Autor
|
Wtek: Polska sercem (Przeczytany 931709 razy)
|
Bruford
Go
|
Widzisz tu jakieś cytaty z prywatnej korespondencji? Bo ja nie, Nie widzę czegos takiego jak ;"Cytuj z Marishka"
Bo za dosłowny cytat albo zrzut z maila to spokojnie Marishka mogłaby skierować pozew do sądu. Udajesz ślepą czy analfabetkę ?
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
Bruford a TY nie jestes lepszy i tez pisales nigdy a wychodzilo inaczej hehehe i dlatego nazwalem Cie "psem od wymiocin" A tak naprawde to wszyscy napisali jakis post z jednym wyjatkiem a tym wyjatkiem jestes Ty .Tak naprawde nic od siebie nie wniosles na tym forum .Napisz cos o chorobach jak leczyc itp ,jakas nowa teorie , nobo przeciesz wiesz ta nasza medycyna !!! To forum powstalo dzieki temu ze tacy jak Ty zawiedli wielu .Ja Cie rozumiem Ty nie mozesz sie pogodzic z pewnymi faktami , ale fakty to fakty Bierz przyklad z lekarki
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Widzisz tu jakieś cytaty z prywatnej korespondencji? Bo ja nie, Nie widzę czegos takiego jak ;"Cytuj z Marishka"
Bo za dosłowny cytat albo zrzut z maila to spokojnie Marishka mogłaby skierować pozew do sądu. Udajesz ślepą czy analfabetkę ? tak ,tak Podłożyłeś mi na tacy świetny pomysł.Tylko ciekawe co by powiedział Urząd Imigracyjny na te zrzuty? Ciekawe co by powiedzieli na jej "działalność misyjną".? Nie mówiąc juz o wulgarnych oszczerstwach ,które są wymierzone we mnie .
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
dlatego nazwalem Cie "psem od wymiocin"
I zadowolony z siebie jesteś ??? Gratulacje.I pogadaj sobie z podobnymi do siebie.
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Autor tekstu: Andrzej Kleina; Oryginał: www.racjonalista.pl/kk.php/s,5408"Tylko wtedy, gdy zerwało się kazirodcze więzi, można sądzić krytycznie własną grupę, tylko wtedy można w ogóle sądzić. Większość grup, bez względu na to, czy są to pierwotne plemiona, narody czy religie, troszczy się o własne przeżycie i podtrzymanie władzy swoich przywódców, grupy te wykorzystują wrodzony zmysł moralny swych członków, by pobudzić ich przeciwko obcym, z którymi znajdują się w konflikcie. Ale posługują się one kazirodczymi więzami, które utrzymują człowieka w moralnej niewoli wobec jego własnej grupy, po to, by zdławić poczucie jego moralności i jego sąd, tak, że nie krytykuje on swej własnej grupy za pogwałcenie zasad moralnych, które to pogwałcenie — gdyby się dopuścili go inni - wywołałoby w nim gwałtowny sprzeciw." To cytat z "Szkiców z psychologii religii" Ericha Fromma (warto też przeczytać cały artykuł z Racjonalisty, bo jak najbardziej pasuje do "Polski Serem"). Jak widać, grupa "Optymalnych" (czytaj, to Forum) nie jest pod tym względem żadnym wyjątkiem, a typowe mechanizmy stadne nie są jej wcale obce. Marishka
|
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
dlatego nazwalem Cie "psem od wymiocin"
I zadowolony z siebie jesteś ??? Gratulacje.I pogadaj sobie z podobnymi do siebie. Nawzajem hehe Brak argumentow to tez jest argument ale dla " przeciwnika"
