Autor
|
Wtek: Polska sercem (Przeczytany 931745 razy)
|
toan
Go
|
Nie reaguję, bo nie czytam durnot wypisywanych w "wolnych tematach", przez co nie czytam również rozsądnych wypowiedzi w tym dziale. Nie czytam praktycznie wcale tego Forum od czasu wprowadzenia "zgłoś do moderatora". Nie interesują mnie osobiście cudze łamańce psychiczne, ani osobiste cudze pseudoproblemy. Najchętniej zlikwidowałbym to Forum, ale z drugiej strony - sporo osób tu wchodzi z konkretnymi własnymi problemami zdrowotnymi, uzyskujęc stosowne odpowiedzi, więc nie będę ich karał likwidacją Forum, przez np: czyjąś infantylność, brak wychowania, czy zacietrzewienie. Proszę korzystać z funkcji "zgłoś do moderatora", bo nie chcę czytać i uczestniczyć w chamskich pyskówkach, które mi osobiście nie przeszkadzają, ale uwłaczają wielu Użytkownikom. Zdaję sobie sprawę, że brak wychowania i brak szacunku do innych osób wynosi się z dzieciństwa i trudno jest dorosłej "anonimowej" osobie nad własnymi problemami zapanować. Jednakże, analizuję każde zgłoszenie do moderatora (prośba do osób zgłaszających o kilka słów komentarza) i postanawiam: GODZIĆ WAS NIE BĘDĘ, bo unikam.... Jeśli dojdę do wniosku, że zgłoszona treść może nie mieścić się w kanonie dobrego wychowania, będę BANOWAŁ bez ostrzeżenia na jeden - siedem dni dla "otrzeźwienia". Ban będzie polegał na braku możliwości wysyłania postów. Jeśli nie poskutkuje, będę wywalał na dobre, bo to nie jest "chamska knajpa", ale Forum na www-dr-k. JASNE?. Naprawdę nie żartuję. Prosze również nie zaśmiecać miejsca na serwerze wklejaniem "pierdołek" typu zdjęcie "ładnej", czy "brzydkiej" pani, bo miejsca jest dość, ale nie na "durnoty". Dziś padną pierwsze "bany otrzeźwiające" z podaniem do wiadomości na Forum, ponieważ kilka osób nie potrafi dorośle dyskutować. Ponieważ sami nie potraficie ocenić, co wypada, a co nie, będzie teraz za was decydował ... To bardzo przykre, że tyle dzieci się tu pojawiło!
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
Bruford, lubiłam Twoje dyskusje 'kontra' zauważ, że cała 'rozruba' się zaczęła od 'wejścia' Tomkiewiczów na to forum. Uległeś (urokowi?) Tomkiewiczom, pociągnołeś za nimi i topisz się razem z nimi.
No widzisz, o to chodzi.Ty wiesz ,że nie użyłem tego słowa wobec Ciebie.Ludzik , jak widać po jej poście, nie rozumie lub udaje że nie rozumie.Grunt ,żeby ludzik miał prawo obrażać innych. i jeszcze byli tacy co go nagrodzą poklaskiem. Nie chodzi o "uleganie urokowi" , z Tomkami też się spierałem i to ostro.Rzecz w tym ,że wzbudza moje obrzydzenie szczucie ludzi , wszystkich ludzi.Kto szczuje na forum ten pewnie jest zdolny do zaszczuwania w realu.Wczytaj się jeszcze raz ( bo nie wątpię , że znasz ten tekst) : "jak przychodzili po komunistów ,nic nie zrobiłem bo nie bylem komunistą , jak przychodzili po katolików-nic nie zrobiłem bo nie bylem katolikiem, jak przychodzili po prostestantów.......jak przyszli po mnie to już nie było komu się odezwać". Święte słowa.Dlatego daję wyraz swojej odrazie do zaszczuwania i ludzi którzy to uprawiają.A spektakl zaszczuwania Tomkiewiczów - no cóż skoro są tacy , którym się to podoba , to pewnie będzie trwał dalej.
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
. Proszę korzystać z funkcji "zgłoś do moderatora", , będę BANOWAŁ bez ostrzeżenia na jeden - siedem dni dla "otrzeźwienia". Ban będzie polegał na braku możliwości wysyłania postów. Jeśli nie poskutkuje, będę wywalał na dobre, bo to nie jest "chamska knajpa", ale Forum na www-dr-k. JASNE?. Naprawdę nie żartuję.
Nareszcie.
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
I Ja . Wysłany przez: Halina Ch. lubiłam Twoje dyskusje 'kontra' Bruford, ja tez, No i dzięki wam. I nie pozwalajcie na zaszczuwanie ludzi.
