forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-25, 20:34:15

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.
669747 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Wolne tematy
| | |-+  Polska sercem
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 127 128 129 130 131 [132] 133 134 135 136 137 ... 146 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Polska sercem  (Przeczytany 931165 razy)
Daniel
Go

Email
Odp: Polska sercem
« Odpowiedz #2620 : 2008-07-08, 13:55:08 »

Od zawsze nie było bez znaczenia z kim człowiek jest powiązany gospodarczo. Nawet teraz istnieją społeczeństwa, które wymuszają handel tylko miedzy sobą.
Są dobrze zorganizowane i nie przeszkadza im rozproszenie terytorialne.
grizzly
Go

Email
« Odpowiedz #2621 : 2008-07-08, 14:19:33 »

...Od zawsze nie było bez znaczenia z kim człowiek jest powiązany gospodarczo. Nawet teraz istnieją społeczeństwa, które wymuszają handel tylko miedzy sobą.
Są dobrze zorganizowane i nie przeszkadza im rozproszenie terytorialne...

Swiete slowa Daniel, swiete slowa Cool Razz

Im wiecej WIESZ, tym blizej "Boga" jestes Cool Razz

Daniel
Go

Email
« Odpowiedz #2622 : 2008-07-08, 14:55:13 »

Są jednak szczelne i nie każdy może być ich członkiem. Weryfikacja jest normalną czynnością każdego zdrowego społeczeństwa, aby mogło spełniać wymóg układu autonomicznego. Jednak kryteria tej weryfikacji nie są obojętne dla jakości tego układu. To one są przyczyną odrzucenia tego typu społeczeństw, jako niezgodnych z prawami Boga.
Daniel
Go

Email
« Odpowiedz #2623 : 2008-07-09, 18:34:13 »

Nie łudźmy się, nie ma obecnie społeczeństw, na których można się wzorować. Nie ma, bo nie mogły powstać. Ludzie nie byli do tego gotowi pod względem rozwoju cywilizacyjnego. To postęp w rozwoju informatyki jest kluczem do nowych rozwiązań.
Nawet internet jest wpisany w nową historię ludzkości i pełni kluczową rolę w tworzeniu nowego ładu. .
Edyta
Go

Email
« Odpowiedz #2624 : 2008-07-09, 19:39:21 »

Internet to jedno  wielkie" bagno".
Daniel
Go

Email
« Odpowiedz #2625 : 2008-07-09, 19:45:21 »

"Bagnem" są niektórzy jego użytkownicy, ale można skutecznie ich unikać.
Edyta
Go

Email
« Odpowiedz #2626 : 2008-07-09, 19:54:50 »

Nie da sie uniknąć ,bo siłą rzeczy Ty też w tym uczestniczysz.

Daniel
Go

Email
« Odpowiedz #2627 : 2008-07-09, 20:13:27 »

Masz wolny wybór i możesz nie dyskutować ze mną. Nie zabierać głosu i nie wpisywać się w wątki, które prowadzone są przez osoby z "bagien".
Edyta
Go

Email
« Odpowiedz #2628 : 2008-07-09, 20:36:06 »

Masz wolny wybór i możesz nie dyskutować ze mną. Nie zabierać głosu i nie wpisywać się w wątki, które prowadzone są przez osoby z "bagien".

No chyba troche przesadziłeś  Confused
Internet to nie tylko to Forum jakbyś nie zauwazył i wcale nie myslałam o pisaniu z Tobą,jako z osobą z "bagien"  ,czy z kimkolwiek tutaj na Forum,jako z osobami z "bagien" .

Chyba nie muszę Ci pisać ,co jeszcze "zawiera" Internet.

PS.trochę się zawiodłam,ze tak pomyślałeś.
Daniel
Go

Email
« Odpowiedz #2629 : 2008-07-09, 21:29:36 »

Wcale tak nie pomyślałem i tylko celowo zastosowałem prowokację, aby wykazać że zawsze mamy wybór.
Edyta
Go

Email
« Odpowiedz #2630 : 2008-07-09, 22:25:16 »

... celowo zastosowałem prowokację

To Ty jesteś taki niegrzeczny prowokatorek  Smile Prosze,prosze ,kto by pomyslał  Razz
Daniel
Go

Email
« Odpowiedz #2631 : 2008-07-10, 20:53:51 »

Internet, to kanały przesyłu informacji. To od nas zależy jaką informację będziemy odbierać i jaką przekazywać. To od nas zależy od kogo tą informację będziemy odbierać i komu udostępniać. Wymiana informacji będzie lawinowo wzrastać i to jest prawidłowość rozwoju nowej cywilizacji.
Na wymianie informacji będzie też oparte nowe społeczeństwo. Można powiedzieć, że podstawą jego bytu jest wiedza o wzajemnych relacjach jej członków. Tak jak w rodzinie wszyscy o wszystkich wszystko wiedzą.  To nie może być społeczeństwo anonimowe. Tu nikt niczego nie będzie ukrywał, bo oznaczało by to poważną chorobę grożącą wykluczeniem z "rodziny"
Edyta
Go

Email
« Odpowiedz #2632 : 2008-07-10, 20:57:13 »

Daniel,czy ja jestem "jozinem z bazin" i mnie unikasz? vide wątek o muzyce-zadałam Ci pytanie.
Daniel
Go

