Autor
|
Wtek: Rewolucja jest teraz (Przeczytany 190237 razy)
|
slawek
Go
|
[Tą zasadę chcesz przerzucić na państwo, aby spełniało tą rolę. W imieniu państwa ma to robić urzędnik, któremu trzeba zapłacić. Pieniądze na to, trzeba ukraść temu społeczeństwu. I w ten sposób złem chcesz czynić dobro.
kto mówi że musi robić to państwo za pośrednictwem urzędnika w prawdziwej demokracji nie widzisz innych instrumentów Ja nie widze innych instrumentów w "prawdziwej demokracji" możesz je podać ??
|
|
|
|
|
|
|
Ryjek
Go
|
ps. Ryjek pomijając twoje argumenty rzucasz tu kurwami, patafianami, misiami pysiami, ciekawe czy tak byś gadał twarzą w twarz z każdym? Urodzony jesteś taki choleryk czy może jesz ostatnio za dużo białka? ps. Waldek - z wielką chęcią patrzył bym Ci w oczy kiedy byś mówił te same kłamstwa pod adresem JKM-a. W poście na forum - łatwiej Ci takiej sytuacji uniknąć. Nawet nie zareagowałeś na owo "15 lat", prawda? I gdybym taki Ci patrzył w oczy kiedy te kłamstwa byś wypowiadał - to wierz mi: również nazwałbym Cię patafianem, mysiem-pysiem i do tego dorzucił parę kurew.
|
|
|
|
|
|
|
Ryjek
Go
|
Ps. A może wolałbyś zamiast tych określeń usłyszeć prosto z mostu? Proszę bardzo:
JESTEŚ KŁAMCĄ! - zadowolony?
|
|
|
|
|
|
|
Waldek
Go
|
O jak miło i łatwo ci ten kłamca i patafian przez ryjek przechodzi. Ale coś mi się nie chce wierzyć, że jesteś taki hojrak poza netem. Co do 15 lat to obejżyj wykład JKM "przyszłość polski" w którym on mówi, że kwestia upadku polskiej demokracji to 10 - 15 lat. no coment I nie jesteś już dla mnie forumowiczem z którym chcę dyskutować. zdrowia i bez odbioru
|
|
|
|
|
|
|
Ryjek
Go
|
Co do 15 lat to obejżyj wykład JKM "przyszłość polski" w którym on mówi, że kwestia upadku polskiej demokracji to 10 - 15 lat. no coment Ponownie powtarza się sposób odbioru przez Ciebie przekazu, tak jak to było tutaj: przydługa reklama książek krewkiego dziadka wygłoszona dla dwóch grubych znudzonych garbatych piwoszy? wtf? Laughing Otóż kontekst był taki: Cytuj To o czm on mówi to jest kwestia conajmniej 100 lat żółwiowych człapów a nie jak by chciał 15.
Świetnie - podaj cytat gdzie JKM napisał, powiedział: "a wszystko to stanie się w ciągu 15 lat"!!!! Nie wskazałeś tutaj tego o czym on mówił - a mówił "o nieuniknionym bankructwie i to w okresie nie 15 lat, a 5-10! I tutaj no comment! co do zapamiętywania treści przekazu! Otóż ja wyczytałem z Twojej wypowiedzi, że miałeś na myśli okres całości zmian, jakie zachodziłby gdyby program JKM-a realizowano!!! Twoja wypowiedź nie była jednoznaczna - doszło zatem do nieporozumienia! Pytam się: dlaczego się do tego wtedy ustosunkowałeś???!!! Tylko napisałeś takiego posta: ps. Ryjek pomijając twoje argumenty rzucasz tu kurwami, patafianami, misiami pysiami, Laughing ciekawe czy tak byś gadał twarzą w twarz z każdym? Urodzony jesteś taki choleryk czy może jesz ostatnio za dużo białka? Wink
I jakiej to spodziewałeś się reakcji?? A teraz jeszcze po tym: O jak miło i łatwo ci ten kłamca i patafian przez ryjek przechodzi. Ale coś mi się nie chce wierzyć, że jesteś taki hojrak poza netem. I mówisz mi, że to ja nie jestem forumowiczem z którym nie warto dyskutować? Ponadto: podobnie jak to było w poprzednim wypadku - gdy nie obejrzawszy filmu próbowałeś pochwalić się jego "przenikliwą analizą" - zatem na zasadzie podobieństwa odnoszę wrażenie, że celowo obejrzałeś ten filmik aby mieć jakiś punkt zaczepienia! Oczekujesz, że jak raz skłamałeś, to za drugim razem Ci uwierzę? Mylisz się.
