Autor
|
Wtek: Polska sercem (Przeczytany 931818 razy)
|
|
Bruford
Go
|
Tak niebezpieczeństwo tkwi w takiej tolerancji gdzie przeczy to rozumowi - gdy ktoś jest mniej rzeczowy a bardziej personalny i zamiast oceny merytorycznej publikacji, widzi i przedstawia autora jako demona.
Czy zdajesz sobie sprawę że Twoja tolerancja, ma swoje źródło w takiej koncepcji w której korzystasz ze swoich praw dowoli i krzywdzisz drugiego człowieka wypowiadając się o jego kondycji psychicznej. Nie przyszło ci do głowy że to Twoje subiektywne odczucia? Przedstawiając jej wizerunek w takim świetle to agresja na jej osobę a to też wyuczone zachowanie. Owszem mogłeś wyrazić, przedstawić że jakieś jej poglądy są złe ale to nie zrobiłeś.
[Relatywizm to sobie możecie uprawiać w sztuce, w sprawach ważkich liczy się coś więcej.
Ja Zapachniało faszyzmem dopuszczającym do głosu wszystkie poglądy pod warunkiem że będą one zgodne z poglądami faszystów.
pozdrawiam - zbynek
Ale żałosne zamulanie. Typowe dla Zbynka: " tylko aby nic konkretnego od siebie niepowiedzieć " . Doskonale , przynajmniej niektórym , wiadomo kto i dlaczego używa terminu "tolerasta". Czużby Zbynek uważał się za przedstawiciela moralnej większości ??? Taki ideowy "kieszonkowy nasrallah" ?
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
Ale Ty jesteś nazi ,nienawidzisz ludzi i nieprzykryjesz swojego intelektualnego "jebałpiesizmu" bzdurami o nadwadze.
Niech ktoś z litości powie tej żałosnej kobiecie "przy mężu" , żeby poczytała trochę o nazi zanim znów powtórzy te , kompromitujące ją po raz już nie wiadomo który , bzdurki. Edukacja nie boli , choć niektórych odstręcza , jak widać po jej przykładzie.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Ale żałosne zamulanie. Typowe dla Zbynka: " tylko aby nic konkretnego od siebie niepowiedzieć " . Doskonale , przynajmniej niektórym , wiadomo kto i dlaczego używa terminu "tolerasta". Czużby Zbynek uważał się za przedstawiciela moralnej większości ??? Taki ideowy "kieszonkowy nasrallah" ? Po prostu niektórzy starają się być kulturalni i spotykają się właśnie z taką reakcją jak Twoja Ale ja już dawno zrozumiałam ,że z faszystami nie należy się cackać , "walić prosto po mordzie"-jedyne rozsądne wyjście ,bo inaczej "zaczną nas palić w krematoriach" .
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Niech ktoś z litości powie tej żałosnej kobiecie "przy mężu" , żeby poczytała trochę o nazi zanim znów powtórzy te , kompromitujące ją po raz już nie wiadomo który , bzdurki. Edukacja nie boli , choć niektórych odstręcza , jak widać po jej przykładzie. Czyżbyś dostał pozwolenie na życie ,czy może też dostałeś rozkaz do ataku ober Brufordzie? A gdybyś Ty wiedział co to jest nazizm,faszyzm ,to zrozumiałbyś ,że Tomkiewicz się doskonale w to wpisuje ,ale Ty jesteś sfrustrowanym "mężem przy żonie" lub rogaczem czy tam "niedzielnym tatusiem" W Twoich oczach Tomkiewiczowie są nieskazitelni,ale nie zauważasz tego ,że "śmierdzą" nietolerancją i to najgrubszego kalibru .
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
1Po prostu niektórzy starają się być kulturalni 2Ale ja już dawno zrozumiałam ,że z faszystami nie należy się cackać , "walić prosto po mordzie ad1 co z całą pewnością nie dotyczy Ciebie , osoby która zajęła się tutaj donoszeniem o innych forach , ujawnianiem korespondencji prywatnej oraz licznymi wyzwiskami. ad2 o nazi podyskutować to ja mogę , z osobami które mają za sobą kanono lektur na ten temat
|
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Bruford, Nie ustosunkowałeś sie do stwierdzenia Tomkiewicza ,że pozwala żyć niektórym ludziom.Jego wypowiedź Cię nie razi ,bo myślisz tak samo. Jednakowoż wychodzi na to,że Ty też w szpitalu niektórym pozwalasz żyć a niektórym nie.Grubym nie i z "głupim wyrazem twarzy" i z "cienkim portwelem" a szczupłym i wypchanym portwelem pozwalasz. Chociaż nie ,....nie chodzi tu chyba o posturę ,a jedynie o portwel. Pod białym fartuchem kryje sie czarny mundur SS'mana.
