forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-26, 16:21:54

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.
669764 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Wolne tematy
| | |-+  Polska sercem
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 86 87 88 89 90 [91] 92 93 94 95 96 ... 146 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Polska sercem  (Przeczytany 931894 razy)
fewa
Go

Email
Odp: Polska sercem
« Odpowiedz #1800 : 2007-05-24, 18:43:18 »

cyt.
  Ot, co ksiądz to obyczaj, choć chciałoby się powiedzieć, co ksiądz to większa lub mniejsza hipokryzja.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Całe szczęście, że ludzie nie wiezą w księdza, tylko w Boga.
Ludzie nie są zacofani, księdza uważają za urzędnika Boga. Wiemy jacy urzędnicy mogą byc np. panstwowi i przez to mamy nienawidzic naszego kraju, że jakiś urzędas nas zlekceważył. Confused:Czasami jak czytam wasze posty to mi się wydaje, że żyję na innej planecie. Byc może jestem naiwna, że wierzę w człowieka , ufam, że w głębi duszy może byc dobry, tylko po prostu jest skąplikowany.
Szymon
Go

Email
« Odpowiedz #1801 : 2007-05-24, 18:48:40 »

Całe szczęście, że ludzie nie wiezą w księdza, tylko w Boga.

jeden z szerzej rozpowszechnianych frazesow, kiedy zarzuca sie obecny w KK kult jednostki.  Very Happy Szkoda, ze niepradziwy
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #1802 : 2007-05-24, 19:04:30 »

Jeden z frazesów brzmi tak : "ksiądz to też człowiek".

W ten sposób ludzie powierzchownie myślący usprawiedliwiają każde bezeceństwo. Oczywiście robią to nie tylko dlatego, że brak im głębszej refleksji, lecz też ze względu na chęć zignorowania i bagatelizowania niegodziwości - także tej własnej.

Tomek

Hana
Go

Email
« Odpowiedz #1803 : 2007-05-24, 19:45:19 »

Szymon
Go

Email
« Odpowiedz #1804 : 2007-05-24, 20:29:32 »

Ludzie nie są zacofani, księdza uważają za urzędnika Boga

Niezły żart , Fewa. Od dzisiaj staje się moim ulubionym.  Very Happy
fewa
Go

Email
« Odpowiedz #1805 : 2007-05-24, 23:08:18 »

Jeden z frazes�w brzmi tak : "ksi�dz to te� cz�owiek".

W ten spos�b ludzie powierzchownie my�l�cy usprawiedliwiaj� ka�de bezece�stwo. Oczywi�cie robi� to nie tylko dlatego, �e brak im g��bszej refleksji, lecz te� ze wzgl�du na ch�� zignorowania i bagatelizowania niegodziwo�ci - tak�e tej w�asnej.

Tomek

Dziwny jest ten człowiek. Pamięta tylko złe chwile. A powinien pamiętac wszystko. Jak widzi się dobro, trzeba chwalic, jak zło nalezy piętnowac z największą surowością.
Taak " ksiądz też człowiek "- jeśli popełni zbrodnię nie powinno byc litości. Jeden dopuści się rzeczy niegodziwej, a wszyscy są za niego oskarżani.
Niestety n nas jest coś takiego jak zbiorowa odpowiedzialnośc. Chyba tak na człym świecie. Pamiętam jak byłam we Włoszech i pytali się mnie z którego kraju przyjechałam. Dokładnie nie pamiętam jak to było, ale pamiętam jedno . Pamiętam jak powiedziałam  Poland, oni się cieszyli myśląc, że Holand. A jak im powiedziałam, że nie tylko Poland powoli to oni a la Polania, entuzjazm opadł. Polaków traktije się gorzej, dobrze nie poznają człowieka, a jiż oceniają. i tak samo jest u nas . Latwo jest oskarżyc. wszystkich wrzucic do jednego worka. No bo po co myślec, zastanawiac się jaka jest prawda.
Czy my musimy płacic za błędy jakie są w naszym kraju. Niestety za granicą widzą nas tak jak nas prasa obsmaruje. Przeciez wszyscy jesteśmy wyjątkowi, kązdy na swój sposób. Napewno dużo brakuje nam do ideału, ale czy jest aż tak źle?
Na to pytanie każdy musi sobie odpowiedziec sam.
Rozmawiałam w niedzielę z jednym cudzoziemcem. Powiedział, że był w wielu krajach, ale najlepiej jest w Polsce. I tak trzymac. Smile
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #1806 : 2007-05-25, 15:02:52 »

