Autor
|
Wtek: Polska sercem (Przeczytany 931725 razy)
|
Tomkiewicz
Go
|
Toan, fajnie , że zdobyłeś się na jakąkolwiek aktywność w tym temacie. Będziesz musiał jednak zweryfikować swoje narzędzia badawcze, żeby nie kompromitować się próbami przeforsowania np. znaczenia słowa "jełop" jako nie mającego znaczenia pejoratywnego. Ja wielokrotnie dobrze Ci radziłem. Zamiast banować i upominać, dyskutuj. Jednak pozostawałeś pasywny i od czasu do czasu tylko przyzwalałeś na zachowania ad personam. Wiem, że chcesz dobrze - to niezaprzeczalne, jednak ignorowanie tak waznych dyskusji w wolnych tematach, bardzo mnie dziwi. Powiedz mi, jak to robisz, że mając tak nieprawdopodobny i namacalny dowód w postaci słów pisanych, stawiasz w jednym rzędzie kilku ludzi, obarczając zbiorową odpowiedzialnością ? Jak ? Gdzie podziała się wnikliwość badacza, obserwatora ? A może zarezerwowałeś ją jedynie dla działki żywieniowej ? Jeśli tak, uważam to za błąd kardynalny.
ps: Chyba wiesz, że dla niektórych "z dzieckiem w sobie skrzywdzonych" robisz za coś w rodzaju ojca. I ci ludzi potrzebują, byś im wyznaczył granice postępowania. Dlatego poziom chamstwa i agresji jest tu testerem. Możesz w to wierzyć lub nie. Wiedzę Twojego Ojca (któremu życzę JAK NAJLEPIEJ) wprowadzić jest łatwiej (choć spotyka się z agresją i będzie się spotykać) niźli wiedzę o etiologii tzw zła. Tu prawda styka się NIESTETY (naprawdę niestety) z rodzicami i dlatego ZAWSZE większość będzie mówić "jakie to okropne !" lub "skąd się wzieły te wszystkie okropności ?" Pewnie powiesz, że dysfunkcja nieodżywionego mózgu. Ten argument pada jak mucha domowa wobec zachowań na tym forum, jak i w rzeczywistości pozawirtualnej. Szkoda, wielka szkoda, że nigdy nie dojdzie do fuzji wolności z dbałością o somę. Wniosek z tego forum. Ludzie nie chcą być wolni (bo to trudne), chcą się jedynie dobrze odzywiać - i tylko religijny kontekst ŻO pozwoli im zobaczyć w tym globalne remedium.
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
"z dzieckiem w sobie skrzywdzonych" miało być " z dzieckiem w sobie skrzywdzonym" T
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Niektórzy na tym Forum mamusię już znaleźli ,a teraz szukają dzieci,...skrzywdzonych dzieci i szukac nie przestaną Całe to zachowanie ,to przykre reperkusje nieuświadomionego kompleksu Edypa.
|
|
|
|
|
|
|
Krystyna*Opty*
Go
|
A ja zdecydowanie wolę, gdy o miłości fizycznej wypowiada się osoba potrafiąca kochać. Zarówno Doda jak i pani Sobecka mają postawy sugerujące kłopoty z integralnym "ja". Wg mnie to jednak ekstremy polskiego rodzaju żeńskiego... A najgorsze jest to, że jednak się komuś podobają, mają swych wielbicieli i poparcie... To niestety także sygnał dla innych młodych kobiet, że "takie" powinny być - albo "mocher", albo blondi-mega-ordynus... Ehh... niektórzy jeszcze się łudzą, że młodych wychowuje szkoła, nic bardziej mylnego, wychowują media... bo do młodego pokolenia najsilniej trafiają nie słowa (argumenty), a PRZYKŁAD, najsilniej działające naśladownictwo. A w mediach "atrakcyjnych" (czyt. ekstremalnych) przykładów dostatek...
