forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-26, 05:28:14

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.
669747 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Wolne tematy
| | |-+  Polska sercem
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 108 109 110 111 112 [113] 114 115 116 117 118 ... 146 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Polska sercem  (Przeczytany 931528 razy)
elmo
Go

Email
Odp: Polska sercem
« Odpowiedz #2240 : 2007-07-25, 12:06:02 »

Przepraszam,że nie mogę wyjść z podziwu tej "histerii narodowej" ,ale napiszę jeszcze parę słów.
Zdałam sobie sprawę ,że gdy zginęli tamci ludzi,to w Polsce w tym samym czasie na drogach na pewno doszło do jakiegoś wypadku.
I jestem ciekawa czy Ci ludzie również dostaną jakieś odszkodowanie od Państwa?A jeśli nie,to spójrzmy,jak oni muszą się czuć???
Tamci są wybrani,niemalże święci,bo jechali z pielgrzymki a ktoś jest dziedem i nic nie dostanie,bo nie był na pielgrzymce.

Śmiać mi się chce z tych postów,które wkleiłam.
Faktycznie...może postawią im pomnik.Albo każdemu z osobna  Smile
Paranoja ludzie...paranoja....

to jeszcze jeden cytat z tych wypowiedzi:

"Szacunek dla ofiar i ich rodzin, ale oni otrzymają kasę z ubezpieczenia autokaru (NNW) i biura turystycznego. Niech będzie dodatkowa pomoc uzależniona od sytuacji ofiar, ale bez przesady - po 110 tys na głowę jak leci na początek ? Przesada.
Ja od 10 lat wpłacam składkę (na dziś jest to 152 zł/mies). Gdybym się wykpopyrtnął, rodzina dostanie 46 tys. zł. Z tego wynika, że lepiej nic nie płacić, tylko "jak się gorzej poczuję", zapisać się na pielgrzymkę, wykukać stromy zjazd, poprosić przed nim o postój na siku i przeciąć przewody hamulcowe.
Rodzina będzie lepiej ustawiona i to bez żadnych wpłat.
"
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #2241 : 2007-07-25, 13:11:32 »

Dziś się nie mogę oderwać od kompa. jestem wczytana w posty ludzi,którzy komentują ten wypadek i za jasny gwint nie mogę wyjść z podziwu.
Poszłabym pojeździć ,ale pada deszcz....

Oto kolejny post,który wpadł mi w oko :

http://wiadomosci.onet.pl/1,15,11,32744117,88958221,3980027,0,forum.html

" TO NIESPRAWIEDLIWE;( oni przecierz jechali z swietego miejsca;(
wyrazy głebokiego współczucia!
Taka tragedia..przecież ci ludzie jechali od Boga!
jechali z mijsca swietego!
dlaczego tak sie stalo?
to niesprawiedliwe !
boze bym nie chciala byc na miejscy rodzin umarlych!
  •  
  • ....
    dla nich !!
    niech spoczywaja w pokoju!
    ;(;(;(SadSad

~KATARINA, 25.07.2007 11:03"

Ciekawy post  Smile .Tym ludziom nie miało prawa się nic stać,bo jechali ze świętego miejsca ....
    A innym, owszem...
    Zwróćcie uwagę ,jak brzmi tytuł postu :" TO NIESPRAWIEDLIWE..." ,ciekawe kto był taki niesprawiedliwy wobec tych,którzy zginęli?
    I dziwne...niesprawiedliwe....tzn.,że gdyby ktoś inny uległ wypadkowi,to byłoby lepiej? byłoby bardziej sprawiedliwie?
    Co za naród? Przechodzi ludzkie pojęcie....

lutonn
    Go

Email
    « Odpowiedz #2242 : 2007-07-25, 18:58:51 »

To samo bylo (jest) z traba powietrzna ludzie na poczatek dostana od rzadu po 160 tysiecy , niech dostana bo tak powinno byc , ale gdy urwie pol domu ale jednemu to jeszcze maja pretensje dlaczego sie nie ubezpieczyl i najwyzej dostanie p[are zloty od Gminy, a tylko dlatego ze nie ma kamer i nie patrza na nich miliony , to samo sie dzieje w gornictwie , gdy przysypie Staska w "bieda szybie i osieroci male dzieci to jeszcze rodzina ma klopoty ale gdy zginie wiele ludzi w kopalni to robi sie wielkie halo pod publike , i gdzie tu demokracja , no niestety taka miara ja mierze  Confused Confused
    lutonn
    Go

Email
    « Odpowiedz #2243 : 2007-07-25, 19:03:08 »

Elmo nie czytalem wczesniejszych postow ale dostana ci z traby  Very Happy
    elmo
    Go

Email
    « Odpowiedz #2244 : 2007-07-25, 21:03:39 »

