Autor
|
Wtek: Rewolucja jest teraz (Przeczytany 190218 razy)
|
Daniel
Go
|
Z tego wniosek, że reszta to nie prawica.
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
Narzucanie czegokolwiek drugiemu człowiekowi jest naganne. Okrada go z wolności. Składki obowiązkowe na ZUS są też taką kradzieżą. Tylko jak się spytam: komu to zawdzięczamy, to wymienimy wszystkich tylko nie siebie. Bardzo szybko się zapomina, że głosowało się na polityka, który te składki nam narzucił.
he he naiwniak jesteś naganne powinno być wyłącznie to co jest skierowane przeciwko obywatelowi a nie to co mu służy weź pod uwagę te 3 miliony wyrzucone poza nawias bez własnej zgody co z nimi mają zrobić? przerzucili więc na innych
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Widzę, że wiesz najlepiej co komu służy. Jak uznasz, że służy, to można kraść. Ciekawa argumentacja.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
Widzę, że wiesz najlepiej co komu służy. Jak uznasz, że służy, to można kraść. Ciekawa argumentacja.
Daniel to jasne, ze kazdy myslacy czlowiek uznaje "po swojemu" co komu sluzy. Co innego uzna przedstawiciel lewicy a co innego prawicy. Ja osobiscie uwazam, ze komunizm to ideologia holoty dla holoty. Po prostu jestem za PRAWICA bo ona chroni moj interes a pogwalca interes "Kononowiczow". Modelowy przyklad dzialania tego mechanizmu to dzisiejsze USA. Tam kazdy zna swoje miejsce w " lancuchu pokarmowym".
|
|
|
|
|
|
|
Ryjek
Go
|
Jak uznasz, że służy, to można kraść. Ciekawszą argumentacją jest wkładanie w usta innych nie ich wypowiedzi i przemyśleń ...
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Ryjek, nie bardzo rozumiem? Skomentowałem tylko wypowiedź Alego, a nie Twoją. Może coś zrozumiałem?
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Mam pogląd skrajnej prawicy. Wszystkie podatki uważam za naganne, w tym także obowiązkową składkę na ZUS. Okradanie ludzi na rzecz innych ludzi jest dla mnie czystym złodziejstwem.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
....Mam pogląd skrajnej prawicy....
Daniel, po twoich postach tego nie widac Wrecz widac cos zgola odmiennego
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Bo nie czytasz dokładnie.
|
|
|
|
|
|
|
Ryjek
Go
|
Ryjek, nie bardzo rozumiem? Skomentowałem tylko wypowiedź Alego, a nie Twoją. Może coś zrozumiałem? A owszem, piłem do Ciebie! Mam pogląd skrajnej prawicy. A mnie to nie obchodzi czy ktoś jest różowy czy w bordo kropki. Bo jak by zejść do poziomu najważniejszych dla ludzi rzeczy, danych już z przyrodzenia: prawdy i wolności, dwóch sióstr zawsze ze sobą chodzących - to Ty i Ali byście się perfekcyjnie ze sobą dogadali i maszerowali ramię w ramię. Zamiast tego kotłujecie jakąś dziwną kłótnię. I to mnie wnerwiło. Przepraszam!
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Nie ma co się denerwować. Pomiędzy mną, a Ali jest spora różnica. Trochę siedzę już na tym forum i poznałem poglądy większości dyskutantów. Może zbyt agresywnie przedstawiam swoje, ale są one bardzo skrajne. Nie zmienia to faktu, że szanuję poglądy innych i nie zamierzam nikogo nawracać.
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
co to jest kraść? 1. to że ktoś zawłaszczył sobie to co należy z natury do wszystkich to już nie uważasz za kradzież? dobra naturalne nie mogą stanowic niczyjej własności nikt z ludzi ich nie stworzył więc ci co je eksploatują muszą się nimi dzielić z innymi dzięki którym mogą je eksploatować 2. tworzysz społeczność która cię chroni, musisz więc także zadbać o wszystkich, 3. jeśli ktoś zawłaszcza dobra w których jest twój udział, bez twojej zgody, starasz się swój wkład odzyskać, to też jest kradzież?
