forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-27, 08:28:11

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com
669769 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Wolne tematy
| | |-+  Polska sercem
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 30 31 32 33 34 [35] 36 37 38 39 40 ... 146 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Polska sercem  (Przeczytany 932681 razy)
elmo
Go

Email
Odp: Polska sercem
« Odpowiedz #680 : 2006-12-20, 14:44:40 »

tam gdzie napisalam "wiare
' chodzilo mi o " wiedze" ,kto Ci powiedzial ,ze sadze ,ze papiez ,ksieza i zakonnice posiedli wszelka wiedze  Very Happy  Shocked
Moze Bruford  napisal Ci o tym na priv   Laughing  Laughing  Laughing
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #681 : 2006-12-20, 14:58:41 »

aha Malgo ,o ksiezach ,papiezu i zakonnicach pogadaj z Tomkiem ,(to jego hobby) ,zna sie na rzeczy .Uwielbia zwlaszcza papierza i krzyze ,chyba tak jak Ty  Shocked  Very Happy .Ze mną nie pogadasz o ich mądrosci ,niestety  Sad  Confused ,to nie moj temat ,jakby moglo sie wydawac  Confused . Obawiam sie ,ze wszystko zrozumialas na opak  Confused .

Naprawde pogadaj o papierzu i zakonnicach z Tomkiem ,on lepiej Ci wyjasni .... Cool
Jona
Go

Email
« Odpowiedz #682 : 2006-12-20, 15:07:40 »

małgo

Kwestia dokonywania uogólnień lub inaczej mówiąc oceny ludzi nie mających dzieci: człowiek mądrzeje dopiero gdy staje się rodzicem?

Uogólnienie polega jedynie na tym ,że  majacy dzieci  "ozywia " w sobie  światełko  ,sygnalizacyjne  ,ale niestety nie każdy rodzic.

Co więc z tymi, którzy ich mieć nie mogą, czy umierają w głupocie?

Nic podobnego  , to jest tylko i wyłacznie  niewiedza  czucia  ,bycia rodzicem , ja np nie wiem co czuje  nurek w głębinach a nie na lądzie.
Jakże blado wypadną w takim razie ze swą wiedzą papież, księża, zakonnice
.

A skad ci wiadomo ,ze oni  nie maja dzieci  ????   Very Happy Shocked Very Happy  a toś  powiedziała ?
Ksiądz ,który uczył mnie religii  miał dwuch synów- bliźniaki  , z  gosposia .
Nie wolno było o tym mówić , ja mówiłam  a babcia ,oj cicho ,cicho Very Happy Very Happy Very Happy

Czy doprawdy jedynym sposobem zrozumienia bólu i innych ziemskich cierpień jest posiadanie potomstwa? Można się troszczyć w takim samym stopniu o matkę, partnera, przyjaciela jak i dziecko, własne czy przysposobione.

Mozna , ale jednak  COŚ  jest inaczej Smile
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #683 : 2006-12-20, 15:21:35 »

Malgo ,ja mialam kolezanke ,ktorej brat byl synem ksiedza  Very Happy ,ale co sie tam dziwic  Cool .Ksiadz to tez czlowiek ,mial uczucia ,pragnął potomstwa ,jak kazdy normalny ,zdrowy czlowiek ( nie mowie tu o ludzich chorych).
To tylko problem lezy w tym ,ze KK zabrania ksiezom i zakonnicom zawierac malzenski zwiazek i posiadanie potomstwa i dlatego potem muszą sie czaic ze swoimi uczuciami ,a nie byliby bardziej wszyscy szczesliwi ,aby to sie odbywalo bez niepotrzebnych stresow .
ali
Go

Email
« Odpowiedz #684 : 2006-12-20, 20:24:06 »

,ale co sie tam dziwic  Cool .Ksiadz to tez czlowiek ,mial uczucia ,pragnął potomstwa ,jak kazdy normalny ,zdrowy czlowiek ( nie mowie tu o ludzich chorych).
To tylko problem lezy w tym ,ze KK zabrania ksiezom i zakonnicom zawierac malzenski zwiazek i posiadanie potomstwa i dlatego potem muszą sie czaic ze swoimi uczuciami ,a nie byliby bardziej wszyscy szczesliwi ,aby to sie odbywalo bez niepotrzebnych stresow .

he he zabrania ?
a co? na siłę  brali go w celibat, czy był ubezwłasnowolniony?
sam tego nie deklarował i wyrzekał??
pewnie to jest też tak samo jak z TW Confused
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #685 : 2006-12-20, 23:07:40 »

he he zabrania ?

