Autor
|
Wtek: Polska sercem (Przeczytany 931901 razy)
|
Tomkiewicz
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
fewa
Go
|
Oj czarna wizja. Co ci ludzie wymyślą przeciwko człowiekowi. Mam nadzieję, że im się nie uda.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Odpowiedz #1380 : Maj 15, 2007, 02:10:29 pm » -------------------------------------------------------------------------------- Bo "mija intuicja przyziemnymi sprawami.... nie zajmuje sie, Hana,to czy ty juz w kontakcie z niebem,jaka energia wladasz??????
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Oh,Kodar ja też się przyłączam do tego pytania Hana stała się bardzo tajemniczą osobą ,czy aby tylko w kontakcie z niebem była
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
Hana,to czy ty juz w kontakcie z niebem,jaka energia wladasz?????? ENERGIA rozwoju, ewolucji, milosci, --energia wszechswiata.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
Szymon, czytam sobie ten temat i klikam w link podany przez Ciebie. Normalnie zbaranialem Kolejny raz widze jaki jestem cienias !!!!. Musze tobie serdecznie podziekowac Bogobojni z hitlerowcami, a to dobre. Nie dziwie sie teraz zwiazkom wielgus-bezpieka. Czy raczej bogobojni(talibowie)-bezpieka, a to dobre.
|
|
|
|
|
|
|
Szymon
Go
|
Bogobojni z hitlerowcami, a to dobre. A to tylko wierzchołek góry lodowej
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
No proszę Guru Dawkins nawołuje do zwiększenia aktywności ateistów. I stąd ta Wasza natarczywość Więc "kwiczycie" Tomkiewicze i reszta "owieczek" jak "owieczki na ketozie" za Dawkinsem - "talibem" hehehe co za jawna manipulacja matołami. Jak to się mówi ;"Simon mówi" Wy robicie Cytat: Dawkins powiedział niedawno: – Podczas pobytu w Ameryce byłem przyjemnie zaskoczony pozytywnym przyjęciem mojej książki. Przekonania ateistyczne są w Ameryce bardzo powszechne, choć skrywane, a poglądy takie są tłumione i podlegają represjom. Wielu ludzi mówiło mi: "Dziękuję, że powiedział pan to, co i ja zawsze chciałem powiedzieć, ale wydawało mi się, że nie mogę". Opowiada się za zwiększeniem aktywności ateistów. – Gdyby zmobilizować głosy osób niewierzących, grupa ta okazałaby się dziewięć razy liczniejsza od elektoratu żydowskiego – podkreśla.http://wiadomosci.onet.pl/1411565,2678,kioskart.html
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Gdyby zmobilizować głosy osób niewierzących, grupa ta okazałaby się dziewięć razy liczniejsza od elektoratu żydowskiego – podkreśla.
hohoho byłaby to grupa liczniejsza od elektoratu żydowskiego ,no no... Więc o to chodzi Jak zwykle o władzę I zgarnianie od "koziołków matołków" kasę -jak zwykle... No dalej ;manipulować ,bo "Simon mówi"
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
hohoho byłaby to grupa liczniejsza od elektoratu żydowskiego ,no no... I tak bedzie dominujaca jedna "sekta" ta, ktora ma najlepiej wyksztalconych "mentorow" i najinteligentniejszych "wyznawcow" Gdzie nie kala sie NAUKI zabobonami. niestety i m wiecej falszu, obludy, lenistwa, i "typow kononowiczopodobnych" t ym bardziej dana "sekta" spada w rankingu a jej mentorzy to juz "kwiczace taliby" a wyznawcy "beczace owieczki" (pozwolilem sobie uzyc semantyki analogicznej do "korytka" "pastwiska" itp. - spokojnie to tylko forma ) Więc o to chodzi Jak zwykle o władzę I zgarnianie od "koziołków matołków" kasę -jak zwykle... No dalej ;manipulować ,bo "Simon mówi" Im bardziej inteligentny "przeplyw pieniadza" w sekcie tym lepsze wyniki. Jak sie slucha wszystkiego co "lojciec-derektor-ginekolog" i "kon-genetyk" powie to zostajemy na poziomie cywilizacji szympansow w danej "sekcie" no niestety to prawa ekonomi a nie zabobony "ksiag talibskich" o tym decyduja. To tak analogicznie jest w MEDYCYNIE.
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
fewa
Go
|
Tak, a Giertych chce karac wyłącznie uczniów!!! Zastanawiałam się dlaczego ludzie niektórzy są tacy jacy są, czyli zawistni, mściwi. To chyba bierze się z nieudolności, a konsekwincjii z zazdrościi. Nie chodzi tu wyłącznie o nauczycieli. Ludzie nie wiedzą co tak naprawdę jest ważne w ich życiu. Chcą koniecznie posiadac różnego rodzaju dobra. Wszędzie wokół reklamy namawiające " kup wyjątkowa okazja " i co sfrustowanie, za co?. Nieumiejętnośc pogodzenia się z tym, że tak naprawde to wcale to nie jest nam do szczęscia potrzebne. Gonitwa za czymś co nie ma większego znaczenia doprowadza do zawiści, zazdrości, albo wywyzszenia się ponad innymi a najlepiej udaje im się nad słabszymi, zaleznymi od nich czyli np uczniami, podwładnymi. Nic w życiu wartościowego nie osiągneli, więc się mszczą chcąc w ten sposób pokazac jacy Oni są wartościowi i niezastąpieni. A żeby nie było zbyt pesymicznie, to jak ja chodziłam do śr. szkoły miałam różnych nauczycieli. Nigdy nie zapomnę nauczyciela z historii. Wcześniej nigdy nie lubiałam tego przedmiotu. Tak potrafił interwsująco prowadzic lekcje, dodawał coś od siebie tzn z innych źródeł. Umiał znaleśc czas na tzw zart. A kiedy powiedział koniec to nawet największe "rozrabiaki" go słuchały.Miał duzy autorytrt wśrod uczniów i haryzmę, taką postawę godną do naśladowania.
