Strony: 1 2 [3]
|
|
|
Autor
|
Wtek: miksery, maszynki do mielenia mięsa i inne cuda w ŻO (Przeczytany 43671 razy)
|
kodar
Go
|
a co sadzicie o takim urzadzonku,Magic Bullet Maxx 21 teilig Original aus dem TV 350Watt wlasnie zamowilam na ebay,podobal mi sie podczas prezentacji w tutejszej telewizji, co prawda juz dawno temu ale teraz przypomnialam sobie o nim, jest maly i mozna przygotowywac male ilosci produktow do natychmistowego uzycia, czy ktos korzystal i jakie ma doswiadczenie,prosze o odpowiedz
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Flawia
Go
|
ja mam Magic Maxx, to chyba podobne. Nie można zmielić rzeczy twardych i klejących, no chyba że z dodatkiem płynu... tak jak pisałam, takie rzeczy są wyrzucane na ściankę i nie maja dostępu do ostrzy... dlatego kupiłam malakser...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
kodar
Go
|
napisz prosze,czy nadaje sie do rozdrabniania cebuli,czosnku,pietruszki,pomidorow,robienia coktaili, na pokazie szybko i zrecznie im to wychodzilo, lecz jak to wyglada w domowym uzyciu??? mam maszynke elektryczna i nne roboty kuchenne
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Flawia
Go
|
szatkowalam tym cebulę ale jak trzymasz dlużej o 1 s to zrobi Ci cebulową mazię a jak o sekundę za krotko to będzie 1 większy kawalek i troche sieczki, zazwyczaj większy kawałek sobie skacze po wierzchu i się odbija... Najlepiej to się nadaje do zrobienia z ugotowanych warzyw i wody mazi dla niemowlaka lub sosu, jeśli nie trzeba go dużo. Ładnie mieli orzechy. Bita smietana mi nie wychodzi, mężowi jakos sie udaje. Wiec do drinków to sie na pewno nada. Minus tego urządzenia jest taki, że jak podczas miksowania masa sie spulchnia to tam nie ma doplywu powietrza i trzeba malutko lać, albo z braku powietrza część nie zgęstnieje... fajnie robi kogel-mogel. du mielenia marchwi używałam akcesoriów sokowirówkowych
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
kodar
Go
|
dzieki super informacje,mysle,ze zamowie inne urzadzenie.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Najlepiej przydało by się nam urządzenie do krojenia w kostkę. Ale jeszcze takiego nie wymyślili. Można tylko w wiórki, w plastry lub w paski( np. ziemniaki na frytki). Malakserem czy blendrem (ewentualnie termomixem) przy odrobinie wprawy możliwe jest rozdrobnienie na nieregularne kawałki. Ale, tak jak pisze Flawia, jest to bardzo trudne. Po za tym wszystkie te urządzania z misą lub kielichem podlegają tym samym prawom fizycznym. Jak czegoś wrzucimy za mało, to po przykleja się do ścianek. Podobnie jest jak jest zbyt gęste. Najbardziej do rozdrabniania nadaje się blender ręczny z końców metalową. Można w nim rozdrobnić wszystko bez oglądania się na temperaturę (lód i wrzątek) i potem opłukać końcówkę pod kranem. (albo wrzucić do zmywarki). Najmniej zajmuje miejsca i najmniej części do mycia. A o to przede wszystkim chodzi i kosztuje 20 razy mniej od termomixa.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
maf
Go
|
Najlepiej przydało by się nam urządzenie do krojenia w kostkę. Ale jeszcze takiego nie wymyślili.
Mam takie urzadzenie, co prawda reczne, ale szybkie w uzyciu. To szatkownica reczna z 3 wkladkami. Dwie wkladki maja rozmieszczone tnace noze, jedna 12 szt wysokosci 1 cm co 1 cm, druga 24 szt wys. 7 mm co pol cm. Noze sa ulozone wzluz. 3 wkladka sluzy do ciecia na plastry w zaleznosci jaka strona sie ja wlozy do uchwytu, grubsze lub cienkie. Uchwyt ma 1 plaski noz w ksztalcie > . Wkladajac do uchwytu wkladke z nozami pionowymi , wkladka tnie wzloz a uchwyt odcina naciety plaster i mamy juz np frytke , tzn kwadratowe paski. Aby pociac w kostke, trzeba wlozyc wkladke bez nozy ktora tnie sie na plasterki. Obok na wkladce z nozami pionowymi trzeba przejechac raz, nastepnie obracajac o 90 stopni warzywo przejechac drugi raz i mamy nacieta rowna kratke, trzeci ruch na 3 wkladce w uchwycie /od plastrow/ i mamy rowne kostki. Zreszta co bede tlumaczyl zaraz zrobie fotke. Szatkownica http://www.optymal-btw.aktis.i.p.pl/img/szatkownica1.jpgCienki plaser cienka, kostka, gruby plaster, gruba kostka /nie zrobilem frytki http://www.optymal-btw.aktis.i.p.pl/img/szatkownica2.jpgPozdrawiam maf
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
kodar
Go
|
tarka ma chyba ze 20 lat,ja tez mam taka,no moze tylko jakies czesci
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Najlepiej przydało by się nam urządzenie do krojenia w kostkę. Ale jeszcze takiego nie wymyślili.
Mam takie urzadzenie, co prawda reczne, ale szybkie w uzyciu. To szatkownica reczna z 3 wkladkami. Dwie wkladki maja rozmieszczone tnace noze, jedna 12 szt wysokosci 1 cm co 1 cm, druga 24 szt wys. 7 mm co pol cm. Noze sa ulozone wzluz. 3 wkladka sluzy do ciecia na plastry w zaleznosci jaka strona sie ja wlozy do uchwytu, grubsze lub cienkie. Uchwyt ma 1 plaski noz w ksztalcie > . Wkladajac do uchwytu wkladke z nozami pionowymi , wkladka tnie wzloz a uchwyt odcina naciety plaster i mamy juz np frytke , tzn kwadratowe paski. Aby pociac w kostke, trzeba wlozyc wkladke bez nozy ktora tnie sie na plasterki. Obok na wkladce z nozami pionowymi trzeba przejechac raz, nastepnie obracajac o 90 stopni warzywo przejechac drugi raz i mamy nacieta rowna kratke, trzeci ruch na 3 wkladce w uchwycie /od plastrow/ i mamy rowne kostki. Zreszta co bede tlumaczyl zaraz zrobie fotke. Szatkownica http://www.optymal-btw.aktis.i.p.pl/img/szatkownica1.jpgCienki plaser cienka, kostka, gruby plaster, gruba kostka /nie zrobilem frytki http://www.optymal-btw.aktis.i.p.pl/img/szatkownica2.jpgPozdrawiam maf Takim czymś fryty się świetnie ryfluje, ileż to już lat 23~4~5~6... . Dobra stal, nie wiem jaką podróby mają.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Strony: 1 2 [3]
|
|
|
|