forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.
2024-04-27, 01:10:15

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.
660460 wiadomości w 4058 wątkach; wysłane przez 27 użytkowników
Najnowszy użytkownik: startom
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  WARZYWNE KLOPSIKI.
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: WARZYWNE KLOPSIKI.  (Przeczytany 3264 razy)
MORGANO
Gość


Email
WARZYWNE KLOPSIKI.
« : 2007-11-24, 00:45:21 »

WARZYWNE   KLOPSIKI.

Składniki.
100g Papryka czerwona
100g Marchewki
100g Pietruszka korzenna
  50g Pietruszki natka
  50g Szczypiorku
  50g RyĹźu
  50g Jajko
  50g Bułki tartej
  50g Olej z oliwek
przyprawy : sĂłl, pieprz

SposĂłb przygotowania.
Ryż ugotować. Odcedzić na sicie, wystudzić. Pietruszkę i marchew paprykę pokroić drobno w kostkę. Szczypiorek i natkę posiekać. Paprykę marchewkę i pietruszkę dusić 5-7 minut na części oleju. Ostudzić. Warzywa włożyć do miski. Dodać ryż, jajko, szczypiorek i natkę, przyprawić solą i pieprzem. Wyrobić na jednolitą masę. Z masy formować płaskie klopsiki, panierować w tartej bułce, smażyć na pozostałym oleju po 3 minuty z każdej strony.
   
Ogółem 600g  B-T-W  /23,8/ - /57,8/ - /113,6/ - 1070 kalorii/
100g produktu  B-T-W  /4,0/ - /9,6/ - /18,9/ - /180 kalorii/
150g porcja 1 osobowa  B-T-W /5,9/ - /14,5/ - /28,4/ - /270 kalorii/
Stosunek  B-T-W  1 : 2,4  : 4,8
B+T/150g=20,4g

Zapisane
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Działające na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.023 sekund z 17 zapytaniami.