forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-26, 14:48:30

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com
669764 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Wolne tematy
| | |-+  Polska sercem
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 88 89 90 91 92 [93] 94 95 96 97 98 ... 146 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Polska sercem  (Przeczytany 931815 razy)
elmo
Go

Email
Odp: Polska sercem
« Odpowiedz #1840 : 2007-06-02, 15:01:48 »

Zaiste problem "mundurkowy" się pojawił  Smile
Może przeprowadzicie netową manifestację przeciwko mundurkom  Laughing tak jak poprzednio;przeciwko manifestacjom  Smile
Ludzie lubią sobie serwować problemiki  Smile ,bo cóż by to było za życie ...bez problemów  Surprised
grizzly
Go

Email
« Odpowiedz #1841 : 2007-06-02, 15:40:33 »

Ludzie lubią sobie serwować problemiki  Smile ,bo cóż by to było za życie ...bez problemów  Surprised

No, najwazniejsze, aby dzieci sie w szkole nie podniecaly.
Bo jeszcze zaczna uprawiac "samogwalt" i nieszczesnym
"rdzenie pacierzowe" pousychaja. Shocked Shocked Shocked

BTW W swojej książce "Wielka tajemnica" (Londyn 1957) ksiądz i lekarz Włodzimierz Okoński tak pisał o skutkach masturbacji:

"W najlepszym razie, może onanizm doprowadzić do gorszego samopoczucia. Pociąga jednak za sobą często, w długoletnich przypadkach, nerwicę z wyczerpania, bóle głowy, osłabienie pamięci, wreszcie ogólne wyczerpanie fizyczne, a nawet i impotencję psychiczną (ciężkie wypadki). (s. 147) Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Ciekawe, "czego w nim" bylo wiecej ksiedza czy lekarza ????  Very Happy Very Happy Very Happy
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #1842 : 2007-06-02, 15:49:33 »

Grizzly, jeszcze lepsze jest hasło "Every time you masturbate GOD KILLS A KITTEN" (użyte w materiałe propagandowym jakiegoś amerykańskiego młodzieżowego ugrupowania ewangelickiego, które w ten sposób chciało "lepiej" dotrzeć do młodzieży):

http://onegoodmove.org/1gm/1gmarchive/2006/12/god_kills_a_kit.html 

Marishka
Halina Ch.
Go

Email
« Odpowiedz #1843 : 2007-06-02, 16:42:42 »

Moim zdaniem nakazy - implikują sprzeciw. Nawet w tak "prozaicznych" sytuacjach. Moja córka JUŻ się zastanawia jak ten zakaz obejść  Very Happy .

Jeżeli będzie traktowała to jako nakaz to ma problem bo przeciwko nakazom trzeba się buntować.
Natomiast jeśli uzna to za efektowny i estetyczny wygląd/przynależność do niepospolitej (wyróżniającej się grupy społecznej) to może zaowocować tylko nowymi, lepszymi pomysłami.
Ja byłam dumna ze swojej szkolnej tarczy, chociaż tak jak większość się buntowałam, bo... tak wypadało być 'cool'.

Powiedz jakie korzyści może wnieść zarówno Goethe jak i mundurek?
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1844 : 2007-06-02, 18:03:52 »

Moim zdaniem nakazy - implikują sprzeciw. Nawet w tak "prozaicznych" sytuacjach. Moja córka JUŻ się zastanawia jak ten zakaz obejść  Very Happy .

Jeżeli będzie traktowała to jako nakaz to ma problem bo przeciwko nakazom trzeba się buntować.
  Natomiast jeśli uzna to za efektowny i estetyczny wygląd ....

