Autor
|
Wtek: Rewolucja jest teraz (Przeczytany 190259 razy)
|
Daniel
Go
|
W felietonie JKM (powyższy link), jest stwierdzenie: Czy więc nie lepiej przyjąć zasadę: "Nie ma wolności dla wrogów Wolności!"? a potem propozycja w jaki sposób zrealizować tą zasadę: ...dopóki nie zostanie przywrócona monarchia, to korupcja, oczywiście, będzie istnieć. Bo jak nie ma Monarchy, to wszystko co państwowe jest niczyje... Oczywiście z tym się nie zgadzam. Monarchia nie jest sposobem na osiągnięcie wolności, tylko zmianą władcy.
|
|
|
|
|
|
|
MW
Go
|
1. 1. Dziwne pytanie, które w zasadzi jest równoznaczne pytaniu: Jakie zło wydarzy się gdy UPR wejdzie do sejmu. Dziwne, że uznajesz moje pytanie za dziwne . Powstało dlatego, że zaciekawiła mnie ta wypowiedź: Jesteś zwolennikiem UPR i dobrze. Też na tą partię kiedyś głosowałem i nadal bym głosował, ale teraz wcale nie głosuję. Nie dlatego, że mi się nie chce, ale że tak uważam, że jest przyzwoicie nie czynić zła. Głosować, to tak jakby rzucać kamieniami w ludzi. Jest duża szansa, że ktoś oberwie. Trzeba mieć w sobie bardzo dużo zła, żeby rzucić w ludzi kamieniem lub w wyborach wynająć polityka, aby to uczynił w naszym imieniu.
Czy można kłamcom dalej ufać?
Oczywiście, że można . Dowód: popatrz sobie czasem na sondaże ilu ludzi ufa tym politykom, którzy WIELOKROTNIE dopuścili się kłamstwa . Moim zdaniem Twoje myślenie jest naiwne . Uważasz, że skoro samo bycie posłem jest złe to należy się obrazić i nie głosować. Ja uważam inaczej. Powinno się wybierać najlepsze rozwiązanie z możliwych. Głosować na takich, którzy najmniej napaskudzą. Niepopieranie tych lepszych, a chowanie głowy w piasek powoduje tylko, że zwiększa się liczba tych gorszych. I TO WŁAŚNIE JEST ZŁO. 5. Chyba nie zaprzeczysz, że państwa, które posiadają rządy (może nawet wszystkie) też są zróżnicowane pod względem jakości tych rządów?
|
|
|
|
|
|
|
MW
Go
|
2. Są inne metody osiągnięcia zamierzonego celu bez udziału przemocy i kłamstw.
Umieram z ciekawości .
|
|
|
|
|
|
|
MW
Go
|
3. 3. Nie muszą istnieć żadne organa firmowane przez państwo, aby ludzie mogli egzekwować od sprawcy naprawienia szkód im wyrządzonych.
6. Skrzywdzeni ludzie mają sami wymierzać sprawiedliwość ? Wręcz przeciwnie zakładam przywrócenie prawa, dopiero wtedy mieszkańcy uzyskają prawdziwą obronę przed naruszaniem ich dóbr.
7. Kto ma przywrócić prowo?
|
|
|
|
|
|
|
MW
Go
|
4. 4. Dla mnie to nie ma różnicy czy lepszy czy gorszy przestępca. Sam fakt sprawowania władzy umniejsza wolność ludziom.
8. Więc nie obchodzi Ciebie to czy rządzi ktoś taki jak Adolf Hitler czy ktoś jak Ronald Regan ? (obaj wybrani demokratycznie )
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Nie chowam głowy w piasek, tylko uważam, że pozostawienie nawet najmniejszego zła, spowoduje powrót do sytuacji wyjściowej. Ludzie nie potrzebują rządów, sami sobie mogą poradzić. 5. I co z tego, że rządy są zróżnicowane. W ogóle nie są potrzebne. 6. Samosądy nie wchodzą w rachubę, bo nie ma to nic wspólnego ze sprawiedliwością. Gdy winowajca nie chce naprawić szkody, to będą sędziowie (niezależni) rozstrzygający ewentualne niejasności. Komornicy zawsze są niezależni. A przy poważniejszych sprawach też są rozwiązania. Ważne jest, że to poszkodowany jest najważniejszy i tylko on ma prawo łaski. 7. Prawa nie trzeba przywracać, tylko unieważnić wszystko to, co jest z nim sprzeczne. 8. Każdy demokrata to przestępca. Różnicować ich można, bo niektórzy to mordercy. Tylko co to zmienia, żaden nie powinien być przy władzy.
Jestem ograniczony czasem i jak, któregoś razu nie doczekasz się odpowiedzi, to będzie oznaczało, że go nie mam. Temat rzeka i prowadzę go na tym forum od ponad roku, tylko Ciebie to nie interesowało.
|
|
|
|
|
|
|
MW
Go
|
Są inne metody osiągnięcia zamierzonego celu bez udziału przemocy i kłamstw.