|
|
|
|
|
|
|
Ryjek
Go
|
Niezależnie od tego, czy Waldek będzie ze mną rozmawiał, czy nie, muszę przyznać, że przesadziłem. I to jak! Przepraszam wszystkich tutaj dyskutantów i czytających ten wątek! Za ostro trochę pojechałem ze słowami. Postaram się już więcej w tym wątku nie dawać jakichkolwiek akcentów politycznych, poza oczywiście tematyką filmu Zeitgeist i ideami rewolucji Rona Paula.
|
|
|
|
|
|
|
Ryjek
Go
|
No cóż, wspominałem o ręcznym liczeniu głosów: oto i stwierdzono, że urny (plomby) zostały naruszone: http://www.opednews.com/articles/genera_bev_harr_080118_nh_recount_update_3a_b.htmA mimo i tych starań świstaków (zapewne, tak jak przypuszczał jakiś Amerykanin - dodrukują kuponów) - i tak są rażące dysproporcje: Diebold Result Hand Count (Ręczne liczenie) CLINTON 683 619 EDWARDS 255 217 OBAMA 404 365 Oto zatem i krótki przewodnik po hackowaniu takich urządzeń (budowa typowego PC): http://youtube.com/watch?v=lwWP-N1HqT0Ps. Czemu to mi się przypomina, jak po ostatnich wyborach, po niewątpliwym zamieszaniu z jedną warszawską komisją wyborczą - zaczęto tak promować pomysł, aby głosować przez internet?? Ten byłby chyba znacznie lepszy od maszyn diebold... O, a byłbym zapomniał: jakie skojarzenia u przeciętnego Amerykanina wywiera słowo Diebold? Die - śmierć Bold - śmiało ----> Diebold - Umieraj śmiało
|
|
|
|
|
|
|
Ryjek
Go
|
Dwa błędy wyłapałem: słowo "die" - to poprawnie "umierać" i nie można mówić o rażących dysproporcjach, kiedy właśnie proporcje są tam widoczne gołym okiem - odpowiednie liczby w przypadku wymienionych osób różnią się między sobą o wartość z przedziału 10 - 20 % . Hmmm.... czyli tak jak w mojej stopce
|
|
|
|
|
|
|
MW
Go
|
Więc podaj konkretne przyczyny dla których JKM-a nie należy wspierać. Czyli - tak jak wyżej.
Np. według mnie to to że skundlił się z lpr Możesz Sławek rozwinąć tę wypowiedź?
|
|
|
|
|
|
|
MW
Go
|
Jesteś zwolennikiem UPR i dobrze. Też na tą partię kiedyś głosowałem i nadal bym głosował, ale teraz wcale nie głosuję. Nie dlatego, że mi się nie chce, ale że tak uważam, że jest przyzwoicie nie czynić zła. Głosować, to tak jakby rzucać kamieniami w ludzi. Jest duża szansa, że ktoś oberwie. Trzeba mieć w sobie bardzo dużo zła, żeby rzucić w ludzi kamieniem lub w wyborach wynająć polityka, aby to uczynił w naszym imieniu.
Daniel, czy możesz wytłumaczyć mi jakie zło nie wydarza się dlatego, że UPR nie wchodzi do sejmu
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
UPR jest partią polityczną i istnieje dlatego, że istniej sejm. Ani UPR, ani sejm nie jest potrzebny ludziom do życia. Oni potrzebują tylko sprawiedliwości, żeby nikt nie naruszał ich własności. Niestety samo istnienie sejmu pociąga za sobą naruszenie własności prywatnej. W tym celu wymyślono demokrację, aby wytłumaczyć czyste złodziejstwo. Wmawia się ludziom, że mają podporządkować się woli większości. To nazywają sprawiedliwością. A jaka to sprawiedliwość, gdy większość to zwykli złodzieje?