Email
« Odpowiedz #2633 : 2008-07-10, 21:06:16 »

Czy muszę brać udział we wszystkich wątkach? Odpowiem Ci tu - czasami słucham muzyki, piosenek jak mam czas. Różne style od opery, po współczesne młodzieżowe. Zmienia się jak pory roku. Wolę jednak nie uruchamiać programatora myśli (radia) i samemu coś zanucić. 
Daniel
Go

Email
« Odpowiedz #2634 : 2008-07-11, 12:12:43 »

Postanowiłem nazwać to społeczeństwo, bo łatwiej będzie o nim pisać. Przeważnie obecne nazwy społeczeństw, to są nazwy konkretnych państw. Są też społeczeństwa typowo religijne, które są ponadpaństwowe i ponadterytorialne. Nasze ma też takie cechy jak religijne, tylko jest ponadreligijne.
Ze wszystkich nazw wybrałem: ŻYCIE. Krótkie, wymowne i dobrze odzwierciedlające fundamentalny szkielet. Bo Bóg jest żywy i wszystko co z nim jest żyje. Organizm tworzony na jego podobieństwo jest życiem.
Daniel
Go

Email
« Odpowiedz #2635 : 2008-07-13, 12:14:09 »

Powiązania gospodarcze, to pewnie ŻYCIE S.A. ? Teraz większość ludzi kojarzy przedsiębiorczość tylko z firmami zorganizowanymi na podstawie prawa handlowego.
ŻYCIE to nie przedsiębiorstwo, bo nie ma żadnego zarządu, władz. Na nic nie zbiera i nic nie gromadzi. To nie jest sekta, bo nie ma żadnych przywódców, wodzów, prezydentów. Tu nikt nikim nie zarządza, a każdy wie co czynić,
Daniel
Go

Email
« Odpowiedz #2636 : 2008-07-14, 13:35:38 »

Prawo ŻYCIA jest prawem uniwersalnym. Podlega mu każdy organizm żywy.
Bo każdy żyjąca istota składa się z wielu tkanek składających się z poszczególnych komórek. Aby to wszystko tworzyło jeden spójny organizm wszystkie jego części składowe muszą ze sobą współpracować. Co to oznacza? A oznacza to, że nie mogą być wrogie wobec siebie, a szczególnie wzajemnie się nie niszczyć ( nie morduj). Współpraca oznacza także dzielenie się rzeczami będącymi częścią wspólną. Wszystkie komórki odżywiane są przez ten sam krwioobieg. Organizm umrze gdy jedne tkanki będą okradać z pożywienia inne. (nie kradnij). Współpraca polega także na tym, że tkanki wzajemnie informują się o swoim stanie i zagrożeniach. Nie może funkcjonować organizm gdy proces odbierania bodźców jest zakłócony, przekłamany (nie kłam).
Takie same prawa dotyczą społeczności zwanej ŻYCIE: nie morduj, nie kradnij, nie kłam.
Daniel
Go

Email
« Odpowiedz #2637 : 2008-07-15, 20:18:41 »

Prawdy takie banalne, ale w większości są rozumiane i nie przestrzegane. Teraz nie będę się wysilać i tłumaczyć dlaczego, bo przypuszczam, że to daremny trud. Mało tu kto zagląda, a nawet jak zaglądnie, to nie zrozumie istoty tego wątku. Piszę jednak o tym dla uporządkowania własnych rozważań zanim zsyntetyzuję je w jedną całość.

Każdy organizm żywy w tym istota ludzka, aby utrzymać się przy życiu mysi mieć systemy obronne przed zagrożeniami z zewnątrz i z wewnątrz. Jest to gwarancja pozostania długo przy życiu. Nazywa się to cybernetyce systemem autonomicznym, działający we własnym interesie. Musi posiadać on zdolność sterowania i zdolność do przeciwdziałania utracie zdolności sterowania.
Społeczność ŻYCIE musi też spełniać wymogi systemu autonomicznego.

Daniel
Go

Email
« Odpowiedz #2638 : 2008-07-17, 19:11:16 »

Każdy żywy organizm jak nie zwalczy choroby, która go zaatakowała, to umiera. Umiera także społeczność, umierają cywilizacje. A jak to się odbywa, to tylko wystarczy patrzeć i słuchać, bo to się dzieje w czasie teraźniejszym. Nie mogą tego niestety zrobić martwi, albo będący w śpiączce chorobowej, farmakologicznej czy żywieniowej. Nie zrozumieją też co to jest ŻYCIE i nie dla nich jest ten wątek. .
Daniel
Go

Email
« Odpowiedz #2639 : 2008-07-18, 21:55:17 »

Żywy organizm unicestwia i usuwa wadliwe własne komórki. Nie dopuszcza też do zagnieżdżenia się komórek obcych. Zarówno jedne jak i drugie nie spełniają wymogów wzajemnej współpracy. Takie też systemy eliminacyjne musi zawierać społeczność ŻYCIE. Bez wykluczeń skażonych złem ludzi nie jest możliwe utrzymanie ŻYCIA w symbiozie z Bogiem.
Strony: 1 ... 127 128 129 130 131 [132] 133 134 135 136 137 ... 146 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.023 sekund z 18 zapytaniami.