toan
Go
|
skoro historie z przed roku, miesiecy, tygodni, usiluje sie zmanipulowac Właśnie. I jak tu się połapać przy takim natłoku informacji, kto przyjacielem twoim, a kto "manipulantem"...
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Dlaczego kwestionujecie prawdziwość tego ,co jest napisane w Biblii? Jako jedna z niewielu ksiąg przetrwała tysiące lat,pomimo,ze były okresy ,kiedy zakazywano jej posiadania (palono ją) itd. Ponadto biorąc pod uwagę Biblię ,to co jest napisane w niej,nie wolno wyrywać fragmentów z kontekstu,bo jesli sie tak zrobi no to mamy -pisano tutaj na Forum(lekarka) ,że w Biblii pisze,ze czlowiek to Bóg,a chodzi zupełnie o coś innego,trzeba uwzględniać cały kontekst,trzeba uwzględnić całą Biblie. Ponadto proroctwa przepowiedziene w niej sie spełniły .
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Własnie! Co powiecie i proroctwach Daniela? (nie chodzi o Daniela z Forum )
|
|
|
|
|
|
|
kangur
Go
|
Własnie! Co powiecie i proroctwach Daniela? (nie chodzi o Daniela z Forum ) Wszystkie slowa prorokow zostaly wlozone w ich usta po smierci prorokow. Za kilkaset lat z ciebie tez mozna bedzie zrobic proroka.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Własnie! Co powiecie i proroctwach Daniela? (nie chodzi o Daniela z Forum ) Wszystkie slowa prorokow zostaly wlozone w ich usta po smierci prorokow. Za kilkaset lat z ciebie tez mozna bedzie zrobic proroka. O! Widać,żeś znafca tematu
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
+ Dla mnie osobiscie jestes NORMALNYM CZLOWIEKIEM!!! Ja rowniez interesuje sie tym samym co TY, nie miszka nie normalnym ale myślącym normalnych czyli plankton karmią media, przekazując ci im wolno wiedzieć za przyzwoleniem elit
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
nie miszka nie normalnym ale myślącym
O tak! Jak ja lubie czytać takie teksty.Napisz jeszcze ,że nikt cie nie rozumie,mieszkasz w pustelni i zajmujesz sie wróżbiarstwem i zielarstwem.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
nie miszka... ali alie skąd wiesz, że misiek to Michałek?
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
"he","he" - w naczale zabył napisaty.
|
|
|
|
|
|
|
Waldek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
kangur
Go
|
Styl pisma w Apokalipsie znacznie sie rozni od pism sw. Jana. To sa tylko przypuszczenia, ze Apokalipse napisal sw. Jan. Autorem Apokalipsy mogl byc uczen Jana.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Styl pisma w Apokalipsie znacznie sie rozni od pism sw. Jana. To sa tylko przypuszczenia, ze Apokalipse napisal sw. Jan. Autorem Apokalipsy mogl byc uczen Jana. I Ty też przypuszczasz
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...nie miszka nie normalnym ale myślącym normalnych czyli plankton karmią media, przekazując ci im wolno wiedzieć za przyzwoleniem elit...
No tak, Masz racje!!!
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Nawet ciekawe poogladam jeszcze inne filmiki z tej stroniczki . Proroctwa spełniają - i spełniały jeszcze przed napisaniem bibli .Wszystkie pożogi wojenne, trzęsienia bestialskie mordy -były już swoistą apokalipsą . Czy jest okres w dziejach ludzkości bez takich tragedii? W imie krzyża oceany krwi już przelano -Człowiek jest stworzony na obraz i podobieństwo boga więc wszystko jasne [tak religia uczy] - opanował juz cały swiat i dalej mu mało. Chrześcijanie spalili bibloteke Aleksandryjską -oszczędzili pokrętną żydowską biblie, którą kazda sekta interpretuje po swojemu. Strach sie bać - amargedon już jest -Niemiec papieżem a Afroamerykaniec prezydentem największego mocarstwa - ,banki bez pieniędzy.
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
O tak! Jak ja lubie czytać takie teksty.Napisz jeszcze ,że nikt cie nie rozumie,mieszkasz w pustelni i zajmujesz sie wróżbiarstwem i zielarstwem.
(nie) poskromiona złośnico zielarstwem zabawiałem się za młodu wystarczy jak cię zobaczę to ci powiem jak długo pociągniesz
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
kangur
Go
|
wystarczy jak cię zobaczę to ci powiem jak długo pociągniesz
Czy moge zamowic wizyte, abys pan znachor raczyl mnie zobaczyc? A ile kosztuje taka wizyta? Czy ladne kobiety maja znizke? A moze za darmo?
|
|
|
|
|
|
|
Waldek
Go
|
Jako jedna z niewielu ksiąg przetrwała tysiące lat,pomimo,ze były okresy ,kiedy zakazywano jej posiadania (palono ją) itd. Stało się tak za sprawą Świętego Konstantyna, który zrezygnował z boga Mitry i na soborze Nicejskim w 325 r. "stworzył sobie" obecne "państwowe chrześcijaństwo" jako kolejne narzędzie dla Imperium Rzymskiego. Narzędzie to miało zunifikować ziemie podległe i podbite. Państwowa religia unifikuje i trzyma "plankton" w ryzach lepiej niż świeccy urzędnicy, sądy, podatki, przemoc wojska itp. Jakim sposobem ten niegłupi twórca obecnej formy chrześcijaństwa był święty będąc do końca swych dni jednocześnie Najwyższym Kapłanem pogańskim i jak pozbywał się potomków oraz dusił żonę parą w łązni też można sobie poczytać. Wielu naszych polityków do dziś bierze z niego przykład bo "historia kołem się toczy".
|
|
|
|
|
|
|
|