Takimi mimowolnymi wypowiedziami się zdradzacie Bruford i Tomkiewicz.Nie jesteście żadnymi humanistycznymi "zbawcami świata" ,a jedynie,najzwyklejszymi ludzikami ,którzy tłumią na codzień to co myślą ,ale gdyby tylko mogli wcielić w życie swoje prawdziwe idee,to stało by się to samo co w Niemczech w latach 30-stych (oczywiście adekwatnie do naszych czasów).
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
1Po prostu niektórzy starają się być kulturalni 2Ale ja już dawno zrozumiałam ,że z faszystami nie należy się cackać , "walić prosto po mordzie ad1 co z całą pewnością nie dotyczy Ciebie , osoby która zajęła się tutaj donoszeniem o innych forach , ujawnianiem korespondencji prywatnej oraz licznymi wyzwiskami. Tak ,dla takich jak ty i tomkiewicz nie jestem kulturalna .Jak już to kiedyś ktoś powiedział na Forum na takich jak wy jest jeden sposób-noga ,dupa,brama czy jak to tam było.... Ps. w zasadzie mógłbyś być autorytetem w temacie chamstwa
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
Pod białym fartuchem kryje sie czarny mundur SS'mana.
Tak tak .UUU , a jakże , na wejściu urządzam selekcje Jak również staję się ekspertem od ujawniania prywatnej korespondencji ,bezwstydnego włazidupstwa ( Toanowi ) , szpiegowania ludzi na innych forach - a wszystko to dzięki Elmo
|
|
|
|
|
|
|
zbynek
Go
|
Nie przyszło ci do głowy że to Twoje subiektywne odczucia? Zbynek, ludzie mający nadwagę hodują ją w sobie, gdyż próbują nieświadomie karcić swoje ciało, zupełnie jak chorzy na anoreksję. Człowiek nie znoszący siebie nigdy nie podejmie prób odzyskania zdrowia i będzie znajdywał byle pretekst, by legitymować i racjonalizować sens swojej otyłości. Żaden miłujący wolność , kochający siebie człowiek nie będzie szukał azylu w instytucjach mających fałszować rzeczywistość i siać nienawiść. Takim miejscem jest Radio Maryja. Grupuje ono tych ludzi, którzy twierdzą, że nienawiść, złość, agresja i "miłość nie do wszystkich" są im obce. Tymczasem nieświadomie ciskają nienawiścią praktycznie na wszystkich, którzy w ten czy inny sposób próbują okazac choćby iskrę prawdziwego życia. Pomijam postać Ojca Założyciela, gdyż prawdopodobnie był regularnie lany w domu rodzinnym i obarczany niewiarygodnymi ambicjami. Inaczej, gdyby obdarzono go miłością a nie religią, byłby zupełnie innym człowiekiem. Zapytajcie go o nienawiść. Zaprze się. Powie, że jej nie czuje Tomek Tomku .. ja pisałem i tylko zwróciłem uwagę na formę w przedstawianej krytyce w której z góry zasugerowałeś obraz człowieka jako demona by narzucić swoje poglądy innym. Jeśli taka postawa jest normalna dla Ciebie, to w moim odczuciu taką nie jest. ps: Nie wiem, jak trzeba sobie zaprzeczyć, by w tym artykule (posłanka Sobecka) nie dostrzec niechęci czy nawet pogardy dla popędu płciowego. Umiesczenie go w ramach małżeństwa niczego tu nie zmienia. Przecież ta kobieta nie powie, że "w ogóle", bo groziłoby to kompromitacją. Od razu jednak widać, że współżycie pozaprokreacyjne, a mające nieść umocnienie związku dwojga ludzi, jest jej kompletnie obce. I Zbynku, nie obrażaj już więcej swojej inteligencji, gdy piszesz o szanowaniu wszystkich, wszystkiego i we wszystkim ..za wszystko (tak to odebrałem) Litościwie nie skomentuję sugestii Twojej co do faszyzmu. Powiedzmy, że byłeś pod wpływem "grupy". Problem współżycia pozaprokreacyjnego, to przede wszystkim przestroga przed takim liberalizmem w którym ktoś rozumie wolność jako nieograniczona możliwość do zaspakajania swej seksualności często wykorzystując i rekompensując niedostatek przyjemności mnogością przygód. Idzie to w parze często w źle pojętej wartości wolności „Róbta co chceta”. Kto swą seksualność umieszcza obok miłości temu grozi niebezpieczeństwo relatywizmu miłości, kto jednak przeżywa miłość jako akt woli uniknie tego niebezpieczeństwa. pozdrawiam - zbynek
|
|
|
|
|
|
|
zbynek
Go
|
Tak niebezpieczeństwo tkwi w takiej tolerancji gdzie przeczy to rozumowi - gdy kto¶ jest mniej rzeczowy a bardziej personalny i zamiast oceny merytorycznej publikacji, widzi i przedstawia autora jako demona.