Umieram z ciekawości . 9. Które z tych metod pozwolą osiągnąć Twoje cele polityczne ?
|
|
|
|
|
|
|
MW
Go
|
Nie chowam głowy w piasek, tylko uważam, że pozostawienie nawet najmniejszego zła, spowoduje powrót do sytuacji wyjściowej.
Nie głosując na tych najlepszych kandydatów powodujesz WIĘKSZE ZŁO .
|
|
|
|
|
|
|
MW
Go
|
5. I co z tego, że rządy są zróżnicowane.
To z tego, że im lepszy rząd tym mniejsze zło .
|
|
|
|
|
|
|
MW
Go
|
6. Samosądy nie wchodzą w rachubę, bo nie ma to nic wspólnego ze sprawiedliwością.
Przecież samorządy też są utrzymywane z podatków. Tak jak sejm. A napisałeś wcześniej : Uważam że sejm jest niepotrzebny, ale większość odwrotnie i to ona postanawia, że to ja muszę się podporządkować i płacić daninę na utrzymanie tej instytucji. Jak tego nie zrobię to pod przymusem mnie do tego zmuszą, To się nazywa bandytyzmem, a w kodeksie karnym taki czyn uznawany jest jako przestępstwo. Co za dwulicowość.
Nadal tego nie rozumiesz? Może jeszcze raz mam Ci wytłumaczyć, że jak kradnie większość, to jest to takie samo złodziejstwo,
Więc sam jesteś dwulicowy .
|
|
|
|
|
|
|
MW
Go
|
Gdy winowajca nie chce naprawić szkody, to będą sędziowie (niezależni) rozstrzygający ewentualne niejasności.
10. Czy „sędziowie niezależni” powinni działać charytatywnie ? 11. Jeśli nie to przez kogo powinni być finansowani ?
|
|
|
|
|
|
|
MW
Go
|
12. Nie widzisz Daniel , że to: Wręcz przeciwnie zakładam przywrócenie prawa, dopiero wtedy mieszkańcy uzyskają prawdziwą obronę jest sprzeczne z tym?: 7. Prawa nie trzeba przywracać, tylko unieważnić wszystko to, co jest z nim sprzeczne.
13. Kto ma przywrócić prawo / unieważnić wszystko to, co jest z nim sprzeczne ?
|
|
|
|
|
|
|
MW
Go
|
8. Każdy demokrata to przestępca. Różnicować ich można, bo niektórzy to mordercy. Tylko co to zmienia, żaden nie powinien być przy władzy.
Zakładając, że pierwsze zdanie jest prawdziwe to zmienia to np. liczbę ofiar zamordowanych .
|
|
|
|
|
|
|
MW
Go
|
Daniel, ta wypowiedź: 6. Samosądy nie wchodzą w rachubę, bo nie ma to nic wspólnego ze sprawiedliwością.
Przecież samorządy też są utrzymywane z podatków. Tak jak sejm. A napisałeś wcześniej : Daniel, ta wypowiedź:
Uważam że sejm jest niepotrzebny, ale większość odwrotnie i to ona postanawia, że to ja muszę się podporządkować i płacić daninę na utrzymanie tej instytucji. Jak tego nie zrobię to pod przymusem mnie do tego zmuszą, To się nazywa bandytyzmem, a w kodeksie karnym taki czyn uznawany jest jako przestępstwo. Co za dwulicowość.
Nadal tego nie rozumiesz? Może jeszcze raz mam Ci wytłumaczyć, że jak kradnie większość, to jest to takie samo złodziejstwo,
Więc sam jesteś dwulicowy . powstała ponieważ błędnie odczytałem wyraz samosądy . Dlatego napisałem, że jesteś dwulicowy . Najmocniej Ciebie przepraszam . Mam nadzieję, że się nie gniewasz . Na swoje usprawiedliwienie dodam, że nie miałem złych zamiarów. A chyba sam się zgodzisz, że jeśli byś takie coś napisał to powinienem pomyśleć, że jesteś dwulicowy. Ale oczywiście to określenie wycofuję . Wszystko pozostałe podtrzymuję .