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Autor tekstu: Andrzej Kleina; Oryginał: www.racjonalista.pl/kk.php/s,5408Gdzie bezmiar sloganowej głupoty, której wydaje się, że myśli, jest porażający... I po cóż więc zrywać kazirodcze więzi w grupie (innymi słowy — fałszywą solidarność zawodową lekarzy, sędziów etc., a także partyjną, powodującą niezwykłe poczucie mocy i nietykalności, wręcz jak za czasów czerwonych sekretarzy), po cóż oceniać kolegę parlamentarzystę, senatora, sędziego, prokuratora, burmistrza, lekarza... defraudującego pieniądze, skorumpowanego, kpiącego z prawa, mającego powiązania z gangsterami, o jeździe po pijanemu nie wspominając, skoro jutro sytuacja może się zmienić i oceniający znajdzie się na miejscu ocenianego? ------------------------------------------------------------------------ Bez komentarza.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Sumuję wszystkie posty. Co się okazuje ? ,że Inni tzn. Tomkiewicz,Bruford,grizzly-mogą obrażać tych ,którzy im nie pasują pod różnym względem-rażą ich katolicy,księża,Papież, i wiele innych postaci i sytuacji. Akurat teraz nie spodobała się im pani posłanka Sobecka Toteż zaczęto się z niej naśmiewać,wyzywając ją od demonów-grizzly. Tomkiewicz wkleił link z jej zdjęciem i tym o czym się wypowiadała, zarazem zaznaczył,aby zwrócić uwagę na jej fotos I zaczęło się pośmiewisko No to ja wpadłam na ich "koleiny myślowe" i zaczęłam komentować ich fotografię(wcale Tomkiewicze nie są piękniejsi od p.Sobeckiej ,bo piękno jeszcze wypływa z wnętrza ) I co się okazało? Że jestem chamem a oni wcale nie zachowali się lepiej ode mnie ,a nawet gorzej-jak to dziwnie się dzieje w tym otaczającym świecie; Ludzi drażnią u drugich ludzi ich własne cechy . Krótko mówiąc chamów drażni chamskie zachowanie Czyż to nie jest pokrętna natura ludzka? No kto jak kto ,ale Tomkiewiczowie ,po takiej niby "szkole życia",to już nie powinni się wyśmiewać z innych a tymbardziej z czyjejś fotografii.Przeczytali tyle ksiąg psychologicznych ,to chyba powinni wiedzieć o tym ,że piekno to nie tylko wygląd zewnętrzny Widać nic nie wynieśli z tego czytania -albo po prostu nie umieją czytać ,czego juz wielokrotnie dowiedli,a teraz oceniając jedynie kogoś po fotografii ONI MOGĄ SIĘ WYŚMIEWAĆ Z INNYCH ,A CZUJĄ SIĘ POKRZYWDZENI JEŚLI KTOŚ ZACZYNA KPIĆ Z NICH . Jednakże głównym promotorem kpin z ludzi jest Bruford. No wiadomo on jest cacy .Ale czy tak trudno pojąć ,że od początku pobytu tu na Forum nie napisał nigdy ani jednego treściwego posta?każdemu tutaj udało sie komuś pmóc,doradzić. A jemu? Czy on komuś pomógł ,że ten ktoś poczuł się lepiej? Nie. On jak ta myja ,czeka tylko na potknięcie kogokolwiek ,żeby potem móc kogokolwiek wyśmiać.Toteż sam jest wyśmiewany A co gorsza on jest lekarzem więc powinien jakoś umieć się zachować. Jak już napisałam wcześniej;ja nic nie tracę w takich pyskówkach,natomiast on jako lekarz osiąga nadir swoich możliwości I pomyśleć drodzy Forumowicze ,że między innymi taka swołocz strajkuje ,bo chce podwyżki.Pytam się;podwyżki ZA CO? Za to że siedzi taki jeden z drugim nic nie robi tylko szydzi z czegokolwiek i z kogokolwiek?Toż to KPINA Z NARODU,BRAK SZACUNKU DO NARODU.Taki ktoś nie zasługuje nawet na bycie salową ,czy konserwatorem przyrody wokół szpitala.Taki ktoś zasługuje na szmatą po łbie i kopa w d***pę. No cóż Kończę test i wracam na swoje koleiny .
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Jak to dobrze, że nie widzą tego niezarejestrowani!. Może, aby skanalizować waszą "nienawiść" wzajemnie do siebie utworzę nowy dział?. Tylko jak go nazawć? Nazwa nieobraźliwa, a jednoznaczna. Może "forumowe animozje"?. Wstyd mi za Was i szkoda miejsca na serwerze na takie ... PS Tomkiewicz: nie analizuj tego co napisałem, a czytaj nornalnie - bo to normalny tekst. Bruford, Tomkiewicz, Elmo, Lutonn: przemyślcie proszę, co napisaliście w tym temacie. A do wszystkich zarejestrowanych, którzy pisują na tym Forum: proszę skupić się na temacie, a nie przymiotach swoich dyskutantów.
