Autor
|
Wtek: Dietetyka (Przeczytany 115687 razy)
|
renia
|
I muszę to dopisać: zdecydowana większość lekarzy działa w dobrej wierze, bo tak ich wykształcono.
I tak siebie i swoich bliskich "leczą"...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dziwne, przecież omlety są zdrowe... "Omlet z białek z 2 jajek, 2 łyżek mąki pełnoziarnistej, garści posiekanego szpinaku, 3 łyżek chudego mleka (30 ml), usmażony na łyżeczce oleju rzepakowego".
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Trafienie tutaj, to jedna z lepszych rzeczy, która mi się przytrafiła w życiu. To miłe! Tu ogólnie fajnie jest, tylko czasami szczegóły drobne szwankują.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Trochę pitolicie o polityce, ale nie ma przymusu czytania przecież. A biochemiczno-fizjologiczno-dietetyczne wrażenia, gwarantowane. I pomyśleć, że to dzięki Jaśnie Wielmożnemu tu trafiłem.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I pomyśleć, że to dzięki Jaśnie Wielmożnemu tu trafiłem. A bo to wielce zasłużony koleś w propagowaniu DO!
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Trochę pitolicie o polityce, Ale jak to Forum się zrobiło polityczno-dietetyczne, to jak nie pisać...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Moje aktualne proporcje to 75:250:35T. A to taki schowany materiał dźwiękowy: http://dr-kwasniewski.pl/sklep/pliki/60/dj.wma , bo u Teresy wyczytałem właśnie, że niektórzy pierwsze słyszą, że Doktor opracował Zdrową Dietę Wysokowęglowodanową (ZDW). I nawet nie znają pierwszej zasady dietetyki Doktora Kwaśniewskiego, od której się zaczyna... Bo wbrew temu, co mniemają niektórzy, Dieta Optymalna nie powinna być propagowana masowo, bo ta druga równie zdrowa jest dla mas i powinna być powszechnie zalecana! ZDW jest znacznie lepsza od zaleceń "naukowych" typu 5*wio, ale to inny problem.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Stwierdzenie zaś glukozy w moczu jest z całą pewnością patologią.
A stwierdzenie nadwagi w ciele jest patologią czy genetyczną, za przeproszeniem, zwalistością?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nadwaga jest tym samym, co poziomy cukru czy cholesterolu. Skład ciała jest istotny, nie waga.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Z braku nadmiarów to i salom on nie na leje.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Taka mnemotechnika: Za dużo! Zad u ŻO.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Trochę pitolicie o polityce, ale nie ma przymusu czytania przecież.
Jasne, ale dzięki temu ja poczytam Was w tematach biochemicznych i możecie pisać otwartym tekstem, bo i tak nic nie rozumiem.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Ot warty tekst: Ząd się sam wyżywi.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Tak jest rząd się zawsze sam wyżywi, niestety.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A tych nie ma kto obalić, bo aż 47% zbiorowej mądrości narodu jest szczęśliwych z ich rządów, a jak obalaki tamtą komunę, to było inaczej... Gazetę Wyborczą rozchwytywali, a dziś traktują jak Trybunę Ludu pod koniec komuny...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
"Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby skądinąd łagodny i liberalny rząd, kiedy zabraknie mu pieniędzy." A jak do tego dołoży się jeszcze fanatyków komunizmu z krzyżem w zębach, którzy mają misję, to obcy wróg to pryszcz przy swoim wybawicielu.
|
|
|
|
|
|
|
Baciey
Newbie
wiadomoci: 120
|
Moje aktualne proporcje to 75:250:35T. A to taki schowany materiał dźwiękowy: http://dr-kwasniewski.pl/sklep/pliki/60/dj.wma , bo u Teresy wyczytałem właśnie, że niektórzy pierwsze słyszą, że Doktor opracował Zdrową Dietę Wysokowęglowodanową (ZDW). I nawet nie znają pierwszej zasady dietetyki Doktora Kwaśniewskiego, od której się zaczyna... Bo wbrew temu, co mniemają niektórzy, Dieta Optymalna nie powinna być propagowana masowo, bo ta druga równie zdrowa jest dla mas i powinna być powszechnie zalecana! ZDW jest znacznie lepsza od zaleceń "naukowych" typu 5*wio, ale to inny problem. A to chyba dlatego, że nie we wszystkich książkach jest poruszany temat ZDW. Z tego co pamiętam pierwszą książką w moim przypadku było "Żywienie optymalne" i węglowodany na każdym kroku były demonizowane, cukier jest niejadalny! kto je cukier musi być niewolnikiem! zboża były dla biedaków a tłuszcz dla elity! Sam przez jakiś czas nie wiedziałem, że jest alternatywa (może właśnie przez niewolniczy umysł takie były moje wrażenia ) dopóki nie dopadłem "Jak nie chorować" tam chyba dużo informacji było 47% zbiorowej mądrości narodu
Sie uśmiałem
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|