Autor
|
Wtek: Chleb, czy zaszkodzi? (Przeczytany 227773 razy)
|
administ
Go
|
No właśnie coś w tym stylu.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
...placki serowo-jajeczne... to podstawa zaleceń JK, ale wolę napisać - "wiem, że nic nie wiem", bo jeszcze się rozhula dyskusja, "jak to można zajadać chleb nie łamiąc proporcji". Stwierdzę tylko - nie da się pogodzić DO z jedzeniem chleba, ale jak już ktoś musi jeść ten chleb, to niech sobie zjada..., ale nie ma obowiązku... PS I dla ścisłości "chleb" - to każda postać, każdego ziarna zbożowego wybełtana tylko z wodą, drożdżami i uzdatniaczami, niezależnie od ilości węglowodanów i zawsze szkodliwy dla osoby stosującej zalecenia JK. O wlasnie, a tam za miedza ciagle tluka jak wyrabiac proporcjum na chlebie, o glutenie a kristan w swojej ksiazce nawet piwko zaleca w tej swojej wersji ZO 3x42
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
...placki serowo-jajeczne... to podstawa zaleceń JK, ale wolę napisać - "wiem, że nic nie wiem", bo jeszcze się rozhula dyskusja, "jak to można zajadać chleb nie łamiąc proporcji". Stwierdzę tylko - nie da się pogodzić DO z jedzeniem chleba, ale jak już ktoś musi jeść ten chleb, to niech sobie zjada..., ale nie ma obowiązku... PS I dla ścisłości "chleb" - to każda postać, każdego ziarna zbożowego wybełtana tylko z wodą, drożdżami i uzdatniaczami, niezależnie od ilości węglowodanów i zawsze szkodliwy dla osoby stosującej zalecenia JK. O wlasnie, a tam za miedza ciagle tluka jak wyrabiac proporcjum na chlebie, o glutenie a kristan w swojej ksiazce nawet piwko zaleca w tej swojej wersji ZO 3x42 Czyli Ty jesteś na 3x42?
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No wlasnie, i w upaly najlepszy chlodnik A poza tym to napoj dla mlodziezy, szkoda czasu, pieniedzy i brzucha marnowac na piwko
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
W wiekach średnich, piwo było podstawowym napojem uzupełniającym wodę w organizmie wśród mieszczan, albowiem rynsztoki zanieczyszczały wodę w studniach tak, że nie nadawała się do spożycia.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Zyon
|
OptyZaloga z wesolego autobusa do swiss tez sie pewnie sie cieszy
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
W wiekach średnich, piwo było podstawowym napojem uzupełniającym wodę w organizmie wśród mieszczan, albowiem rynsztoki zanieczyszczały wodę w studniach tak, że nie nadawała się do spożycia. To byly czasy Ja ostatnio ogladalem program w TV, gdzie pokazywano jak je krolewska para w Danii. Kucharz pokazywal co jedza - masakra!!! Cukier wymieszany z fruktoza i posypany maka!!! Prawde mowiec myslalem, ze jest zupelnie inaczej.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
E, ale to musialo byc juz po tym jak wynaleziono cukier z buraka i stal sie tani, bo wczesniej to byl drogi rarytas.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
W wiekach średnich, piwo było podstawowym napojem uzupełniającym wodę w organizmie wśród mieszczan, albowiem rynsztoki zanieczyszczały wodę w studniach tak, że nie nadawała się do spożycia. To byly czasy Ja ostatnio ogladalem program w TV, gdzie pokazywano jak je krolewska para w Danii. Kucharz pokazywal co jedza - masakra!!! Cukier wymieszany z fruktoza i posypany maka!!! Prawde mowiec myslalem, ze jest zupelnie inaczej. Na pokaz i przy głupim pytaniu, to ja też jem jabłka, maliny, wiśnie, pomidory, paprykę, marchewkę, kapuchę kwaszoną i ogórki, werterki, pierniczki, śliwki w czekoladzie, czekoladę gorzką, a ostatnio nawet toffi... Nie pogardzę chipsami, a najbardziej mi smakują pierniczki na smalcu, miodzie i posypane cukrem trzcinowym na karmelizację, własnej roboty! Kartofli jakoś unikam w zimie, bo gotowane są paskudne w smaku, w przeciwieństwie do pieczonych na ruszcie. A z tego zestawu wyraźnie widać, co to za dieta dla długowiecznych! A wszystko zgodne z prawdą, choć pewnie kilka najważniejszych frykasów pominąłem...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Zaś Adaśko będzie miał używanie!
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
gdzie paczki,gdzie ponczki siem pytam ?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
gdzie paczki,gdzie ponczki siem pytam ? I pizza i tortilla i inne cuda!?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Oż! Zapomniałem o pączusiach i chlebie, ale to przez to, że pierwsze jadłem sporadycznie w ostatnim dziesięcioleciu, a drugiego kompletnie od czterech z haczykiem dekad! Ale przepis jest - http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=97 - przypominam specjalnie dla "vvv", aby o krucjacie nie zapominał...
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
Z 1kg mąki... to cyba przez miesiąc coddziennie trzebaby jeść by zjeść. To juź wole pizze
|
|
|
|
|
|
|
|
|