|
|
|
|
|
|
|
MW
Go
|
Daniel., nie odpowiedziałeś na moje pytanie : Daniel, czy możesz wytłumaczyć mi jakie zło nie wydarza się dlatego, że UPR nie wchodzi do sejmu Swoją wypowiedzią sugerujesz chyba, że lepiej chować głowę w piasek . I wypowiadasz się tak jakbyś myślał, że nie głosując wcale spowodujesz, że będzie mniej posłów . Ale posłów póki co jest 460 . Jeśli nie będziemy głosować na tych lepszych, to rzeczywiście będzie ich mniej . Ale zauważ, że dokładnie o tyle samo więcej będzie tych gorszych . Będziesz się z tego cieszył A teraz odpowiedz sobie sam, kto powoduje, że większość to zwykli złodzieje .
|
|
|
|
|
|
|
MW
Go
|
..a swoją absencją pokazujesz jedynie, że wcale nie obchodzi Ciebie jak będzie .
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Odpowiedziałem Ci na pytanie, tylko Ty nie rozumiesz co piszę. Odpowiem Ci jeszcze raz, że nie głosuję na UPR nie dlatego, żeby nie wszedł do Sejmu, ale przede wszystkim aby Sejmu nie było i żadnej partii w nim. Jakby nie było Sejmu, to do czego byśmy wybierali polityków? To chyba logiczne, że jedno bez drugiego nie może istnieć. Uważam że sejm jest niepotrzebny, ale większość odwrotnie i to ona postanawia, że to ja muszę się podporządkować i płacić daninę na utrzymanie tej instytucji. Jak tego nie zrobię to pod przymusem mnie do tego zmuszą, To się nazywa bandytyzmem, a w kodeksie karnym taki czyn uznawany jest jako przestępstwo. Co za dwulicowość.
Nadal tego nie rozumiesz? Może jeszcze raz mam Ci wytłumaczyć, że jak kradnie większość, to jest to takie samo złodziejstwo,
|
|
|
|
|
|
|
Ryjek
Go
|
...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
co to? klawiature sprawdzasz?
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
co to? klawiature sprawdzasz? Nie prowokuj Ryjka, bo obiecał już się nie pienić, a ... zaznaczył tylko, że czyta. Ryjek już powyżej w tym wątku walczył jak lisolew (trzeba być lisem i lwem) by wyciągnąć od Daniela co tak naprawdę drażni go u JKM Trzymaj się Ryjku!
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
http://korwin-mikke.blog.onet.pl/1,DA2007-06-05,index.html„A co jest ważniejsze: wolność gadania - czy wolność czynu?”Ot i cały Korwin, ja mogę tylko potwierdzić zamieszczone na tej stronie informacje o Chinach, jako że spędziłem tam 2 lata jako rezydent ciesząc się niedostępną w Eurolandzie wolnością czynu i płacąc tamtejszy jeden tylko ok.20% podatek od wynagrodzenia. Żadnych przymusowych składek ubezpieczeniowych, ani danin nie stwierdziłem. OK. autostrady, mosty, tunele płatne, ale po pierwsze są, a po drugie płaci się za przejazd, a nie za to że są (czy jak w naszym przypadku – mają być). Ot taki rozwijający się kapitalizm bez demokracji Jak tak dalej pójdzie to poważnie rozważę opcję by pojechać tam znowu tym razem na dłużej.
|
|
|
|
|
|
|
MW
Go
|
A jaka to sprawiedliwość, gdy większość to zwykli złodzieje?
Żadna . Jakby nie było Sejmu, to do czego byśmy wybierali polityków?
Do senatu i samorządów. Jeszcze są np. prezydenci, burmistrzowie i wójtowie lub sołtysi wybierani w wyborach przez społeczeństwo. Przynajmniej na dziś taki jest stan prawny . Nadal tego nie rozumiesz? Może jeszcze raz mam Ci wytłumaczyć, że jak kradnie większość, to jest to takie samo złodziejstwo,
W tym się zupełnie zgadzam . Nie wiem skąd wyciągnąłeś takie wnioski, że tego nie rozumiem . Odpowiedziałem Ci na pytanie, tylko Ty nie rozumiesz co piszę. Odpowiem Ci jeszcze raz, że nie głosuję na UPR nie dlatego, żeby nie wszedł do Sejmu, ale przede wszystkim aby Sejmu nie było i żadnej partii w nim. Jakby nie było Sejmu, to do czego byśmy wybierali polityków?