No proszę, nadal jest wielkie zapotrzebowanie na... EGZORCYZMY:

http://miasta.gazeta.pl/opole/1,35114,4172622.html

M
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1807 : 2007-05-26, 13:07:20 »

Daniel ,co tak ucichłeś ? Myślisz nad sensem życia ,czy jak? napisz cos ciekawego...
Pozdrawiam serdecznie.Edyta.   
Daniel_dn
Go

Email
« Odpowiedz #1808 : 2007-05-27, 19:04:36 »

Zaglądam regularnie, ale jestem tak zmęczony, że nie mam natchnienia na pisanie. Pracuję teraz prawie po 16 godzin i to przeważnie fizycznie. Nie mam czasu porządnie się wyspać. Ten czas, który poświęciłem na pisanie na tym wątku, teraz muszę oddać rodzinie. Dzięki DO nam tyle energii, że góry mógłbym przesuwać.
Buduję tak jakbym miał żyć jeszcze ze 100 lat i cieszę się życiem, tak jakbym miał jutro umrzeć. To co pisałem na tym wątku nic nie uległo zmianie. Wszystko jest aktualne. Świat nie wiele się zmienił, tylko ja w zawrotnym tempie przechodzę mutację. Te moje niby zwariowane poglądy są jeszcze bardziej wyraziste. Nie zanudzam jednak swego otoczenia i nie narzucam się ze swoją wizją świata. Przeważnie milczę, bo różnica poziomów jest już tak duża, że nie wielu jest w stanie mnie zrozumieć. Wątek nie jest zamknięty. Stał się częścią mego życia. Niebawem powrócę dwa razy silniejszy.

Daniel
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1809 : 2007-05-27, 19:43:14 »

Zaglądam regularnie, ale jestem tak zmęczony, że nie mam natchnienia na pisanie. Pracuję teraz prawie po 16 godzin i to przeważnie fizycznie. Nie mam czasu porządnie się wyspać. Ten czas, który poświęciłem na pisanie na tym wątku, teraz muszę oddać rodzinie. Dzięki DO nam tyle energii, że góry mógłbym przesuwać.
Buduję tak jakbym miał żyć jeszcze ze 100 lat i cieszę się życiem, tak jakbym miał jutro umrzeć. To co pisałem na tym wątku nic nie uległo zmianie. Wszystko jest aktualne. Świat nie wiele się zmienił, tylko ja w zawrotnym tempie przechodzę mutację. Te moje niby zwariowane poglądy są jeszcze bardziej wyraziste. Nie zanudzam jednak swego otoczenia i nie narzucam się ze swoją wizją świata. Przeważnie milczę, bo różnica poziomów jest już tak duża, że nie wielu jest w stanie mnie zrozumieć. Wątek nie jest zamknięty. Stał się częścią mego życia. Niebawem powrócę dwa razy silniejszy.

Daniel

Czytając Daniel Twój post pojawił sie na mojej twarzy szczery uśmiech  Smile . Tak samo pewnie jak Ty szczerze napisałeś  Smile
Piszesz ,że nie zanudzasz swojego otoczenia poglądami własnymi ,ale chyba cos tam zawsze wspomnisz,co?
Czasem sobie myślałam o tych Twoich poglądach ,jeszcze dużo wcześniej ,ale do głowy mi nie przyszło zapytać ,czy np. Twoja najbliższa rodzina się z Tobą zgadza.

Ale to chyba zbyt osobiste pytanie  Idea Nie musisz odpowiadać ,to tylko moje wolne myśli ....

"Niebawem powrócę silniejszy" -to... wracaj Daniel  Smile
Pozdrawiam.
Edyta.  Smile
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #1810 : 2007-05-31, 13:04:16 »

http://wiadomosci.onet.pl/1414485,2679,kioskart.html

Przykład, jak piewcy chrystianizmu opiewają życie skromne i bogobojne.
      Zadziwia mnie, jakim trzeba być człowiekiem, by wierzyć w rzymsko-katolicki kościół jako lokum boga !?