...to problemu nie będzie  Smile .O to mi właśnie Halino chodziło  Smile

Ps.Dużo ludzi sobie sama stwarza problemy,bo odczytuje coś jako nakaz.Np. ten nieszczęsny "nakaz" nauczycielki do kupienia dziecku dzwonków  Surprised .
Tyle rodziców się "pieniło" .I tak sobie myślę...PO CO? szkoda ,że nie widzieliście  ile oni zdrowia tracili na tym "pieniactwie"  Shocked    A przecież to sama frajda dla dziecka  Smile

kodar
Go

Email
« Odpowiedz #1845 : 2007-06-02, 18:38:24 »

a czy dzieci nie sa sobie winni,a moze rodzice,tak ustawiaja dzieci,by inne dzieci wyszydzac i wysmiewac,
przytocze przyklad z przed 20 lat ale mysle,
ze w dzisiejszych czasach pokazania sie,przescigania sie w pogoni za dobrobytem ale nie bynajmniej tym  duchowym,
ten sie liczy,kto ma dobra materialne,jezdzi za grube pieniadze kupionym samochodem,wklada markowe ciuchy juz w przedszkolu,
przebywa 3 razy w liczacych sie kurortach,mozna wyliczac bez konca,
no i ten przyklad:kolezanka z mlodosci urodzila panienskie dziecko,na utrzymanie siebie i corki musiala sama lozyc,starala sie jak mogla,by utrzymac mieszkanie i zyc ,
dziecko jej nie chcialo jednak chodzic do przedszkola,bo inne dzieci nie chcialy sie z nia bawic,poniewaz miala gorsze ubranka niz one,
tak inne dzieci  do niej mowily,i to juz w przedszkolu, Shocked
moja corka,juz od piatej kl.szk.podstawowej  zyczyla sobie kupowania  tylko ciuchy  markowe,
a,ze byla jedna z lepszych uczennic w klasie,inne dzieci nie chcialy sie z nia bawic,bo twierdzily,ze otrzymywanie dobrych ocen,to przejaw lizusostwa wzgledem nauczycieli,
moze rzeczywiscie powinnismy zaczac wychowywac rodzicow,miast ich dzieci,wtedy   swiat dziecka wygladalby inaczej Confused
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #1846 : 2007-06-02, 20:54:57 »

Wklejam tekst o Janie Pawle I, bo to postać w kontekście poczynań papiestwa, dość szlachetna.

http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,1745

Temat mundurkowy przerywam, bo to prawo tego wątku, takiego zlepku luźnych myśli i dygresji.
  Warto poczytać i warto sobie zadać pytanie, dlaczego następca Jana Pawła I miał się tak dobrze do śmierci, a teraz są widoki na to, że będzie miał się jeszcze lepiej po śmierci.

Tomek
slawek
Go

Email
« Odpowiedz #1847 : 2007-06-02, 23:00:29 »

Ja byłam dumna ze swojej szkolnej tarczy

Współczuję ;-(
Halina Ch.
Go

Email
« Odpowiedz #1848 : 2007-06-02, 23:07:31 »

moze rzeczywiscie powinnismy zaczac wychowywac rodzicow,miast ich dzieci,wtedy   swiat dziecka wygladalby inaczej Confused

Masz rację, cały problem tkwi w dojrzałości dorosłych. Zaczyna się od bezmyślnej konsumpcji, a kończy się na totalnej krytyce rządu, min. edukacji itp.
Dzieci nie orientują się w arkanach tej socjotechniki ale powtarzają za dorosłymi.

Popatrz na 'dojrzałość' wyborców. Jeżeli większość wybrała rząd nie po myśli niektórych to jest niesamowita nagonka, obalanie, szczucie, a niby w demokracji większość dokonuje wyboru. Igdzie ta 'dojżałość'? Czym różnią się poszczególne partie? Niczym. Wszyscy są tacy sami w tym tyglu.
Aco dopiero dziwić się dzieciom?
Halina Ch.
Go

Email
« Odpowiedz #1849 : 2007-06-02, 23:11:19 »

Współczuję ;-(

A Ty nie?

Może musiałeś nosić tarczę jakiejś szkoły specjalnej?
Rudka
Go

Email
« Odpowiedz #1850 : 2007-06-02, 23:33:56 »

Dziwne -bo ja tez byłąm dumna z tarczy ,mundurku
a jeszcze bardziej jak ubrana na galowo  z całą  klasą składaliśmy kwiaty .
    oczywiście  pod pomnikiem Radzieckich żołnierzy :Di wcale sie tego nie wstydze
slawek
Go

Email
« Odpowiedz #1851 : 2007-06-03, 10:45:47 »

A Ty nie?