Elmo nie czytalem wczesniejszych postow ale dostana ci z traby  Very Happy

Lutonn,nie obchodzi mnie czy dostaną ,czy nie.
    Chce mi się śmiać z niektórych reakcji jak słyszę.
    Toż to normalnie masakra.jechali ludzie ze swiętego miejsca i nie miało się prawo to wydarzyć-takie jest mniej więcej myślenie ludzi.
    Inni mogą tracić dach nad głową,dzieci,rodziców i nikt nad nimi nie zapłacze.Nikt.A tu taka histeria....
    A niech to.Dawniej czegoś takiego nie zauważałam,ale teraz bębnią wszem i wobec i nie da się nie zwrócić na to uwagi.
    Kurczę,nie ma placów zabaw dla dzieci w miastach ,dzieciaki nie mają się gdzie bawić,bo nie ma pieniędzy.....
    Daniel_dn
    Go

Email
    « Odpowiedz #2245 : 2007-07-25, 21:36:29 »

Ludziom się wydaje, że sami sobie mogą wybrać świętych i święte miejsca. Jednak Trzecia Tajemnica Fatimska wiele wyjaśnia.
    Ubolewam nad każdą śmiercią, ale to nie jest jeszcze prawdziwa śmierć, tylko skrócenie życia pierwszego. Gorzej jest gdy człowiek umiera po raz drugi. Nie nam jest sądzić i określać co jest sprawiedliwe, a co nie. Bóg tym zarządza.
    My natomiast nie możemy krzywdzić bliźniego i niech nam się nie wydaje, że możemy sobie wybrać bliźnich tak jak świętych. Każdy człowiek jest dla nas bliźnim, bez względu na wyznanie, rasę czy narodowość. 

Daniel
    kodar
    Go

Email
    « Odpowiedz #2246 : 2007-07-26, 19:19:45 »

Gorzej jest gdy człowiek umiera po raz drugi

Daniel,prosze napisz jasniej,bo nie rozumien co masz na mysli Confused
    Daniel_dn
    Go

Email
    « Odpowiedz #2247 : 2007-07-26, 19:37:56 »

Apokalipsa 20,13-15
    Daniel_dn
    Go

Email
    « Odpowiedz #2248 : 2007-07-27, 21:19:45 »

Jak łatwo ludzie zapominają, że mogą być odrzuceni przez Boga. Nie zapominajmy, że jest On miłosierny, ale też i sprawiedliwy. Ona nie zeszła na drugi plan tylko dlatego, że o miłości się mówi więcej. Wielu się przekona o tym, gdy znajdzie się w morzu ognia.

Daniel
    Daniel_dn
    Go

Email
    « Odpowiedz #2249 : 2007-07-31, 11:19:29 »

Gdyby była tylko sprawiedliwość, to wszyscy, łącznie ze mną, czekał by ten sam los. Ale On dostrzeże tych co się starają i dążą do tego aby być lepszymi. Gdyby nie ta wiara, że Bóg jest miłosierny nasze życie straciło by sens.
       Bycie lepszym, co to oznacza? Czy to, żeby lepiej wykorzystać swoje życie? Czy to, żeby upodobnić się do Boga? Czy to, żeby być sprawiedliwym?
    A może wszystko na raz? Ale nasze możliwości są znacznie mniejsze i będzie wszystkiego po trochu. Ważny jest tylko kierunek, do którego zmierzamy. On ujawnia się w każdej nawet najmniejszej naszej decyzji jaką podejmujemy codziennie w życiu. Gdy nasze decyzje są nie przemyślane i chaotyczne, to też i ten kierunek naszych dążeń jest taki sam, czyli żaden. Jeżeli się nie poruszamy, to tak jakby nas nie było. Jakbyśmy byli martwi za życia. Tak niestety jest z wieloma.
    A może ta łaska od Boga musi przyjść wcześniej, aby otworzyć nam oczy i odetkać uszy? Co z tego, że droga jest prosta, jak jej nie widzimy. Wszystko jest takie proste i na wyciągnięcie ręki. Ale my tego nie dostrzegamy. Co jest przyczyną, że jesteśmy ślepi i głusi? Bóg nad nami się jeszcze nie zmiłował?

Daniel
    Rudka
    Go

Email
    « Odpowiedz #2250 : 2007-07-31, 14:55:20 »

Myslisz Daniel ,że diabeł pozbęcie sie wreszcie pracy?
       Co by było gdyby nie było Złego ? Szkoda ,że niby istoty doskonałe
        sięgnęły po jabola zamiast owoc zycia wiecznego .
    Daniel_dn
    Go

Email
    « Odpowiedz #2251 : 2007-07-31, 15:20:07 »

Życie wieczne jest nagrodą, a "jabol" w tym nic nie przeszkadza. Jedynie tylko skróci życie biologiczne. Sęk w tym, że o tym kim jesteśmy nie decyduje tylko to co spożywamy.

