forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-26, 14:45:22

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.
669764 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Wolne tematy
| | |-+  Polska sercem
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 91 92 93 94 95 [96] 97 98 99 100 101 ... 146 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Polska sercem  (Przeczytany 931808 razy)
elmo
Go

Email
Odp: Polska sercem
« Odpowiedz #1900 : 2007-06-09, 09:32:42 »

Młody, ale nie młody gniewny na szczęście. Smile

Rozumię  Smile Jesteś rozważny i romantyczny  Wink
Bruford
Go

Email
« Odpowiedz #1901 : 2007-06-09, 10:01:03 »

Tak niebezpieczeństwo tkwi  w takiej   tolerancji gdzie przeczy to rozumowi -  gdy ktoś jest mniej rzeczowy a bardziej personalny i zamiast  oceny merytorycznej publikacji, widzi i przedstawia autora  jako demona.

Czy zdajesz sobie sprawę że Twoja tolerancja, ma swoje źródło w takiej koncepcji w której  korzystasz  ze swoich praw dowoli i krzywdzisz drugiego człowieka wypowiadając się o jego kondycji psychicznej. Nie przyszło ci do głowy że to Twoje subiektywne odczucia? Przedstawiając jej wizerunek w takim świetle to agresja na jej osobę a to też wyuczone zachowanie.
Owszem mogłeś wyrazić, przedstawić że jakieś jej poglądy są złe ale to nie zrobiłeś.

[Relatywizm to sobie możecie uprawiać w sztuce, w sprawach ważkich liczy się coś więcej.

Ja Zapachniało faszyzmem dopuszczającym do głosu wszystkie poglądy pod warunkiem że będą one zgodne z poglądami faszystów.

pozdrawiam - zbynek

Ale żałosne zamulanie. Typowe dla Zbynka: " tylko aby nic konkretnego od siebie niepowiedzieć " Very Happy. Doskonale , przynajmniej niektórym , wiadomo kto i dlaczego używa terminu "tolerasta". Czużby Zbynek uważał się za przedstawiciela moralnej większości ??? Taki ideowy "kieszonkowy nasrallah" ? Very Happy
Bruford
Go

Email
« Odpowiedz #1902 : 2007-06-09, 10:08:40 »

Ale Ty jesteś nazi ,nienawidzisz ludzi i nieprzykryjesz swojego intelektualnego "jebałpiesizmu" bzdurami o nadwadze.

Niech ktoś z litości powie tej żałosnej  kobiecie "przy mężu"  , żeby  poczytała trochę o nazi zanim znów powtórzy te , kompromitujące ją po raz już nie wiadomo który , bzdurki.
Edukacja nie boli , choć niektórych odstręcza , jak widać po jej przykładzie. Very Happy
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1903 : 2007-06-09, 10:12:23 »

Ale żałosne zamulanie. Typowe dla Zbynka: " tylko aby nic konkretnego od siebie niepowiedzieć " Very Happy. Doskonale , przynajmniej niektórym , wiadomo kto i dlaczego używa terminu "tolerasta". Czużby Zbynek uważał się za przedstawiciela moralnej większości ??? Taki ideowy "kieszonkowy nasrallah" ? Very Happy
Po prostu niektórzy starają się być kulturalni  Smile i spotykają się właśnie z taką reakcją jak Twoja  Smile
Ale ja już dawno zrozumiałam ,że z faszystami nie należy się cackać , "walić prosto po mordzie"-jedyne rozsądne wyjście  ,bo inaczej "zaczną nas palić w krematoriach" .

elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1904 : 2007-06-09, 10:23:01 »

Niech ktoś z litości powie tej żałosnej  kobiecie "przy mężu"  , żeby  poczytała trochę o nazi zanim znów powtórzy te , kompromitujące ją po raz już nie wiadomo który , bzdurki.
Edukacja nie boli , choć niektórych odstręcza , jak widać po jej przykładzie. Very Happy