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Jak najbardziej kradzież. Być okradzionym, to nie to samo co samemu kraść. Jeżeli ktoś zawłaszczył coś co do niego należy, to powinien to zwrócić właścicielowi. Nie chcę żeby jakaś społeczność mnie chroniła, bo to wiąże się z ograniczeniem mojej wolności. Nazwał bym to raczej okradanie z mojej wolności. Jeżeli ktoś mnie okradł i nie chce dobrowolnie zwrócić, to powinienem mieć prawo podać go do sądu. Niestety teraz takiego prawa w zasadzie nie mam. Sądy są w Polsce fikcją. Jeżeli będziemy się bez nich obywać i samowolnie odbierać swoją własność, to będzie oznaczało, że w Polsce zaczęło panować prawo dżungli.
|
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
co to jest kraść? 1. to że ktoś zawłaszczył sobie to co należy z natury do wszystkich to już nie uważasz za kradzież? dobra naturalne nie mogą stanowic niczyjej własności nikt z ludzi ich nie stworzył więc ci co je eksploatują muszą się nimi dzielić z innymi dzięki którym mogą je eksploatować 2. tworzysz społeczność która cię chroni, musisz więc także zadbać o wszystkich, 3. jeśli ktoś zawłaszcza dobra w których jest twój udział, bez twojej zgody, starasz się swój wkład odzyskać, to też jest kradzież? Ali, a wiesz co oznacza "roznica potecjalu"?? i co sie dzieje gdy "roznica potecjalu" zanika?? To wlasnie zycie albo smierc. Nie mozna zadbac o wszystkich jednakowo, dlatego ze to jest komunizm w czystej postaci. Ali przeciez ty odczuwasz do dzisiaj skutki PRL-u czyli dyktatury holoty. Czy cierpisz na amnezje czy jestes tepy genetycznie???
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
[ [ odczuwasz do dzisiaj skutki PRL-u czyli dyktatury holoty. Czy cierpisz na amnezje czy jestes tepy genetycznie??? kto ma, ten ma skutki demonkracji które padły mu na mózg nieodwracalnie ( nie mylić z demokracją) mimo wszystko dyktatura hołoty była wygodniejsza była szansa na jej wyprostowanie demonkracji bez aktywów nie wyprostujesz
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
....mimo wszystko dyktatura hołoty była wygodniejsza...
Czy chodzi Tobie o Oswiecim, Katyn, Sybir?? Czy o szanse Kubanczykow i Bialorusinow?? Czy o PZPR i SB??
|
|
|
|
|
|
|
Ryjek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
Czy chodzi Tobie o Oswiecim, Katyn, Sybir?? Czy o szanse Kubanczykow i Bialorusinow?? Czy o PZPR i SB?? a jaką widzisz różnice w zdychaniu pod płotem
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
Czy chodzi Tobie o Oswiecim, Katyn, Sybir?? Czy o szanse Kubanczykow i Bialorusinow?? Czy o PZPR i SB?? a jaką widzisz różnice w zdychaniu pod płotem Wiesz Ali ja Ciebie doskonale rozumiem, myslisz ze mna nie targaja czasem sprzeczne odczucia? Ostatnio doszlo do tego, ze jedyne wolne media w Polsce to radio Ojca Tadeusza. To moze byc dziwne, ale moja sympatia jest coraz wieksza dla tego czlowieka mimo, ze te "zawodzenia planktonowych starych bab" doprowadzaja mnie do oslabienia. Rowniez twoje poglady (podane przez ciebie linki) maja sens. W tym kontekscie obserwujac dzialania Ojca Tadeusza widac duze wplywy "metodologi zydowskiej - nacisk na sprawy finansowe, edukacje, technologie) Tak wiec metoda na "gloda" to "nie zagryzaj brata madrego" ale edukacja, podpatrywanie zdolniejszych i skoro na Swiecie nastala era "rozumu i pieniadza" to nie ma innego wyjscia tylko inwestowac w siebie, swoja rodzine, partnerow itp. i Alleluja i do przodu!!! ............
|
|
|
|
|
|
|
|
|