Może musiałeś nosić tarczę jakiejś szkoły specjalnej?
Jafne Wink specjalnie dla mnie ją otworzyli ;P
slawek
Go

Email
« Odpowiedz #1852 : 2007-06-03, 10:47:32 »

Dziwne -bo ja tez byłąm dumna z tarczy ,mundurku
 a jeszcze bardziej jak ubrana na galowo  z całą  klasą składaliśmy kwiaty .
    oczywiście  pod pomnikiem Radzieckich żołnierzy :Di wcale sie tego nie wstydze
Po prostu dawałaś sobą manipulować  Sad
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1853 : 2007-06-03, 11:21:39 »

A ja jak byłam dzieckiem ,to ani tarczy nie nosiłam,nie chodziłam pod pomniki,nie chodziłam do kościoła ,nie chodziłam na religię,nie modliłam się przed lekcją (jak wprowadzili krzyże do klas i trzeba było się modlić) i miałam dosyć "ciężkie" dzieciństwo "szkolne" ,ale za to bardzo ciekawe  Cool .
A dziś wiem ,że każda skrajność jest głupotą-tyle się nauczyłam z tamtego okresu  Smile .Jak będziemy wszystko traktować optymalnie ,to będzie dobrze  Idea
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #1854 : 2007-06-03, 15:35:24 »

http://pl.wikipedia.org/wiki/Eksperyment_Ascha

Myślę, że warto się zaznajomić...by zrozumieć i strzec się. Nic tak bowiem nie odbiera wolności jak grupa i to posiłkując się absurdem.

Tomek
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1855 : 2007-06-03, 15:45:40 »

Nic tak bowiem nie odbiera wolności jak grupa i
Tomek

...dlatego dziś nie należę do żadnej grupy  Smile . Bo jak powiedziałam , każda skrajność jest głupotą ,a grupa żeby się odróżniać od drugiej, preferuje swoje skrajności.
Łatwiej się tak żyje,bo człowiek kieruje sam sobą ... Wink
grizzly
Go

Email
« Odpowiedz #1856 : 2007-06-03, 15:56:53 »

A dziś wiem ,że każda skrajność jest głupotą-tyle się nauczyłam z tamtego okresu  Smile .Jak będziemy wszystko traktować optymalnie ,to będzie dobrze  Idea

Podpisuje sie wszystkimi swoimi  konczynami Very Happy Very Happy Very Happy
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1857 : 2007-06-03, 15:57:31 »

Łatwiej się tak żyje,bo człowiek kieruje sam sobą ... Wink

...wykorzystując oczywiście własne doświadczenia i doświadczenia ludzi mądrych.Po prostu sama radość z życia  Wink
W każdej grupie jest podobnie (zapewne).Żadna nie toleruje drugiej,dlatego są wyśmiewania,wyszydzania,manifestacje itp.
Każda grupa jest przeświadczona o swojej racji (niekoniecznie prawdziwej).  Shocked
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1858 : 2007-06-04, 19:06:23 »

....bo to prawo tego wątku, takiego zlepku luźnych myśli i dygresji.

Korzystając z tego prawa; wczoraj oglądałam ciekawy film pt."Biała Masajka"
 Premiera w canal+ ,będzie można go  obejrzeć np. we wtorek o 23:00.

Krótki opis z "TO&OWO";

Pod koniec wakacji w Kenii ,Carola spotyka wojownika plemienia Samburu .Zauroczona Lemalianem rezygnuje z powrotu do Szwajcarii.Zaprzyjaźnia się z Elizabeth,Niemką,która jest żoną Kenijczyka i już zdążyła przekonać się jak wygląda sytuacja kobiet w Afryce.Carola nie słucha ostrzeżeń i decyduje się spędzić życie z Lemalianem.

Ps. Jak znacie jakieś ciekawe filmy,godne obejrzenia,to napiszcie.  Smile
Rudka
Go

Email
« Odpowiedz #1859 : 2007-06-05, 00:02:45 »

sławek -może masz racje ,ze dałam soba manipulować -ale naprawde
nie widze nic w tym złego ,że uczono nas patrityzmu i pamieci o tych ,którzy
   zgineli na wojnie za Ojczyzne . to takie patetyczne -ale prawdziwe.
Przeciez do tej pory wianki kłada pod pomnikami .
Strony: 1 ... 88 89 90 91 92 [93] 94 95 96 97 98 ... 146 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.046 sekund z 18 zapytaniami.