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Gonitwa za czymś co nie ma większego znaczenia doprowadza do zawiści, zazdrości, albo wywyzszenia się ponad innymi a najlepiej udaje im się nad słabszymi, zaleznymi od nich czyli np uczniami, podwładnymi. A zastanawiałaś się skąd bierze się owa "gonitwa" i dlaczego nie wszyscy jej ulegają? M
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
A żeby nie było zbyt pesymicznie, to jak ja chodziłam do śr. szkoły miałam różnych nauczycieli. Nigdy nie zapomnę nauczyciela z historii. Wcześniej nigdy nie lubiałam tego przedmiotu. Tak potrafił interwsująco prowadzic lekcje, dodawał coś od siebie tzn z innych źródeł. Umiał znaleśc czas na tzw zart. A kiedy powiedział koniec to nawet największe "rozrabiaki" go słuchały.Miał duzy autorytrt wśrod uczniów i haryzmę, taką postawę godną do naśladowania. Przypomniałaś mi moją nauczycielkę od anatomii. Co za kobieta... ,co za wiedza... Omawiając temat na zajęciach, nigdy nie korzystała z książki wszystko własnymi słowami ,logicznie, z zachwytem dla ludzkiego ciała i z uśmiechem na twarzy. Taki spokój od niej emanował . Nie było ucznia ,który by czegoś nie zrozumiał z lekcji ,po prostu nie miało prawa takiego być.
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Naprawdę Wielki jest tylko taki Nauczyciel, który potrafi uczyć się od swoich Uczniów.
M
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
A miałam jeszcze takich nauczycieli ,którzy dyktowali książkę do zeszytu,nic ponad to Nie byli oni szanowani przez uczniów,tak jak uczniowie nie byli szanowani przez nich Nikt na ich lekcje nie przychodził z przyjemnością,lekcja była jedną wielką nudą...
|
|
|
|
|
|
|
fewa
Go
|
Gonitwa za czym¶ co nie ma większego znaczenia doprowadza do zawi¶ci, zazdro¶ci, albo wywyzszenia się ponad innymi a najlepiej udaje im się nad słabszymi, zaleznymi od nich czyli np uczniami, podwładnymi. A zastanawiała¶ się sk±d bierze się owa "gonitwa" i dlaczego nie wszyscy jej ulegaj±? M Dlaczego?, to proste. Myślą, że " chwycili Pana Boga za nogi " i będą życ wiecznie A druga przyczyna może byc taka, że w środowisku którym się obracają istnieje coś w rodzaju "wiścigu szczurów". Albo wszyscy wokół tej osoby od najmłodszych lat wmawia się, że najwazniejsze jest "miec". Niewazne jakim kosztem, ważne aby się wykazac albo raczej pokazac. A dlaczego inni nie ulegają tej presji? To też może byc z różnych powodów. Zacznę od rodziny i np w domu panuje atmosfrra spokoju, wyrozumiałości, poszanowania i wsparcia bez względu na wszystko. Naciska się na byc niż miec. A inny powód też rodzinny mimo, że w rodzinie tak samo jak w poprzedniej dobra atmosfera to jedank rodzice nie są zbytnio wykształceni-niezaradni i dzieci patrzą na swoich rodziców nie mogąc nic od nich się nauczyc, nie mają wzorca do naśladowania. Naprawdę Wielki jest tylko taki Nauczyciel, który potrafi uczyć się od swoich Uczniów.
M
Tzn słuchac co mają do powiedzenia. A miałam jeszcze takich nauczycieli ,którzy dyktowali ksi±żkę do zeszytu,nic ponad to Nie byli oni szanowani przez uczniów,tak jak uczniowie nie byli szanowani przez nich Nikt na ich lekcje nie przychodził z przyjemno¶ci±,lekcja była jedn± wielk± nud±... Albo wklepywac na pamięc bezsęsownie niektórych nazw. Pamiętam jak musiałam się uczyc nazw wszystkich nawozów, herbicydów pescydów /jak gdzie ile /wszystkie nazwy, odmiany, które dzisiaj są nie aktualne.dosłownie niczym encyklopedia i co mi zostało z takiego wklepywania? nic nie pamiętam. Za to historię lubię do dziś.
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Fewa -te bezsensowne ,nazwy ,wiersze czy matematyczne zagadki to trening dla mózgu - nauki zapamietywania i kojarzenia --chyba nie było to takie najgorsze. Dzisiaj mam juz postępujacą skleroze a jednak te najwazniejsze regułki zapamiętałam a zapomniałam co wczoraj robiłam
|
|
|
|
|
|
|
|
|