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Ehh... niektórzy jeszcze się łudzą, że młodych wychowuje szkoła, nic bardziej mylnego, wychowują media... Krystyno, to nie szkoła i nie media "wychowują" lecz rodzice. Miast KOCHAĆ. Marishka
|
|
|
|
|
|
|
Joela
Go
|
Niektórzy na tym Forum mamusię już znaleźli ,a teraz szukają dzieci,...skrzywdzonych dzieci i szukac nie przestaną Całe to zachowanie ,to przykre reperkusje nieuświadomionego kompleksu Edypa. Elmo masz racje cos musi byc na rzeczy ,bo ile mozna słuchac o Do głosu doszły jednak skrzywdzone dzieci we wnętrzu niektórych forumowiczów. Skrzywdzone, bo nie mające mozności przeżycia, opisania swego bólu i miast tego atakujące wybrane do tego , zastępcze osoby. Tłuczenie tej prawdy staje się coraz bardziej męczące również dla mnie, dokładnie tak samo, jak nie mówienie o tym. >< ><><>< nawet zdrowy po takich sesjach by sie pochorował / toan/Powiedz mi, jak to robisz, że mając tak nieprawdopodobny i namacalny dowód w postaci słów pisanych, stawiasz w jednym rzędzie kilku ludzi, obarczając zbiorową odpowiedzialnością ? Jak ?
Gdzie podziała się wnikliwość badacza, obserwatora ? A może zarezerwowałeś ją jedynie dla działki żywieniowej ? Jeśli tak, uważam to za błąd kardynalny.
Właśnie mnie to tez zastanawia ,ale na co pozwolił to teraz plon zbieraKultura dziecka nieskrzywdzonego Ewangelicy/Baptyści - Ty jesteś pełen g***a! Ale Jezus cię kocha! Tylko chrzest wodny i wyznanie, że Jezus jest twoim panem, zbawi Cię od tego g***a. Zielonoświątkowcy - Ty jesteś pełen g***a! Ale Jezus cię kocha! Duch Święty zstąpnzsnfdjfhlg fjmhgjmb! Duch świenfljg nfbdnfdhgf sfnsgnhm... Charyzmatycy - Ty jesteś pełen g***a! Ale Jezus cię kocha! fjmhgjmb! Duch świenfljg nfbdnfdhgf! g***o, w imię Jezusa, nakazuję ci odejść! Natychmiast! Apokaliptycyzm(?) - Żyjemy w czasach ostatecznych. Cały świat zalewają fale g***a. Dokładnie tak, jak w Księdze Objawienia. Ilości tego g***a wskazują na rychłe przyjście Chrystusa, który nas porwie do nieba! Satanizm - Skoro ten pan pozwolił swojemu psu zostawić kupę w tym miejscu, odpłaćmy mu tym samym, zostawiając kupę w jego mieszkaniu. Marishka No cóz Elmo tobie wolno pisać jak i co chcesz bo ciebie admin szanuje ja za to ze POKAZAłAM stan kultury chamskiej , dostałam odpowiedź Odp: Regulamin ? « Odpowiedz #45 : Marzec 18, 2007, 08:51:37 am » Odpowiedz cytując Najprostszym rozwiązaniem będzie jeśli przestaniesz Jona wypisywać to co wypisujesz i uspokoisz się. Netykieta na tym Forum ogranicza się do prostej zasady: - nie dyskutuje się tutaj o Użytkownikach, a o temacie wątku. Nie lubię ingerować na Forum, a szczególnie w dział "Wolne tematy", bo to wolne tematy i wolna dyskusja - o ile mam zastrzeżenia, to chodzi głównie o formę wypowiedzi. Jeśli treści zamieszczane źle na ciebie wpływają, a regulamin nie odpowiada - to nie odwiedzaj tego Forum, bo musu nie ma.PS Nie ma również mojej zgody na tym Forum, na wypisywanie obraźliwych bredni o Janie Kwaśniewskim. ><><>>< OTO admin bezstronny !!! ps: Chyba wiesz, że dla niektórych "z dzieckiem w sobie skrzywdzonych" robisz za coś w rodzaju ojca. I ci ludzi potrzebują, byś im wyznaczył granice postępowania. Dlatego poziom chamstwa i agresji jest tu testerem. Możesz w to wierzyć lub nie. O ile zrozumie ,że to WY wołacie o wytyczenie granicWiedzę Twojego Ojca (któremu życzę JAK NAJLEPIEJ) wprowadzić jest łatwiej (choć spotyka się z agresją i będzie się spotykać) niźli wiedzę o etiologii tzw zła. Tu prawda styka się NIESTETY (naprawdę niestety) z rodzicami i dlatego ZAWSZE większość będzie mówić "jakie to okropne !" lub "skąd się wzieły te wszystkie okropności ?" Pewnie powiesz, że dysfunkcja nieodżywionego mózgu. Ten argument pada jak mucha domowa wobec zachowań na tym forum, jak i w rzeczywistości pozawirtualnej. Szkoda, wielka szkoda, że nigdy nie dojdzie do fuzji wolności z dbałością o somę. Wniosek z tego forum. Ludzie nie chcą być wolni (bo to trudne), chcą się jedynie dobrze odzywiać - i tylko religijny kontekst ŻO pozwoli im zobaczyć w tym globalne remedium. lizusostwo. Tak wiec widzisz ELMO ,nie kazdy moze ,bo są równi i równiejsi . Obserwowałam zza zasłony ,jak sprawy sie potoczą ,czy jak ja zamilkne chamstwo ustanie ? Nic z tego oni sa nosicielami i beda siac i siac . Toan wiele cytuje a zapomniał o tym Wyrzuc OSZCZERCE A KłóTNIA USTANIE !!!elmo ostro ciełaś ja bym sobie na to nie pozwoliła ,ale moze było to potrzebne ? Poraz pierwszy widze TAKIEGO ADMINA ,któremu ,żal pozbycia sie chamstwa .