Czyżbyś dostał pozwolenie na życie ,czy może też dostałeś rozkaz do ataku ober Brufordzie?
A gdybyś Ty wiedział co to jest nazizm,faszyzm ,to zrozumiałbyś ,że Tomkiewicz się doskonale w to wpisuje ,ale Ty jesteś sfrustrowanym "mężem przy żonie" lub rogaczem czy tam "niedzielnym tatusiem"  Smile
W Twoich oczach Tomkiewiczowie są nieskazitelni,ale nie zauważasz tego ,że "śmierdzą" nietolerancją i to najgrubszego kalibru .
Bruford
Go

Email
« Odpowiedz #1905 : 2007-06-09, 10:24:34 »

1Po prostu niektórzy starają się być kulturalni  Smile
2Ale ja już dawno zrozumiałam ,że z faszystami nie należy się cackać , "walić prosto po mordzie

ad1 co z całą pewnością nie dotyczy Ciebie , osoby która zajęła się tutaj donoszeniem o innych forach , ujawnianiem korespondencji prywatnej oraz licznymi wyzwiskami.

ad2 o nazi podyskutować to ja mogę , z osobami które mają za sobą kanono lektur na ten temat Very Happy
Bruford
Go

Email
« Odpowiedz #1906 : 2007-06-09, 10:26:06 »

ober Brufordzie?

Very Happy Very Happy.No i widać , że nic nie rozumie. Very Happy
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1907 : 2007-06-09, 10:37:21 »

Bruford, Nie ustosunkowałeś sie do stwierdzenia Tomkiewicza ,że pozwala żyć niektórym ludziom.Jego wypowiedź Cię nie razi ,bo myślisz tak samo.
Jednakowoż wychodzi na to,że Ty też  w szpitalu niektórym pozwalasz żyć a niektórym nie.Grubym nie i z "głupim wyrazem twarzy" i z "cienkim portwelem" a szczupłym i wypchanym portwelem pozwalasz. Chociaż nie ,....nie chodzi tu chyba  o posturę ,a jedynie o portwel.
Pod białym fartuchem kryje sie czarny mundur SS'mana.

Takimi mimowolnymi wypowiedziami się zdradzacie Bruford i Tomkiewicz.Nie jesteście żadnymi humanistycznymi "zbawcami świata" ,a jedynie,najzwyklejszymi ludzikami ,którzy tłumią na codzień to co myślą ,ale gdyby tylko mogli wcielić w życie swoje prawdziwe idee,to stało by się to samo co w Niemczech w latach 30-stych
(oczywiście adekwatnie do naszych czasów).
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1908 : 2007-06-09, 10:43:37 »

1Po prostu niektórzy starają się być kulturalni  Smile
2Ale ja już dawno zrozumiałam ,że z faszystami nie należy się cackać , "walić prosto po mordzie

ad1 co z całą pewnością nie dotyczy Ciebie , osoby która zajęła się tutaj donoszeniem o innych forach , ujawnianiem korespondencji prywatnej oraz licznymi wyzwiskami.

Tak ,dla takich jak ty i tomkiewicz  nie jestem kulturalna .Jak już to kiedyś ktoś powiedział na Forum  Wink na  takich jak wy jest jeden sposób-noga ,dupa,brama czy jak to tam było.... Wink
Ps. w zasadzie mógłbyś być autorytetem w temacie chamstwa  Wink 
Bruford
Go

Email
« Odpowiedz #1909 : 2007-06-09, 10:51:10 »

Pod białym fartuchem kryje sie czarny mundur SS'mana.

Tak tak Very Happy Very Happy.UUU , a jakże , na wejściu urządzam selekcje Very Happy
Jak również staję się ekspertem od ujawniania prywatnej korespondencji ,bezwstydnego włazidupstwa ( Toanowi Very Happy ) , szpiegowania  ludzi na innych forach - a wszystko to dzięki Elmo Very Happy Very Happy
zbynek
Go

Email
« Odpowiedz #1910 : 2007-06-09, 12:03:07 »

Nie przyszło ci do głowy że to Twoje subiektywne odczucia?

