Strony: [1] 2 3 4
|
|
|
Autor
|
Wtek: cukrzyca-jak zaczac do? (Przeczytany 30944 razy)
|
mid4
Go
|
witam, zwracam sie z ogromna prosba do wszystkich doswiadczonych, otoz mam 28 lat, od 6 miesiecy cukrzyce (do dzis nie wiadomo czy to typ 1 czy 2 - w wypisie ze szpiyala mam napisane"prawdopodobnie typu 2" poniewaz nie mam przeciwcial, i jakis dziwny przebieg tej cukrzycy, tzn od czerwca w miare daly sie cukry kontrolowac dieta cukrzycowa - byly w granicach 140-240, a pod koniec wrzesnia w szpitalu ustawiono mnie na insulinie: najpierw okolo 25jednostek/dobe teraz juz okolo 50-60 jednostek na dobe). od 1 listopada (poniewaz mam dlugi weekend) zamierzam wprowadzic zywienie optymalne. prosze o rady - jakie proporcje beda dla mnie najlepsze, co jadac itd. dodam, ze wazne dla mnie bedzie zrzucenie kilku kilogramow, do mojej wgi w ktorej czulam sie najlepiej - 50-52kg. obecnie przy 162cm wzrostu waze 58kg, przestalam miescic sie w stare ciuchy i czuje sie strasznie ociezala (mam duzo tkanki tluszczowej, mimo ze waga nie jest taka zla, tluszcz glownie na nogach). bede wdzieczna za wszelkie porady:) pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
mid4
Go
|
dodam jeszcze ze od czasu jak jestem na insulinie (czyli od 22 wrzesnia ) cukry wahaja sie w granicach 40-480)
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Podziwiam "odwagę" Gdybym zachorował na cukrzycę (i wiele innych chorób) z całą pewnością nie leczyłbym się przy pomocy rad z "Internetu". To groźne dla zdrowia!. Jeśli naprawdę chcesz sobie pomóc, to zacznij od wizyty u renomowanego lekarza znającego zasady DO.
|
|
|
|
|
|
|
malgo35
Go
|
Toanie, gdzie jest aktualna lista lekarzy optymalnych? Ludzie nie wiedzą do kogo się zwrócić dlatego tu piszą. Czemu z naszego forum nie ma linku do strony głównej www.dr-kwasniewski.pl ?
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
A! No własnie, Toan. Jak ktoś wlezie na forum prosto z netu, nawet nie wie, że taka strona istnieje
|
|
|
|
|
|
|
|
malgo35
Go
|
Toan, pomijam koleżankę mid4, która jest z zawodu lekarzem i przeczytała 10 razy wszystkie książki JK, kilka razy przechodziła z mężem na DO, a jej głównym składnikiem pokarmowym (poza krótkimi okresami diety opty) są węgle ale: te informacje mogą byc przydatne innym osobom, które porywają się na dietę opty nie mając o niej zielonego pojęcia.
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
A ja wychodzę ze słusznego? założenia, że nie każdy w wolnym chowie się nadaje do Diety Optymalnej. Przy takim dostępie do informacji, jak dziś, jeśli ktoś nie potrafi wyszukać, czego potrzebuje, lepiej niech nie podejmuje Diety Optymalnej na własną rękę. A jeśli nie potrafi wyszukać sobie np: www.optymalni.org.pl , jeśli nie potrafi zadzwonić, zamejlować na podane kontakty, a czeka na "cud z Internetu" - no wybaczcie...
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
"Nie macie wagi, bo nie wiem ile jedna bułka waży?" Toan już tu był na Forum watek o wazeniu kajzerek,więc trochę wysiłku z Twojej strony na wyszukanie nie zaszkodzi Tobie Po drugie zadajesz podchwytliwe pytania Bułek raczej nikt nie jada na DO pozdro!
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Ciepło, cieplej... Elmo, pokombinuj jeszcze troszkę ... PS dla ułatwienia dodam, że wiem, gdzie jest ten wątek o kajzerkach
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
A to ciekawa propozycja!. Tak się zastanawiam - po co mi dwie wagi, po co mi ma ktoś ważyć bułkę skoro wiem ile waży, po co? ... to dobre pytanie.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Dobre.Po co ,skoro każdy wie....
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
No więc po co mam zamieszczać listę lekarzy optymalnych, po co mam dawać link na www.dr-k.pl?. Po co, skoro każdy wie... . Nie wie?... a to może lepiej dla niego?
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
PS dla ułatwienia dodam, że wiem, gdzie jest ten wątek o kajzerkach Nie przeczytalam tego ułatwienia Dodałeś go później Za drugim razem zazwyczaj trafiam jak kula w płot .Ale nie ważne ...o tym też myslałam hehe. Zakładam ,że ten kto tu wchodzi,ma jakiekolwiek pojęcie o człowieku ,który jest twórcą DO czyli ,że wie,ze istnieje ktoś taki jak Dr. Jan Kwaśniewski.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Jeszcze jedno. Weźmy przykładowo osobę chorą na cukrzycę.Nie ma dostępu do Internetu.Czy ta osoba będzie chodziła po szpitalu (po salach) i pytała ludzi o porady,czy tez w pierwszej kolejnosci uda się do lekarza?Chyba oczywistym jest,ze pójdzie do lekarza.Czemu więc ludzie ,którzy mają dostęp do Internetu rezygnuja z pójścia do lekarza ( w tym przypadku-optymalnego) ,tylko są tak "odważni",że szukają porad u ludzi ,którzy nie są kompetentni w udzielaniu porad i Internecie? Z czego to wynika? Czy ktoś mnie oświeci?
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
a to dobre :lol:i takie prawdziwe
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Samej chce mi się z tego śmiać
|
|
|
|
|
|
|
mid4
Go
|
No dziekuje:) rzeczywiscie nie ma chyba innego wyjscia niz bezposredni kontakt z lekarzem optymalnym:) ktory pewnie sobie odpuszcze:) i gdybym wytlumaczyla dlaczego, moglibyscie zaczac odpowiadac na zadane pytanie a nie dyskutowac na temat "dlaczego ludzie do lekarza optymelnego nie chodza" a pytanie zadalam dlatego, ze zauwazylam na forum, ze np. lekarka na konkretne problemy doradza konkretne produkty:) myslalam ze moze i w cukrzycy sa jakies szczegolnie zalecane:) ale widze ze niektorych moja prosba mocno zirytowala wiec juz nie bede zadawac "niezrecznych " pytan. po prostu wydawalo mi sie ze na tym forum znajde osoby na tyle doswiadczone, ze beda w stanie mi doradzic:) nie zadawalam pytania na forum dla przedszkolakow - stad moze zludna nadzieja na konstruktywne rady. w kazdym razie przepraszam ze pytam na tym forum o diete optymalna:) i pozdrawiam!
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1] 2 3 4
|
|
|