No, ponoc im nie wolno wchodzic w zwiazki malzenskie ,a tym samym posiadanie potomstwa.
Nie interesuje sie księżmi ani nie obracam sie w ich kregu ,takze nie wiem dokladnie jak tam jest.

Daniel_dn
Go

Email
« Odpowiedz #686 : 2006-12-20, 23:13:01 »

Witam Malgo35 (Małgorzatę). Masz rację, Bóg dał człowiekowi rozum, ale też i wskazówki jak ma z niego korzystać. Nie prowadzi nikogo za rękę i nie podejmuje za nikogo decyzji. Człowiek by nie wiedział co to jest zło, gdyby Bóg je w zarodku likwidował. Tak jak Lekarka zauważyła "by objawiły się sprawy Boże" muszą istnieć źli ludzie.
Na więcej nie mam czasu.

Daniel

Daniel_dn
Go

Email
« Odpowiedz #687 : 2006-12-21, 00:13:57 »

Ludu mój, cichcem w ciemnościach żyjący
I narodzenia prawdy czekający

Ludu mój, co rozumiesz bezbronność słabości
Którą Człowieczy Syn na świat przynosi

Ludu mój, zasłuchany w Boże poniżenie
A wierzący kamiennie w nadziei ziszczenie

O zapłacz, zakolęduj na mrozie siarczystym,
Idąc za marną gwiazdą z papieru wyciętą
Taką lulajką straszną, ma krzyżu rozpiętą
Żeby twój krzyk zapłonął kometą ognistym

Ernest Bryll  "Wołaniem wołam cię"

Coś na Boże Narodzenie.

Daniel
slawek
Go

Email
« Odpowiedz #688 : 2006-12-21, 08:41:48 »

No, ponoc im nie wolno wchodzic w zwiazki malzenskie ,a tym samym posiadanie potomstwa.
Nie interesuje sie księżmi ani nie obracam sie w ich kregu ,takze nie wiem dokladnie jak tam jest.

Warto by się zainteresować Razz celibat wprowadzono długo po założeniu kościoła Wink był on odpowiedzią na problem który powstał w momencie gdy zgormadzony majatek ( przez tych którzy ślubowali życie w ubóstwie ) chciała dzielić między siebie rodzina Wink
Makot-ka
Go

Email
« Odpowiedz #689 : 2006-12-21, 09:04:40 »

Tak, świetnie zorganizowana Komuna majątkowa - "każdemu wg potrzeb". Oczywiście Książęta Kościoła mają zupełnie inne potrzeby, niż Plebani, ale Czerwoni Baronowie, też mięli inne potrzeby, jak "Lud pracujący miast i wsi" Very Happy Very Happy Very Happy
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #690 : 2006-12-21, 09:14:01 »

A faktycznie Slawek ,o tym juz slyszalam kiedys ,kiedys  Cool .A niech sobie robią co chca.Kazdy bedzie rozliczany w/g wlasnych uczynkow.
Owszem czlowiek nie kryje oburzenia jesli slyszy o jakichs niecnych czynach KK ,ale nie tylko oni tak postepuja.
Jesli by chciec sie czepiac ,to u wszystkich by znalazl jakiec mankamenty.No coz ,doszlismy do czasow gdzie kazdy mysli o sobie ,kazdy robi wszystko ,aby to tylko jemu bylo dobrze ,nikt nie mysli o zeby dzialac dobrze dla ogolu.To jest kolo zamkniete.Jak ten tak robi ,to dlaczego ja mam robic inaczej i tak nic sam nie zdzialam.
To mozna spotkac wszedzie ,nie tylko w KK.
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #691 : 2006-12-21, 09:18:23 »

A jeszcze mam wrazenie ,ze to co sie dzieje z tym Jezusem na króla Polski ,to jest manipulacja ,zeby osmieszyc ten kraj.
Nigdy nikomu nie bylo wygodnie ,aby w Polsce bylo dobrze.Chca otłumanic młodziez i wogole wszystkich .Oczywiscie ,ze jesli ktos jest do czegos zmuszany ,bedzie sie buntowal.
sabina
Go

Email
« Odpowiedz #692 : 2006-12-21, 09:22:37 »

... kazdy mysli o sobie ,kazdy robi wszystko ,aby to tylko jemu bylo dobrze ,nikt nie mysli o zeby dzialac dobrze dla ogolu...