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
Nawzajem hehe Brak argumentow to tez jest argument ale dla " przeciwnika" Zadowolonyś zatem.I dobrze.Każdy osiąga zadowolenie z tego na co go stać tak jak ty z obrażania ludzi. I dam Ci radę. Trzymaj się środowiska , w którym akceptuje się obrażanie ludzi ( z takiego zapewnie się wywodzisz).I nie próbuj sięgać gdzie indziej bo Cię wyśmieją
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
Bruford, przemyślcie proszę, co napisaliście w tym temacie. A do wszystkich zarejestrowanych, którzy pisują na tym Forum: proszę skupić się na temacie, a nie przymiotach swoich dyskutantów.
Ja mam przemyśleć ??? Po co , zazwyczaj myślę zanim napiszę .A teraz dla Ciebie , drogi adminie , celem przemyślenia , próbeczka tego na co tak uporczywie od dawna nie reagujesz : między innymi taka swołocz strajkuje ,bo chce podwyżki.
Heh , szczęście trzeba przyznać , że moja egzystencja i dochody nie zależą od takich.......No chyba ,że będzie nowa rewolucja robotniczo-chłopska i zlikwidują prywatne praktyki. Powiem Ci tak drogi adminie , nie reagujesz od początku na knajactwo choć potrafileś zareagować migiem na Adax.Lubisz takie knajactwo?? Przesłalem Ci do moderacji kilka postów elmo ( wyjątkowo obraźliwych wobec ludzi) bez słowa mojego komentarza publicznie, w nadziei ,że wykażesz obiektywizm.Nie wykazałeś.Brak moderacji zamienia to forum w rynsztok.Nie mam zamiaru tracić nawet tych kilku chwil na dalsze obcowanie z elmopodobnymi.
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
... swołocz ...
Tego słowa użyłeś Ty pierwszy w dyskusji ze mną. Nie trzeba było długo czekać żeby Twoje własne słowa obruciły się przeciwko Tobie. 'Kto mieczem wojuje od miecza ginie'.
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
... swołocz ...
Tego słowa użyłeś Ty pierwszy w dyskusji ze mną. Cytat po proszę.Nie pamiętam bym Cie nazwał swołoczą
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Pamiętaj co się mówi bo nigdy nie wiesz jak to zostanie użyte. Ja nie powiedziałam, że mnie tak nazwałeś, tylko że użyłeś tego słowa.
Poszperaj w starszych postach, a napewno znajdziesz.
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
Pamiętaj co się mówi bo nigdy nie wiesz jak to zostanie użyte. Ja nie powiedziałam, że mnie tak nazwałeś, tylko że użyłeś tego słowa.
Poszperaj w starszych postach, a napewno znajdziesz.
No to pomyśl , na Boga , raz w życiu obiektywnie.Ja Ciebie tak nie nazwałem.Mnie tu tak nazwano.I paru innych nazwano też na różne sposoby .I to jest różnica której nie chcesz zauważać.Twoja sprawa.Straciłem zainteresowanie tym forum , na którym królują teraz małe ludziki zaszczuwające innych.Prawdę mówiąc napawa mnie to obrzydzeniem.
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Bruford, lubiłam Twoje dyskusje 'kontra' zauważ, że cała 'rozruba' się zaczęła od 'wejścia' Tomkiewiczów na to forum. Uległeś (urokowi?) Tomkiewiczom, pociągnołeś za nimi i topisz się razem z nimi.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
... swołocz ...
Tego słowa użyłeś Ty pierwszy w dyskusji ze mną. Tak Halino.To on pierwszy użył tego słowa!A ja je podłapałam i użyłam w odpowiednim momencie.Ale najwyraźniej tylko nieliczni czytają posty. A okazuje się ,że jeszcze do tego ,że niektórzy nie pamiętają co sami napisali . No ,Bruford kolejny raz usunął konto,bo myśli,że wszyscy zapomną co pisał i trudno będzie cokolwiek znaleźć Ale nie mnie,bo ja w odróżnieniu od ......czytam i zapamietuję ,a to ,że mam dobrą pamięć ,to należy mnie się z tego tylko cieszyć . Kurczę,czy on przestanie już ujadać? Bo normalny człowiek w pewnym momencie ma już dość ,a on nie
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
|
|