Autor
|
Wtek: Chleb, czy zaszkodzi? (Przeczytany 227794 razy)
|
administ
Go
|
Lepiej kupić jednego na głowę gotowca raz do roku... Chyba nie zaszkodzi?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Pod warunkiem,ze bedzie z Tesco. Do ra ide pobiegac,bo mnie dzis nosi troche
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak dobrze olukrowany z obu stron...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zyon
|
Pod warunkiem,ze bedzie z Tesco. Do ra ide pobiegac,bo mnie dzis nosi troche W Tesco to od razu mozna wziac sok warzywny do popicia
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Zyon
|
No w ksiazce o DDP, autorka pisze, ze zaczela jesc chleb bedac juz na Diecie Optymalnej wiec pewnie jak najbardziej sie da
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Ale mlekiem nie popijała... I stąd problemy!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
o co ta batalia ? przecież biochemicznie świeży chleb to cukier i czerstwy chleb to cukier rumuński mrożony to cukier z dodatkami. http://stooq.pl/n/?f=996732&c=3&p=4+22Rzym (PAP) - W parlamencie Włoch trwa batalia o naprawdę świeże pieczywo- informują media
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
I słusznie, bo Ciało Boga powinno być świeże, a kto ma "glutenozę" potępieńcem widomym na wieki, bo dobro nie może szkodzić dobremu...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
I dalej będzie krzepił ,tylko dawka będzie większa
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Cukier (IG70) jest zdrowszy od samej glukozy (IG100), bo wolniej się wchłania, a najzdrowsza jest fruktoza, bo zanim trafi do żyły wrotnej jest przerabiana na glukozę, dlatego ma IG tylko 20! No, ale co innego stwierdzić fakty, a co innego zalecać cukrzykom owoce, bo mają niskie IG. Wyjątkowi nieucy zaś zalecając 5*wio jednocześnie twierdzą, że "od fruktozy się tyje", choć z drugiej strony zalecają fruktozę na serce z miodziku... Tak to z niewiedzy plotą od rzeczy, a "dbający o zdrowie" łykają to jak pelikany... Dlaczego i jak jest? Tłumaczyć nie będę, bo dużo pracy mnie to kosztowało, a nikt mi za nią nie zapłacił.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
Cukier (IG70) jest zdrowszy od samej glukozy (IG100), bo wolniej się wchłania, a najzdrowsza jest fruktoza, bo zanim trafi do żyły wrotnej jest przerabiana na glukozę, dlatego ma IG tylko 20! No, ale co innego stwierdzić fakty, a co innego zalecać cukrzykom owoce, bo mają niskie IG. Wyjątkowi nieucy zaś zalecając 5*wio jednocześnie twierdzą, że "od fruktozy się tyje", choć z drugiej strony zalecają fruktozę na serce z miodziku... Tak to z niewiedzy plotą od rzeczy, a "dbający o zdrowie" łykają to jak pelikany... Dlaczego i jak jest? Tłumaczyć nie będę, bo dużo pracy mnie to kosztowało, a nikt mi za nią nie zapłacił. No wez! Raz
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
A przy mieszance glukozy i fruktozy, najpierw glukoza, a potem fruktoza czeka na zamianę? Bo właśnie, z braku pomysłu na lepszy obiad, wciągnąłem budyń żółtkowy z miodkiem.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|