Daniel
    Rudka
    Go

Email
    « Odpowiedz #2252 : 2007-07-31, 16:33:36 »

No tak -trudno sie z Tobą nie zgodzić -ale w księdze rodzaju co innego pisze
      o" owocu poznania dobra i zła," i o" drzewie zycia wiecznego"
    to tylko taka dygresja do wierzących  w Biblie.
    Daniel_dn
    Go

Email
    « Odpowiedz #2253 : 2007-07-31, 19:54:21 »

Skosztowanie owocu z drzewa poznania dobra i zła poskutkowało tym, że Bóg przestał się opiekować człowiekiem tak jak dzieckiem. Bo teraz człowiek już posiadł zdolność rozpoznania co jest dobrem, a co złem. Za złamanie zakazu Bóg wygonił człowieka z raju, aby nie wyciągnął ręki po owoc z drzewa życia i nie posiadł zdolności bycia nieśmiertelnym.
    Człowiek niech nie liczy na to, że sam dojdzie do tajemnicy życia wiecznego. Ta tajemnica jest pilnowana przez Boga i prędzej będzie apokalipsa niż to się stanie.
    Sama możliwość wyboru pomiędzy dobrem i złem, to jeszcze za mało. Trzeba wybrać dobro, bo zło nie może być nieśmiertelne.

Daniel
    fewa
    Go

Email
    « Odpowiedz #2254 : 2007-07-31, 20:42:50 »

Do przemyślenia. Przypadkiem znalazłam tę stronę i mnie zaciekawiła.
    Czy Daniel czytałeś ją?
    Dosyc dużo tego jest do czytania.

http://www.voxdomini.com.pl/plmsg/plindex.html

Miłej lekturki życzę.
    Daniel_dn
    Go

Email
    « Odpowiedz #2255 : 2007-07-31, 21:04:56 »

Nie czytałem i przyznam, że bardziej mnie interesuje co Ty masz do powiedzenia.
    Przejrzałem pobieżnie tą stronę i sądzę, że to kolejne przepowiednie, których jest ostatnio dość dużo. Nie odbiegają one od tego co pisze Biblia, wiec pozwolę sobie to pominąć.

Daniel
    fewa
    Go

Email
    « Odpowiedz #2256 : 2007-07-31, 23:51:45 »

Nie czytałem i przyznam, że bardziej mnie interesuje co Ty masz do powiedzenia.

Na temat Polska sercem? no właśnie nie napisałeś nam co miałeś na myśli, a już spory jest ten wątek. Domyślam się jedynie, ale nie jestam pewna. Idea

Rudka
    Go

Email
    « Odpowiedz #2257 : 2007-08-02, 03:24:26 »

Fewa -jest tego cała górka ,ale ,który tytuł najciekawszy ?
       pisane takimi małymi literami ,ze juz sam widok jest meczący.
    Daniel_dn
    Go

Email
    « Odpowiedz #2258 : 2007-08-02, 11:08:18 »

Fewa ten wątek jest o tym czego nie ma. A czego nie ma? Wiary w Boga. Dla mnie gdy nie przestrzega się Dekalogu, to tak jakby się zdradzało Boga, nie wierzyło w Niego. Bo Bóg nie jest obrazem w kościele, a z tym miejscem wielu go sobie tylko utożsamiamia.
    Bóg to całe nasze życie w każdym miejscu i o każdej porze. Każde nasze przedsięwzięcie musi być w zgodzie z nim. Ale czy tak dzisiaj jest?
    To nasze codzienne czyny decydują jacy jesteśmy i jakim jesteśmy społeczeństwem.
    Suma tych czynów tworzy ustrój państwa. Żeby zmienić obecny ustrój wystarczy tylko miłować Boga. Ale gdzieś ten proces musi się rozpocząć.

Daniel
    elmo
    Go

Email
    « Odpowiedz #2259 : 2007-08-02, 12:47:56 »

Sam Dekalog nie wystarczy.
    Weźmy pod uwagę przykazanie : "Czcij (szanuj) ojca swego i matkę swoją" .
    Wiele razy  padały tu słowa :a co z dziećmi? A co ,jeśli ojciec i matka czy jedno z nich nie szanuje swojego dziecka?
    Gdy nie zna się słów Pisma Świętego,to czytając ten nakaz można dojść do absurdu.
    Ale gdy zna się słowa Pisma,gdzie między innymi pisze (nie dosłownie) : "...a wy ojcowie nie drażnijcie swych dzieci ..."
    Mamy w ten sposób pełny obraz. Nie można od nikogo oczekiwać miłości i szacunku będąc samemu pozbawionym tego uczucia w stosunku do innych.
    A zatem mamy się wzajemnie darzyć miłością i szacunkiem.
    Tak jest mniej więcej z każdym przykazaniem .Każde z nich wymaga rozwinięcia.A wszystko to, napisane jest w całym Piśmie Świętym.
    Strony: 1 ... 108 109 110 111 112 [113] 114 115 116 117 118 ... 146 Do gry Drukuj 
    « poprzedni nastpny »
    Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
    © 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
    Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
    Strona wygenerowana w 0.03 sekund z 18 zapytaniami.