Czy zdajesz sobie sprawę że Twoja tolerancja, ma swoje Ľródło w takiej koncepcji w której korzystasz ze swoich praw dowoli i krzywdzisz drugiego człowieka wypowiadaj±c się o jego kondycji psychicznej. Nie przyszło ci do głowy że to Twoje subiektywne odczucia? Przedstawiaj±c jej wizerunek w takim ¶wietle to agresja na jej osobę a to też wyuczone zachowanie. Owszem mogłe¶ wyrazić, przedstawić że jakie¶ jej pogl±dy s± złe ale to nie zrobiłe¶.
[Relatywizm to sobie możecie uprawiać w sztuce, w sprawach ważkich liczy się co¶ więcej.
Ja Zapachniało faszyzmem dopuszczaj±cym do głosu wszystkie pogl±dy pod warunkiem że będ± one zgodne z pogl±dami faszystów.
pozdrawiam - zbynek
Czużby Zbynek uważał się za przedstawiciela moralnej większości ??? Nie.. ale proponuje referendum - wtedy okaże się co społeczeństwo akceptuje.
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
Ale żałosne zamulanie. Typowe dla Zbynka: " tylko aby nic konkretnego od siebie niepowiedzieć " . Doskonale , przynajmniej niektórym , wiadomo kto i dlaczego używa terminu "tolerasta". Czużby Zbynek uważał się za przedstawiciela moralnej większości ??? Taki ideowy "kieszonkowy nasrallah" ? No przygania kociol garnkowi wypisz wymaluj Jestes" mistrzem w nicosci"
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
Tak tak .UUU , a jakże , na wejściu urządzam selekcje Jak również staję się ekspertem od ujawniania prywatnej korespondencji ,bezwstydnego włazidupstwa ( Toanowi ) , szpiegowania ludzi na innych forach - a wszystko to dzięki Elmo Bruford zachowujesz sie jak "Tranwestyta" jak pies ktory powraca do wymiocin to tylko kwestia czasu jak sie ujawnisz hehehe
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Zbynek, gdzie i kiedy użylem słowa "demon" wobec posłanki radiomaryjnej Sobeckiej ? Najlepiej, gdy wkleisz cytat.
Tomek
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
Nie.. ale proponuje referendum - wtedy okaże się co społeczeństwo akceptuje. Referendum w jakiej sprawie ? Umieszczenia homoseksualistów w obozach reedukacyjnych czy w sprawie zakazu pozamałżeńskiego seksu? . Miłość jako akt woli -- doskonałe.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
Mam pytanie? Czy " endorfinia sobiecka" od "lojca derektora" moze stymulowac, silne wydzielanie endorfin, dopaminy, serotoniny itp. Albo innymi slowy, czy moze byc "vitaminka" przedluzajaca zycie ? Osobiscie gdy widze jej "podobizne", lub slysze jej "glos", to wyobrazam sobie jej " owlosione" nogi, lub " cuchnacy"ostry zapach potu z otylych rozstepow na zwisajacym brzuchu. Oooj nie jest to slodka " Doda Elektroda" Zdecydowanie wole, gdy o sexie rozprawia DE.
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
A ja zdecydowanie wolę, gdy o miłości fizycznej wypowiada się osoba potrafiąca kochać. Zarówno Doda jak i pani Sobecka mają postawy sugerujące kłopoty z integralnym "ja".
Tomek
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
......wolę, gdy o miłości fizycznej wypowiada się osoba potrafiąca kochać. ........
Tomkiewicz, wiem, ze M czyta !!! twoje posty Rozpatrujac zagadnienie z innej strony, " endorfinia sobiecka" jak najbardziej potrafi kochac: wladze, lojca derektora, i pewnie wszystkie " bozie rekomendowane".
|
|
|
|
|
|
|
|
|