forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-28, 23:56:18

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.
669820 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Żywienie Optymalne
| | |-+  Irytacja skory
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 2 [3] Do dou Drukuj
Autor Wtek: Irytacja skory  (Przeczytany 37901 razy)
Hana
Go


Email
Odp: Irytacja skory
« Odpowiedz #40 : 2008-01-11, 17:45:36 »

 Halina Ch. co znaczy wg. Ciebie duzo--przy wadze 83 kg. uwazam, ze proporcje adampio sa ok.
Zapisane
Rudka
Go


Email
Odp: Irytacja skory
« Odpowiedz #41 : 2008-01-11, 18:39:14 »

Halina -mnie sie wydaje ,ze Adam dużo nie je -jest mężczyzną  ma więcej mięśni do utrzymania.
     Adam a Ty żółtka surowe bełtasz ze śmietaną??
Zapisane
adampio
Go


Email
Odp: Irytacja skory
« Odpowiedz #42 : 2008-01-12, 19:06:31 »

Tak beltam ze smietana, dzieki czemu sa zoltka troche luzniejsze.
A nawiazaujac do debaty o tym czy jem duzo czy za duzo, moge tylko dodac, ze dziennie jem okolo 1000 gr produktow.

Poniewaz jak pisalem sniadanie jest dla mnie b. wazne, dlatego tu jem okolo 350 gr
Sniadanie w pracy okolo 170 gr
Obiad okolo 400 - 500 gr

Mysle, ze jak na "chlopa" to nie jest to duzo!!!!
Zapisane
Rudka
Go


Email
Odp: Irytacja skory
« Odpowiedz #43 : 2008-01-13, 01:30:37 »

Ja żółtka najchętniej z gorącymi ziemniaczkami- mieszam albo same.
Zapisane
adampio
Go


Email
Odp: Irytacja skory
« Odpowiedz #44 : 2008-01-17, 21:03:30 »

Rudka, jesz surowe zoltka, czy tez zle zrozumialem. Piszesz zoltka z cieplymi ziemniakami, rozumiem, ze mieszasz surowe zoltka z cieplymi7goracymi ziemniakami, tak?
Zapisane
Rudka
Go


Email
Odp: Irytacja skory
« Odpowiedz #45 : 2008-01-17, 22:05:31 »

Adam -ja uwielbiam surowe żółtka - najczęściej jadam same
   -ale dla urozmaicenia z ziemniaczkami.
Zawsze lubiłam -piłam dawniej jajka w całości -nie wiedziałam ,ze białka szkodliwe.
Potem na długo zaprzestałam -bo za dużo czytałam Sad
Zapisane
adampio
Go


Email
Odp: Irytacja skory
« Odpowiedz #46 : 2008-01-18, 14:30:53 »

w czytaniu nie widze nic zlego. natomiast w jedzeniu surowych jajek tak zwlaszcza w naszych czasach, gdzie karmi sie kury byle czym !!!!
Zapisane
adam319
Go


Email
Odp: Irytacja skory
« Odpowiedz #47 : 2008-01-18, 17:33:33 »

To ja mam pytanie:

Czym się różni wartość pokarmowa żółtka surowego od żółtka z jajka ugotowanego na twardo. Zawsze miałem nieco wątpliwości czy 100 stopniach Celsjusza nie niszczy z punktu widzenia mojego organizmu jakichś cennych białek czy enzymów. Zdarza się więc, że ucieram żółtka z odrobiną cukru i następnie miksuję z ciepłym roztopionym, ale nie gorącym masłem. Ot taki posiłek regeneracyjny Smile
Zapisane
Hana
Go


Email
Odp: Irytacja skory
« Odpowiedz #48 : 2008-01-18, 17:40:05 »

Adam319, moze tu znajdziesz odpowiedz :  http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=475.0
Zapisane
Rudka
Go


Email
Odp: Irytacja skory
« Odpowiedz #49 : 2008-01-19, 02:59:00 »

Adam -ja własnie czytałam niewłasciwe publikacje o szkodliwości jaj .
   Nie boje sie kupnych bo teraz kury są dopieszczane bo klijentela marudna,
    zresztą mam tez troche ze swojej chodowli kurek czubatek.
Po za tym ,lubie tez surowe mięso ,takie zmielone doprawione na kotlety .
    wiem ,że to ryzyko ,ale taki ze mnie ścierwojad, Nie wiem tylko jak surowizne liczyć
  czy w  więcej białka czy mniej . Confused
Zapisane
adampio
Go


