z 18 zapytaniami.