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Nareszcie. Mnie opieka "wielkiego brata" uwłacza w dyskusji, bo sam staram się ocenić, co innych obrazić może. A jeszcze bardziej mi UWŁACZA, że na własnym FORUM muszę tak postępować (moderacja) Fuj, co ja tu jeszcze robię
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
bo sam staram się ocenić, co innych obrazić może.
Wtedy taki post zgłosi się do moderatora.Ty również Toan bedziesz musiał postarać się "ubierać słowa w kwiatuszki" ,bo też nie byłeś święty
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Postanowiłem też wyciągnąć z ukrycia przed niezarejstrowanymi "wolne tematy", bo nie mam się czego osobiście wstydzić .
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
I nie pozwalajcie na zaszczuwanie ludzi. Zgadzam sie z tym w 100%-tach Nareszcie nikt nie bedzie szydził z czyjegoś wyznania Oj będzie się trzeba pilnować coniektórym ,żeby czasem nie napisać o kimś( .....) ,kto jest katolikiem, for example
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Fuj, co ja tu jeszcze robię Nie pisz tak bo mi (a pewnie nie tylko ja tak myslę) też jest przykro mimo, że jestem tutaj nowy. Olewam wolne tematy, a bardzo lubię Twoje posty nt. ŻO. Jesteś bardziej dosadny niż ojciec (nie musisz pełnić misji) co mi akurat odpowiada. Jeden z ostatnich wątków na temat prawa zachowania energii był świetny! Do teraz ślęczę przed kompem i przypominam sobie to wszystko czego uczyłem się przecież w szkole. Nie odzywam sie bo cienias jestem w tych tematach ale CZYTAM TOAN i b. dziękuje!
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Fuj, co ja tu jeszcze robię Nie pisz tak bo mi (a pewnie nie tylko ja tak myslę) też jest przykro mimo, że jestem tutaj nowy. Olewam wolne tematy, a bardzo lubię Twoje posty nt. ŻO. Jesteś bardziej dosadny niż ojciec (nie musisz pełnić misji) co mi akurat odpowiada. Jeden z ostatnich wątków na temat prawa zachowania energii był świetny! Do teraz ślęczę przed kompem i przypominam sobie to wszystko czego uczyłem się przecież w szkole. Nie odzywam sie bo cienias jestem w tych tematach ale CZYTAM TOAN i b. dziękuje! szkoda ,że jak się pisze o ciekawych rzeczach,to wątek po kilku postach milknie.Jest fajny wątek o nabieraniu masy,o ćwiczeniach ,ale najwyraźniej nikt się nie interesuje tym ,co się dzieje podczas wysiłku fizycznego w organizmie i jak on wpływa na zdrowie i na kształtowanie zapotrzebowania na inny rodzaj paliwa niż węglowodany. Ciekawy wątek ,ale jakoś nikt nie chciał w nim pisać na temat.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Nie odzywam sie bo cienias jestem w tych tematach ale CZYTAM TOAN i b. dziękuje! Blackend,to zacznij się oddzywać .Zadawać pytania.Myślę ,że będzie bardziej ciekawie jeśli będziemy mogli sobie podyskutować na te interesujące rzeczy. Ja też nad wieloma rzeczami się nigdy nie zastanawiałam (dlaczego tak właśnie się dzieje).Nie wiedziałam np. dlaczego źle się czułam po intensywnym biegu ,po "przeczytaniu" Toana sobie uświadomiłam. Zacznij zadawać pytania. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Blackend,to zacznij się oddzywać .Zadawać pytania. He, he żeby pytać też niestety trzeba mieć wiedzę. Na banalne pytania odpowiedział już dr Kwaśniewski - ja jeszcze jestem na etapie czytania.
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Fuj, co ja tu jeszcze robię Nie pisz tak bo mi (a pewnie nie tylko ja tak myslę) też jest przykro Mnie też jest przykro, że najbardziej przykro jest tym osobom, które nic nie zawiniły w tej sytuacji. To taki paradoks psychologiczny.
|
|
|
|
|
|
|
zbynek
Go
|
[...] będę BANOWAŁ bez ostrzeżenia na jeden - siedem dni dla "otrzeźwienia".
Ja jest ZA To takie biblijne rozwiązanie zamieniające kogoś na siedem dni w słup soli.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
[...] będę BANOWAŁ bez ostrzeżenia na jeden - siedem dni dla "otrzeźwienia".
Ja jest ZA To takie biblijne rozwiązanie zamieniające kogoś na siedem dni w słup soli. Też jestem ZA!To powinno być już dawno wprowadzone, kiedy się zaczął ten cały młyn w zeszłym roku .
