Autor
|
Wtek: Chleb, czy zaszkodzi? (Przeczytany 228096 razy)
|
Kuba
Go
|
Witam. Jestem na ŻO od około 3 miesięcy i czuję się świetnie. Jednak wiem, że należy z jedzenia wyeliminować pieczywo, np. chleb. Niestety gdy chodzę do szkoły biorę chleb i do niego daję coś tak aby były zachowane proporcje. Zawsze zachowuję proporcje 1:2,5-3,5:0.8 nawet w przypadku chleba.
Czy chleb może mi zaszkodzić w diecie?
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
Jezeli trzymasz proporcje jest ok. Z czasem nauczysz sie jesc bez chleba.
|
|
|
|
|
|
|
Kuba
Go
|
Ok. Najważniejsze jest żeby nie szkodziło. A chleb przestanę jeść chyba za kilka lat jak skończę szkołę, chyba że znajdę czas i pomysł na przyrządzenie jakiegoś innego(bez chlebka).
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Nie ma szans namówić rodziców na własnoreczny wypiek chleba optymalnego?
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
Jak juz musisz z tym chlebem to proponuje "optymalny" z KK. J. Kwasniewskiego.
Lub tu znajdziesz cos w zamian: http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&cat=9
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
A czy ktos jeszcze robi ,oprócz chleba optymalnego placki serowo-jajeczne? Ja robie moim dzieciom-lubią je .
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
U nas się nie sprawdziły, ale pieczemy biszkopt i chlebek "razowy" z orzechami
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
U nas się nie sprawdziły, ale pieczemy biszkopt i chlebek "razowy" z orzechami
W sumie,to ja byłam zdziwiona,że moje dzieci je polubiły,a już zdziwienie moje sięgnęło zenitu ,kiedy wyrywały sobie takie... przypalone
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
Moze z tego skorzystasz: http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=1655.0
http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=646.0
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Dzięki Hana jeżeli to do mnie? Znamy (prawie ) wszystkie przepisy. Placuszki serowe smakują nam po prostu średnio i tylko tyle.
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
jesli chodzi o moje spostrzeżenia to chleb raczej szkodzi
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
jesli chodzi o moje spostrzeżenia to chleb raczej szkodzi A z jakiej piekarni kupujesz ?
|
|
|
|
|
|
|
Adiqq
Go
|
A czy ktos jeszcze robi ,oprócz chleba optymalnego placki serowo-jajeczne? Ja robie moim dzieciom-lubią je .
ja robie placki ziemniaczane bez maki niezle nadaja sie na zamiennik chleba, przetestowane
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
Dobrym rozwiazaniem jest "optymalny sandwicz" /miedzy dwa plastry tlustego sera plaster salcesonu / lub odwrotnie /, mozliwosci jest mnostwo .
|
|
|
|
|
|
|
isabelle
Go
|
Ja też robię placki serowo-jajeczne i mój syn je bardzo lubi. Wczoraj mu zrobiłam ziemniaczane i też zjadł ze smakiem.
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
...placki serowo-jajeczne... to podstawa zaleceń JK, ale wolę napisać - "wiem, że nic nie wiem", bo jeszcze się rozhula dyskusja, "jak to można zajadać chleb nie łamiąc proporcji". Stwierdzę tylko - nie da się pogodzić DO z jedzeniem chleba, ale jak już ktoś musi jeść ten chleb, to niech sobie zjada..., ale nie ma obowiązku... PS I dla ścisłości "chleb" - to każda postać, każdego ziarna zbożowego wybełtana tylko z wodą, drożdżami i uzdatniaczami, niezależnie od ilości węglowodanów i zawsze szkodliwy dla osoby stosującej zalecenia JK.
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
jesli chodzi o moje spostrzeżenia to chleb raczej szkodzi A z jakiej piekarni kupujesz ? oczywiscie ze z GIEESU hehe
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
oczywiscie ze z GIEESU hehe Zechciej mi odpowiedzieć wielebny lutonnie,czy ten chleb z GIEESU jest dla Twojego szlachetnego ciała niezdrowy
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
... ale wolę napisać - "wiem, że nic nie wiem", bo jeszcze się rozhula dyskusja, ... ...i jeszcze mógłbys sie obrazić ,a potem szukac pretekstu,aby "zesłać mnie na dożywotnią banicję" ,bo to cecha charakterystyczna osób "śmiertelnie obrazonych" -czekają tylko,az się "łapa człowiekowi podwinie" ,co jest bardzo prawdopodobne,bo człowiek,to tylko człowiek
|
|
|
|
|
|
|
Brzeti
Go
|
Ale jaka jest różnica czy się jada mąkę wymieszaną z serem i jajkami czy żółtka i nabiał zagryza chlebem?
|
|
|
|
|
|
|
|
|