No nie żartuj!,
A śmietanka z "Oleśnicy" (Trojanowski, Waszak, Czerniak, Wolniak i kilku innych ś.p.), (bez)interesownie pracują dla dobra diety "optymalnej". To wspaniałe chłopaki propagują, ale nie wiedzą CO Laughing
lutonn
Go

Email
« Odpowiedz #693 : 2006-12-21, 10:16:59 »

A jeszcze mam wrazenie ,ze to co sie dzieje z tym Jezusem na króla Polski ,to jest manipulacja ,zeby osmieszyc ten kraj.
Nigdy nikomu nie bylo wygodnie ,aby w Polsce bylo dobrze.Chca otłumanic młodziez i wogole wszystkich .Oczywiscie ,ze jesli ktos jest do czegos zmuszany ,bedzie sie buntowal.

elmo poczytaj sobie ksiazki  historyczne , to dowiesz sie ze takie dzialania juz byly od dawna  .  Cool Embarassed Twisted Evil
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #694 : 2006-12-21, 10:30:17 »

elmo poczytaj sobie ksiazki  historyczne , to dowiesz sie ze takie dzialania juz byly od dawna  .  Cool Embarassed Twisted Evil
Lutonn ,Ty mnie tu nie nagabuj na ksiezki historyczne  Evil or Very Mad ,wole "Zaczarowanego ołówka"

Ale ja wiem ,tak tak ,Ty chcesz mną manipulowac! Nie dam sie  Cool  Mr. Green Idea
lutonn
Go

Email
« Odpowiedz #695 : 2006-12-21, 12:06:36 »

To sie okaze! hehehe Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Jona
Go

Email
« Odpowiedz #696 : 2006-12-21, 18:59:49 »

nie sądzę by to było osmieszenie , z tego co mi wiadomo ,to różne Zbory modla sie by tak sie stało .Podobna rzecz miała miejsce wColumbii tam gdzie nie mozna było sobie poradzić z narkotykami .Widziałam film ,premier Ogłosiła  Jezusa Mesjasza Królem  Columbii  a ja nazywaja
Mojżeszem  bo jak On wyprowadziła naród  ze strasznego prześladowania.

Jak narazie Polska ma królowa   a jak sie zyje kazdy widzi .to jest smiech na pograniczu cudu   Very Happy
Daniel_dn
Go

Email
« Odpowiedz #697 : 2006-12-22, 23:27:17 »

Witam Makot-kę na tym wątku.

Czemu ma służyć ogłoszenie Jezusa królem Polski? Czy to ma podkreślać, że Polska to jakieś wybrane państwo? Czy Polacy to jakiś wybrany naród?
Nic z tych rzeczy. Polska nie stanie się wybranym państwem, ani też Polacy nie będą wybranym narodem. Niektórzy Polacy wejdą do narodu wybranego, ale też niektórzy Żydzi do niego wejdą i inni ludzie z innych narodów. Trudno ich będzie nazwać narodem, bo będą mówić w różnych językach i wywodzić się z rożnych religii.
Nie zajmujmy się pomysłami ludzi nie roztropnych, bo takimi pozostaną. Ich budowle zawsze zamienią się w gruzy.

Daniel

Daniel_dn
Go

Email
« Odpowiedz #698 : 2006-12-23, 00:07:36 »

Czy jakby dzisiaj narodził nam się zbawiciel, to kto by go rozpoznał i przywitał?
Ale nie narodzi się, tylko powróci ten sam, który przez własny naród demokratycznie został zamordowany. Ten powrót to nie będzie przyjście raju, ale piekło dla ziemi.
Nie jest to radosna wieść dla ludzi. Są jednak tacy co się radują, bo ich te piekło nie dotyczy.

Daniel
Jona
Go

Email
« Odpowiedz #699 : 2006-12-23, 17:26:26 »

Daniel_dn

Powiadasz przez własny  naród  demokratycznie zamordowany.

Jest to dość ogólnikowe  stwierdzenie tego co było , przecież  jak by nie mówic z tego Ludu wyszli pierwsi dla Jego Imienia
i pierwsi  włąsna krwia przypieczętowali Wiarę W Mesjasza .
Ci co sie bali Jezusa wtedy, to dzisiaj sie boja  .Oni dzierżą  władzę przez  religje , tak jak dzisiaj i tak samo manipuluja  społeczenstwem.

Jednak Jezus Mesjasz powróci do Israela a nie do  innego kraju , na Syjonie Jego miejsce.
Strony: 1 ... 30 31 32 33 34 [35] 36 37 38 39 40 ... 146 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.149 sekund z 18 zapytaniami.