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
przypomina mi sie powiedzenie "swinia wor drze i kwiczy" Powtórzę , bo chyba nie do końca skapowałeś. Wszystko co mam Ci do powiedzenia , powiedziałem w ostatnim skierowanym do Ciebie poście . Nic więcej nie mam do powiedzenia Tobie ani teraz ani w dającej się przewidzieć przyszłości. trzymam za slowo eh
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
Ehh... niektórzy jeszcze się łudzą, że młodych wychowuje szkoła, nic bardziej mylnego, wychowują media... Krystyno, to nie szkoła i nie media "wychowują" lecz rodzice. Miast KOCHAĆ. Marishka Ciekawe kochac to znaczy??!
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
Nawzajem hehe Brak argumentow to tez jest argument ale dla " przeciwnika" Zadowolonyś zatem.I dobrze.Każdy osiąga zadowolenie z tego na co go stać tak jak ty z obrażania ludzi. I dam Ci radę. Trzymaj się środowiska , w którym akceptuje się obrażanie ludzi ( z takiego zapewnie się wywodzisz).I nie próbuj sięgać gdzie indziej bo Cię wyśmieją Jesze raz , a kiedy to ja Cie obrazilem ze nazwalem Cie "psem od wymiocin" bzdura chodzilo Mi o przypowiesc Jezusa ,a mianowicie chodzilo Mi o to ze zarzekales sie ze nie napiszesz juz zadnego posta do Elmo Natomiast Ty Mnie obraziles moze nie doslownie ale mozna sie domyslic z twoich postow co myslisz o niektorych z nas Bruford wyluzuj bo nie warto!!!
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Ciekawe kochac to znaczy??!
Lutonn, odpowiedź znajdziesz m.in. w wątku "O patologii relacji rodzice-dzieci". M
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Cieszę się, że po dzisiejszym dniu nikt nie zgłaszał "moderacji" i nikt nie zasługuje w/g mojej oceny na przymusową przerwę w pisaniu postów!. Na przykładzie "Marco" - możecie stwierdzić, że wszystko względne jest , a ja nie lubię jednak pochopnie banować! Szanujcie się wzajemnie, a wszyscy nie zauważymy "moderacji"
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Faktycznie ...dziś jest miło na Forum
|
|
|
|
|
|
|
Szymon
Go
|
Cieszę się, że po dzisiejszym dniu nikt nie zgłaszał "moderacji" i nikt nie zasługuje w/g mojej oceny na przymusową przerwę w pisaniu postów! szczypta zamordyzmu jeszcze nikomu nie zaszkodziła...
|
|
|
|
|
|
|
Szymon
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Szymon
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Akurat wczoraj przechodziliśmy tuż obok (a nawet zaglądnęłiśmy do wnętrza) niżej opisywanego dworca (na szczęście tym razem nie musieliśmy korzystać z usług PKP): http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,4216992.html" Brud w PKP to nie kwestia pieniędzy. To raczej problem mentalny. Brud wywołuje dyskomfort, ale tylko na początku. Szybko staramy się pozbyć tego uczucia, tym łatwiej się przyzwyczajamy, znieczulamy. Moment, a już myślimy, że w tym brudzie da się jakoś wytrzymać, że właściwie to tak brudno nie jest i nic złego się nie dzieje. Brud jest bezpieczny, bo w naszym kraju nikt nie zwróci ciarachowi uwagi - przecież nie wypada." Podobnie z psimi kupami, chamską obsługa w sklepach, paleniem w miejscach gdzie to jest wyraźnie zakazane, etc. Marishka
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Dzięki, Grizzly, wyprzedziłeś mnie, bo ten link chciałam dać do odpowiedniego wątku - "Inny punkt widzenia", który przecież w całości jest poświęcony RD M
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
|
|