Odpowiedziałeś, ale nie na temat . Bo pytanie (oznaczmy je numerem 1) brzmiało: 1. Daniel, czy możesz wytłumaczyć mi jakie zło nie wydarza się dlatego, że UPR nie wchodzi do sejmu A Ty odpowiedziałeś na pytanie: dlaczego nie głosujesz na UPR? Więc mam kolejne pytanie : 2. Myślisz Daniel, że bojkot wyborów może przyczynić się do likwidacji Sejmu? (przy czym zaznaczam, że całkowity bojkot jest w praktyce niemożliwy bo zagłosują chociażby sami kandydaci ). Ani UPR, ani sejm nie jest potrzebny ludziom do życia. Oni potrzebują tylko sprawiedliwości, żeby nikt nie naruszał ich własności. Niestety samo istnienie sejmu pociąga za sobą naruszenie własności prywatnej.
3. Czy uważasz Daniel, że nie muszą istnieć żadne organa aby zapewnić ludziom sprawiedliwość? (wystarczy anarchia?) I nie odpowiedziałeś Daniel mi na jeszcze jedno pytanie Pozwoliłem sobie do cytowanych pytań dopisać numery, aby poprawić przejrzystość .
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
1. Dziwne pytanie, które w zasadzi jest równoznaczne pytaniu: Jakie zło wydarzy się gdy UPR wejdzie do sejmu. Nie mam dzisiaj natchnienia i ale spróbuję przynajmniej częściowo odpowiedzieć choć wymagało by to kilkodniowego zastanowienia się. Bo odpowiedź jest złożona z wieloma wątkami ubocznymi. UPR to konkretni ludzie, którzy już w momencie decyzji na kandydowanie do sejmu, godzą się publicznie na reguły tej demokracji. Czyli akceptują ten system. Zresztą ta akceptacja jest znacznie wcześniej. Po to się tworzy partię polityczną, aby kandydować właśnie do władz. Załóżmy, że zdobywają większość w sejmie i uchwalają likwidację sejmu (czego nie mają w programie) ujawniając w ten sposób prawdziwe ukrywane zamiary. Oznaczało by to, że w momencie kandydowania kłamali. Czy można kłamcom dalej ufać? Tracą wiarygodność na zawsze. Ale to jest jeden z ubocznych wątków i nie on jest istotny, a decyzja osoby, które zdecyduje się wziąć udział w wyborach. Gdy weźmie udział staje się udziałowcem we władzy i przejmuje odpowiedzialność z tym związaną. Jest dużo różnica pomiędzy rządzeniem, a byciem rządzonym. Taka jak miedzy dobrem, a złem. 2. Tak waśnie myślę, że nie należy brać udziału w tajnej demokracji bez możliwości odwołania wybrańca. Jak zagłosują sami kandydaci na siebie, to niczym się to nie będzie różnić od dyktatury i wtedy kurtyna opadnie obnażając dobrotliwych demokratów. Są inne metody osiągnięcia zamierzonego celu bez udziału przemocy i kłamstw. 3. Nie muszą istnieć żadne organa firmowane przez państwo, aby ludzie mogli egzekwować od sprawcy naprawienia szkód im wyrządzonych. Każdy stworzony taki organ zawsze w pierwszej kolejności broni podstaw swego istnienia, a tym samym jest ostoją państwa. To wymaga dokładnego wyjaśnienia, bo można sądzić, że chcę wprowadzić anarchią, która kojarzona jest z totalnym bezprawiem. Wręcz przeciwnie zakładam przywrócenie prawa, dopiero wtedy mieszkańcy uzyskają prawdziwą obronę przed naruszaniem ich dóbr. 4. Dla mnie to nie ma różnicy czy lepszy czy gorszy przestępca. Sam fakt sprawowania władzy umniejsza wolność ludziom.
Zdaję sobie sprawę, że odpowiedzi Cię nie zadowolą. Aby dokładniej odpowiedzieć, musiałbym napisać książkę. Może kiedyś to zrobię gdy czasu będę miał więcej. Na razie musisz się zadowolić tym co napisałem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|