Zbynek, ludzie mający nadwagę hodują ją w sobie, gdyż próbują nieświadomie karcić swoje ciało, zupełnie jak chorzy na anoreksję. Człowiek nie znoszący siebie nigdy nie podejmie prób odzyskania zdrowia i będzie znajdywał byle pretekst, by legitymować i racjonalizować sens swojej otyłości. Żaden miłujący wolność , kochający siebie człowiek nie będzie szukał azylu w instytucjach mających fałszować rzeczywistość i siać nienawiść. Takim miejscem jest Radio Maryja. Grupuje ono tych ludzi, którzy twierdzą, że nienawiść, złość, agresja i "miłość nie do wszystkich" są im obce. Tymczasem nieświadomie ciskają nienawiścią praktycznie na wszystkich, którzy w ten czy inny sposób próbują okazac choćby iskrę prawdziwego życia. Pomijam postać Ojca Założyciela, gdyż prawdopodobnie był regularnie lany w domu rodzinnym i obarczany niewiarygodnymi ambicjami. Inaczej, gdyby obdarzono go miłością a nie religią, byłby zupełnie innym człowiekiem. Zapytajcie go o nienawiść. Zaprze się. Powie, że jej nie czuje

Tomek     
Tomku .. ja pisałem i tylko zwróciłem uwagę na  formę w przedstawianej krytyce  w której z góry zasugerowałeś  obraz człowieka jako demona  by  narzucić swoje  poglądy innym. Jeśli taka postawa jest normalna dla Ciebie, to w moim odczuciu taką nie jest.

ps: Nie wiem, jak trzeba sobie zaprzeczyć, by w tym artykule (posłanka Sobecka) nie dostrzec niechęci czy nawet pogardy dla  popędu płciowego. Umiesczenie go w ramach małżeństwa niczego tu nie zmienia. Przecież ta kobieta nie powie, że "w ogóle", bo groziłoby to kompromitacją. Od razu jednak widać, że współżycie pozaprokreacyjne, a mające nieść umocnienie związku dwojga ludzi, jest jej kompletnie obce. I Zbynku, nie obrażaj już więcej swojej inteligencji, gdy piszesz o szanowaniu wszystkich, wszystkiego i we wszystkim ..za wszystko (tak to odebrałem)
          Litościwie nie skomentuję sugestii Twojej co do faszyzmu. Powiedzmy, że byłeś pod wpływem "grupy". 

Problem współżycia pozaprokreacyjnego, to przede wszystkim przestroga przed takim liberalizmem w którym ktoś rozumie wolność jako nieograniczona możliwość  do zaspakajania  swej seksualności często wykorzystując i  rekompensując niedostatek przyjemności  mnogością przygód. Idzie to w parze często w źle pojętej wartości wolności „Róbta co chceta”.
Kto swą seksualność umieszcza obok miłości temu grozi niebezpieczeństwo relatywizmu miłości, kto jednak przeżywa miłość jako akt woli uniknie tego niebezpieczeństwa.
pozdrawiam - zbynek
zbynek
Go

Email
« Odpowiedz #1911 : 2007-06-09, 12:06:07 »

Tak niebezpieczeństwo tkwi  w takiej   tolerancji gdzie przeczy to rozumowi -  gdy kto¶ jest mniej rzeczowy a bardziej personalny i zamiast  oceny merytorycznej publikacji, widzi i przedstawia autora  jako demona.

Czy zdajesz sobie sprawę że Twoja tolerancja, ma swoje Ľródło w takiej koncepcji w której  korzystasz  ze swoich praw dowoli i krzywdzisz drugiego człowieka wypowiadaj±c się o jego kondycji psychicznej. Nie przyszło ci do głowy że to Twoje subiektywne odczucia? Przedstawiaj±c jej wizerunek w takim ¶wietle to agresja na jej osobę a to też wyuczone zachowanie.
Owszem mogłe¶ wyrazić, przedstawić że jakie¶ jej pogl±dy s± złe ale to nie zrobiłe¶.

[Relatywizm to sobie możecie uprawiać w sztuce, w sprawach ważkich liczy się co¶ więcej.