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
Nawzajem hehe Brak argumentow to tez jest argument ale dla " przeciwnika" Zadowolonyś zatem.I dobrze.Każdy osiąga zadowolenie z tego na co go stać tak jak ty z obrażania ludzi. I dam Ci radę. Trzymaj się środowiska , w którym akceptuje się obrażanie ludzi ( z takiego zapewnie się wywodzisz).I nie próbuj sięgać gdzie indziej bo Cię wyśmieją Widze zes bracie wiele sie nauczyl na tym forum , upodobniles sie do Elmo ciekawe co to ma znaczyc BRAWO!!! hehehe A ktore wedlug Ciebie srodowisko jest najlepsze Bruford a tak na marginesie widze zmiane w twoich postach , i przypomina mi sie powiedzenie "swinia wor drze i kwiczy"
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
przypomina mi sie powiedzenie "swinia wor drze i kwiczy" Powtórzę , bo chyba nie do końca skapowałeś. Wszystko co mam Ci do powiedzenia , powiedziałem w ostatnim skierowanym do Ciebie poście . Nic więcej nie mam do powiedzenia Tobie ani teraz ani w dającej się przewidzieć przyszłości.
|
|
|
|
|
|
|
Krystyna*Opty*
Go
|
Toan napisał: Jak to dobrze, że nie widzą tego niezarejestrowani!. Nadmienię, że jeśli Annaklay albo np. Are - są tutaj zarejestrowani (?) to te niechlubne pseudodyskusje ad personam mają szansę być cytowane przez nich na forach publicznych Mam nadzieję, że filtrujesz ich po adresach serwerów (kanadyjski i Club Net) Może, aby skanalizować waszą "nienawiść" wzajemnie do siebie utworzę nowy dział?. Bardzo słusznie. 1. Wszędzie niestety trzeba sprzątać... , jeśli dla nas ważna jest JAKOŚĆ , a nie tylko ILOŚĆ postów... Nagradzanie ILOŚCI wysłanych postów - to typowa zasada na wszystkich forach (którą zresztą i Tobie - jako moderatorowi - zdarza się nagradzać... ) 2. Bezpardonowe wycieczki ad personam zniechęcają do czytania forum w ogóle... 3. Wśród masy osobistych potyczek zupełnie są niewidoczne posty NA TEMAT 4. Oczywiście najlepsza byłaby możliwość przenoszenia do takiego niechlubnego działu pojedynczych postów a nie całego wątku, który przecież może zawierać bardzo wiele cennych informacji. Tylko jak go nazawć? Nazwa nieobraźliwa, a jednoznaczna. Może "forumowe animozje"?. Kilka propozycji: Spamowisko, Nie To Forum, Nie Na temat ... (i oczywiście jako forum tylko dla zarejestrowanych) Wstyd mi za Was i szkoda miejsca na serwerze na takie ... Masz rację. P.S. Nawiasem mówiąc zupełnie nie kumam jaki jest sens tytułu tego długaśnego wątku i co ma wspólnego z treścią postów Oczywiście jest to pytanie nie do Ciebie i raczej retoryczne...
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Tylko jak go nazawć? Nazwa nieobraźliwa, a jednoznaczna. Może "forumowe animozje"?. Kilka propozycji: Spamowisko, Nie To Forum, Nie Na temat ... (i oczywiście jako forum tylko dla zarejestrowanych) Krystyno nazwy nowych wątków już nie są potrzebne Toan postanowił,że będzie "karał" banem obraźliwe teksty. Od dziś żadnego obrażania kogokolwiek i czegokolwiek.I zarazem spokój.
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Oczywiście jest to pytanie nie do Ciebie i raczej retoryczne... To spytaj wprost. Odpowiadam, co zresztą zrobiłem wcześniej. Nazwa wątku jest zniekształconą nazwą religijnego wątku Daniela. Myślałem, że będzie stanowił taki kolaż tematyczny, gdzie każdy będzie mógł się wypowiedzieć w dowolnym temacie, nawet w tematach sera. Sądziłem, że pomiędzy przymróżeniem oka , znajdzie się miejsce na kontrowersyjne, budzące wewnętrzny, niesprecyzowany sprzeciw tematy. Do głosu doszły jednak skrzywdzone dzieci we wnętrzu niektórych forumowiczów. Skrzywdzone, bo nie mające mozności przeżycia, opisania swego bólu i miast tego atakujące wybrane do tego , zastępcze osoby. Tłuczenie tej prawdy staje się coraz bardziej męczące również dla mnie, dokładnie tak samo, jak nie mówienie o tym. Tomek
|
|
|
|
|
|
|
|
|