Tomek
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #1811 : 2007-05-31, 13:07:01 »

http://wiadomosci.onet.pl/1414485,2679,kioskart.html

Przykład, jak piewcy chrystianizmu opiewają życie skromne i bogobojne.
      Zadziwia mnie, jakim trzeba być człowiekiem, by wierzyć w rzymsko-katolicki kościół jako lokum boga !?
  Chyba tylko postrzeganie boga, kościoła i księdza jako "ojca" może tłumaczyć ślepotę wiernych w obliczu wyjątkowo podłej , watykańskiej rzeczywistości, która funkcjonuje od początku istnienia tego państwa w państwie.

Tomek

Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #1812 : 2007-05-31, 13:07:51 »

ekhmmm..Toanie, będzie "edit" ?

T
lekarka
Go

Email
« Odpowiedz #1813 : 2007-05-31, 13:15:48 »

Myślenie typu: "kto ma pieniądz - ma władzę  Smile ".
W sumie chyba trzeba je mieć, by stwierdzić, że są tylko narzędziem. Różnie używanym.
Szymon
Go

Email
« Odpowiedz #1814 : 2007-05-31, 13:24:36 »

W sumie chyba trzeba je mieć, by stwierdzić, że są tylko narzędziem. Różnie używanym.

Jak widać prawie 2000- letnia historia nie stanowi nauki dla tworzących historię KK. Tytuł artykuliku z DT- jakby się Nie albo FiM czytało... Very Happy
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #1815 : 2007-05-31, 15:29:54 »

Kolejny genialny pomysł pana ministra:

http://www.gazetawyborcza.pl/1,75248,4190213.html

M
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #1816 : 2007-05-31, 23:36:18 »

Swego czasu Radio Maryja przedstawiło listę zespołów muzycznych, które są "satanistyczne".
         Sam zamysł mnie nie dziwi, ale nazwy już bardzo. W poczet owych diabolicznych artystów zaliczono nawet Pink Floyd Smile
    Ciekawe, czym kierwał się mini-ster serwując bany Goethemu, Gombrowiczowi czy Fiodorowi ? Czyżby zazdrość o wyobrażnię ? Nie, to zbyt banalne. Myślę, że nieświadome urazy raz po raz dają się nieszczęśnikowi we znaki. Bo ja sobie tak myślę, że wszyscy ci znamienici pisarze z niesmakiem patrzyli na "bezwzględne posłuszeństwo". I tu boli pana ministra.

ps: Maciej , coś ty zrobił Romanowi jak był Romusiem ?
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #1817 : 2007-06-01, 00:23:06 »

"Minister edukacji podkreśla, że powieści Sienkiewicza i publikacje związane z papieżem Janem Pawłem II muszą się stać lektura obowiązkową, nad resztą będzie trwać dyskusja".

z artykułu:
http://wiadomosci.onet.pl/1545878,11,item.html

To ja mam taki pomysł. Niech się Polska podzieli na dwie połowy - jak Niemcy swego czasu. Na zachodzie osiądą ludzie światli, humaniści, naukowcy, myśliciele, najlepsi rzemieslnicy oraz otwarci na świat i dysponujący wyobraźnią artyści. Natomiast wschód niech zasiedlą autorzy podobnych cytatów.

ps: Czasem się zastanawiam, czy nie byłoby stosowniej, gdyby potop szwedzki nie uskutecznił się na ziemiach polskich. Bowiem lepiej by mi było przywdziać rogi wikinga niżli wysłuchiwać podobnych bredni.

Tomek
grizzly
Go

Email
« Odpowiedz #1818 : 2007-06-01, 00:35:09 »

Bo ja sobie tak myślę, że wszyscy ci znamienici pisarze z niesmakiem patrzyli na "bezwzględne posłuszeństwo". I tu boli pana ministra.

Bingo !!!!!
Zastanawiam sie jak to mozliwe, ze moje poglady i przemyslenia,
sa tak zaskakujaco podobne do twoich.

Czy to jakas sugestia czy telepatia?
Co to jest?
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #1819 : 2007-06-01, 15:02:20 »

Trochę statystyk z okazji "Dnia Dziecka":

http://wiadomosci.onet.pl/1415326,2677,kioskart.html

M
Strony: 1 ... 86 87 88 89 90 [91] 92 93 94 95 96 ... 146 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.032 sekund z 18 zapytaniami.