Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Pascal po prostu gotuj. Wreszcie ciekawy przepis! (Przeczytany 10908 razy)
|
zenon
Go
|
Przelaczajac kanaly natrafilem na program kulinarnt w TVN. Zaciekawilo mnie, poniewaz ujrzalem na ekranie wreszcie cos ciekawego: boczek, ser, smietana 36% ... Przepis na zapiekanke pasterska: TartiflettePrzepis moznaby troszeczke podrasowac i bedzie bardzo fajne low carbowe danie. (Ja smazylbym na czyms innym niz oliwa, dalbym mniej ziemniakow + jakies miesko by bialka bylo wiecej) Oczywiscie pan Pascal do tej zapiekanki przygotowal salatke z owocami + slodki sos
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
lubię Pascala ma chłopak dryg do gotowania i często nas inspiruje swoimi przepisami. Zresztą kuchnia francuska jest tłusta i łatwo ją dostosować do zasad ZO. O ile dobrze pamiętam to Francja ma najniższą w Europie zachorowalność na miażdżycę - najwyraźniej służą im nasze gęsie (tłuste!) wątróbki
|
|
|
|
|
|
|
zenon
Go
|
Niestety Pascal najczesciej daje badziewne przepisy gdzie masz 100g maki, 100g cukru i do togo komentarz, ze "danie jest lekkie".
Ale od czasu do czasu mozna cos wylowic. Dzisiejszy przepis na pasterska zapiekanke jest bardzo fajny.
Byc moze mozna nawet gdzies w internecie ogladnac dzisiejszy odcinek.
|
|
|
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
Sylwia, uchyl tajemnicy, i powiedz czego szukasz?
|
|
|
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
No tak, myślałam,że nawiązuję do wczesniejszych wypowiedzi ale wyszło chyba niezrozumiale, że Pascal ma kiepskie przepisy a na stronie okazuje się że komuś przyszło do głowy,że jest takie hasło jak niskowęglowodanowe przepisy. A ja często szukam różnych rzeczy Hana, czasami znajduję coś ciekawego przypadkowo a czasami nic nie znajduję jak wszyscy.
|
|
|
|
|
|
|
maf
Go
|
Heh, kliknalem. haslo wieprzowina dziala na mnie jak plachta na byka. I..."Wieprzowina duszona z koprem włoskim". Co prawda schab z przepisu wydaje sie za malo tlustym daniem, ale polaczenia miesa z fenkula jeszcze nie robilem. Moze byc ciekawy smak. Pozdr maf
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|