Ja Zapachniało faszyzmem dopuszczaj±cym do głosu wszystkie pogl±dy pod warunkiem że będ± one zgodne z pogl±dami faszystów.

pozdrawiam - zbynek

Czużby Zbynek uważał się za przedstawiciela moralnej większości ???
Nie.. ale proponuje referendum - wtedy okaże się co społeczeństwo akceptuje. Cool Very Happy
lutonn
Go

Email
« Odpowiedz #1912 : 2007-06-09, 12:13:28 »

No przygania kociol garnkowi wypisz wymaluj Jestes" mistrzem  w nicosci"  Very Happy
lutonn
Go

Email
« Odpowiedz #1913 : 2007-06-09, 12:21:14 »

Tak tak Very Happy Very Happy.UUU , a jakże , na wejściu urządzam selekcje Very Happy
Jak również staję się ekspertem od ujawniania prywatnej korespondencji ,bezwstydnego włazidupstwa ( Toanowi Very Happy ) , szpiegowania  ludzi na innych forach - a wszystko to dzięki Elmo Very Happy Very Happy
  Bruford zachowujesz sie jak "Tranwestyta" jak pies ktory powraca do wymiocin to tylko kwestia czasu jak sie ujawnisz hehehe  Very Happy
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #1914 : 2007-06-09, 13:06:42 »

Zbynek, gdzie i kiedy użylem słowa "demon" wobec posłanki radiomaryjnej Sobeckiej ? Najlepiej, gdy wkleisz cytat.

Tomek
Bruford
Go

Email
« Odpowiedz #1915 : 2007-06-09, 13:18:03 »

Nie.. ale proponuje referendum - wtedy okaże się co społeczeństwo akceptuje. Cool Very Happy

Referendum w jakiej sprawie ?  Umieszczenia homoseksualistów w obozach reedukacyjnych czy w sprawie zakazu pozamałżeńskiego seksu? Very Happy.
Miłość jako akt woli -- doskonałe. Very Happy
grizzly
Go

Email
« Odpowiedz #1916 : 2007-06-09, 14:10:52 »

Mam pytanie?  Czy "endorfinia sobiecka" od "lojca derektora" moze stymulowac,
 silne wydzielanie endorfin, dopaminy, serotoniny itp.  Shocked Shocked Shocked

Albo innymi slowy, czy moze byc "vitaminka" przedluzajaca zycie ? Very Happy

Osobiscie gdy widze jej "podobizne", lub slysze jej "glos",
to wyobrazam sobie jej "owlosione" nogi, Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
lub "cuchnacy"ostry  zapach potu
 z otylych rozstepow na zwisajacym brzuchu. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Oooj nie jest to slodka "Doda Elektroda" Very Happy Very Happy Very Happy

Zdecydowanie wole, gdy o sexie rozprawia DE.  Very Happy Very Happy Very Happy
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #1917 : 2007-06-09, 14:34:25 »

A ja zdecydowanie wolę, gdy o miłości fizycznej wypowiada się osoba potrafiąca kochać.  Zarówno Doda jak i pani Sobecka mają postawy sugerujące kłopoty z integralnym "ja".

Tomek
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #1918 : 2007-06-09, 14:41:13 »

Znakomity "portret" p. Sobeckiej wyłania się z tego artykułu, nic dodać, nic ująć:

http://kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,53581,3203275.html

Marishka
grizzly
Go

Email
« Odpowiedz #1919 : 2007-06-09, 14:51:43 »

......wolę, gdy o miłości fizycznej wypowiada się osoba potrafiąca kochać. ........

Tomkiewicz, wiem, ze M czyta !!! twoje posty Very Happy Very Happy Very Happy

Rozpatrujac zagadnienie z  innej strony, "endorfinia sobiecka" jak najbardziej potrafi kochac:
wladze, lojca derektora, i pewnie wszystkie "bozie rekomendowane". Very Happy

Strony: 1 ... 91 92 93 94 95 [96] 97 98 99 100 101 ... 146 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 1.422 sekund z 18 zapytaniami.