Email
Odp: Irytacja skory
« Odpowiedz #50 : 2008-01-19, 13:51:24 »

nie chce tu palnac gafy. za duzo czytam na ten temat i teraz nie pamietam gdzie to bylo. pamietam, ze ktos powiedzial, ze poprawia sie wartosci jaj wlasnie je podgrzewajac i jeszcze jedno to to, ze surowe jajka blokuja rozpuszczanie sie czegos pozytywnego w naszym organizmie, i dlatego nie jest wskazane jesc jaj surowych!!! musze wrocic do luktory i znalesc to zrodlo.
Zapisane
adam319
Go


Email
Odp: Irytacja skory
« Odpowiedz #51 : 2008-01-19, 15:49:30 »

(...) Nie wiem tylko jak surowizne liczyć
  czy w  więcej białka czy mniej . Confused

Obróbka cieplna (poza spaleniem) nie powoduje ubytku, ani białka, ani tłuszczu, ani węglowodanów Smile
Zapisane
Rudka
Go


Email
Odp: Irytacja skory
« Odpowiedz #52 : 2008-01-20, 00:58:51 »

Dziękuje Adam -własnie dzisiaj zrobiłam sobie troszke mielonego ze surowymi żółtkami.
   To bardzo syte jedzonko -tylko niestety ukrywam sie ze swoim  dziwadztwem
przed domownikami .
Zapisane
adam319
Go


Email
Odp: Irytacja skory
« Odpowiedz #53 : 2008-01-20, 04:01:31 »

A niektórzy, biedactwa, mają problemy z żołądkiem, alergie pokarmowe i takie tam inne wydelikacenia – szczęściara z Ciebie.

O żółtko się nie martwię, ale mięso to lepiej jednak długo dusić by ewentualne pasożyty udusić Smile Choć muszę przyznać, że jak mi się przy krojeniu jakiś kawałeczek mięska spodoba to siekam go zaraz siekaczami i mielę trzonowymi. A już najlepiej jak jest ledwie ledwie zamarzający.

A jak potem doskonale trójki rosną .

PS Wszystko szczera prawda, lekka autoironia tylko co do tych trójek Smile
Zapisane
Rudka
Go


Email
Odp: Irytacja skory
« Odpowiedz #54 : 2008-01-21, 02:05:49 »

No widzisz Adam ,jakby nie patrząc drapiezniki z nas okrutniste .
    Ja  to mielone to od święta, też boje sie częściej -po prostu nieraz
   nadejdzie na mnie świńska godzina i musze .
  Alergii ani kłopotów z żołądkiem nigdy nie miałam ,nawet na poprzednim żywieniu.
   Tylko z genetycznie uzasadnioną nadwagą . Razz 
   
Zapisane
kodar
Go


Email
Odp: Irytacja skory
« Odpowiedz #55 : 2008-01-21, 13:42:23 »

uwielbialam "tatara",az mi slinka leci,ale juz od 15 lat nie jadam surowizny.
Zamiast "tatara" wystarczy mi teraz ogoreczek kiszony,cebulka i zolteczka.
A ze moj pradziadek byl ruskim Tatarem,to pozostaly mi tylko  wspomnienia  po jednym i po drugim.lol: 
Zapisane
adampio
Go


Email
Odp: Irytacja skory
« Odpowiedz #56 : 2008-01-24, 21:18:44 »

ja z surowizny to najbardziel lubie wedzonego lososia, z ktorego czasami robie " tatara", pycha, ale duzo bialka, hehehee
Zapisane
Rudka
Go


Email
Odp: Irytacja skory
« Odpowiedz #57 : 2008-02-01, 18:23:08 »

Zapomniałam ,faktycznie śledzie to też surowizna- też lubie wędzone rybki
   łosoś ponoc jest  jakoś sztucznie chodowany ale tez mi to nie przeszkadza -no
   moze cena Shocked. propo a wołowina ,czy drób tez moze miec włosienia?
     
Zapisane
adampio
Go


Email
Odp: Irytacja skory
« Odpowiedz #58 : 2008-02-02, 15:53:20 »

Rudka, nie wiem jak to jest w Polsce, ja kupuje ta zwane resztki lososia. Rozumiesz, jak kroja lososia w te ladne porcje, ktore sprzedaja za duze pieniadze, maja odpadki, ktorych nie moga sprzedac ......bo sa nie ladne, tzn...nie sa cale platy. Takie scinki, ktore sa latwiejsze dla mnie do pokrojenia na tatar kupuje za grosze. Tu sa te scinki /odpadki/ sprzedawane jako resztki lososia.....wiec je biore, poniewaz i tak musze drobniutko pokroic.
Zobacz moze maja cos takiego.
Zapisane
Strony: 1 2 [3] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.039 sekund z 18 zapytaniami.