|
|
|
|
|
|
|
Ryjek
Go
|
Zdecydowałem nie kłapać ryjkiem i przemilczeć próby sabotowania wątku Rewolucja jest teraz... nie! Nie mogę! Naprawdę nie mogę! Siebie nie oszukam, a Was mam? Przytoczę tu cytat z pewnej stopki jednej z moich ulubionych użytkowniczek tego forum: "Gniew nie oślepia, gniew rodzi się ze ślepoty" Otóż ja uważam, że jest dokładnie odwrotnie: bowiem mnie gniew oślepił, ale nie zrodził się bynajmniej ze ślepoty. Zrodził się z buntu przeciwko kłapania japą o czymkolwiek przeciwko komukolwiek i czemukolwiek z jakiegokolwiek powodu. Zrodził się wskutek nadużywania mówienia o "prawdopodobieństwach" a nie o samej prawdzie. Zrodził się wskutek mówienia nieprawdy. Mnie się wszakże wydaje, że jak coś jest "raz takie, a raz owakie" - nie może być prawdziwe. Wiem, wiem - powiecie, że za dużo się Sokratesa/Platona oczytałem... ehhh. Młody i dlatego głupi. Albo może głupi i dlatego młody (na umyśle)? Hmm.... Ale spoko. Nie zamierzam wracać z k*rwami w odniesieniu do wypowiedzi niektórych użytkowników. Postanowiłem zmienić nieco charakter swoich wypowiedzi - postanowiłem wyrażać się m.in. poprzez tłumaczenia tekstów filmów do których to daję linki w tym wątku. Oto pierwszy taki przetłumaczony przeze mnie film (zamieściłem na youtube): Podziękowanie dla mojego brata, który to wyłapał błąd w pisowni słowa: "wy*ierdalamy". Ps. Jakość filmu poleciała na ryjek - musiałem poddać go konwersji, na dodatek ma troszkę większą objętość niż oryginał bez tłumaczenia. Polecam zatem pobranie programu Free Video Downloader choćby stąd: http://www.idg.pl/ftp/pc_15641/pc.htmlDzięku niemu będziecie mogli sobie zgrać filmiki m.in. z youtube i google na swój dysk - a wtedy oglądanie filmików to czysta przyjemność. Program ten ma mikroskopijną objętość i zajmuje mało "ramu" - nie to co te dzisiejsze komercyjne kobyły.
|
|
|
|
|
|
|
Ryjek
Go
|
Cholercia! Załadowałem nie tą wersję filmiku, którą chciałem.... ehhhh... Cóż, nie ma opcji edycji postów. W tej wersji nie ma w poprawki, którą błyskawicznie wytknął mi mój brat. Zobaczę co da się zrobić...
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Jest to prosty sposob na zarobianie kasy. SCIEPA Nigdy nie otrzymales przesylki pt. "kartki swiateczne malowane nogami"?. Juz mi sie nie chce nawet o tym pisac. Pozdr maf
"Kartki świąteczne malowane nogami" ,to pikuś w stosunku do największej ściepy narodowej-WOŚP. Tu jest dopiero mamienie mas .
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
Jest to prosty sposob na zarobianie kasy. SCIEPA Nigdy nie otrzymales przesylki pt. "kartki swiateczne malowane nogami"?. Juz mi sie nie chce nawet o tym pisac. Pozdr maf
"Kartki świąteczne malowane nogami" ,to pikuś w stosunku do największej ściepy narodowej-WOŚP. Tu jest dopiero mamienie mas . Mamienie mas to jest wprowadzenie na "rynek" prototrypu o nazwie chrzescijanstwo ., w praktyce sie nie sprawdza
|
|
|
|
|
|
|
Ryjek
Go
|
Kapitalne : (troszkę napisów po angielsku - ale to w zasięgu każdego słownika ): Różnice między Barrackiem Obamą a Ronem Paulem[napis na obrazku] Zmęczony natrętnymi globalistami wciskającymi Ci kit? Zrób coś z tym! Wybierz RONBO! [załącznik usunięty przez administratora]
|
|
|
|
|
|
|
Ryjek
Go
|
Aha - no i Ron pnie się zasłużenie w górę. W ostatnich dwóch prawyborach był drugi. Teraz są bardzo poważne przesłanki co do tego, że wygrał prawybory w Louisianie - niestety za nimi podążają informacje o kolejnych możliwościach zaistnienia oszustwa przy zliczaniu głosów. Oczywiście na korzyść niejakiego Johna McCaina - ponoć żołnierza oficjalnie "zaginionego w akcji". Ron Paul w ostatniej debacie w stacji MSNBC pogrążył go zadając mu pytanie z dziedziny ekonomii. Trzeba było widzieć jak się bidaczek pocił... Aha nr 2 - tak więc z 11 republikanów zostało już tylko 5. Odpadł m.in. Fred Thompson. Kampania Rona Paula złapała znowu wiatr w żagle: przybywa w zadziwiającym tempie zwolenników i pieniędzy. Czego nie można powiedzieć o "panu o śmiesznym nazwisku" - Huckabee : bidaczek ponoć wystrzelał się z kasy i nie ma czym płacić pracownikom swojej kampanii - więc ci odchodzą. Ciekawe czy Chuck Norris który go oficjalnie wspiera - da co łaska na tak szczytny cel? Wolontariat to tylko u Rona
|
|
|
|
|
|
|
|
|